Salı Sofrası Midyata pirince giderken

featured

Salı Sofrası

Midyata pirince giderken

Sakaryaspor  Erzurum karşısında ilk yarıda kusursuz, hücumda daha etkili bir oyun oynadı. kassangonun kaçırdığı gol öncesi, Ofsaytta takılan yeşil siyah gol ve ardından, son haftalarda hücumda göz alıcı bir yükseliş sergileyen Del Vallenin şık plase golü, ilk yarının hikayesi içinde yer aldı. İki farklı hikayesi olan oyunda ikinci yarıda kassangonun sakatlanıp çıkması ,kazanılan Erzurum penaltısının Eren Tozlu ile Cihanın önce kurtardığı  iki aşamalı olarak gol olması sonrasında, Erzurum’un Hollandalı oyuncusunun Del Vallenin golüne benzer nitelikteki golü ,bir kabus gibi üzerimize çöktü.  İkinci yarıda Birden ters yüz olan , Bir çabuk hücum varyasyonunda, Burak’ın şık pasına uzanan Mikailin ayağı, maça tekrar eşitlik getirdi. Bu dakikadan sonra üçü arayan Sakaryaspor neredeyse mit ya da pirince giderken evdeki Bulgurdan da oluyordu. 90+ 4 dakikada kabus gibi pozisyonda önce Cihan mutlak bir golü önledi, ardından boşta kalan topa Erenin vuruşu boş kaleye giderken, Bülent Cefahir tarafından kurtarıldı ve hesapta olmayan yenilgi, şans talih kader kısmet misali, maçın hikayesini beraberlikte tuttu. Cuma matinesinde  ilk yarı farklı, ikinci yarı farklı bir oyun izledik. Böyle bir oyunun içinden çıkan bir puan iyi puan mı? Valla istenmeyen çocuk misali ,bu bir puan istenmese de iyi puan olarak alıp Rüstemlere taşımak gerek. Bir başka hesap sıralamada üç puan gerimizde olan bir takımı yine üç puan gerimizde tuttuk. Bazen elde kalan bir puanlar gelecekte size yarayabiliyor, giden iki puan böyle bakıp bu bir puanı teselli puanı olarak bir kenara koymak gerek.

GÜRKAN TEKNECİ GİTSİNMİ ?

Yakın gelecekte Hakem evinde dernek secimi var. Mevcut Başkan Gürkan tekneci ve ekibi gitsin mi? Bana göre gitsin.  Bu işi daha kararlı ve istekli yapacak yeni bir kadro gelsin. Faal Futbol Hakemleri ve gözlemcileri Derneğinin, Sakarya Şubesinin   yıldızı Özgür Aygün döneminde parlamıştı. O dönemde Sakarya Faal Futbol hakemleri ve gözlemcileri Derneği, Genel merkez düzeyin dede etkiliydi. Gürkan Tekneci döneminde öylemeydi? Değildi ve Faal Futbol hakemleri ve Gözlemcileri derneği bu süreçte Genel merkez düzeyinde sesini yükseltemedi. Sesini yükseltebilseydi son İHK atamasında etkili olabilirdi. Yöneticilik kolay değil, herkesten yönetici, herkesten başkan olamaz. Gürkan teknecinin başkanlık hevesi vardı o hevesini aldı. Şimdi nöbeti devretme zamanı. Biz Gürkan’a görevi devret destekte ,onunda ucundan kıyısından hakemlere sosyal hayatta sağladığı bir takım hizmetler, eski hakem büyüklerine ,gözlemcilere Sponsor eliyle kışlık mont tanıtını da gördük. Hiç bir şey yapmadı dersek ona haksızlık etmiş oluruz. Özel günlere, özel düşünce tohumu ekemeyen ,bazı özel günlerin içinin boş kalması, Gürkan teknecinin eksileri olarak Hakem evine bir yere yazılmalı. Yazılmalı ki gelecek olanlar  okuyup ona göre önlerine hizmet cetveli koysunlar. Gürkan Tekneci giderken, umarım yapamadıklarını bir kenara atmadan, not defterine kaydetmeli. Gürkan tekneci bu camiaya daha çok hizmetler vermeye aday bir resimdir. Bu gün gider, yarın başka bir pozisyonda yine gelir. Öyle sanıyorum ki Ocak ayında yapılması planlanan dernek Seçiminde Gürkan gidecek, başkaları gelecek. Gidene güle güle demek adettendir ,ben görevde olduğu sürece şahsıma saygıda kusur etmeyen ,yüzü gülen, yüreği Hakem sevgisi ile dolu olan Gürkan Tekneciye sevgilerimi iletiyorum.

KARASUSPOR ALT YAPISINDA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Sakarya Alt yapı liglerinde Karasusporun isminin sıkça karşımıza dikildiğini görüyoruz. Sakarya futbolu için ,Karasuspor için bu gelişim iyidir. Mahmut Hanefi, Selçuk Çakmak önderliğinde ekilen sarı Kırmızı futbol tohumları meyvelerini vermeye başladı. Bu yazı bendenize  nereden konu oldu dersiniz? U 16 larda karasusporun bu şehrin güçlü alt yapı resmi olan harmanlıksporu yenerek grubu lider olarak bitirmesi  Benim dikkatimi çekti.  Böyle bir sarı Kırmızı  haberi görünce ,aklıma böyle bir yazıya imza atmak geldi. İşin özü Sadun Hasbay önderliğindeki alt yapı ,Recep Eşkin( kaleci Antrenörü ) ve Bülent Bal ile birlikte  yükseliş içindedir.  Sadun Hoş bayın ellerinde olan U 18 lerdeki grup birinciliğini de buraya not ederken, üst yapı Teknik sorumlusu Serdar Er geleninde alt yapıya göz ucuyla değil, alıcı gözüyle bakmasını beklediğimi benim sofradan ona iletiyorum. Bu arada Karasusporun alt yapısında görev yaparken gördüğümüz Atilla Bıçakçının işlerinin yoğunluğu nedeniyle görevinden ayrıldığına da dikkat çekmek gerek.

İYİKİ DOĞDUN AYKUT AĞBİ

Aykut Öztrak bu ilin hemen hemen her yerinde görmeye alıştığımız renkli bir kişilik. Sahalarda o , stadı kapılarında o ,çarşıda pazarda o. Velhasıl kelam Vagon fabrikası emeklisi olarak bilinen Aykut Öztrak, sahalardan emekli olmuş değil. Onu kapıdan kovsalar bacadan içeri girerken görürsünüz.  Amatör futbola verdiği hizmet, onun bu dünyadan gittik den sonra arkasında bırakacağı hizmet plaketidir. Aykut Öztrak abimiz geçenlerde 81 yaş gününü yaşamış. Zaman zaman uğradığı bu şehrin sevilen, sayılan, mesleğinde aranan diş hekimi olan İbrahim Nalbantın muayenehanesinde tatlı bir süprizle karşılşamış. İbrahim Nalbant ve çalışanları Aykut Öztraka iyi ki doğdun Aykut ağbi, İyiki doğdun Aykut abi şarkıları eşliğinde ona yaş günü düzenlemişler. Duygulanmış Aykut Ağbi, yaşı itibarıyla duygulanmaya musait bir bedene sahip olan Aykut Öztraka yeni yaşında sağlık mutluluk dilerken, sevgili İbrahin Nalbantada bu gönül alan jestinden dolayı Aykut ağbimiz adına teşekkür etmek gerek. İyi  doğdun Aykut Öztrak, Sağalasın İbrahim Nalbant.

SÖNÜK DEVİR TESLİM

Hakem evinde Özgür Aygün Başkanlığındaki İHK gitti, yerine fatih Sucuoğlu geldi. Öyle geldi böyle geldi ,ben orasını burasını bilmem, bu gelişin yarattığı fırtınayı yazdım çizdim. Şimdi yeni gelişmeye bir bakalım. Yapılan devir teslimde  Yeni İKH ye eldeki  dosyaları Eski İHK de Başkan yardımcısı olan  Mustafa Aldemir nezdinde bir cafede verilmiş. Böylemi olmalıydı? Tabi ki olmamalıydı. Bu değişimin içinde centilmenlik ve sevgi bekleyenler ,önce daha önce çizdikleri resme bakacaklar. Ne ekersen o gelir seninle misali, ne ekersen onu biçersin misali , Yeni İHK nin hedeflerini açıkladığı, kendini tanıtan akşamda hakem evinde, ne eski İHK üyeleri ,nede Dernek yönetimi varmış., olmalı mıydı? Tatbiki olmalıydı ama neden olmadığını, gösterilen tepkinin içinde yatan nedenleri, Sakarya Hakemliğini daha ileriye taşımak adına göreve geldiğini hakemlere anlatan bay Başkan açıklasın. Çiçek alıp geldiği, Çiçeği verecek yetkili bulamayınca Çiçeği Dernek yöneticisi, hakem olduğu için zorunlu olarak o toplantıya katılan Aytekin Durmaza vermiş. Böylemi olmalıydı? Tabi ki olmamalıydı. Yalnız bir zamanlar Ahmet kemiksizoğlunun görevi Şükrü Özkan’a devrederken çiçekli devir teslim herkese  nasip olmaz. Kemiksizoğlu her kesime aynı mesafede duran, senden benden ayırımı yapmayan bir kişilik olduğu için, giderken çiçekle uğurlandı. Böyle bir muamele bekleyenler ,bu güne kadar hakem evinde takındıkları tavırları ,gerçekleri gösteren aynanın karşısına geçip sorgulamaları gerekir. Bu devir teslim gösteriyor ki, MHK nın  ben yaptım oldu misali Sakarya’ya dayattığı yeni İHK yi, hakem evinde huzurlu günler beklemiyor. Eski İHK Başkanının ,Dernek Başkanının takındığı tavırlardan ben bunu anlıyorum.

BAYERN MUNİHE BAKARMISINIZ ?

Bayern Munih ,hani şu bizi kıskanan Almanya’nın dünya devi takımı. Bu gün biraz onun attığı futbol adımlarından bahsedeceğim. Dünya markası takım olmak kolay değil, paran olacak Bayern Munihte var. Alt yapın ve dışarıyı tarayan ekibin olacak parası olan Bayern Munihte var, Köklü yapın olacak bu saydıklarım Bizi Kıskanan Almanya’nın bu önder takımında var.  Bakın her fırsatta dile gelen, Siyasi iktidarın göz boyamak ve de hava basmak için ,kendine inanan kitlelere gaz verme kadına  Almanya bizi kıskanıyor diyerek,  içerde biriken gazı boşaltmak adına,  ismini verdiğim  Almanya’nın dev takımı Bayern Munih , Avustralya liginde izleyip,  17 yaşında geleceği olan Nestroy Irankundayı kadrosuna katmış. Bu adı gecen oyuncuyu bizim ilde yaşayan Metin çerlikte AVustralya liginde izleyip takip ettiği futbolcuyu geleceği olan futbolcular   dosyasına 30 Mayıs 2023 de  koymuş. Hani diyorlarya bizde televizyondan izler ,oyuncu buluruz. İzlersin de görmek önemli. Metin Çerlik izler görür bir kenara yazar ,göreve geldiği takımın önüne bu isimleri koyar, alan kazanır misali. Bayern Munih Adelati de Unitedden takımında forma giyen oyuncuyu 3.milyon 400 bin EUROYA kadrosuna katmış. Performansa bağlı ek ödemeler haric. Bitmedi  el oğlu Trabzon’a kadar uzanmış. Trabzonsporun U 18 Milli takım da forma giyen kalecisi Onursal Cevikkanayıda takip listesine almışlar.Hatta dahada ileri giderek genç kaleciye talip olmuşlar. Adamlar Dünyayı tarıyorlar. Almanya sanayide ,sporda ,Ekonomide bedavadan dünya markası Ülke olmamış. Hayret bu kadar donanımlı bir ülke borc batağında, tepe taklak  olmuş bir ülkeyi kıskanıyor. Bu ayıp Almanlara yeterde artar bile. Valla ne yalan söyleyeyim bende, her alanda Almanya’yı kıskanıyorum.

BİZİM İLİN SPORTMEN  BAŞKAN ADAYLARI ( NEJAT ERSİN,ÖMER BEKTAŞ,RIDVAN SEZER)

Yerel Seçimlere daha bayağı zaman var. Buna karşın siyasi partilerdeki hareketlilik şimdiden etrafa yayılmaya başladı. Günün iktidarı bütün belediyelere talip olduğunu deklare etti. Onlara kalsa tüm Türkiye’yi alacaklar. Ülkenin içinde ekonomi yangın yerine dönmüş buna karşın günün iktidarı  en azından bizim ilde gözü kara şekilde il, ilce ne varsa hepsine göz dikmiş. Sakarya onların yuvası, Sakarya onların dediği her şeye inanan seçmen ordusuyla dolu. Neyse bunlar benim kafamda canlandırdığı iktidar resmi. Gelin yaklaşan seçimler öncesi Aday adaylarına bir bakalım. Aday adayları yavaş yavaş er meydanına çıkmaya başladılar. Üç aday var benim dikkatimi çekti,ikisi günün iktidarından bir diğeri de muhalefetten CHP den. İktidar çeşmesinden su içmek isteyenlerden biri olan bir zamanlar K. Akınsporda kalede forma giymiş, daha sonra Nehir kent Belediye Başkanlığı ,daha sonrada Adapazarı belediyesinde iki dönem Başkan yardımcılığı koltuğunda görev yapmış, bu işi yaparken toplumda karşılık bulmuş bir isim Rıdvan Sezer Arifiye Belediye Başkanlığı için aday adaylığı formunu parti teşkilatına teslim etmiş. Yine İktidar partisinden olan yıllardır Erenlerde başkanlık için aday adayı formunu bıkmadan usanmadan partisine veren ,Sakarya Amatör Sporcular derneği, Sakarya Bayan voleybol takım Başkanı yakasında sportmen kimlik olan Ömer bektaş. Ve muhalefetten CHP den Adapazarı Başkan lığı için aday adayı için yakasında CHP rozeti hiç eksik olmayan, eski Sakaryasporlu, Nejat Ersin Futbol okulunun Başkanı Nejat Ersinde CHpde Merkez belediye de aday adayı formunu doldurdu kartvizit dağıtmaya başladı. ben size sportmen Belediye Başkan aday adaylarını dilimin döndüğünce tanıtmaya çalıştım. Gönlüm kim demi ? Şimdiden deklare edersem, hepsini yakından tanıdığım sportmen adaylara ayıp olur.

GELİŞİM SEMİNERİNİN ARDINDAN

Tüfadın Gelişim seminerlerinden sonuncusuna Nedim Kurtiç ve Adem Erbay’ın ismi verilmiş. İnsanların yaşarken ödüllendirilmesini önemseyen biri olarak, uzatmalı Tüfad Başkanı Tamer ilacının bu yaklaşımını önemsediğimi ,benim sofranın üstünde ağırlamak isterim. Güzel şeyler bunlar, güzelliklere hasret kaldığımız ,eski Türkiye özlemi içinde yanıp kavrulduğumuz şu günlerde, seminer dolayısı ile buluşan eski dostların, güler yüzlerini görünce bende yazarken gülüyorum. bende onlara bakarken mazinin derinliklerinde kürek çekiyorum. Her yaş grubunun  Gelişim seminerinin anısına sevenlerinle kol kola girip resim çekildiklerini görünce vallahi hüzünleniyorum. Sanırım en yaşlısı ferit hoca olsa gerek, Ferit hoca sakaryaspor yıllarını da çantasına koyup ,Sakarya da her türlü etkinliğine katılan ender Eski Sakaryaspor oyuncusudur. Onun nezdinde Gelişim seminerine adları verilen Nedim Kurtiç ve Adem Erbaya sağlıklı nice uzun yıllar dilerim. Seminer sonrası her iki teknik adama Nedim Kurtice ,Adem Erbaya çeşitli hediyeler verildiğini,Askf adınada Futbol il temsilcisi Tezcan demirin her iki teknik adama plaket verdiğini  buraya not edelim ve son gelişim seminerinin üstünü örtelim. Yenisinde buluşmak dileğiyle.

İLHAN OKYARIN ARDINDAN ( TAM ON YIL OLMUŞ BU ALEMDEN GÖC EDELİ)

İlhan Okyar bu şehrin genç kaybettiği yeşil siyah bir renk. Onunla olumlu ,olumsuz günler yaşamış biri olarak, ölümünden sonra onu her yıl anan biri olarak ,onunla yaşadıklarım bir filim şeridi gibi gözlerimin önünden gecip gidiyor. İçinde sevgi var ,içinde hüzün var. Yaşama veda etmeden evvel ,yoğun bakıma taşınmadan evvel,  yaşama bakan, baktıklarını tanıdığı anlarda, gözlerinin içine bakarak , Korucuk Devlet hastanesinde kulağına eğilip, ondan helallik istediğim an, aradan on yıl geçmesine karşın hala gözlerimin önünde tüm canlılığını koruyor gideli tam on yıl olmuş. Dün gibi be. Ne diyelim bizde ona doğru koşuyoruz. Doğru ölümle buluşmak dileği ile  ,ruhun şad olsun sevgili İlhan Okyar.

417 NAZIM AKTÜRK VE ORHAN SEVERCAN

Orhan Severcan benim sanat okulu yıllarımda Türkçe öğretmenimdi. Öğretmenler günü anısına, halen yaşayan bir değer olan Orhan hocamla, onunla yaşadığım sıcak bir anı  sizinle paylaşmak istiyorum. Gecen hafta yaşanan Öğretmenler günü haftasını hastanede geçiren Orhan hocamı aradım ve onun hayatta olan hafızasını test ettim: Hocam ben nazım Aktürk ,söylerimsin benim numaram kaç,417 Nazım Aktürk ,o dahada ileri giderek benim Karasu marmaris anılarıma kadar uzandı. Tam 60 yıl öncesi belleğine sahip Atatürk Türkiye’sinin Cumhuriyetçi yüreğine bakarmışsınız ?O  sadece benim değil tüm öğrencilerinin numaralarını  beynine yerleştirmiş ,hayattaki önemli bir Öğretmendir. Ah ah nerede o öğretmenler. Gelde eski Türkiye’yi arama. Bu vesileyle Atatürk’e, ülkesine ,Cumhuriyete bağlı tüm öğretmenlerin daha iyi bir Türkiye’de buluşmaları dileği ile geride kalan Öğretmenler gününü kutluyorum. Bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!