Salı sofrası ) Pazarda buldum seni ( Devrim golü)

featured

Salı sofrası

Pazarda buldum seni ( Devrim golü)

Sakaryaspor iç sahada kaybettiklerini daha çok dışarıda toplayan takım. Kadro derinliğinde, özellikle savunma bloğunda önemli eksikleri olan Yeşil siyahlılar Pazar deplasmanında hep önde koşan taraf olarak önemli bir üç puanı, uzatmada, oyuna son anlardayken Devrim Taşlayanın ayağından , iki pastan bulduğu golle kazandı. Futbolda  bu tür goller bazen bir takıma hayat veren gol olarak anılır. Pazar deplasmanında uzatmada yenilen golle 2-2 ye taşınan oyunu, yine yediği golün üzerinden bir dakika geçmeden, santradan uzatılan uzun topta  bulunan golle kazanan Sakaryaspor, bu galibiyetle, Vanın ,Kırşehirin kaybettiği haftada, ilk beş için sarsıntı geçiren umutları yine yukarılara taşıdı.

BEDAVADAN RONALDO OLUNMUYOR

Critiana Ronaldo bana göre bu gün için dünyanın en önde olan futbolcusu. Her oynadığı takıma ,hem milli takımına ,hem kendi liglerinde ,oynadığı hırslı ,sonuç alıcı futboluyla hayat veren ,can veren, doğru yaşam tarzıyla  gönüllerde taht kuran bir mükemmel futbolcu resmidir. Yüreğindeki insan sevgisini ,kazandıklarını çevresinden başlayarak dünyadaki yoksullarla  ile paylaşmasını bilen Ronaldo benim için ,hem futbolculuk ,hem de insanlık yönü marka değeri yüksek olan bir örnek bir oyuncudur. İyi bir oyuncu sadece iyi oynayan, oynadığı ile göz kamaştıran  oyuncu olmuyor. Futbol dışı örnek yaşantısında onu sahalardan alıp dışarıda da zirveye taşıyor. Dilimizin döndüğünce dünyanın bir ucundan onu anlatmaya çalışan biri olarak onunla ilgili ,annesine ilgili söylediklerini okuyunca anladım ki bir futbolcuyu ,futbolcu yapan sadece oynadığı değil, yaşamın içine koyduğu örnek resimde onu alıp gönüllere  ışınlıyor. İşte Ronaldo ve işte Annesi ile ilgili verdiği yanıt. Soru, Annen hala seninle yaşıyor, neden ona bir ev almıyorsun. Cristiano Ronaldonunun yanıtı, Annem beni kendi hayatını feda ederek büyüttü. Ben yemek yiyeyim diye, geceleri Aç uyudu! Tüm başarımı anneme adıyorum ve hayatta olduğu sürece benim yanımda olacak. İşte Ronaldo işte anne sevgisi. İşte Ronaldo ve işte insanlık dersi. Ne diyelim Allah herkese onun gibi bir evlat nasip etsin. Başlığımız neydi? Bedavadan Ronaldo olunmuyor.

BİN NASİHATTAN  BİR MUSİBET YEĞDİR

Corono insanlığı eve tıkan, yaşamın her alanını felç eden asrın yeni belası. Onun sayesinde neler yaşadık ve de yaşamaya devam ediyoruz. Dünya devlerini yerle bir eden, çökmekte olan bizim iktidarın ortaya attığı , yeni Türkiye masalının sadece bir hayal olduğunu ,kitleleri uyutma aracı olduğunu yüzlere vuran Corona, ibret verici örnekleriyle haytamızda yaşamaya devam ediyor. İnsan sağlığı ve de  Ekonomik yönden her haliyle her yeri kasıp kavuran Coronanın birde iyi yüzü olduğunu düşünelim. Bir sağlığımızın, iki temizliğin ,üç yaşamın ne kadar önemli olduğunu ,sosyal hayatın içindeki sporun ne kadar önemli olduğunu bu Corona belası önümüze koymadı mı? Bakın bir atasözünden yola çıkarak bu konuya birde futbolda yarattığı fırtınadan örnekleyerek yol alalım. Bir zamanlar Sakaryasporda forma giyen, oynadığı futbolla iz bırakan ,Sakaryadan Bursayla dostluk köprüsü kuran Baykulun söylediklerinden yola çıkarak derinlik katalım. Bay kul Corono nedeniyle takımlar zorunluda olsa elinin altındaki genç değerleri sahaya sürmeye başladı. Bunun örneklerini sıkça görmeye başladık. Son örnek Trabzonspor Başakşehir maçına 17 yaşındaki alt yapı kalecisiyle çıktı. Gelelim Bir nasihatten, bir musibet Yeğdir  ata sözüne .Corono insanlık için kötü ve de can alıcı bir hastalık değil mi? Evet öyle. Ancak kötü hastalıkların, kötü tecrübelerin öğretme gücünün oldukça büyük olduğunu görmedik mi. İşte bu yüzdendir ki bunun izlerini ,gençlere yönelmenin faydalarını zorunlu rotasyonlar sonunda görmeye başlamadık mı? Evet gördük. Bun dada TFF nin ,hiçbir maç corono yoğunluğu nedeniyle ertelenmeyecek diyerek ,buna önlem olarak  Corono nedeniyle yabancı sayısını artırmasının ,kadro derinliğine önem vermesinin ne kadar isabetli olduğunun da buraya  bu nedenle not etmek gerek.

FİLE ÜSTÜ KIZLARIN HALİ  ( KİMSE YOKMU)

Efendim bizim ilde Bayan Voleybolu kendini bu şehre bir türlü sevdiremedi. Birkaç Voleybol sevdalısı teknik adam azmiyle, yıllardır File üstünde dolaşan kızlarımız ,bu şehrin Voleybolunu Sigorta Şhop 1 liginde temsil etsellerde, gereken destekten uzak yaşıyorlar. Başkan Ömer Bektaş en sonunda kendi hesabından basmış feryadı. Bu şehirde sezon öncesi verilen destek sözünü gerektiği gibi alamadıklarına vurgu yapan Ömer Bektaş, bu şehirde Bayan voleybolundaki, kadın ,erkek  ayrımcılığa da vurgu yapmış. Evet maalesef bu şehrin tutucu yapısı, sosyal hayata uzaktan bakışı ,Salonlarda Bayanların Voleybol oynamasına ,Basketbol oynamasına uzaktan seyretmesi , yıllardır var olan  bir  eksiklik. . Bu şehirde  bir kesim maalesef bayanların spor yapmasına burun kıvırarak bakıyor. Ne yapalım bu şehrin makus talihi bu. Yerel anlamda, siyasal anlamda değişim yaşanmadığı sürece, bu şehirde ne sosyal hayat, nede salonlardaki Bayan sporları gereken desteği görür. Başkan Bektaşın sitemine bizim gazete Kimse yok mu  diye manşet atmış. Evet yok. Kızlara, yani bayanlara spor yapmasınlar Bayanların işi bu olmalı diye düşünen ama bu düşüncesini açıkça deklare etmeyen ,ama ima yoluyla buna benzer yaklaşımda bulunan bir siyasal düşünce ağı sarmış durumda, benim güzel ülkemi. Ama ben umutluyum, karanlık değil, gün gelecek aydınlık egemen olacak. Çünkü her karanlığın sonunda aydınlık mutlaka devreye girmiştir.

BAHADIR VE SEFAHATTİN AYDIN

Uğur Akkuş kısa süre önce ben yokum dese de bana çok fazla inandırıcı gelmemişti. Kulaktan kulağa kongre saati yaklaşırken onun ismi kulislerde hala konuşuluyor. Hatta yeni yönetici arayışlarında başladığını bir dost meclisinde bir dosttan dinledim. Martın 6  gelir her şey ortaya çıkar desende ben şahsen gecen hafta yazdığımın arkasındayım ,bırakın bu yönetim bu işin sonunu getirsin. Baksanıza Hudaverdi Bahadır çok iddialı sözler ediyor. Bu takım diyor bu ligin üstünde ve  bu takım yenilmeden yoluna devam edecek ve sonunda TFF 1 ligine çıkaçak diyor. Ben değil bunu adı Sakaryaspor Başkanlığı ile anılan ,Sakaryasporda Başkanlık adına kongrede yarışa gireceğini deklare eden Hüdaverdi Bahadır söylüyor. Geçenlerde eski Başkanlardan Selahattin Aydınla olan görüşmem hala sıcaklığını koruyor. Selahattin Başkan Sakaryaspor da ki yönetim anlayışı ile demiştik, hep aynı yüzler, hep aynı düşüncedeki yönetim modelleri olmasın, değişik yüzler bulun, değişik daha güvenilir isimler den oluşan bir yönetim modeli olsun demişti. Bu gün bakıyoruz, Cumhur Gencin, Hüdaverdi Bahadırın ismi geçiyor. Hudaverdi Bahadır Başkanlık yapmadı ama yönetimlerin içindeydi. Bu gün için eğer aday olursa tek yeni yüz Uğur Akkuş. Bu yorumu Selahattin başkanın tespitlerinden yola .çıkarak yaptım. Ancak bana sorarsanız da  Sakaryasporda yönetim bildik isimlerin dışında kurulmalı. Tabi bunun içinde çok araştırma yapmak gerekecek.

EL OĞLU AZÇOK DİNLEMİYOR

Sakaryaspor  yönetimi para krizinde. Sakaryaspor yönetimi maç başsılarını ödemek adına kaynak arıyor ama ,sonuç bu güne kadar aranan kaynak bulunamadı. Yönetimin tek derdi bu olsa can kurban. TFF ye giden dosyaların ardı kesilmiyor. Bir yeni dosya adı Hamza Özdemir. Gecen yıl Alanyadan kiralık gelen bu oyuncunun kalan 30 bin tl si ödenmemiş. At değil, deve değil bu meblağ bile ödenemiyorsa varın gerisini siz düşünün. Bu dosyayı görünce Sakaryalı gençler geldi gözümün önüne . Şuan Halide Edip Adıvarda oynayan Alpaslan demir lisansını almak adına 150 bin tl den vazgeçen Alpaslan Demirin yaklaşık içerde 40 bin tl si daha var. Sezon başı transfere engel olmasın diyerek Cevat Başkanın uzattığı kağıda imza atan bu gençlerin biz kıymetini biliyor muyuz. Bizim çocuk mantığı ile hareket ederken hak yiyen olmamak gerek. Bakın Sakaryasporda Canberk 350 bin tl ye oynarken onun yerine takviye olarak alınan oyuncunun 650 bin tl aldığını biliyor muydunuz. Nerede olursanız olun  Yeşil siyah formanın içine adalet koyun . Bakın elin oğlu 30 bin lira için TFF ye gidiyor.

AKKUŞUN YOLU KESİLDİ

Gecen hafta son zamanlarda adı Sakaryasporla sıkça anılan Uğur Akkuşun maske dağıtım filosu şehir girişinde durduruldu. Daha önce Maske dağıtımı için olur verilen Uğur Akkuşun maske dolu tırı yeni bir Valilik kararıyla durdurulmuş. Nedeni neymiş, efendim Pantemi nedeniyle maske dağıtım işi sakıncalı bulunmuş. Öyle olmuş, böyle olmuş, benim kafam fazla basmaz. Ben bakarım yarattığı fırtınaya, ben bakarım bu maske işinin içinde yatabilecek olası senaryolara . Bana göre pantemi  gerçekçi bir neden değil. Maske dağıtmak adına verilen izin zamanında Pantemi her yerde kol geziyordu. Öyleyse bu olay neden yaşandı? Efendim bana göre kulislerde yine olası bir kongrede Başkanlık için adı gecen Uğur Akkuşun bir vesile önü kesiliyor. Çünkü bu şehirde birileri elinin altındaki yeşil siyah oyuncağı başkalarına kaptırmak istemiyor. Ben bu son olayı birazda bu yönüyle okumaya çalıştım. Yanlışsa yanlış değin ve doğru olanı bana ahlatınki bende içimdeki kötülük kokan düşünce fırtınasından kurtulayım.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!