Salı sofrası ) Sürpriz olmadı

featured

Salı sofrası

Sürpriz olmadı

Sakaryaspor Kırşehir maçında yaşadığı şok uzatma beraberliğinin ardından herkesten fark yiyerek düşme hattının tam içinde yer alan, Sakaryasporu yenmesi halinde yukarıya tutunma şansı olma ihtimali olan Mamakı Ankara’da yendi ama,  üç puana giden yolun kiliti hiç de kolay açılmadı. Muhammed Reisle ilk yarıyı önde kapayan , bu önde koşusun üstüne  üç puanı rahata erdiren golleri son anlarda bulan Sakaryaspor kazandı kazanmasında, oynadığı ile gelecek adına çok fazla umut vermediğini ben değil taraflı tarafsız herkes söylüyor. Sakaryasporun Mamak galibiyeti grubun içinde yer alan sonuçların içinde sürpriz yazmaz. Teknik adamı değişmiş ,ligte tutunma hesapları zayıflamış bir ekip önünde elde edilen dört farklı galibiyet sakaryaspor adına Kırşehir beraberliğinin bıraktığı sarsıntıyı hafifletir o kadar. Muhammed Resi(2) Ali Özgün ve Devrimin attığı gollerle, Pendik maçına taşınan Yeşil Siyahlılar, playoff adına rahat bir nefes alsada ,yine de azda olsa peşinde olan takımların inatçı takibi sonrası ,dikkatli olması gereken bir pozisyonu hala koruyor . Kırşehir,Kırklareli Sakaryaspor ve Vana üç puan uzaklıkta, Etimesgut ve Bodrum ise altı puanlık uzaklıkta, ilk beş için iddialı olan takımlar içinde, son sekiz haftaya doğru koşuyorlar.

EYÜP VE BİZ

Eyüp koşar adım TFF  1 yolculuğu için, pılını pırtısını toplayıp, çantasına bu ligin hedefini koymaya başladı. Oysa ligin başında biz bu takımla TFF 1 için aday gösterilmiştik. Onların adaylığı tescil edildi de, bizimki uzatmalara kaldı. Eyüpün bu seneki başarısını, futbol aklını alıp iyi okumak gerek. Futbolda bir yere Aday olmak değil, bunun için çok para harcamanınım değil ,sezon başı yapılaşmasının çok daha önemli olduğunu ,bu takımı yönetenler futbol ceplerine koysunlar. TFF 1 den düşen takımlara değil, mütevazi bir futbol evi olan Eyüpe geçildik be Yeşil Siyah dostlar. Bunun için ,bu kabulü zor futbol oluşumunu bizim eve taşıyanlar, gün gelecek Rüstemlerde sorgulanacaklar. Bu kadar çok para harcayıp, Belediyenin verdiği testeği TFF 1 taşıyamayan bu yönetim ve önemli paralarla sözleşme imzalayan futbolcu ordusu, umarız Playofta  kırılmayan makus talihi kırkarlarda, Sakaryasporun yıllardır hayalini yaşadığı TFF 1  coşkusunu Rüstemlere taşırlar.

60 MİLYONLUK HAYALET STAD

84 Bin nüfuslu İzmir Tireye 15 Nisan 2018 de UEFA standartlarına uygun 15 bin seyirci kapasiteli bir stad yapılmış. 60 Milyon tl ye mal olan masraflarının 45 milyonu İzmir,15 Milyonuda Tire belediyesi tarafından karşılanan ufak muhteşem stad maalesef bu gün atıl vaziyette duruyormuş. Türkiye’nin en modern statlarından olan bu küçük futbol mabeti bir yıl bazı karşılaşmalara ev sahipliği yapmış. Altınordu, İzmir 1 amatör kümede mücadele veren Tire Belediye, Göztepe ,Altınordu U17 ve U19 takımları bu modern stadda oynamışlar. Şimdimi ne alemde? Bir yıldır bu stada maç verilmiyor haberini gazetelilerden öğrendim.. Acaba diyorum daha önce Tire belediyesinin ismini taşıyan ,daha sonra bu stada 2019 yılında  Mustafa Kemal Atatürk stadı ismimi   rahatsızlık yarattı diye düşünmeden edemiyoruz.  Biliyorsunuz yeni Türkiyede yapılan her yeni stadın ismi , Ulu Önder Atatürkün isminden uzaklara taşınıyor. Yazık çok yazık. Spor yapmak, İzmir takımlarının futbola hizmet yükünü taşıyabilecek son derece modern bir stad, han ki nedenle olursa olsun, bir kenara atılması, gençlerimiz adına , ülkemiz sporu adına kocaman bir sportif düşünce ayıbıdır. Umarım buraya maç vermeyenler bu yanlıştan dönerler. Biliyorsunuz, Yanlıştan dönmekte bir erdemliktir.

ALKIŞLAR FENERBAHCEYE

FB Bu ülkenin marka değeri her yönüyle büyük takımı. Futbolun yansıra ülkenin sorunlarında sarı lacivertli direniş gösteren FB  son olarak kadına şiddet konusunun güvencesi olan uluslararası sözleşmenin  bir kalemde silinmesinin ardından ,ilk olarak sesini en gür şekilde çıkaran camia olmuştur. Ayşenur Aslanın Medya mahallesi programında FB nin bu duruşu konuşulurken usta gazeteci Fikret  Bila ,ben BJK taşlıyım ,bu mesele ye sadece FB değil ,ülkenin sorunu diyerek  tüm sivil toplum örgütlerinin  kadına şiddet konusunun ,bir çırpıda bir imza ile sonlanmasına tepki göstermesi gerekir diyerek ,sarı lacivertli ekibin bu cesur duruşuna alkış gönderdi. Ülkenin Cumhuriyet ,layık sisteminin ,Atatürk ilkelerinin yılmaz savunucusu olan ,bu uğurda hep önde koşan FB yi bu yönüyle bende ayakta alkışlamak isterim. Ne mutlu FB li olanlara . Bakalım FB nin bu çıkışından sonra BJK den GS dan nasıl bir ses çıkacak. Bu konuda Bakın Cumhuriyetin kurucusu, büyük önder ,büyük dünya lideri M.K ATATÜRK ne demiş. Büyük harflerle yazıyorum, BİR MİLLETİN MEDENİYETİNİ ÖLÇMEK İSTİYORSANIZ ,KADINLARA NASIL MUAMELE EDİLDİĞİNE BAKIN.

GENCLER UYANIYOR

Profesyonel futbolun alt yapıda yıldızı parlayan gençler son zamanlarda kulüplerine isyan bayrağı çekmeye başladı. Bursaspor’da Ali Akman, Fenerbahcede Ömer faruk Beyaz biten sözleşmelerini uzatmadılar. Neden ? Artık çocuklar büyüdü, geleceği olan gençler piyasa yapınca önlerine konulan sözleşmeleri didik didik irdeliyorlar. Bunu birde şu yoldan ele alalım, kulüpler bunlar nasıl olsa bizim çocuk diyerek cüz’i paralarla elde tuttukları ,hakkedişlerinin çok altında ödemelerle gençlerin emeklerini sömürdüklerine çok tanık olduk. Bu nedenle de genç ,gelişime açık oyuncularda  sözleşmeleri bitince ,önlerine konulan uzatma şartlarına burun kıvırıp, geleceklerini dışarıda aramak adına yola çıkıyorlar. FB li Ömer faruk Beyaz ile Bursasporlu Ali Akmanın bu nedenle de önlerine uzatılan çıkarcı kulüp sözleşmelerini ellerinin tersiyle itmelerine fazla kızmamak gerek. Profesyonel futbolda alt yapısı olan ,orada yetişen gençleri yukarıya taşıyan  kulüplere tavsiyemiz olsun, gençlerin dışarıya kaçmasını istemiyorsanız onlara bizim çocuk muamelesi yapmayınız, onların yarınlarına katkı yapacak transfer ücretlerini önlerine koyun. Bu konuyu bizden bir örnekle kapatayım, Sakaryaspor da alt yapıdan gelen gençler boş mukavelelerle üste taşınıyorlar,sonra ne oluyor mesela Canberk ,bakın bu genç  bu sene 350 bin tl ye mukavele imzaladı. Sıkı durun yerine alındığı oyuncunun ise 650 bin tl aldığını biliyormuşsunuz. Şimdi soruyorum size Ç:anberk dışarıdan gelecek transferlere gözünü kapatır mı? Biten sözleşmesini uzatır mı? Eğer çanberk sezon sonu Sakaryaspordan giderse kimse ona kızmasın, tepki göstermesin. Bizim çocuk hikayesiyle  futbolcu emeği sömürme devri kapanıyor.

TEK ADAM ( YAŞAR Zımba)

ASKF de seçim var. Hüseyin Kamanın emaneten Yılmaz Kuzeye bıraktığı koltuğu birincide değil, ikincide ele geçiren Yaşar Zımba önderliğinde yol alan, bu süreç içinde geçmişe göre azda olsa farkındalık yaratan, kurumun popiletisini artıran Yaşar Zımba önderliğindeki ASKF Mayısta kongresini yapacak. Kulüpler Birliği Başkanı Hüseyin Boz ( Seçim takvimlerini iyi bilen ,bu konuda deneyimi olan) ASKF nin normal secim takvimin yaprağında  Temmuz yazıyor iddiasında bulunsa da ,eski bir kararın içinde yer alan Nisan tarihinin izini süren Yaşar Zımba Başkanlığındaki ASKF, secim için duyurusunu yaptı. Şimdi hazırlık zamanı. Kongre takvimi yaklaşırken ortalıkta ne var ne yok. Corono nedeniyle insanlar, kulüpleri yönetenler sosyal hayatın içinde yol almakta zorlanırken, ben yine adayım diyen Yaşar Zımbanın karşısına aday çıkar mı? Muhalefet eden çıkar mı? Önce birincisinden başlayalım, Yaşar Zımbanın karşısına aday çıkacağını sanmıyorum. Birinci, şıkka böyle bakınca, Muhalefet aday çıkarır mı şıkı, kendiliğinden düşer. Özetle dostlar Tek adamlık sistemi bu seçim dede karşımıza dikilir. Zaten ülke olarak tek adam la yol almaya alıştırılmaya çalışılmıyoruz mu?

CAFERERDOĞAN CANBERKİ YAZDI

Karasulu Eğitimci, spora düşkünlüğü ile bilinen ismi Cafer Erdoağan çok önceden ,sakaryasporun alt yapıdan üst yapıya taşınıp ,orada yıllarca  tutunmayı başaran  bir Canberk yazısını dillendirdi. Canberkle ilgili Cafer Erdoğan tespitlerini gecikmelide olsa aldım benim soframın üstüne koydum. Cafer Erdoğanın kaleminden önemli bulduğum Canberk yazısını iyi okumak gerek. Buyrun başlayın Canberk’i okumaya ,onu okurken alt yapı gerçeğinde sorgularsanız iyi olur.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!