Salı Sofrası Sakaryaspora FB mesajı

featured

Salı Sofrası

Sakaryaspora FB mesajı

Sakaryasporda yeni yerleşen oyun aklı ile ilgili olarak ben Ercüment Hulaku Çoşkundereye  güvenmek istiyorum. Bakın FB son Avrupa kupasında bazı hallerde zorunlu olarak devreye sokulduğu söylense de, Helsinkiyle oynadığı  karşılaşmada ,iki genç ismi sahaya salması ,o gençlerden Mesut Özilin yerine  giren Muhammed  Gümüşkaya’nın attığı müthiş golün maça damga vurması ,sarı lacivert  li tribünlere coşku taşıması ,gelecek adına gençlik ilacına daha sıkı sarılmak adına  bir uyarı atışı olarak bir kenara not edilmeli. . Maçı anlatan Spikerin  gençlere alkış gönderirken, inşallah gençlere güvenmeye devam edilir, inşallah bu değişimler ,gün gelir zorunluluktan, veya gösterişten uzak olur  diyerek , iyi niyet temennisi gönderdiği Avrupa akşamından çıkan FB galibiyeti kadar ,golü atan 19 yaşındaki Muhammed Gümüşkaya ile 16 yaşındaki Arda bu maçın içindeki gençlik ilacı olarak, geceye damga vurması, gecenin gençlik umudu oldu.. Muhammed Gümüşkaya’nım attığı gol geleceğe gönderilen gençlik füzesi olarak bir kenara not edilmeli. Ne yalan söyleyeyim ben bu sezon yük ağır olsa da  Ercüment Hulaku Çoşkundereninde  futbol aklının gençlere uzanacağını düşünüyorum. Çünkü oda, bende biliyoruz ki futbolda gelecek alt yapılarda ,gelecek Türkiye’de aranıp bulunan ,geleceği olan gençlerde.

MURAT KAAN YETMEZ

Sakaryaspor, yeni sezon hazırlık kampında  deneme süreci için kamp kadrosuna aldığı, futbol kökleri Kasımpaşa olan ,on olarak Karasusporun Balda oynadığı maçlarda göze giren  Murat Kaan’la  mutlu sona ulaştı. Yeşil Siyahlı ekibin kurmaylarının beğenisini toplayan bu genç oyuncu ile, tam beş yıllık bir sözleşme imzalanmış. Geleceğin gençlerde olduğunu, yetenekli olanın vatanına, iline bakmadan Yeşil siyahlı renklere kazandırılmasını savunan bir yazar, bir futbol adamı olarak bu transfere alkış gönderirken yetmez diyorum. Bir Murat Kaana değil, bir çok  Murat Kaanlara ihtiyacımız  var. Umarım bu çocuk beş yıllığına Yeşil Siyah renklere bağlanırken ekonomik yönden de mutlu edilmiştir. Çünkü artık günümüzde vatan millet Sakarya edebiyatı tarih oldu. Aç ayı oynamaz misali, aç ,mutsuz futbolcudan da verim alamazsınız. Mutsuzluğun olduğu futbol evinden mutluluğa yelken açılmaz. Murat kaana Sakaryaspor ,Sakaryaspora Murat Kaan hayırlı olsun. Daha çok geleceği olan gençlerin bulunması adına Rüstemlerdeki sorumlu kişilere  yeni Muran Kana siparişi uzatıyorum. Bu konuda Metin çerlike,bu konuda bulunan gençlere güvenerek forma uzatacak  Ercüment Hulakü Çoşkundereye çok önemli görevler düşüyor.

DOĞANI REENS KAPTI

Son yıllarda  ülkemizin gençleri kalecilik alanında bayağı mesafe katlettiler. Yabancı Scaytlarda bunu keşfedince,  genç kalecilerin Avrupa vitrini ivme yaptı. FB Altay, Trabzonsporlu Uğurcan ,BJK Ersin derken Kayserispor kalecisi, Doğan gecen yıl gösterdiği göz alıcı performansla  ,Fransa’nın Reens takımına transfer oldu. Bir ara adı GS ilede anılan Kayserispor kalecisinin, son yıllarda Türk pazarını yakın takibe alması, bu transferin önünü açtı diye düşünüyorum. Bu arada BJK taşın Merti almasının ardından kaleci Ersin’inde Fransaya doğru yol alacağı , bu günlerde konuşulan transfer dedikodusu. Sanırım bu transferin resmi olarak yaşama geçmesi kokusuda ,yakında gazete manşetlerini süsler. Ne yalan söyleyeyim  bir çok takım GS dışında yerli kaleciye kale teslim etme konusunda bayağı yol aldı. FB Altay gitse, yedeğinde gelecek vaadi eden genç bir  türk kaleci seçeneği var. Trabzonsorda Uğurcan gitse yine arkasında gelecek vaat eden bir genç kaleci var. Özetle kaleci konusunda son yıllarda olağanüstü bir gelişim içinde olmak Türk futbolunun bu alanda öne çıkması, genç kalecilerimizin  Avrupa kapılarına dayanması gelecek adına  önemli bir gelişim notunu buraya düşmek gerek. Bu arada kaleci yetiştirme konusunda da Altınordu’nun önden koştuğunu belirtmek gerek.

  1. SPORUN TFF AŞKI UZUN SÜRDÜ

Sakaryasporun TFF aşkı  uzun sürdü. Sebeplerini hep yazdık çizdik , yanlış transfer politikaları ,yanlış yönetim tercihleri bu işin içindeki en önemli etken olduğunu sağır sultan bile biliyor.  Her sezon başı Santrada hedef tahtasına koyduğumuz bu  arzu, bu istek ,bu sevda  küllenmeye başladı. Bu yüreklerde pas tutmaya başlayan sevda , bu sene  Rüstemlere geri döner mi? Buna bir çırpıda evet demek çok zor. Bunun için yeşil siyah futbol bünyesinde sorun olmayacak, verilen sözler anında yerine gelmeli. Bitmedi  sezon başlamadan  gidilecek yolun futbol taşları iyi döşenmeli. Bakın ,BJK  konuşulurken, başarının öyküsü içinde neler varmış? Verilen siyah beyaz sözler  Ahmet Nur Cebi önderliğindeki  yönetim tarafından , anında sporcuların hesabına yatıyormuş.  Transferde  verilen rakamlarda  içindeki  şartlar , sözleşme gereği yerine getirince , dışarıdan gelecek sporcular içinde BJK  öncelikli futbol bahçesi oluyor. Futbolda huzur  sporcuya verilen sözlerle sağlanır. Sakaryaspor da Beşiktaş örneğinde olduğu gibi, yeni sezon  umut , futbolcu alacaklarını ödeme konusunda  sadece belediye endeksli  yönetimsel hamleler olmamalı. Yeni sezon da grup zor grup, böylesi bir grupta gözünüz en tepedeyse, o tepenin zikzaklı yollarında  para sorunu olmamalı. Sizin anlayacağınız iyi takım kursanıza o iyi takımın futbol dişlileri arasında ekonomik sorun olmamalı.

ALT YAPILAR HAREKETLİ OLMALI

Kısa süre önce bizim ilde  Arifiyede ve Erenlerde  alt yapılarda küçük yaş gruplarında  turnuvalar düzenlendi. Arifiye ve Erenlere taşınan alt yapı etkinliklerini organize edenleri, bu iş için emek sarf edenlere  bizde buradan el verdiririz. Corono nedeniyle  bu tip organizasyonların uzağında kalan geleceğin gençlerini  zinde tutacak, futbola olan özlemlerini nispeten  azaltacak olan  bu tip organizasyonlar her fırsatta  yinelenmeli . Yarının gençlerinin futbol tembelliğini  bu tip organizasyonlarla  azda olsa bertaraf etmek için  daha programlı şekilde ,her yaş grubunun önüne meşin yuvarlak  konulmalı. Alt yapı yaş grupları sık sık maç yaparak, sık sık turnuva özelliği olan organizasyonlarla kendilerini geliştirirler. Bu konuda futbolun başında sendika olan ASKF  de devreye daha ciddi olarak girmeli.

SUCLU BASINMIŞ ( Bir Erenler hikayesi)

Erenler sporda gecen sezon ,eskinin yerine  vizyona konulan futbol hayali, kök salmadan yerini yeni hayallere bıraktı. Futbolda hayaller değil, doğru adımlar konuşulur. Erenlersporun gecen yılki  şöhret aşkı ile süslü kurduğu takım  iş yapmayınca  ,gerçekleri yazan ,başarısızlığı gerekçelerini anlatmaya çalışan bir yayın kuruluşu hedef olmuş. Erenlersporu eleştiren, eleştirile doğru yolu işaret eden bu basın kuruluşuna verilen birkaç kuruşluk özel ilan kesilmiş. Şaşırmadım, bun ki iktidarın medyaya bakışı maalesef bu . Onlar eleştiriden değil alkıştan besleniyorlar.  Oysa bu gün, ülke genelinde olduğu gibi ,Sakarya dada  iktidara şirin gözükmek adına ilkelerinden ferakat  eden bir yığın yazılı görsel medya var. Ama bazen ufacık bir özgür düşünce ortaya çıkabiliyor. Çıkınca da neler olmuş ? Dilimizin döndüğünce, anlayanlar için ucundan kıyısından anlatmaya çalıştık . Erenler öz kaynak düzeninden  başka bir futbol yolculuğuna çıktı. Eskisinin üstünü örtüp yeni yapılaşmanın içine girdi. Gecen yılki başarısızlıktan sonra  şimdide  Bal ligi için, Erenlere yabancı olmayan , yeni bir teknik adam ile birlikte  daha farklı bir oyuncu grubu oluşturuluyor. Değişimler sancılı olur, Bu süreç in sancısının aza indirgenmesi için doğru adımlar atılmalı.

HAKİKATİN PEŞİNDE  BİR ÖMÜR ( Bir Yusuf Cınal klasiği)

Yusuf Cınal Sakarya’nın Akyazı kökenli bir fikir işçisi.  Eğitim ve Öğretmenlik yılları ile beraber doğup  büyüyen, bunun içine futbol aşkında katan  ,daha sonra geliştikçe  ,kendini Sakarya Medyası içinde bulan Cınal Yusuf’u anlatmak çok kolay değil. Sakarya’dan sonra dışarıya ( Avrupa’ya ) taşınan mücadeleci  bir ömür , Vatansever, Cumhuriyetçi, Atatürkçü yüreğinin verdiği  güçle,  Belçika’da  her alanda, ülkesininim tanıtımına katkı sunan bir değerin adıdır  Yusuf Cınal. Siz en iyimsimi onun kaleme aldığı  Hakikatin peşinde  bir  Ömür kitabını alın okuyun, ben onu ne kadar anlatmaya çalışsam da, onun kendini anlattığı gibi, onu tarif edemem. Kitabın tanıtım kokteylinde  bulunan biri olarak ,bu kitabı alıp Marmarise taşıyacağım. ( Siz bana ait Salı sofrasını okurken ,bende Turuncta  Yusuf Cınalın kitabını okuyor olacağım) Yusuf Cınalın lezzetli anlatımı ile kaleme aldığı  bu kitap ,bu tatilde benim arkadaşım olacak.  Yusuf Cınalla ilgili benim  tespitim, bu onun yazdığı kitapta yok. Cınal Yusuf bana göre ,son yıllarda  ,Akyazı’nın bağrından kopup  yetişen karanlıktan  ,aydınlığa koşan,  Çağdaş ,vatansever, Atatürkçü cesur  bir yürektir. Kısacası Akyazılı Yusuf Cınal , yazdığı  bu kitapla,  bana göre ölümsüzler arasında kendine yer edinmiştir. Eline ve de yüreğine sağlık be sevgili Yusuf . Yusuf Canalların çoğalması dileği ile sizi onun yazdığı Hakikatin peşinde bir ömür kitabıyla baş başa bırakıyorum. Ben mi nereye gidiyorum ?Turunçta çok sevdiğim yuvama, Turguaz otele  gidiyorum.  Orada  Turuncun efendisi Telli Tuncer ve kaptan Salihlerde kucaklaşmaya çalışacağım.

BURSA GECMİŞTEN DERS ALMAMIŞ

Bursaspor son iki sezondur zorunluktan da olası kendi alt yapısından yetişen gençlerle TFF 1 de verdiği mücadele  Spor kamuoyundan alkış almıştı. Bu düşüncenin içinden çıkan bir çok genç  Avrupa yada ve de Türkiye’ye açılırken  Bursaspor ne yaptı. ? Yardım kampanyasından gelen paralarla transfer yasağı için kambur olan dosyalar  kapatıldı  ve transfer açıldı. Açıldı da ne oldu? Ne olacak, alt yapı menşeli futbol taşlarını döşemekten vazgeçildi, dışarıya acılım devreye girdi. Şimdilerde içerden dışarıdan futbolcu transferi tekrar devreye sokulurken, gecen yıl Bursasporun genç kadrosuyla beraber başarılı olan teknik adamla da, Adanaspor beraberliği sonrası yollar ayrıldı. Sizin anlayacağınız gözü yükseklerde olan bir futbol kenti olarak bilinen, birde Süper lig şampiyonluğu olan Bursaspor, geçmişin ağır faturası nedeniyle çektiği sıkıntılardan bir nebze olsun kurtulunca ,yine eski Yeşil beyaz alışkanlıklarını , soyunma odasına taşımış. Yani sizin anlayacağınız Bursaspor, geçmişten ders falan almamış. Efendim siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun. Not Bir dahaki Salı sofrasını Marmaris Turunçta kuracağım. Bakalım Salı sofrasının lezzeti nasıl olacak?

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!