Salı Sofrası Ozan Sol, Ozan Sol ve yine Ozan Sol

featured

Salı Sofrası

Ozan Sol, Ozan Sol ve yine Ozan Sol

Bazen maçların içlerinde ilginç hikayeler vardır. Sakaryasporun ilk yarıda Tahir’le bir penaltı ataşından yararlanamadığı maçı ikinci yarıda golcüsü  Ozan Solla  birbiri ardına attığı şık ve zor gollerle 3-0 kazanıp ,Avar’la lider konumundan puan farkıyla lider konumuna terfi etti. Sakaryaspor için karlı bir hafta geride kaldı. Teknik adam ne düşündü, neden böyle bir oyuncu tercihlerine büründü, kafasında neler geçiyor bilinmez. Onur Sakatlanıp çıkmasaydı, sıkışan oyunda golcü diye aldığımız en yüklü parayı verdiğimiz Ozan Sol ne zaman hatırlanırdı acaba?. Sahada  kaçırdığı penaltı ile demirimize olduğu söylenen tehirin yerine, bir başka golcü Ali Özgün maçın sonlarında hatırlanması puan farkıyla liderliğin içindeki oyuncu tercihlerindeki  soru işaretleriyle geride kaldı. Sonuç  ,Sakaryaspor rakiplerinin birbirini yediği haftanın içersine ,Yeşil Siyah teknik adam  tercihlerinin bir süre sıkıntıya soktuğu maçta, Sakaryaspor sonradan hatırlanan golcüsü Ozan Solun sihirli ayaklarından çıkan gollerle ,TFF 1 ışığına kuvvetli bir öpücük kondurdu. Bazen öyle maçlar vardırki saçma sapan oyuncu tercihlerine sarılan  bir takım  sonradan giren oyuncuların bu tercihlere isyanı sonrası ,tabelaya bekle bizi TFF 1 işaretinin ateşini yaktı. Bazen bazı maçların ilginç hikayesi içinden bu tür liderlikler çıkabiliyor. Umarım  bu maçın röntgenini bu takımın başındaki teknik heyet iyi sorgular.

RAZGATLI OĞLU TOPRAK  ( O BİR ŞAMPİYON)

Toprak Razgatlı Sakaryalı, bizim toprakların bağrından kopup Motorsiklet sporunun peşine takılan bir genç. Valla  adı sanı olmayan ,gün geçtikçe keyif vermeyen futbolun içinde yatıp yuvarlanmaktan ülkemizin başka spor dallarında yaşadığı başarıları, şampiyonlukları  geç fark etmiyoruz. Ben bu aileden bir zamanlar Sakaryaspordan tanıdığım, futbolumuzun içinde kaleci resmi olan Kadir Razkatlı aracılığı ile tanırım. Babasının da rahmetli Teker Arif olduğunu bildiğim bu genç gecen hafta spor gündeminde baş köşeye oturtuldu. EEEE nede olsa şampiyon ve bu şampiyonun köleri benim ilimden havalandı.  Neyse bu işin orasına burasına bakmadan biz bu güne bakalım. Toprak Razgatlıoğlu 2021 Süperbike Motosiklet Dünya şampiyonasında  Dünyayı sarstı ve Şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Genç Toprak, aldığı bu şampiyonlukla eski şampiyon Jonathan Reanın şampiyonluk serisine son veren adam olarak ayrıca ,Süperbike tarihine de ilk şampiyon olarak adını yazdırmış. Gecikmiş bir alkış olsa da  Toprak Razgatlıoğluna,ona emek veren ,destek olan ailesine de şampiyon alkışı gönderiyorum .

FİFA KOKARTI BU İLE GELİRMİ ?

Allah mahcup etmesin Atilla Karaoğlan Süper lig hakemliğinde bu sezon  adımları sağlamaktan bir hakem profili çiziyor. Onun için FİFA kokart hayallerimiz tekrar bizim ilin semalarında bağdaş kurdu, devre arası MHK nın belirleyeceği yeni MHK listesini bekliyor. Halis Öz kâhyanın başına gelen istenmeyen bir olay nedeniyle düdüğünü astı hakemliğe veda etmeside FİFA konusunda iştahımızı kabartıyor. Hoş Halis Kahya  bu şekilde hakemliğe veda etmese de biz Atilla Karaoğlanın bu şehri Futbol hakemliği adına FİFA ile taçlandıracağı olan inancımızı hep diri tutuyoruz, tutmayada devam edeceğiz. Atilla Karaoğlan hakem olarak işini yapıyor, umarım sporun içindeki önemli katmalar onu bu yürüyüşte yalnız bırakmazlar. İzmit Mustafa Culcu ile FİFA kokartlı il oldu, bizde Atilla Karaoğlanla bu ünvanlın Sakarya hakem evine gelmesini bekliyoruz. Şuan için bu uğurda her şey çok güzel gidiyor. Bu güzelliğin FİFA ile taçlanması için MHK nin Aralık ayı içeresinde açıklaması beklenen  listeye kilitlendik bu gün itibariyle.

ERKEN PAYE ( Sergen Yalçın )

Biz bizim toplumda her konuda elimizdeki başarı payesini ,çok cömertçe çok önceden birilerinin cebine koymayı çok severiz. Siyasette de  ,sporda da  bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Bizim işimiz futbol olduğu için, isterseniz bunun için en sıcak gelişmeyi  BJK örneğinden yola çıkarak Sergen Yalçına uzanalım. Beşiktaşın  elindeki en iyi kadro ile öyle veya böyle çeşitli nedenlerde tarihinin en kötü günlerini yaşadığı şu günlere gelirken, Sergen Yalçın ilah ilan edenler ,neredesiniz ? beş maçta dört yenilgiyi futbol kantarında nerede tartmak gerek?  Beşiktaş’a gelirken 25 Bin kişi ile imza atan bay Sergen 25 bin kişinin gitme sergen demesini beklemeden gitmesi ,Beşiktaş’ın lehinedir. Avrupa’daki perişan hali Sergen yalçının karnesine çizik atar. O lig, bizim lige benzemiyor demekle bu başarısızlıktan yırtamazsınız, Bay sergen. Bu gün gelinen noktada küçük maçların büyük adamı  oldun be Sergen. Dedim ya biz çok önceden birine  çok büyük ödül olarak paye veriyoruz. Oysa biraz beklemeyi bilsek  ne güzel olur. Özetle Beşiktaşta  kan değişimi şart, bak Başakşehire  beşte beş yaparak Beşiktaşıda solladı. Bu Beşiktaş zor maçların içinden çıkamayarak bu sezonu bana göre çok erken kapatmıştır. Siyah Beyaz  Büyük hayaller bu sezon erken çöktü. Buradan çıkış olur mu ? Hiç sanmıyorum .BaksanızaSergen efendiye Ajaks yenilgisi sonrası bu defter kapandı demiş. İyide kapanan defterden elde ne puan var nede para. Şampiyonlar ligi para demek. Sezon başı alacağın için aylarca BJK oyalayan muhterem, defter bedava kapanmaz. Ve Giresun faciası O hala mazeret üretmeye devam ediyor.

SERT MUSTAFAYA KULAK VERİN

Futbolda gözü yükseklerde olan, Futbolu çıkış noktası olan gençler  size K.Akınspor sosyal tesislerinde bir büyüğünüzün, futbola tutkun bir K.Akınsporlu olan Sert Mustafa’nın  duvarı süsleyen tespitini iyi okumanızı öneririm. Bakın bir zamanlar Sarı Lacivertli K.Akısporda efsane olmuş bir Başkan olarak hala  emek verdiği tesislerde futbol ruhu dolaşan Sert Mustafa bakın  futbolun içinde  yürüyenlere  ne demiş? 1) YETENEK İNSANI ŞÖHRET YAPAR. KARAKTER İSE EFSANE. 2) SİZİ BURAYA GETİEREN YETENEKLERİNİZ DEĞİL KİŞİLİĞİNİZ VE KARAKTERİNİZDİR. Yaşarken tanıma fırsatı bulduğum ,bazı anıların içinde beraber yol aldığım bu değerli spor adamı,gönül adamını  bir kez daha saygıyla sevgiyle yad ediyorum. Ruhun şad olsun Büyük Başkan .

ALO YABANCI HAYRANLARI NERDESİNİZ ?

Sezon başında TFF nin kademeli olarak yabancı sayısını düşüren, Türk oyuncusuna kadrolarda zorunlu  yer bulmaları adına hamle yapan TFF nin bu kararı sezon başı fırtına etkisi yarattı. Ellerinde yabancı sayısı fazla olduğu için  isyan bayrağı açanlara o günde  el vermemiştik,bu günde vermiyoruz. Sezon başı illa da olsun, yabancı olsun diyenler, Dolar ve EURO aldı başını gidiyor, nasıl iyiminsiniz. Hadi bakalım bu artışı nasıl karşılayacaksınız? Yanlış transfer politikalarınız nedeniyle elinizde patlayan yabancılar da bu işin cabası. Hadibakalım size kolay gelsin diyecemde olan benim ülkemin paralarına oluyor. Hatay, Konya ,Alanya ;Karagümrük ,kayseri  gibi takımlar üç pardon dört büyüklerin Milyon dolarla yaptıkları transferleri ucuz futbolcu pazarından buldukları yetenekleri az paralarla takımlarına mal ettiklerinden onların  bu gün ki kur yükselişinden fazla etkilenmez .Ya dört büyükler ? İşte onlar büyük pazarlarda otladıklarından bu gün için kur yükselişinden de en fazla zararı görecekleler ,görüyorlar. Adına üç deyin dört büyük ne derseniz deyin futbolcu pazarı nasıl  taranıyor, Hatay’dan, Alanya’dan, Karagümrük’ten, Kasımpaşa’dan öğrenin emi.

İKİ GÜZEL İNSANI KAYBETTİK
Türk siyasetinde geride güzel resim bırakan iki Sosyal demokrat önderi kaybettik. Önce Hasan Fehmi Güneş ,sonrada o daha toprakla yeni buluşurken bu seferde her siyasi gönülde taht kurmuş ,Hayrettin Uysalı kaybettik. İkiside siyasette iz bırakan, ikiside  Sakaryada sevilen ,iki Sosyal demokrat siyaset önderiydi. Bu açılar yaşanırken  bir başka Sosyal demokrat önder Selçuk Gediklinin aramızdan ayrılışı gecen hafta içinde dört yılı geride bırakmış. Ölmek kaçınılmaz son, mühim olan öldükten sonra iyi anılmak . Bana göre  üç sosyal demokrat önder  ahirete giderken geride hoş bir seda bıraktılar. Ruhları şad olsun.

GÜLERYÜZLÜ HİZMET TRENİ ( TEZCAN DEMİR)

Tezcan demir  bana göre,  Futbol il temsilcisi olarak bu ilin futboluna en zor günlerde önemli hizmetler veren bir isim. Hele hele Corono sonrası ,yeniden başlayan futbolumuzu pantemi kuralları ile beraber yönetmek,  her babayiğidin altından kalkacağı bir süreç değil. Bazı çıkarcı  kulüp temsilcileri ,işlerine gelmediği için istifasını istediği Tezcan demire  ben sahip çıkarım, sizde beni  takip edin. Mevki ,makam verip, para vermeyen sadece spora olan sevgi eşliğinde hizmet edilen Futbol İl temsilcisi kurumuna, Tezcan demir bu gün ki koşularda herkesten fazla yakışıyor. Hem ailenize bakacaksınız, hem yaşamınızı idame ettirmek için çalışacaksınız ,hemde futbola hizmet vereceksiniz. Valla bana  bu işi altın tepsiile sunsalar ,elimin tersi ile iterim. Tezcan demirdeki Futbola hizmet tutkusuna köstek olmayı ,el verinde  Amatör futbol soluklansın be dostlar. Ha iyisi varsa önümüze ismini koyunda ,bizde bilelim. Ben bu ilde Oğuz Taşkını, birde Tezcan Demiri  Futbol il temsilcisi olarak hatırlarım. Ara vagonlarda kalanlar varda ,bu ikili kadar ses getiren hizmetleri olmadığı için, onların isimlerini burada yansıtmıyorum. Yoksa bizim futbol gönlümüz içinden Futbol İl temsilcisi olarak, rahmetli Hüseyin Kamayla hem beraber olup ,hem de onunla savaşa girmeye kalkan çok İl Temsilçisi gördük ,onlarla beraber çok şeyler yaşadım. Efendim sofrayı toplama vakti geldi. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!