Salı Sofrası Kötü oynarken de kazanmak gerek

featured

 

Salı Sofrası

Kötü oynarken de kazanmak gerek

Futbol hep güzel oyunla kazanılmıyor. Bazen hedefe koşarken, hesap kitap yaparken, kötü günün içinden çıkan üç puanlarda çok özel puanlardır. Gol yollarında  pozisyon vermediğimiz ,çok topla oynayan ,topa daha çok hakim olan Ankaraspor galibiyeti sonrası ,Sportif 54 spor yazarı deneyimli, Sakaryaspor tarihini bu şehirde iyi bilen gazetecilerden Cavit Dereli  yaptığı yorumda,  Ankara oynadı biz kazandık demiş.  Bu bir tespittir, bu bir görüştür  saygı duymak ,içinden alınması gereken bir mesaj varsa da  ,bu  yazılanların içinden bu gün Sakaryasporu yönetenler  alsınlar gerekli mesajları Trabzon’a taşısınlar. Cavit Dereli şunu unutmuş ,bu kötü oyundan çıktığını iddia ettiği üç puan bizi  1461 Trabzon Hekimoğlu deplasmanına  lider olarak taşıdı.  Yarın kazanırız veya kaybederiz, veya berabere kalırız  puan sıralamasında  eğer ,hala sıralamada bir olarak yer alıyorsak, Ankara spor karşısında kötü oyunla alınan üç puanında, çok önemli katkısı olduğunu buraya not etmek gerek.

BURAK SÜLEYMANNNNN

Sakaryasporun devre arası transferlerinin en iyisi  Burak Süleyman. Tedbir amaçlı Çok transfer yaptık ama, içinden biri cuk diye yerine oturdu. Burak Süleyman, kimileri ona muhteşem Süleyman’da diyorlar. Böylede manşetler atılıyor olmada, bu kadar büyütmekte ,biraz  erken bir yakıştırma diyerek ,bir futbol notunu bir kenara koymak gerek. Burak Süleyman Somada attığı muhteşem frikik gölüyle  o gün oradan çıkan hayati üç puana  katkı verdiğini  ,oynadığı futbolla ,ayağının tozuyla futbol gönlümüzü okşadığını o gün yazdık. Burak Süleyman Ankara spor karşılaşmasında maçın tek gölünün hikayesi içinde olmasında onun futbol değerini katladı. Ali Özgünün kullandığı penaltının kaleciden dönmesi  sonrası  yaptığı takipçilikle üç puanın mimarı olması Burak Süleyman’ı  taraftar gözün dede  zirveye taşıdı. O attı, Ankarasporu yendik attı  yarın için Trabzon 1461 Hekimoğlu maçına pamuk ipliğine bağlı liderliğimiz  cepte gittik. Dönüşte ne olur ? valla bu maçın içinden her sonuç çıkar. Sakaryasporun bir sezonluk hikayesi ,TFF 1 hayali ile süslü bir doksan dakikaya çok az süre kaldı.

 

MHK İNADINI KIRDI (PALABIYIKA MAC VERMEYE BAŞLADILAR)

Dile kolay FİFA Hakemi Ali Palabıyık’a ,Rize deki GS maçındaki skandal kararlarının ardından  MHK yaklaşık 13 hafta maç vermedi. MHK  şu sıralar ,önce onunla beraber kara lisdede olan A. Kadir Bitigene ,daha sonrada  Ali Palabıyıkı ceza havuzundan çıkartarak maç vermeye başladı. Mecbur mu kaldılar, yoksa  bir yerlerden emir geldi de mi tekrar maç vermeye başladılar ,bilemem. Burası Türkiye  her şey olabilir. Allah’ı var Ali Palabıyık benim hakemlik anlayışıma göre ,önüme koyduğu hakemlik kariyeri olarak  bu kadar uzun süreli cezayı hak etmemişti. MHK nın geçmişte bir çok maçı kurtaran bir hakemi, bir çırpıda yok etmesine benim hakem gönlümde el vermez. Şimdi MHK ceza öncesi dört maç yöneten Ali Palabıyıka  ,ceza sonrası Karagümrük-Malatya maçından sonra  ,gecen hafta Kayseri Göztepe maçında ikinci kez düdük uzattı. Ben öyle sanıyorum ki  MHK süratle ,iyi gittiği müddetçe, Ali Palabıyık ile A.Kadir Bitigenin eksiği olan maç sayısını çoğaltacaktır. Bilindiği üzere TFF sezon içinde 16 maç yönetmeyen hakemlerin önüne sözleşme uzatmıyor.

POTA ALTI EFENDİSİ ( H.YÜKSEL  SARI)

Basketbol benim her zaman ifade ettiğim gibi sporun içinde yuvalanan, futboldan sonra  en fazla önemsediğim spor dalı. Bu nedenlerde salonlarda bayağı zaman tükettim. İyi şeyleri daha fazla görüntülediğim Basketbol sporunda, simsiyah sacları  ağaran ,artık olgunluk süreci içine giren sayıları çok fazla olamamada ,teknik adam olarak Basketbole hizmet sevdalıları var. Bu resmin içine bende bir hakem resmi koymak istiyorum. Ben futboldan bilirim, futbol hakemleri genelde arzuladıkları klasman hamleleri boş çıkınca ,yavaş yavaş sahalardan koparlar. Basketbol dede buna benzer resimlerin olduğunu bilirimde , bunlar şu sıralar hakemlikte pota altındaki hakemlik yıllarında 20 yılı geride bırakan Hüseyin Yüksel Sarıyı fazla ilgilendirmiyor sanırım. O her yaş grubunda liglerde, aynı ciddiyetle, sanki hakemliğe dün başlamış gibi yoğun müsabaka trafiği içinde pota altında ilk gün ki şevkle görev yapıyor. Hüseyin Yüksel Sarı salonlara yeniden geri dönüş yaptığım bu yıl karşıma çıkan Basketbol sevdasına gönülden bağlı canlı bir örnek. O bana göre genç Basketbol hakemlerinin önlerine koyacakları  klasmanda olmasa da  bu yönüyle ,Basketbolde idol hakem resmi olmalı.  Özetle Hüseyin Yüksel sarı ,bu işin başındakiler tarafından ,her yönüyle örnek hakem olarak ,Basketbol hakemliği içinde yer alan resmi Pota altına asılmalı. Nice yıllar be Hüseyin Yüksel Sarı.

 

BOZ KOPTU KOPACAK

Hüseyin Boz bu ilin Amatör futbolunda çektiği çile kadar, hakkettiği  karşılığını bulamadığını düşündüğüm  bir futbol resmi. Bu sene, uzun Yıllar başkanlık,yönetilik yaptığı ,son olarakta genel Sekreter olarak hizmet verdiği ,Harmanlıkspor da ki Yeşil Beyaz futbol  gönlündeki yönetici kimliğini bir kenara bırakıp ,mütevazi bir Harmanlık  taraftarlığını  cebine koyarak tribünlerde farklı bir kimlikle ,amatör seyirci unvanı ile yerini aldı. Geçmişte ASKF Başkanlığı, Futbol il temsilciliği de yapan Hüseyin Boz şu sıralar , bana göre olması gereken, ASKF nin yapamadıklarını, yanlış yaptıklarını uyaran ,çok resmi yaptırım gücü olmasa da ,bir Amatör birlik olan, Kulüpler Birliği Başkanlığından da kopma noktasına gelmiş. Yoruldum ,birde buna yaptığımız işlerin karşılığını alamamak eklenince,  morarmanda  demorilize olmaktansa ,bu işimde birilerinin yapması gerekir diye düşünüyorum diyen Hüseyin Boz ,benden buraya kadar, ben yaklaşan kongreyi yaparak çeker giderim. Sahip çıkan olursa, Kulupler Birliği devam eder ,sahip çıkan olmazsa da  kapısına kilit vurur ,Kulüpler Birliğini fes ederim diyen Hüseyin Bozun bu sözlerini biz  aldık buraya koyduk. Bu bir vedamı,bu bir ayrılıkmı ? Bu sorunun karşılığı Hüseyin Bozun kırgın yüreğinde yatıyor. Bana göre Amatör futbol deneyim yüklü ,çilekeş bir hizmetkarını kaybediyor. Bu uğurda teşekkür plaketi verilip onurlandırılması gereken bir resimdir Hüseyin Boz.

SAKARYA DA KADIN HAKEM SORUNU VE İHK

Sakarya’nın şu sıralar kendini yeniden toparlama adımları attığını görüyorum da ,eksik o kadar çok ki. Sakarya hakemlikte Atilla Karaoğlan ,Levent Güm derenin  gayreti içinde yan gelip yatmaktan sıyrılıp ne zaman olumlu adımlar atacak diye de düşünmüyor da  değilim. C klasman Orta ,Ulusal Yardımcı hakem  eksiği, Kadın hakem eksiği  o kadar sırıtıyorki ,görmemek için kör olmak gerek . Şu sıralar Amatör liglerde genç, deneyimsiz hakemlere bayrak ve düdük vererek Sakarya hakemliğinin geleceği içine yeni bir dinamizm katılmak istense de , bana göre bu deneyimsiz Özgür Aygün Başkanlığındaki ( Onu tenzih ederim) İHK ile bu işler biraz zor yol alır. Neyse dönelim başlıktaki konuya, geçenlerde Serdivan Ekrerm Karaberber sosyal tesislerinde bir orta  ,birde yardımcı kadın hakem izledim.  Özellikle maçın orta hakemine bayıldım. Verdiği penaltı, oynattığı avantajlar değme erkek hakemlere taş çıkartır çinstendi. Merak ettim Hakemlik şeceresine göz attım. Malum şimdi Google amca var ,yazıyorsun ismini çıkıyor karşınıza o kişinin bilgileri. Havva Nur Demir ( Ankara Bölgesi  Hakemi)  bayağı maç yöneterek gelmiş Sakaryaya . Serdivanspor-Erenlerspor maçında onu izlerken bölgem adıma sorguladım ,bu günleri. Öncelikle bu işe muafalar gözle bakan, sosyal hayatın içinde kadına gereken önemi vermeyen, bu günün koşulları ,bu uğurda  adımlarını sıklaştırmak isteyenlerin önüne de bir engel olarak çıksa da ,durmak ve de yılmak yok. Bu günlerde geçecek, ülkem ve bizler normal fabrika ayarlarına döneceğiz. O zaman inanın herşey çok daha güzel olacak. Ben bu konuda iyimserim. Özetle şunu demek istiyorum, günün şartları ne olursa olsun TFF Dünyadaki Kadın hakemliğinin gelişimine ucundan kıyısından da olsa kayıtsız kalmıyor. TFF 3 Ve Bal liginde kadın hakemleri sıkça izler olduk. Sakarya hakemliğimde  bu uğurda elini çabuk tutmalı.

BAK ŞU CADDEYE

Sakarya Caddesi Erenlerin kıyıda köşede kalmış  genç futbolcularını içinde barındıran mütevazi bir süper lig takımı. Bu  sezon As Akyazıyı yenmesiyle  adını süper gündeme taşıyan ,bazen oynadığı süper futbolla alkış alan Sakarya Caddesi  son olarak iddialı Geyvespor karşısında 2-0 geriden gelip maçı 2-2 ye taşıması  Sakarya caddesinin oynadığı oyunu ,kadro kalitesini, gelecek adına umut veren oyuncu profillerini spor kamuoyunun önüne koydu. Sakarya caddesi mücadeleci oyununa birde  gol yollarında beceri yükleseydi, inanın bu gün bulunduğu yerin çok üstünde olurdu. Geyve maçında  attıklarının en az üç dört kat fazlasını kaçıran ,atamayan Sakarya Caddesi gençleri gol yollarında kendilerini geliştirmeleri gerekir. Bunu ben değil bu takımı saha içinde ve saha dışında  destekleyen futbol düşünürleri  devreye sokmalı. Futbolda  iyi oyuna eyvallah ,çok pozisyona gripte çok kaçırmaya  eyvallahımız olmaz. Futbol attığınız gollerin karşılığının size puan olarak geriye veriyor. Özetle Sakarya caddesinin gençleri iyi mücadelenin futbol yükünü karşı kaleye yıkarken buldukları pozisyonları iyi değerlendirmeyi futbol akıllarının bir köşesine yazmalılar.  Geyve maçını izlerken, onların kaçırdıkları pozisyonları izlerken aklımdan gecen  futbol  gerçeklerini bir kenara  not etmeye çalıştım. Bu Sakarya Caddesi projesi, daha iyi çalışmayla ,daha ciddi atılacak futbol adımlarıyla daha yukarılara çekilebilir.

BU HİÇ ŞIK OLMADI ( KALAYCI MANZARASI )

Sakaryaspor , Hendekspor maçlarını Cumartesi oynamış, süpere ligin ağırlığı Cumartesi yaşanmış ,eh böyle bir ortamda  nereye gidilir? Tatbiki iki aynı puanlı Balda hedefi olan kalaycı ve Beylerbeyi maçına taşıdık futbol gönlümüzü.  Maç öncesi küçük taraftar gruplarını tribünlere, onların alkış testeği ile aynı puandaki rakiplerini yenip  liderlik yarışında yola devam kararı maç öncesi hesaplarında olan Kalaycısporda, hesaplar tutmadı. Rakip Beylerbeyi sahada daha iyi oynayan ,daha çok pozisyon bulan taraf olarak, haklı bir galibiyeten imza attı. Sahanın içinde oynanan  oyunda hiçbir şey yoktu ama ,maç sonu ortalık karıştı. Kim başlattı  ,neden başladı, kim suçlu kim suçsuz ben işin orasında ,burasında değilim. Ben futbol adına ,ilimin futbolda çizilen resmi adına üzgününüm. . Bu bize ,bu Kalaycıya  Bal aleminde  artı yazar mı ? Ne olursa olsun ,maç bitmiş ,rakip haklı bir galibiyeti evine taşıyacak ,sevinecek bunda ne var ? Biz kazansaydık ,Kalaycı kendi evini karnaval alanına cevirmezmiydi. ? Bakın dostlar, İstanbulda daha önceki maçta neler yaşandı bilmiyorum. Ben Kalaycıda gördüklerimi Sakarya futbolu adına hiç ama hiç tasvip etmiyorum. Umarım son olur, umarım bu yaşananlardan herkes önüne bazı dersler koyar. Çıkan olaylar içinde Kalaycı teknik sorumlularının, sağduyulu yöneticilerin bazı sağ duyulu futbolcuların olması kötü fotoğrafın içinde futbol gönlümü azda olsa mutlu etti.  Bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!