Salı Sofrası Ozal Sollllll

featured

Salı Sofrası

Ozal Sollllll

Sakaryaspor , Sakaryaya  uyutma ,zaman geçirme taktiğine ,fırsat bulursa ileri çıkma taktiğine erken sarılan Adıyamansporun ipini,  ikinci yarıda Ozan Solla yerle bir etti. Yeşil Siyahlılar zaman ayarlı vakit geçirme taktiğine, daha oyun başlar başlamaz sarılan Adıyaman karşısında,  ilk yarıda da  topa hükmettiği anlar dada pozisyonlar buldu. Ne var ki Mustafa Tahir  babaoğlunun babalar gibi atılacak golleri atamaması, Oğuz Yıldırımın bir net pozisyonda  gereğini yapamaması ,  Sakaryasporun üç puan iştahını ikinci yarıya taşıdı. Bu yarıda Adıyamanın biraz bizim kaleyi gözüne kestirdiğine tanık olsak ta,  bu çok kısa sürdü. Tahir’in iyi kontrol edip kötü vurduğu pozisyon sonrası Yeni Atatürk stadında gözlerimizin pasını silen, bir Ozan Sol hamlesine şahit olduk. Ozan Sol, bize göre sağ, rakibe göre sol taraftan ayağına aldığı topla , adeta dans ede, ede  rakip oyuncuları ipe dizercesine  ceza sahasına girerken ,üzerine çıkan kaleciyede bir feyk attıkdan sonra  ,topu boşta kalan Burak Süleymena alda at dercesine çıkardı ve  düğüm çözüldü. Bu golde iki kişi sevindi. Ben bu sevinç seansında en büyük pastayı Ozan Sola  ikram ediyorum. Tam usta işi bir gol sahne alırken, Ozan Sol rakibin hatasından kendi adınada bir gole imza atarak üç puanın güzelliğini soyunma odasına taşıdı.  Bazen  kendine güvenen oyuncuların  lüzumsuz pas trafiğinde rakibe ikram ettikleri pozisyonlar olsada ,bu takımın ustası, kendine güvenen oyuncu  sayısı bir hayli fazla. Adıyaman galibiyeti için takımı daha iyi tanımak adına, bol ,bol  not tutarken, üç puanın karşılığına şu başlıkları yerleştirmişim. 1( sakaryasporun oyuncu kalitesi ,kadro derinliği rakibine göre çok öndeydi. 2) Adıyamanla aramızda hem hedef ,hem futbol kalitesi olarak çok fark vardı 3) Usta oyuncu fazlalığı Adıyamanın  bir puana dayalı oyun anlayışını yerle bir etti. V e bizim sofranın üstüne, bir iki iyi iyi adam notu eşliğinde ,maçın en iyileri olarak buraya  koyduktan sonra  Adıyaman maçının içinden çıkan üç puan hikayesine nokta koyalım. Ozan Sol üç puana uzanan  oyunun başrol oyuncusu. Bir ikinci isim kim mi derseniz ben, Çağlayan Menderesin ismini veririm. Bu 1999 doğumlu savunma oyuncunu ben çok beğendim. Diğerleri gücenmesin ,üç puan iki kişiyle alınmadı. Sizinde katkılarını ve de alın teriniz var. Ben sadece benim gözümde iki futbol kahramanı kim ,onları bulup ç.ıkardım. Sizin anlayacağınız Sakaryasporun kaliteli oyuncu grubundan her hafta  değişik kahramanlar çıkıyor. Buda bizi şampiyonluğa taşır diye düşünüyorum. Bir hafta evvel hatırlarsanız  Corum maçında bu tahta Ömer Bozanı  koymuştuk.

NEZİHİ TOSUNCUK ( NAMI DEĞER  DELİ NEZİHİ)

Nezihi Tosuncukun  Sakaryasporda oynadığı yıllara tanıklık etmiş  gazetecilerden, Spor yazarlarından biriyim. Nejdet Niş zamanında bu günün süper ligine çıkış hikayesi içinde önemli bir yeri olan  Nezihi Tosuncukla ilgili ,bir gazeteci ,birde hakem olarak iki anım var. Birincisinden başlıyayım. O yıllarda Cumhuriyet gazetesinde bir haber ,Nezihi Sakaryaspor yolunda . Perşembe idmanında Nejdet Hocayı idman sonrası soyunma odasında ziyaret ettim. Hocam gazetelerde bir haber  okudum, Nezihi Sakaryaspora geliyormuş, doğrumu bu haber ? Rahmetli Nişten gelen yanıt, Nazımcığım ,hiç dere geçilirken at değiştirilirmi? Bu lafın üstüne ne konur ,ne ilave edilirki. Çok değil iki gün ki idman sonrası bir bakarımki Nezihi Sakaryaspor idmanında  . Şaşırmıştım,Allah allah dedim ve yine Nişin odasına doğru yol aldım. Hocam hani dere geçilirken at değiştirimezdi. Valla Nazımcığım at kaliteliyse ben ne yapayım. Nurlar içinde yatsın. Sakaryasporda oynadığı yıllarda benim futbol gönlümde  ,oynadığı inatçı , şahsiyetli ,kaliteli savunma oyuncusu  kimliği ile  kendine yer edinen, Nezihi ile futbol sahalarında, birde hakemken bir araya gelmişliğim var. GS avarjla şampiyonluğu kaybettiği ;Nezihinide Zonguldak’ta forma giydiği o yılda ,onunla , o gün ki maça hazırlanan maça hazırlanan Ahmen Akçayında yer aldığı bir anda  bana ,Nazım abi var mı bir istediğin dediğini ,dün gibi hatırlarım. Ha benim orda nemi işim vardı ? Bende Zonguldak GS maçı öncesi Paf takımlar maçını yönetmiştim. Bu gün ,o günlerde, ünlü Olgunlar turnuvasında  forma giyen nezihi ile buluşmamda  çekildiğim resmin içini, bu düşüncelerle doldurayım dedim. Hey gidi yıllar hey. İçine iyi şeyler yükleyenlere ne mutlu be dostlar.

PANTA BURAYA KADARDEDİ

Pamnta Sinan Anpute takımının yıllar süren mücadelesi içine daha fazla enerji yükleyemeyince  benden buraya kadar deyip  takımın futbol kepenklerini hizmete kapattı. Son olarak eski Ampte fedarasyonu Başkanı Arif Öztürk’e yapılan sportmenlik dışı davranıştan ötürü böyle bir karar aldığını söylese de işin büyük bir kısmında başka nedenlerin  yattığını ,bu işin hizmet boyutu içine spora katkı yapmanın bedelinin ağırlaştığını sağır sultan bile biliyor. Yine de Panta Sinan iyi dayandı. Spora ,spora tutunan özürlü insanala uzun yıllar kapı kapı dolaşıp yardım isteyerek  vermeğe çalıştığı sportih hizmet  için benden buraya kadar diyen Sinan pantaya kızmak ne benim ,nede sizin,nede  Ampute takımı oyuncularının hakkıdır. Spora  bakış, engelli sporuna bakış  bu şehrin görüş alanına bir türlü giremedi. Sadece Amputemi,Voleybolde bu şehrin File üstü enerjisini ilden ile taşıyan Bayan ( kadın ) voleybol takımımızda  bu şehrin dinamiklerinden gereken ,hak ettiği değeri  görmedi. Varsa yoksa futbol .Cünkü onun reklam pastası çok ama çok büyük.

CHRİSTİANO RONALDO ( O BİR REKORTMEN)

Şuan yaşı 37 gelmiş Christiano Ronaldo futbolda baharını yaşıyor. İngilterede  Manchester  Unidet  forması altında son olarak oynadığı üç golle tüm zamanların en iyi golcüsü ünvanını  elde eden Ronaldo, dünyada ve de ülkesinde sevilen saygı gören ender  futbolculardan birisi. İçinde Filistin olmak üzere bir çok mazlum insana insani yardım yapan Chritiano Ronolda  bu yönüyle gönüllere taht kuran yardımsever bir oyuncu. Büyük futbolcu kolay olunmuyor, büyük futbolcular kolay yetişmiyor. Ülkesi Portekizinde markasını dünyaya taşıyan Ronaldo  son olarak attığı üç golle 807  gole ulaşarak tüm zamanların en büyük golcüsü olmuş. Ben daha üç yıl daha oynarım, bu zindeliği kendimde buluyorum diyen Ronaldo bana göre bu sayının çok daha üstüne çıkacaktır.

AYAĞA KALKMAYAN ( KÖRFEZLİMİ OLSUN )

Gecen hafta  benim hazırlayıp sunduğum Spor Exestrada konu oldu,Sakaryaspor tribünlerinin yıllardır takıntılığı olduğu  Ayağa kalkmayan Körfezli olsun slogonunu masaya yatırdık. Nedim hoca  bu konuya açıklık getirdi Kocaeli  kendi taraftarının  bu konudaki  tavrına ambargo koymuşlar. Sonuç  Kocaeli tribünleri artık kendi işine bakıyor. Sanırım bize de bu konuda  bir şeyler düşüyor. Kocaeli ile biz düşman değiliz, sadece  komşu  rekabeti içinde ,futbolun güzelliğini ateşlemesi gereken bir rekabetimiz olmalı. Geçmişin çirkinliklerini bu günlere taşımak kime ne fayda sağlar ki.  Bende akli salim ,yeri geldiğinde Türkiye’ye örnek olacak  tribün meşalesi yakanlarında ,tribünlere  bu konuda bir mesaj gönderirde ,bu artık bayatlamış slogonu ,slokon çöplüğüne gömerlerse iyi olur. Bu konuda namı değer tribün lideri Keçi Yılmaz önderlik yaparsa ,ben inanıyorum ki kısa sürede Ayağa kalkmayan Körfezli olsun slogonu  tarih olur. Gelin sizde benim gibi yapın ,ben şahsen komşumuz Kocaelisporla ezeli rekabeti , sevgi saygı sınırları eşliğinde yaşamak istiyorum. Ve ben Kocaelispor TFF 1 de kalsında  yine bir Kocaeli-Sakarya  rekabeti tribünlerde yerini alsın istiyorum.  Tabi bunun içinde Kocaelinin ligte kalması ,bizimde TFF 1 çıkmamız gerekiyor.

ALKIŞLAR SAKARYA SPOR LİSESİNE  GİDİYOR

Sakarya Spor lisesi  futbolda  Sakarya ismini Rize’deki  Liseler arası Türkiye şampiyonasında finale kadar taşıdı. Şampiyon olamadık ama finalde Trabzon lisesine kafa tuttuk, şampiyon olamadık ama şampiyonluk umudunu uzatmalara  kadar taşıdık. İki cevizden biri kırılacaktı, uzatmalarda kırılan ,kaybeden biz olduk.  Futbolda  olur bunlar, futbolda Sakarya Lisesinin buralara kadar taşınması, Sakarya futbolunun adını  Finale kadar yazdırmakta az buz bir şey değil.  Ben isim vermeden  bu başarıda emeği gecen oyuncularımızı, teknik kadroyu ve de okul  ayağında bu işe katkı sunan  yönetim kadrosunu kutlamak istiyorum.

İŞTE DURUŞ BU ( METE KALKAVAN )

MHK nin 12 üst düzey hakemle ilgili aldığı karar spor kamuoyunda ,Hakem evlerinde tartışılmaya devam ediyor. Ferhat Gündoğdu ve ekibinin kamuoyunu ikna etme atakları  her yerden olumludan .çok olumsuz tepki aldı. Bu karara  MHKnin yola devam edecek hakem listesinde yer  verdiği Mete Kalkavandan da tepki geldi. . Ben alınan bu karara saygı duymuyor ve hakemliğime nokta koyuyorum dedi. Kalkavanı alkışlıyorum, Kalkavan paraya pula değer verseydi ,iki sezon daha hakemlik yapar  bu işten para kazanmaya devam ederdi. Helal olsun ona , haksız bulduğu bir kararın yanında durmayarak  spor kamuoyunun ve de hakem camialarının sevgisine mazhar oldu. Mete Kalkavan her şeyin para pulla ölçülmeyeceğini, bunlar bu işi para için yapıyor diyenleride ters köşeye yatırdı. Mete Kalkavan bu duruşuyla  MHK nin   ipini çektiği hakemlerin altında ezilen duruşuna el vermeyerek ,yakında Tahkime ,olmadı AHM ,olmadı Avrupa İnsan hakları mahkemesine gitmeye hazırlanan   hakem arkadaşlarına da bu konuda testek olarak onlara  manevi güç yüklemiştir. Yok yok ,Ferhat Gündoğdu  ve MHK nin diğer isimleri  bu yapılan  ,spor kamuoyuna anlatmaya çalıştıkları nedenlerin  çok fazla itibar görmediği gerçeğinin altında ezilmeye başlamışlardır. MHK sezon sonunu beklemeden  kafasının içindeki gizli ajantanın kapağını erken açarak ,belki de haklı olduğu bir konuda haksız konuma düşmüştür.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!