Salı Sofrası Satso Başkanını nasıl okumak gerek?

featured

Salı Sofrası

Satso Başkanını nasıl okumak gerek?

Sakaryasporunu  içinde soru işaretleri barındıran Kongresinin içinde yaşananlar ,tüm şehri n her kademedeki dinamiklerini düşünmeye iterken  ,bu şehrin en büyük sivil toplum örgütünün başkanı Akgün Altuğ’un kamuoyu ile paylaştığı düşünceleri  ,kongreden sonra bomba etkisi yarattı.  Akgün Altuğun açıklamalarını, Yeşil siyah takımın yönetim kadrosuna talip olanlar ,bu şehrin yönetiminde söz sahibi olanlar  iyi okumalı. Akgün Altuğ en sonunda son secim sonrası patladı, Sakaryasapora maddi destek veremeyecek , Yeşil siyahlı ekibin sorunlarını başka yollardan( Şehrin dinamiklerinin kapısını çalarak )  çözmeye çalışacak olanların,  Başkanlık koltuğuna oturmaması gerektiğini  ,Sakaryasporun sorunlarını kendi gücüyle aşamayacak olanlar , takımdan uzak durmaları gerektiğine vurgu yapıyor ve ekliyor ,kimse bu konuda bizden ,bu şartlarda yardım beklemesin, bu nedenle de kapımızı çalmasın. Biz ne diyorduk? Biz diyorduk ki o gitsin ,bu gelsin ,ben kimi işaret ediyorsam o başkan olsun mantığı değil,Sakaryaspora kendi cebinden katkı sunacak yönetimler işbaşına gelsin diyorduk. Bu gün gelinen noktada  Sakarya’yı ve Sakaryasporun sorunlarını çok iyi bilen ,her daim kapısı çalındığında  Sakaryaspora katkı adına  ,Satso kasasına olmasa da ,yönetimsel olarak kendi cebine el atan  Akgün Altuğ ,son Sakaryaspor  kongresi sonrası bu beklentiler karşılığını bulmayınca ,net ve yalın bir şekilde  Satso olarak Sakaryaspor  için nerede duracaklarını  açıkladı, Artık Sakaryaspora yardım için bizim kapımızı çalmayacaksınız. Neden niçin ? Satsonun Başkanının bu çıkışı çok şeyler anlatıyor, anlamasını bilen için. Ben üç aşağı bu açıklamayı kendimce bu şekilde tercüme etmeye çalıştım.

OH BE AKKUŞTAN KURTULDUK

Gözününüz aydın ,son iki yıldır  Sakaryaspor Başkanlık koltuğunu vermemek adına  ,önüne çin setti gibi setler çektiğimiz ,son kongrede  Başkanlık koltuğunu sarsan, ancak   o ve ya bu şekilde  koltuktan uzaklaştırılan Uğur Akkuş,  duyduk ki başka bir yeşil Siyah kapıya  uçmuş.  Sakarya spor  defterini askıya alan Uğur Akkuşun son hedefini .  Ümraniyespor ve Menemeninde teklif taşıdığı Uğur Akkuş,  peşinde  taraftar taşıdığı için, bir şehrin marka değeri olan, bu gün için kayyuma taşınma gibi bir kaykı taşıyan  Denizlisporu tercih etmiş.  Sonuç, Akkuş Denizlisporun içinde bulunduğu durumu test ediyormuş. Alınan son duyum Uğur Akkuş  büyük bir ihtimalle Yeşil Siyah hayallerini   daha yüksek bir  ligin takımı olan denizlispora taşıyacak. Bizde Akkuşun atacağı Başkanlık adımlarını takip edeceğiz.  Akkuş  bu işin içinde neden bu kadar istekliymiş, Nedir bu işin yeşil siyah  futbol aşkının içinde yatan gerekçeler.  Bu sorular karşılığını yakın bir zamanda bulur, bizde bize uzanan bilgileri tekrar futbolun yeşil siyah masası üstünde tartışırız.

EN FAZLA H.UMUT MELER KAZANMIŞ

Bizim İlden Atilla Karaoğlan’ında içinde yer aldığı Profesyonel hakemlik , getirisi bayağı yükseklere çıkmış. Geçenlerde Süper ligte hakem ve Var hakemi olarak görev yapanların yıl içinde aldıkları maç sayısına göre ceplerine giren paraları Ulusal medyada kuruşu kuruşuna açıklandı.En az maç alan Ramazan keleş ile Turgut Domanın  en aza kazanan hakemler olarak sıralamanın el altında kaldı. Buna göre ,Halil Umut Meler, Çüneyt  Çakır, Mete kalkavan, Ali Palabıyık ,Yaşar kemal Uğurlu ,A.Kadir Bitiken en fazla kazanan hakemler olmuşlar. Gelin hep birlikte Süper hakemler yönettikleri maçların karşılığı olarak  ne kadar kazanmışlar. U.Halil Meler  ( 43) 449 Bin Tl. Çüneyt Çakır  429 Bin tl. Mete Kalkavan  ,( 421 bin  600 tl.) Ali Palabıyık (421bin tl) Y.Kemal Uğurlu (414Bin Tl)A.Kadir Bitiken (400 bin 700 tl) Ali Şansalan ( 400 bin 200 Tl) Özgür Yankaya  ( 392 bin tl) Tugay Kaan Numanoğlu ( 392 bin 400 tl) Fırat Aydınus ( 384 bin 600 tl) Halis Özkahya ( 382 Bin tl) Alper Ulusoy (375 bin tl) ArdaKardeşler ( 370 bin 800 tl) Suat Aslanboğa  ( 368 bin 400 tl) Zorbay Küçük ( 365 bin tl) Umit Öztürk ( 366 bin 600 tl) Serkan Tokat ( 365 bin 600 tl) Hüseyin Göcek ( 359 bin 200 tl) Atilla Karaoğlan ( 357 bin 500 tl) Koray Gencerler ( 355 bin 300 tl) Bahattin Şimşek ( 350 bin 700 tl) Mustafa Öğretmenoğlu ( 344 bin 900 tl) Volkan bayarslan ( 290 bin tl) Ekrem Özdamar ( 243 bin 900 tl) Burak şeker ( 224 bin 500 tl) Serpil Barış Saka ( 209 bin tl) Mert Güzenge ( 171 bin 300 tl) Yasin Kol ( 167 bin 500 tl) Turgut Doman ( 144bin tl) Ramazan Keleş 124 bin tl)

NOT Süper ligte orta hakem ücreti  10 bin tl( Yolluklar haric) Var hakemide 4 bin 400 tl.

AL BABAM AL ,NEREYE KADAR?

Siz bilmem ama ben izlenme oranı düşük olsada, iktidarın borazanı olsa da Sporda gündeme damga vuran  tespitleriyle Cem Dizdarı  çan kulağı ile dinlerim. Dizdar transfer sorunları masaya konduğunda  onun ağzından çıkan  isyankar düşünceyi aldım benim soframın üstüne koydum. Vergi borcun var, Sigorta borcun var, yapılanman sınırlı olmasına karşın  hala şunu alacam ,bunu alacam  diyerek  yarınların sorunlarını askıya alan yönetimsel düşünceye ben sonuna kadar karşıyım. Arkadaş neden ,niçin kendi imkanlarınız içinde yapılaşmıyorsunuz? Neden üretip, ürettiğini satan rol model kulüp olmuyorsunuz.  Gelelim Diizdarın isyan noktasında Sakaryaspor nerede?  Uğur Akkuşla girdiği Başkanlık yarışını kıl payı  kazanan Cumhur Genç, daha mazbatasını almadan spor kamuoyunun gazını  almak adına  yine bildik transfer müjdelerini önümüze koydu. Teknik adamla anlaştık,11 yeni oyuncuyla söz kestik. Ne güzel değil mi. Gitti cevat, geldi cumhur  Sil baştan yeni takım hikaye hep aynı. Ve  hedef TFF 1. Para yok ,pul yok ama hedef hep yüksek. At babam at ,atmaya sınır yok ki. TFF deki  futbolcu borçları ne olacak, Sigorta  ,vergi borçları ne  olacak diye proje üretmeyenler ,dün olduğu gibi yine önümüze aynı yemeği koydular. Benim karnım tok ,ben almayayım. Bu mantıkla ,bu düşünceyle  ,üretmeden ,hep bu şehrin dinamiklerinden beslenen yeşil siyah düşünce  ile ne sakaryaspor ayaklanır nede  bu şehir.

HOLLANDA VE İTALYANIN  KULUPESİ

Türk Milli takımı büyük hayallerle çıktığı 2020 Avrupa kupasından eli boş döndü. O güne kadar milli takımı yere göğe sığdıramayanların destan yazdığı Milli takımın oyuncu grubu ,teknik kadrosu  bu dramatik sondan sonra  eleştiri masasına kondu. Şenol Güneşin aldığı dudak uçuklatan paradan tutunda onun bu milli takımı çalıştıracak vizyonu olmadığı konusunda yorumlar yapıldı, milli takımın izleyeceği yeni yol haritası  TFF ye postalandı. Şenol Güneş gidermi, kalırmı? Sanmıyorum ,bu yağlı kapı bırakılır mı be. Kovana kadar devam eder Şenol Güneş.  Ben bu konuda dikkatinizi bir başka  konuya cekecem. Maçlar oynanırken İtalya ve Hollandanın teknik adam bencinde kimler var ?  Bizim teknik adam kulübesinde kimler var? İtalya  ve Hollandanın kulübesinde zamanında oynadıkları ile Dünya markası olan oyunlar  var.  Bizim kulübede ise  Bayram Bektaş. Buyurun buradan yakın. Bizde her alanda olduğu gibi liyakat yok, onlarda ise,  futbolculuk kariyerin ne olursa olsun ,oraya gelene kadar  alt kademelerde kendini geliştireceksin .Bitmedi oradan direk en tepeye oturmak yok. Orada da  bir süre  birinci adamın arkasında staj yapacaksın. Sizin anlayacağınız onlardaki plan programın  ,bizde onda biri bile yok. Bu nedenle de  ara sıra esen Milli fırtınanın  sürekliliğinin altında liyakatsiz teknik adam tercihlerinin ,teknik adam eğitimlerinin yetersizliği , Türk futbolunun  gelişmemek adına önündeki  en önemli handikaplardır.

GÜNAYDINLAR SAMSUN BAŞKANI

Samsunspor Süper lige uzanan yolda finalini göremedi. Oysa Ertuğrul Sağlamla beraber süper lig için en iddialı takımların başında işaret edilen takımın adıydı Samsunspor. Ancak iddialı olmak başka şey v, o iddiayı yukarılara taşımak başka şey. Samsunspor Altınordu önünde Süper lige daha çok yaklaşan taraf olmak adına  bayağı öne çıkmıştı. Ancak hayaller futbolun içinde  bazen ters tepebiliyor. Samsunspor neden ,niçin hedefe ulaşamadı? Bu sorunun yanıtını Samsun Başkanı Yüksel Yıldırımın  isyan notu içinde görmek mümkün. Yüksel Yıldırım Samsunsporun  Süper lige çıkamamasının içini bakın nasıl doldurmuş. Yaşlı Papaz denilen oyuncu grubu , şampiyonluk maçına uzanan yolda  bakın ne demişler. Bu iddia bize değil Samsunspor başkanına ait. Samsun yönetimi şampiyonluk primi için 10  bin tl yi futbolcuların önüne koyarken  futbolcular bu primin 30 bin tl olmasını talep etmişler. Yönetim hayır olmaz deyince 10 bin tl de ısrar edince oyuncu grubu  o zaman şampiyonluk gider demişler . sonuçta Samsun şampiyonluktan uzaklaştı yerinde kaldı. Samsun Başkanı Yüksel Yıldırım kaçan şampiyonluk için son söz olarak bakın ne demiş, Eğer  bu gün Samsunsporda Samsunlu futbolcular olsaydı, samsun bu gün bunları yaşamazdı demiş. Günaydın bay başkan, geç kaldınız geç. Bu işler sezon başı planlamasında yapılırdı. Bunu birde Yeşil Siyahlı renkler içinde ağırlamak gerekirse ne görürsünüz? Son üç yılda Sakaryaspor hep TFF kapısından dönerken kadrosunda alt yapıdan gelen sadece bir futbolcu vardı. Bu oyuncunun adı Canberkti. Sakaryaspor maalesef gözünü TFF 1 hırsı bürüdüğünden alt yapı gerçeğine gözlerini kapattı. Ben samsunun yaşadıklarını aldım yeşil siyah futbol gemisi ile kıyasladım. Alt yapıyı görmeyen hep gözü yükseklerde olan yönetici resimlerinin ,hayatın  ve de alt yapı gerçeğini görmesi dileğiyle hem samsunspora ,hem de Sakaryaspora geçmişler olsun diyorum. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!