Salı Sofrası Kötü oyun ,kötü sonuç

featured

Salı Sofrası

Kötü oyun ,kötü sonuç

Sakaryaspor, Afyonda kötü oynadı ,sadece Cağlayanın süriz kafa darbesiyle gole çok yaklaştığı günün içinden, evine  tündürücü ,gelecek haftalara soru yükleyen kötü sonuç  taşıdı. Bu yenilgiden sonra ,çantasındaki avantaj  topunu  tehlikeye itti. Bundan sonra artık Yeşil Siyah puan kaybına  tahammül kalmadı. Yedi final maçı var. Bu maçların içinde, kaybedilecek olası puan veya puanlar peşimizden gelen Trabzon  1461 in işine  yararda, onlarında hep kazanarak peşimizden gelmesi gerekecek. Sözün özü artık TFF 1 için direk çıkış için ,Sakaryasporun liderliği pamuk ipliğine bağlı. Afyonda oynanan oyun ,teknik adamın kadro tercihi ,formsuz  Mustafa tahirde ısrarı, skordaki sıkışıklık anında Ali Özgünü hatırlaması,  Ercüment Hulakü Çoşkunderenin teknik karnesine çizik attı. Yenilen ,bildik tanıdığımız  arka direk golü ,savunma derinliğinin hala böyle gol yemesi,  savunmanın, savunma anlayşının hala düzeltilemediği ni  görmenin  faturası, buna hala  çare üretemeyen teknik adama eksi yazar.  Afyondaki oynanan oyun gelecek adına  TFF umutlarımızı tekrardan sorgulama  odasına taşımıştır. Afyonda yenilen golleri atanların biri Alper Dursun ,arka direk zaafımızdan  ipimizin çekildiği başlangıcın ipini çeken adam oldu.. Bu arkadaş bundan yaklaşık üç yıl önce ,bizim takımın formasını giymişti. Bitmedi, maça nokta koyan golü atan 54 forma nolu Mithat. Bu genç Demirspordan sivrilip Rizeye giden ,Rizedende çeşitli takımlara gönderilerek  gelişme  projesi içinde  olan Sakaryanın bağrından çıkan bir genç. Golü attıktan sonra sevinmedi bile, nasıl sevininki ,sırtında 54 numaralı forma var. Ne yaparsınız ,profesyonellik  bizde duygusallığı içinde barındırıyor. Bu maçla ilgili bir notumuz daha var. Afyon  bize çok ama çok iyi bilenmiş. Kazanmak adına ortaya koydukları  oyun  galibiyeti hak eden tarzdaydı. Bitmedi Afyonun başındaki adamın ismide  kısa süre önce 1461 Hekmoğlundan ayrılan  Bahattin Güneşti. Güneş alınan bu galibiyetle eski takıma moral postalamıştır. Afyon bu galibiyetle ilk beşe yeniden sarılmıştır. Özetle  Afyonda sonu kötü biten sonuçla  TFF 1 yarışı yeni bir şekle büründü.

RIDVAN DİLMEN ANLATIYOR ( BEŞİKTAŞ DURUŞU )

Geçtiğimiz bugünlerde kutlanan Beşiktaşlılar günü anısına yayınlanan ,tarihe güzel bir not olarak düşebileceğimiz bir  notu aldım benim soframın üstüne siyah beyaz zerafet olarak koydum. Rıdvan Dilmen anlatıyor , Ankarada Beşiktaş ile oynadığımız Türkiye Kupası şampiyonluk maçını  Fenerbahce olarak 1-0 kaybettik. Hal böyle olunca da kupa Beşiktaşın olmuştu. Bu maçın ardından  Fb olarak BJK la beraber aynı uçakla İstanbula dönüyoruz. BJK oyuncular bize ayıp olmasın diyerek uçakta kupayı sakladılar, uçuş süresince hiç ortaya çıkarmadılar. Yol boyunca  kupanın lafını bile duymadan İstanbula geldik. İşte rakipe saygı ,işte asaletli bir siyah beyaz duruş. 26 Ağustos 1989. Yine bir FB maçı Beşiktaşın başkanımı kim ? Yine Bir FB maçı sonrası  Beşiktaş ın şampiyonluğu ile biten maçın ardından, rakibimiz üzüntülüyken bizim sevinmemiz şık düşmez ,turu önümüzdeki hafta Ankarada atarsınız diyen , Beşiktaş tarihine damga vurmuş Süleyman Sebaydı. Hey gidi yıllar hey ,o zamanlarda rakipe saygı ezeli rekabet seviyesi bir başka güzeldi. GS ın unutulmaz futbolcusu Metin Oktay ile  FB nin unutulma ları arasında  olan sinyor Can Bartunun bir GS –FB maçı sonrası Metin Oktayla forma değiştirdiği gözlerimin önüne gelince duygulanıyorum be dostlar. Eski Türkiye bu gun ,adına yeni konulan  Türkiyeden her haliyle çok güzeldi. Ben eski Türkiye’mi arıyorum. Bir gün o günlerle kucaklaşmak umuduyla  bu güzel siyah beyaz anıyı bize hatırlatan Rıdvan Dilmene buradan sevgilerimi iletiyorum.

GENÇLER OYNAYARAK GELİŞİR ( NİHAT KAHVECİ NOTU)

Son zamanlarda  alt yapıdan yetişen, gelecek adına olumlu sinyaller veren   bazı gençler üzerinden  ,genç oyuncularla ilgili yorumlar yapılıyor. Cem Dizdarın ,Nihat Kahvecinin  bu konuda yaptıkları yorumlar benimde  dikkatimi çeker oldu. FB li Arda ,Beşiktaşlı Emirhan bu konuda şimdilerde başı çekiyor. Geçenlerde Nihat kahvecinin bu gençlere bakışı ile ilgili yorumu dikkatimi çekti, aynı programda yorumculuk yapan Ayhanın ,gelişim içindeki gençleri hazırlamak adına yeri ve zamanı geldiğinde kısa süreli ,belli bir program dahilinde sahaya salınmasını dile getirirken Nihat kahveci ondan farklı olarak konuştu. Bu gençler Cezzallarla, Alekslerle, Hatibalarla, Sosalarla, Mesut Özillerle oynayacaklar. Onlarla oynayarak ustalar arasında birşeyler öğrenecekler. Gençler kulupede süs bebekleri olmayacaklar . Gençler oynayarak gelişirler dedi. Bende Nihat Kahveciye katılıyorum. Bir genç kulübede değil yer yer kısa olsun ,uzun olsun sahada olursa gelişir. Göstermelik ,talimatlar gereği gençlerin kulübede olması ne kulübüne ,nede Türk futboluna katkı sunar.  FB olsun ,Beşiktaşta olsun,diğer takımlarda olsun genç,geleceği olan oyuncular gelmeye başladı. Çoğalmasını istiyorsak onlara daha fazla süre verelim, onlara güvenelim. Bu vesileyle transferde çuvalla  para harcamaktan, elin yabancısına milyon dolarlar vermekten de kurtuluruz. Sözün özü  ,takımların kalkınması için ,öz kaynak düzenine daha fazla  önem verirken, oradan yetişen gençlere de daha fazla imkan sunmayı  ,yönetim modeli olarak futbol kapınıza asmak zorundasınız. Bu bir zorunluluk değil bu bir gerçek. Hele ,hele son yirmi yılda tepetaklak olan Türk ekonomisi içinde  bu zorunlu değil şart oldu. Yeni Türkiyede yaşamak çok ama çok zor. Herkes ayağınınım yorganına göre uzatma devri ,çoktan geldi kapıya dayandı.

CHP DEN YEŞİL SİYAH FİLAMA

Sakaryasporun TFF 1 adına umut veren futbol yürüyüşü ,taraftarı olduğu gibi ,bu şehrin sivil toplum örgütlerini de ayaklandırdı. Şimdilerde herkes bulundukları konum itibarıyla yeşil siyah filamanlarını gün ışığına çıkarmaya başladılar . Taraftar gruplarının BŞB  Ekrem Yüceye takıma yaptığı katkılardan dolayı  teşekkür filamasını şehrin en işlek yerine asmalarının  ardından, AKP li küçük belediye Başkanı da tam Orhan camiye gidiş yönüne , Sakaryaspora TFF 1 giden yolda  başarı dileyen pankartı asıvermiş. Sporda Siyasat pastasından beslenme dir bunun adı.. Ülke yönetimine talip olmak, ülkemizi  ekonomik çıkmazdan kurtarmak adına  ,iktidar  yürüyüşüne dört elle sarılan ,bu uğurda halkın her gecen gün artan güvenine mazhar olan CHP sporda yaşanan gelişmelere de  ortak olmaya başladı. Onlarda Spordaki Siyaset pastasına altı ok resmini asmışlar. Geçte olsa  buda bir gelişim .Sonuçta  Spor her kapının içinde yuvalanmış vazgeçilmiş bir tutku.  Geçmiş yıllarda spora tarzan CHP de il örgütü nün kendi binasının çatısına, Sakaryaspora şampiyonluk yolunda başarılar dileyen Yeşil Siyah pankarta  bana göre, geliyorum gelmekte olan  yaygın siyaset düşüncesinin altını bayağı iyi beslemiş. Geçek  geçek bu günler geçek. Sporda siyaset olmaz diyenlerin sesini duyar gibi oluyorum. Yanıt veriyorum, on 20 yılda sporun girmediği bir yer kaldımı ki..

ÇANBERK VE PRİM

Çanberk , uzun yıllar o Sakaryasporda alt yapıdan üst yapıda oynayan tek oyuncu olarak konuşuldu, yazıldı. O  git dediler ,Kırklareli’ne gitti. Şimdiki kadroda alt yapıdan gelen bir oyuncu ismi yok. Konumuz Çanberk üzerinden bir prim sistemine göz atacağız. Canberk yaklaşık bir buçuk aydır sakat ve bizim ilde, tedavisine devam ediyor. Bu süre içeresinde Kırklarelispor kazandığı veya berabere kaldığı maçların primlerini ,Çan berkin hesabına günü gününe yatırıldığını duydum. Bu tür uygulamalar muhakkakı  başka yerlerdede vardır. Kırklaerli gibi çok ufak bir ilin takımının futbolcularına verdiği sözleri anında yerine getirmesini olması gereken örnek bir davranış olarak aldım benim sofranın üstüne koydum. Umarım adım adım şampiyonluğa koşan Sakaryasporda  bu süreçte futbolculara verilen sözlerde sapma ,gecikme olmaz.

ÜÇ RESİM  BİR ANI ( PICIR İSMET)

Mustafa Erkaya abim  facedeki hesabından bir resim paylaşmış. Bir Sakaryaspor maçı öncesi  Sakaryasporun kuruluş yıllarında Yeşil Siyah formayı giyen ,yeşil siyah sevda uğruna GS bile gitmeyen  İsmet Kahyaoğlu ( Pıcır) ve  bir dönemler Sakaryasporda kulüp müdürlüğü yapan Adnan şeker  ve Mustafa Erkayayla  beraber verdiği resmi görünce, maziye el salladım. Hey gidi günler ,hey gidi yıllar. Pıcır İsmet Sakaryaspor tarihinde  futbol karakteri olarak  en önemli isimler arasında anılır,o gün bu gün. O şimdi nerede mi ? Şuan  İstanbul’da Alzheimer ( Alzaymır) hastası olaral tedavi görüyor. Yaşı seksenleri üstünü gören bu Yeşil Siyah efsane oyuncunun bu durumundan acaba mevcut yönetimin haberi var mı? Sakaryasporun 1965 efsane kadrosu içinde yer alanları öldükten sonra değil yaşarken anımsamak gerek. Anımsadığım kadarıyla 1965 kadrosundan Beşir Belat,Pıcır İsmet, Sarı İhsan ,Zeki Aydıntepe yaşayan  isimler. Ne olur  bu  önemli isimleri tarihin derinliklerinde ilk yeşil siyah futbolcuların kapısını tıklayın ,onlara çok şey değil sevginizi verin. Bu duygular eşliğinde Pıcır İsmet nezninde  yaşayan 1965 ruhlarına  sağlıklı yıllar diliyorum.

HASTA TAĞINDA HAKEMLİĞİ YAŞAYAN  ADAM ( A. KADİR AYPEK )

A.Kadir aypek  bu ilin hakemlikte Devlet Memurluğunda ,siyasi geçmişinde nerede anılır ? Tatbiki hakemlik yıllarında. O Bu ilin zamanın Süper liginde ilk GS maçında düdük çalan Anadolu hakemi. O Sakarya’nın  hakemlikte ve de MHK üyeliğinde  vitrine koyduğu önemli bir değer. O A.Kadir Aypek benim maçımı yönetti,o A.KadirAypeki ben hakemlik yıllarımdan tanırım. O A.Kadir Aypek Süper ligte düdük çalarken ben aday hakemdim. O A.Kadir Aypekten ben MHK üyesiyken çok maç aldım. Onunla  beraber bir çok konuda anı biriktirdik cebimize. Şimdi onlardan bir kaçı çıkardım sofraya koydum. Hakemlikle  bu kadar dolu bir ömrü şimdilerde diyaliz makinesine bağlı yaşadığı günlerin içinde bile unutmayan ,Sakarya hakemliğini, Atilla Karaoğlan’ın gelişimine kulak kabartan ,12 hakemin neden yıl sonu beklenmeden Süper lig hakemliği dışına itildiğini sorgulayan ,bunları benimle paylaşan Hakem hocasının ismidir A.Aypek.  Bu ilde başka Süper lig hakemi olmuş isimler vardır ama o A.Kadir Aypek hasta yatağında bile hakemlik anılarıyla, hakem sorunlarıyla yaşayan  ,bir daha Sakarya’ya gelmesi mümkün gözükmeyen bir hakem sevdalı isimdir. Umarım yaşamı biraz daha uzar. Umarım o bu dünyadan gitmeden onun bıraktığı bayrağı birileri ondan teslim alıp daha yukarılara taşır.  A.Kadir hocam sana ,seni anlatan yaşanmışlıklarla ilgili  yaşarken yazdığım bu hatırlatmalar için umarım bana kızmazsın.

PLAYOFF  RESMİ

Bala .çıkma yarışında altı takımın playoff  mücadelesi gecen Cumartesi  günü başladı. Fikstür azizliği ile ,kadro derinlikleri itibarıyla iyi paralar harcayan daha kafadan eşleşen Kazımpaşa Birlik-Kocadöngel maçı bana göre final gibi bir eşleşmeydi. İçinde altı gol barındıran karşılaşmadan kazananın adı Kazımpaşa Birlik olarak playoff defterine yazıldı. Bana göre Kazımpaşa Birlik Bala giden yolda en önemli virajı geçerek   futbol çantasına avantaj yükledi.  Harmanlıksporu  ancak uzatmalarda bulduğu penaltı golüyle yenen Hendek Dereköy  Kazımpaşa Birlike yakın duran takım. Diğerlerimi? Kocadöngel yarışı bırakmaz, iz sürer de harmanlıkspor,Kırkpınarspor ve  K.Akınspor playofun renkleri olurlar, bala çıkış yarışında belirleyici olabilirlerde ,yukarı için  fazla umut yükleyemezler  diye bir playof düşüncesi benim futbol çantamda yer işgal ediyor.  Bu gün altı takım ikinci maçlarını oynayacaklar. Bu karşılaşmaların içinden çıkacak sonuçlara göre Playofun Bala çıkış karnesine bir kez daha ortaya çıkacak sonuçlara göre  göz atarız. Efendim bu günde benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!