Salı Sofrası Özel liderlik

featured

Salı Sofrası

Özel liderlik

Sakaryaspor  üst üste aldığı galibiyetlerle tehdit ettiği liderlik koltuğunu avarajlada olsa evine taşıdı. Yeşil Siyahlılar deplasmanda ,Diyarbekiri Hurşit ve Serkan Odabaşın golleri ile yenerken, Trabzondan gelen beraberlik bu galibiyetin içini liderlikle doldurdu. Bayburt Özel idare sağı solu belli olmayan ,içerde dışarıda beklenmeyen sonuçlara imza atan takım olarak gitti lider Tarabzon Hekimoğlu’na deplasmanda  kafa tuttu ve kazanmak üzere olduğu bir maçı berabere bitirerek, sakaryasporun liderliğine ,liderlik değirmenine  su taşıyan takım unvanını  cebine koydu. Şimdi her şey Sakaryasporun eline geçti. Bu saatten sonra grubun TFF 1 hikayesinde neler okunacak, sonuçlar bizi nereye taşıyacak  hep beraber göreceğiz. Görülen o ki Sakaryaspor  yenilmez olarak yol aldığı bu grubun en iyi takımı. Bunun tescillenmesi için ilk adım Sakaryaya Rüstemlere taşındı.  Şüphesiz daha her şey bitmedi, şüphesiz daha gidilecek çok uzun bir yol var. Ancak  şu görüldü kimin eli kimin cebinde dediğimiz grupta Sakaryasporla beraber Trabzon Hekimoğlu, Sivas Belediye ,Corum Fk ,TFF 1 yarışı içinde olabilecek takımlar. Bayburt,Van,Bodrum gerilerde kalsalarda ,yukarılardaki yarışı ,alacakları sonuçlarla ilginç hale getirmeye yatkın takımlar olarak gözüktüler.

SALON NOTU ( BU ÇOÇUKLARA BAĞIRMAYIN  )

Yıllar sonra  bir süre ara verdiğim, futboldan sonra en büyük tutkum olan pota altı sevdama  yeniden merhaba dedim. Tanıdık  yüzler yine takımlarının başındalar ,yine Basketbole hizmet adına  salondalar. Bir farkla benim gibi onlarda yaşlanmışlar. Basketbolun kalitesi Türkiyenin ekonomisindeki kaliteden valla iyi. Hiç olmazsa pota altına hizmet bir sevda ,bir tutku eşliğinde pike yapıyor. Müsabakalarda görev yapan Hakemlerin en yaşlısı Hasan Hüseyin Sarı . Bu arkadaşın hakemliğe ve de basketbole hizmet tutkusu takdire şayan. Ali Köseoğlu ise salonda pota altının en yüksekte düdük çalan hakemi. Neyse gelelim asıl konumuzun içini doldurmaya .Basketbole hizmet tutkularımdan şüphem olmayan benteki Teknik adamlar ,ne olur  bu yaş gruplarında özellikle daha 14 yaşın erkenliğe koşan yapısı içindeki çocuklarımıza basketbolu onlara bağırarak anlatmaya ,öğretmeye kalkmayın. Onlara bağırmayın ,onlara anlatacaklarınızı sevgiyle, hoşgörü ile anlatın. İnanın  bazen ses tonunuzun salonun müzik ayarını bile bozuyor.

AYTAÇ IN  YOLU OSMANİYESPORLA KESİŞTİ

Aytaç Ak,Harmanlıkspor futbol yuvasında gelişip futbolunu Sakaryaspora taşıyan Yeşil Siyah bir genç. Futbolu bıraktıktan sonra Sakaryaspor alt yapısında teknik adamlıkta ilk adımı atan Aytacın ,bu Yeşil Siyah yürüyüşü vefasızlıkla sonuçlanınca ,futbolda gözünü açtığı Harmanlık ona gecen hafta  alt yapı teknik adamlık kapısını açmıştı. Doğduğu, futbol gözünü açtığı Harmanlıkta çiçekle karşılanan Aytaç Ak, daha  Harmanlıkta alt çalışmalarına başlamadan ,daha önce futbolcuyken beraber çalıştığı İsmail Cem Canbazın gel benimle , Osmaniyesporda çalış teklifini cebine koyup ,Osmaniye yolunu tuttu. Özel bir söyleşide ,ben bir gün gelecek Sakaryasporda bir numaralı teknik adam olacağım diyerek   ,bu kafasında ,Yeşil Siyah dünyasında yatan teknik adamlık heyecanını  içine yükleyen Aytac Aka  ,Osmaniyesporda başlayan teknik adamlıktaki yükseliş şansını,  yukarılara taşıma dileğimizi ona iletmek isteriz. Harmanlıktaki futbol evine gelmesi Yeşil beyazlı camiada kısa sürede olsa da tatlı bir heyecan yaratan Aytaç Aka kucak açan ,gidişi içinde kolaylık sağlayan, İsmail Yağlar Başkanlığındaki Harmanlık yönetimi de gelişen Aytaç olayındaki babacan tavırlarıyla bizden alkış aldı.

ARABİSTANDA KADININ AYAK SESLERİ

Gelde inan ,duyda inanma  diye ben buna derim. Bizde Türk kadını her yerde geri plana itilmeye çalışılırken ,kadının hiç değer bulmadığı Suadi Arabistanda ,işler tersine dönmeye başladı. Kadın dünya itibar kazanırken Türk kadını bunu iyi izlemeli.Atatürkün kendilerine verdiği seçme seçişlme hakkını bu günün iktidarına yükleme gayreti içinde olan kadınlara kulak asmayın siz. Kadına salonlarda uzun şort giydireneler, hatta sıkma başla spor yaptırarak, sözde kadınların cinselliğini gizleme gayreti içinde olan ,bu gün ak düzenin savunucuları  bunları yaparken ,kadınlar futbol oynar mı diyenlerin cırtlak seslerini duyarken ,Arabistandan  gelen Kadının ayak sesleri  imdadımıza yetişti. Arabistanda kadınlar futbol ligi kurulmuş. EEEE Arablar bile kadını sporda futbolun içine iterken, bizde kadınlarımızın sporda önünü kesmeye çalışanlar Arabistan’dan yola çıkan Kadının ayak seslerine iyi kulak verin .

PARLAK PROJE

Karasuda  alt yapıda sahalara yeni bir takım ,yeni bir düşünce ile ayak basacak. Karasu Sahilspor , daha sonra Karasu Yalıspor adıyla  bir süre Karasunun futbol dünyasında gezinti yapan takım artık yok. Bu takımın başında tek kalan , kurucularının gemiyi terk etmesinin ardından, Yusuf parlak önderliğinde Karasu 1933 santraya ayak bastı. Son yıllarda yöneticilikte araştırmacılıkla ,yeni projelerle  Karasu’nun spor adamı olarak renkli bir isim olmaya başlayan Yusuf Parlak, yeni takımının atacağı adımları anlatırken  diyor ki, biz bu işte alt yapıda U14 lere kadar olacağız ,buradan ötesinde yokuz.  Yusuf Parlak ,bizde bu yaş grubunu aşan çocukları ilçenin marka değeri yüksek takım ıKarasuspor alıp, değerlendirebilir diyor ve bunun örnekler ininde bu gün Sakarya futbolunda var olduğunu dile getiriyor. Bana göre bu parlak bir proje. Karasu  Yusuf parlakın bu teklifine sırt çevirmezse, Karasunun alt yapıdaki futbolcu potansiyelide böylelikle  takılmamış olur. Bakalım Karasusporu halen yönetmekte olanlar, bu teklife  ne gözle bakacaklar. Ben Yusuf parlakın Karasu 1933 eliyle vizyona sokacağı bu alt yapı projesine, Sakaryadan el uzatıyorum.

KİM GİTSİN ? ( Akyazıda Teknik adam  Futbolcu gerginliği)

As Akyazısporda geçtiğimiz günlerde Geyvespor maçı sonrası yaşanan teknik adam Kaleci gerginliğinden, teknik sorumlu Fikret karakaşın istifası soyunma odasına taşınmıştı. Bu olay bir anda gelen üç puana rağmen Sarı Siyahlı futbol gündemi ni sarsmıştı. O gün As Akyazının on kişi ile Geyve deplasmanından  2-1 le üç puanı çıkardığı müsabaka sonrası ,kaleci ve teknik adam gerginliği güzel gününün içini farklı düşüncelerle doldurmuştu. O haklı bu haklı, biz bu işin orasında burasında değiliz. Yalnız bir gerçek var, hem Teknik adam, hemde sporcular bulundukları yerin, kendilerine ne gibi bir sorumluluk yüklendiğini çok iyi bilecekler. Fikret karakaş  saf kan Akyazılı olarak, bu işten kendine pay çıkartarak istifa yolunu seçti. Peki bu işin aktörlerinden futbolcular ne olacak ? Bu işin orta yolu sulhla bitmesi zor. AS Akyazıspor yönetimi Teknik adam ayrılığı ile noktalanan bu yaşananları olmamış gibi kabul edemez. Teknik adam gitti diyerek bu işin içindeki futbolculara aferin iyi yaptınız deme lüksleri yok. Eğer böyle olursa bu futbolcular teknik adam yiyen oyuncular olarak kendilerine piyasa yaparlar.

SALONLARIN EFENDİSİ ( SUAT BEYENAL)

Suat beyenal  bu ilin spordaki marka değeri en yüksek isimlerinden biridir. Yaşı kemale ermiş olan Suat beyenalın, minder hakemliğinde Avrupaya ve dünyaya açılan hakemlik gömleği bana göre ,bu ildeki tanıtım vitrinine konmalı. Elimizde yaşayan değer olarak, halen sırtında üç gazeteye yetecek kadar yeteneği olan ,fotoğraf dalında çektikleri yarışmalara katılacak türden olan Suat Beyenal  bu dünyadan gitmeden, ondaki bu zenginlikleri ,spor muhabirliğinde  iddialı olan gençlerin onun yanında staj görmesi, onların lehine olur. Suat  Beyenal ı  salonda hakemlerle görüntülerken, onun hakkında elimdeki bilgisayar duşundan bunlar döküldü  spor dolu gönlümden. Azdır çoktur bilemem ,ben Suat beyenalı  yakından tanıyan biri olarak ,yaptıklarını gören biri olarak ,onunla beraber  sahaları ve de salonları turlarken ,onu içimden geldiği gibi anlatmaya çalıştım. Eksik olan yerleri varın siz doldurun.

BİZİM SAKARYA BEN DE SALONDAYIZ

Bizim Sakarya ve bendeniz  yıllar sonra salonların nabzını tutmak adına pota altına taşındık. Bu buluşmada  Bizim Sakaryayıda salonlara taşırken, bendenizde  pota altında basketbole hizmet verenlerle beraber  hasret giderip bol bol resim çektiriyorum. Daha önce Sakarya Yıldızlardan Kerim Durmaz ve Basri Erdoğanla çekildiğim salon resmi manzarasının içine bu sefer , karasudan tanıdığım Basketbole hizmet adına Sakaryaya taşınan BŞB den Murat yardımcı ve genç teknik adam Önderlede bir maç öncesi birlikte resim verdik. Özetle Salon sporlarında önemli bir yer tutan Basketbol deki gelişmeleri,pota altı heyecanı Bizim Sakaryadanda takip edebilirsiniz.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!