Salı Sofrası Sakaryaspor yeni oyun anlayışına sarıldı

featured

Salı Sofrası

Sakaryaspor yeni oyun anlayışına sarıldı

Sakaryasporun yeni sezon için oluşan kadrosu  Kızılcahamam’da kamp çalışmalarına devam ederken özel maçlarında önüne koydu. Oynanan iki maç tan sonra medyanın kalemleri, yeni Sakaryaspor için azda olsa dudak bükerken, bazı çekinceleri dile getirirken , yeni Sakaryasporun gecen yılların aksine daha çok koşan, daha akrasif ,daha  mücadeleci olmak adına olumlu sinyaller verdiğinde  bir kenara not ettiklerini okuyor ve duyuyorum. Hazırlık kampı öncesi takım hakkında önüme konulan notlarda  bu gün medyanın  dillendirdiği yeni oyun anlayışı bendede mevcuttu. Yeni kadro ,yeni teknik kadro ,yeni oyun anlayışı umarım kısa sürede yerine oturur.  Özel maçlarda alınan özel sonuçlar beni bağlamıyor, ben takımın ne yapmak istediğine ,oynamak istediği oyunun içindeki gelişimlere bakarım. Net olarak görülen bir şey var ,yeni Sakaryaspor geçmişten farklı  olarak TFF 1 umutlarına koşma hayali içinde olan bir futbol resmi veriyor. Grup güçlü, bizim grupta gözü yükseklerde olan çok takım var. Böyle bir grupta ,güçlü rakiplere kafa tutmanız için güçlü ,etkili oyun anlayışı ile berabere sahaya yürümek gerek. Bunun içinde eve dönerken  sezona sorunsuz, transferde istediklerini alan bir Sakaryaspor Rüstemlere konaklamalı.

CANBERKTEN KURTULDUKMU?

Sakaryasporun bu gün ki, hala secim sonrası tartışılan yönetimi ,kadro oluşumuna katkı sunanlar ,gözünü yeşil siyah yuvada açan Canberk’i, bu seneki kadro seçenekleri içinde düşünmediler. Olabilir , kadro oluşturmak ,kimlerle nasıl yola çıkacakları konusunda,  onların bu hakkı var. Ancak yaşamının en güzel anında , Canberk’in düğününe gitmeyenler , bu mutlu Canberk gününe, bir celenk bile göndermeyenler , alacaklarından refakat et öyle git diyen Canberk’in ,TFF giderek geçmiş alacaklarının zamanında ödenmemesi nedeniyle boşa çıkıp  ,sonunda Kırklarelispora gitmesine hiç kızmasınlar. Hatta, TFF eliyle tüm alacakları için girişimde bulunmasına bile kızmaya hakları yok.  Her sezon mevkiine Canberk üstüne alınanlara  ,Canberke verdikleri paraların iki katına  verenlere inat ,Canberk  formayı kapmadı mı? Bir kac kötü maçı oldu diye, vatan haini ilan edilmeyi hakketmeyen  bir yeşil Siyah renktir Canberk.  Kimse ona alacaklarından felaket etmedi diye kızmasın. Sakaryasporu kötü yönetenlere tepki koysunlar. Git yelleri olan yöntemlerin ,belediyeye sırtlarını dayayıp kaptıkları yeşil siyah forma  sorumluluğu içinde sergiledikleri,  beceriksiz harcamalarının bedelini, bu memleketin çocuklarına çektirmeye haklarının olmadığını düşünüyorum.. Ben, 9 yıldır Yeşil Siyah futbol nöbetini bitirip ,Kırklareliye 400 bin tl karşılığında imza atan Canberk’in bu ayrılığındaki tavrını destekliyorum.. Çünkü ben haksızlığa her alanda karşı duran biriyim. Dışarıdan gelen oyuncuların bazı haklarından feraket etmesi adına kapı, kapı dolaşanların, Canberklede bu konuda az çok demeden anlaşmaları gerekir di diye düşünüyorum. At imzayı alacaklarından feraket et anlayışı bana çokta adil gelmiyor.

TFF 1 DEN TRANSFER RAKAMLARI

Canberkin Sakaryaspordan ayrılış hikayesi içinde TFF 1 den bazı transfer rakamları önüme kondu. Canberk’in Sakaryaspor dışında girişimde bulunduğu transfer görüşmelerinde   Gençlerbirliği, Boluspor, Adanaspor ve Menemensporun ortaya koyduğu rakamlar valla TFF liginde yok. Nerden mi biliyorum ? Bakın Sakaryasporun son yıllardaki transfer harcamalarına,  orada karşınıza çıkan rakamlar dudak uçuklatır be. Bu seneyi bilmiyorum, bu sene ki transferdeki harcanan rakamlar karşımıza çıkarsa  ,o konu dada düşüncemizi söyleriz. Ha unutmadan Canberkin görüşme yaptığı o takımlardan biri 250 ye kadar çıkmış, diğerleri ise 200 bin tl lik teklifte kalmışlar. Bu rakamları verirken yahu ne demek istiyorsun Nazım Hoca diyenleriniz olabilir. Şunu demek istiyorum, TFF 1 ve TFF 2 de  öyle uçuk paralar  ortalıkta dolaşmıyor. Hele hele bizim ligte  ,hiç dolaşmıyor. Geçmişte Sakaryasporu yönetenler gözlerini bürüyen TFF 1 hırsı nedeniyle,  çok önemli transfer harcamaları yaptılar. O süreç sakaryaspor adına kötü bir süreçti, Umarım bu sene geçmişten ders alınmıştır.

AKYAZI NIN HAKEM RESMİ ( Hakemlikte yükselen değer)

Klasmanda yükseklerde gezen Hakemler ,bağlı bulundukları illerle anılırlar. Onlar klasman da han ki kategoride olurlarsa olsunlar ,bulundukları ilin adını taşırlar gittikleri her yere. Bu nedenle bir ilin klasmandaki hakem sayısı çok önemlidir. Bu gün, bu sezon ,Sakarya  hakemliği ,Corono nedeniyle sağlıklı yapılamayan klasman değerlendirmesinde ,MHK den beklenen karşılığı bulduğunu söyleyemeyiz. Özetle Sakarya’nın bu seneki klasman sevinci sınırlı sayıda kaldı. İlgili olanların bir program çerçevesi  içinde en azından ,Serkan Önsalın bırakmasıyla öksüz kalan C hakem listesi için yeni onarım planını  devreye sokmalıdır. Birde ilgili olanlara ( Daha yerime ısınamadım diyen  İHK Başkanına da ) bir hatırlatma da bulunmak isterim. Bu düşüncem hakem evindeki ayak tenisi etkinliğinde Akyazılı hakemlerle resim çekilirken filizlendi. Hakemlikte merkezin gücü  ilçelere kaydı. İlçeler den hakem yetişmesin, ilçeler bu işe uzaktan baksın demiyorum, demem o ki  klasman içinde merkezinde ağırlığı olmalı. Bakın bu senenin hakem değerlendirmesine  Levent Gümüşdere  ( B ) hakemi olarak kaldı, Oğuzhan Yiğit karpuz B yardımcı  hakem listesinde kendine yer buldu. EEEE birde tabi Süper hakemimiz Atilla Karaoğlan gecen yıl beklentilerin altında kalsada, FİFAda hayal kırıklığı yaşasa da, hakem çantasında  ilimizi en yüksek yerde  gezdiren isim olarak  gururumuz olmak adına yine yerinde kaldı. Özetle hakem evinde gecen sezon değerlendirmesi eşliğinde, içimizi ısıtan yükselişleri n adresi Akyazı oldu. Yarışın daha renkli olması adına İl içi ve ilçeler arası hakem rekabetinin Sakaryaya  fayda getirecek şekilde yol alması notunu  hakem evinin ilgili  olanlarının önüne koyuyorum.

ARİFİYELİ MİNİKLER VE  İMPARATOR ÇOŞKUN

Arifiye şu sıralar 2007 doğumlu küçüklerin mücadele verdiği bir futbol şenliğine  ev sahipliği yapıyor. Gecen hafta içinde iki grup üzerinden 12  takımla  başlayan açılışını ,Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçunun  yaptığı organizasyonun renkli konukları arasında, Türk futbolunda imparator lakaplı  futbol adamı kimliğini cebinde gezdiren Çoşkun Demir bakanda yer aldı.  Demirbakanın  o organizasyonda olması, konuşmacı olarak yer alması, maçları baştan sona ( İlk gün tesbitim bu) izlemesi  o gün orada bulunan yarının büyükleri ,bu günün küçükleri yarınlarda iyi futbolcu olma hayali ile futbolda alt yapı eğitimi alan küçükler içinde bir şanstır. Bu  bilinen ,futbolumuzun eski önemli oyuncularının bu tip organizasyonlara gidip, futbolun içinde var olan özellikleri onlara anlatması ,o küçükler için bir şanstır. Çoşkun Demirbakan  açılış gününde  küçüklerin karşısına geçip, onlara  futbolun doğasında  var olupta  bu gün iyi anlatılmayan bazı eksik gerçekleri ortaya döktü. Ben inanıyorum ki bir gün o küçükler büyüyecekler ve geliştikçe ,futbolda bir yerlere geldikçe Çoşkun Demirbakanı  yad edeceklerdir. Bu tip organizasyonlarda, Futbolcu ve teknik adam ismi Türkiye’de karşılık bulmuş  isimlerin  yer alması heyecan içine konuşmacı ve de seyreden olarak bulunması  bu günün küçükleri ,yarının büyükleri futbolcular için önemli bir ayrıntıdır. Arifiyede Çoşkun demirbakanın yer almasını dışarıdan ben böyle okudum.

BİZ BÜYÜK BİR  AİLEYİZ ( Yaşar Zımba)

Her fırsatta Amatörlerin futbolda ki gücünü, ASKF olarak Spora hizmette  önemli bir adres olduklarının altını cizen ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Arifiyedeki küçükler turnuvasının içinde kendine uzatılan mikrofondan, Hendeksporun TFF 3 lige çıkmasının da önemine değinerek , biz büyük bir aileyiz dedi. Futbolun alt yapısında amatör ruh yatar. O ruh zamanla  iyi büyürse yukarılara tırmanır. ASKF  Başkanı olduğundan beri Sakaryada futbolun kalkınması için amatör ruhun, alt yapı gerçeğinin, Sakaryasporun Sakaryalı gençlerden oluşmasının altını çizen yaşar Zınba ,Amatör futbol ailesi olarak Hendeksporun  TFF 3 lige çıkmasını bu nedenle çok önemsediklerini belirtti.  Yaşar Zımba  Arifiyedeki küçükler  turnuvasında konuşurken, Sakaryasporada göndermede bulundu. Hani neredeler, burada 12 alt yapı takımı var ,bu şehrin futboldaki abisi olan sakaryaspor, neden bu organizasyonu takibe almaz. Ben iddia ediyorum Sakarya futbolda alt yapı zenginliği ile donatılmış ,futbol tarlasındaki gelişmeye aday  gençlerle doludur diyen ASKF Başkanı Yaşar Zımbanın  bu tespitlerine,  bizde buradan el veririz. TFF 3 yeni konaklayan, transfer politikasında içerde ,dışarıda olan Sakaryalı gençlere  öncelik projesinin bayrağını açan Hendeksporada alt yapı futbolcu yetiştirme konusunda önemli  sorumluluk düşüyor. Bu gün artık Sakaryada profesyonel anlamda sadece Sakaryaspor yok. Sakarya’yı Profosyenel anlamda  temsil etme hakkını cebine koyan hendeksporun da,  bu işin bir ucundan tutması gerektiğini hatırlatalım dedik.

METE GAZOZ  VE UĞUR KOBAŞ

2020 tokyo olimpiyatlarında atıcılıkta bireysel Klasik yayda Sakaryalı Mete Gazoz  altın madalya alarak Olimpiyat meşalesini ilk yakan sporcumuz oldu. Onun bu başarısının hikayesi her kanalda anlatılıyor, biz buradan bu hikayeye alkış göndererek katkı sunmak isteriz. Ona ve onu yetiştirenlerde bu başarıdan pay uzatmak gerek. Mete Gazoz Sakaryalı bir genç olarak Olimpiyat tarihine geçti. Onu bir kez daha alkışlarken, karate  Hakemi  olarak bu olimpiyatta görev yapan Uğur Kobaşta   olimpiyatlardaki bir başka Sakaryalı olarak, Sakarya’nın ,Türkiye’nin gururu oldu. Bu olimpiyatlarda bana göre iki Sakaryalı alkışı ve sevgiyi fazlasıyla hak ettiler. Ne diyelim Sakarya onlarla gurur duyuyor diyelimde bu başarının üstünü örterken, başka başarılara kilitlenelim.  Türkiye yanıyor ,Türkiye’de görülmemiş orman yangınları ülkemi sarıp yeşilliği ,doğayı alıp kül yığını haline getirirken ,İnsanlarımız Cumhuriyet tarihinin en büyük orman  yangınlarında yaşama veda ederken, Tokyodan gelen  Mete  Gazozun Altın madalyası  yüreğimizdeki yangını söndürebilir mi?  Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın ,kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!