SAKARYASPOR KONGRESİ(Cevat Ekşi Niçin Gitti? Cumhur Genç Niye Geldi?)

featured

SAKARYASPOR KONGRESİ(Cevat Ekşi Niçin Gitti? Cumhur Genç Niye Geldi?)

Sakaryaspor  yüksek katılımlı bir kongre yaşadı. Cumhur Genç’in başkan seçildiği kongredeki acemilikleri sonraya bırakıyorum. Ancak Genç’in belediyenin desteğine rağmen çok az bir farkla seçilmesi, Akkuş’un bu kadar çok oy almasını iyi okumak gerekir. Cumhur Genç’in seçilmesi kentin spor kamuoyunda heyecan yarattı mı?

Hayır!

Açık konuşalım. Hepimiz her şeyi biliyoruz.

Sakaryaspor’u bu batık hali, borçları ve olası harcamalarıyla bu kentte alacak kimse yok! (Gücü olan da bu yükün altına girmez.)

Peki neden açıktan veya gizli olarak bu kentte başkanlığa talip olanlar var?

Çünkü parayı belediye verecek!

Dünyanın en güzel kulüp başkanlığı budur.

Cebinden para çıkmayacak. Başkan olarak itibar göreceksin. Konumun güzel olacak. Bunu kim istemez?

Soruyorum: Eğer Cumhur Genç gelecektiyse Cevat Ekşi neden bıraktı? Hiç olmazsa Cevat, epeyce işi öğrenmiş, ülke genelinde bir çevre oluşturmuş biriydi. Cumhur Genç’e göre iş, müteahhit dünyasıyla daha yakın ilişkileri vardı.

Soruyu tersten sorayım bu kez de: Yeni seçilen yönetimin eskisinden farklı yönü ne olacak? Bu şehirde üç madde sayacak var mı? Bırakın şehri bu yeni yönetim içinde icraat açısından bunları sayacak var mı?

Şimdi bu yönetim ne yapacak?

Cevap:Ekrem Yüce’den para bekleyecek.

 

*                *

Divanda yaşananlar, seçim sonuçları tam bir skandal hatta komedi.  Genel ,yerel seçimlerde epey sandık başkanlığı yapmış biri olarak mütevazi olmayacağım: Seçim resmen  usülsüz oldu, eğer Akkuş tarafı hukuki yollara başvurursa   haklı çıkacağı o kadar açık ki! Bu tablo hiç suçu olmadığı halde Cumhur Genç için de gelecekte olumsuz bir tablo oluşturacak.

Divan başkanının kişiliğine bir şey diyemem, saygı da duyarım. Ama yaptığı işi eleştirmemek olanaksız. Eğer bu mantıkla divan başkanlığı yapıyorsa bence okul aile birliğinde bile divanda görev almasın!

Divan tüzüğü uygulamakla görevlidir. Yani divan ‘git kendi başına kararlarını ver diye seçilmez, elindeki tüzük kitapçığını uygulamak için seçilir. Tüzüğün üzerinde  kendi içtihadını oluşturamaz.

Değil kulüp kongrelerinde bu ülkedeki tüm seçimlerde (cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği, belediye başkanlığı dahil) imza sayısı ile kullanılan oy sayısı eşit değilse rastgele seçilecek  zarflar anında imha edilir, yırtılmaz bile yakım işlemi yapılır. Bunu yaşı ne olursa olsun seçimde görev yapan herkes bilir.

‘Biz kimin kısmetineyse ona çıksın dedik!’

‘Öyle olabilir, bizim kararımız da bu!’

‘Bu avukatlarla baş edemeyiz, bırakın!’

Bu sözler bir divan başkanının söyleyeceği sözler, sergileyeceği tavır değil.

Öbür kurul üyeleri de hatalı. Onların da danışarak ortak karar almayı, müdahale etmeyi bilmeleri gerekirdi.

Bu acemilikle Uğur Akkuş’a koz verdiler. Mahkemeye gitse haklı çıkacak, gitmese ‘ Bakın ben haklıydım ama büyüklük yapıp işi sürdürmedim.’ diyecek.

Dün yapılan açıklama ise olaya bir hukuki kılıf bulmak için yapılmış ama hiç inandırıcı değil. Hatayı kabul etmedikçe daha da batarsınız. Delege kartlarının toplanması vb. şeylerin oy kullanmada bir etkisi olamaz ki! Kanıtlanabilir bir durum değil o. Oradaki tek ispat delege imzasıdır.

*                      *

Sakarya’da bu takımı yukarıya götürecek futbol sermayesi yok. Defalarca dile getirdim bunu.

‘Bu takımı Mardinli birisi yönetmesin, demek Velimeşe ile maç yapmaya mahkum olmak demektir. İnsan başka bir yerde doğabilir ama senin kadar, sana yakın bir sevgi,bağlılık oluşturabilir. Hoşuna gitmiştir, idealini bulmuştur.

Unutmayın! En tutucu kentlerden Trabzon’da bile art arda şampiyonlukların alındığı o görkemli yıllardaki başkan Şamil Ekinci , nereliydi ? Biliyor musunuz?

Kırşehirli!

Ha, belediyenin çok ve harcanacak parası varsa onu bilemem!

*                                 *

Bu ilde spora, statlara bakanlığı döneminde önemli hizmetler yapan Ersin Taranoğlu da kendini o konuma düşürmemeliydi. Herkes adayları ve konuşmalarını beklerken  normalde bir gündemin son sırasında olan dilek ve temenniler maddesini öne aldırıp kendini dinlettirme olayı tepki çekti. Konuşmayı da uzatması cabası… Tribündeki insanlarla kendisinin arasında 3-4 kuşak fark oluştuğunu , ona göre tavır ve konuşma yapmayı bilmeliydi.

*                                 *

Kongreden sonra şehirde şampiyon oluruz diyen var mı? Sakaryaspor camiası fiili 3.lig olan bulunduğu yerden psikolojik yılgınlık yaşamaya başladı. Bu ilgiyi azaltır, küçülmeyi, kalitesizliği getirir.

Şu açık: En ufak bir başarısızlıkta şehirde Akkuş gündeme gelecek. Bu yönetimin başında demoklesin kılıcı gibi sallanacak. Yükselemeyen düşer. Yeşil siyahlılar bu ligde daha fazla kalmamalı. Sakaryaspor Akkuş modeliyle bir heyecan yakalayabilirdi. Ayrıca onun yönetimine aldığı Sakaryalılar da sağlam kişiliklerdi. Takıma bir zarar gelmesini önleyecek isimler… Ayrıca şunu da düşünmek lazım: Uğur Akkuş profilini iyi okumak gerekli. Genç yaşta maddi yetkinliğe ulaşmış. Ülkenin magazin dünyasında ismini ezberletmeyi başardı. Şimdi de aynı etkiyi spor dünyasında yapma peşinde.

Reklamını yapacak mı?Tabii ki yapacak. Beş kuruş para vermeyenlerin reklam yaptığı şehirde bırakın da para harcayanın da reklamı olsun. Sakaryaspor’da olası bir yanlış onun gittiği yolu berbat edebilir. Kazan kazan ilkesi gereği Akkuş-Sakaryaspor modelinden iki taraf da kazanabilirdi. Hasılı Uğur Akkuş , Sakaryaspor başkanlığında başarılı olmaya , şimdikilerden daha fazla mecburdu!

Kongrenin Sakaryaspor açısından pozitif bir gelecek getirmeyeceği belli. Camia oy açısından ikiye ayrıldı. Hatta psikolojik üstünlük olarak Akkuş tarafı daha üstün durumda. Tepkiler az değil.

İspatı mı?

Türkiye’de ilk defa bir kulüp yeni seçilen yönetimi duyururken sosyal medyada yorumları kapattı!

Yetmez mi bu!

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!