Salı Sofrası Korona19 Yol kesti

featured

Salı Sofrası

Korona19 Yol kesti

TFF yayıncı kuruluşu, TFF profesyonel takımları mutlu etmek adına ( Bu sadece bizde değil Dünyada da böyle )  oynattığı bazen cesaretlenerek seyircisizliği localara taşıyarak  takımların önüne bir tutam bal uzattı ama  Corono durmuyor, corono  yayıldıkça yayılıyor. Böyle olunca da her hafta bir çok maç  özellikle alt liglerde tehir damgası yiyor. Bu salkın bizim evin futbol evinede uğradı. Dolu dizgin giden ,üçte üç yaparak zirveyle arayı bayağı kapatan Sakaryasporda  cir çok oyuncu ,çalışan coronaya yakalanınca  Elazığspor maçı ertelendi.  Sadece Elazığ maçımı? Sanmıyorum. Sakaryasporun peşin sıra gelen iki maçı da büyük ölçüde  ertelenecek. Sonuç Kornanın şakasının olmadığını Profosyernel takımlara ,imkanları normal vatandaşlardan çok daha iyi olan  liglerdeki takımların yaşadıklarına bakmak kornanın  ne kadar ciddi bir salkın belası olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Bu arada para babası TFF Başkanı Nihat Özdemirinde testi pozitif çıkmış. Hadi bakalım futbolun en büyük adresi içinde karantina günleri başladı. Ne diyelim, Allah sağlık sıhhat versin.

YÖNETİM DEVAM DEDİ (Kongre rüzgârı kesildi)

Sakaryasporda Bodrum faciası sonrası alınan alel acele kongre kararı sonrası içerde mevcut yönetimin çoğunluğunun hayıt demesine karşın alınmıştı. Corono nedeniyle erteleme üstüne erteleme kararı ile boğuşan kongre sürecinde  ,  ben yönetime talibim diyen üç Başkan adayının ortaya çıktığı sürece tanık olduk. Cumhur Genç, Hüdaverdi Bahadır, Uğur Akkuş  spor kamuoyunda ben başkan olmak istiyorum mesajlarını Büyük Başkana  kamuoyuna duyurmuşlardı. Gecen hafta içinde alınan bir kararla Olağanüstü kongre kararı rafa kalktı. Yolun başında biz bu işe talibiz diyerek o günün Başkan Cevat Ekşiye direnç gösteren mevcut yönetim ,büyük adresinde bu konuda ikna ederek  Hüdaverdi Bahadır Başkanlığında  yola devam etmek adına  işbaşı yaptı. İyi oldu. Takım istim üstünde , biriken ödemeler var. Bu nedenle başından beri bu işin içinde olan yönetimin kendi içinde Başkanını belirleyip yola devam kararı doğru bir karardır. Ben Hüdaverdi Bahadır Başkanlığındaki Yeşil Siyah yönetimin bu işin üstesinden gelmesini hayal ediyorum. Zaten olası Başkanlık yarışında da  benim adayım Hudaverdi Bahadır dı. En azından bu sefer sıra ona geldi düşüncesi futbol yüreğimde yer kaplıyordu.

BALABANLA DEVAM

Hüdaverdi Bahadır  yönetim için Başkan olarak kolları sıvar  sıvamaz teknik adam konusunda  emanetci diye gösterilen Murat Balabana şans eli uzattı. Bana göre  doğru bir karar. Bana göre Hudaverdi Başkan Sakarya’nın kendi değerlerine sahip çıkması adına Murat Balabana el vererek bu şehrin teknik adamlarına sizde gün gelir bu şehrin takımının başında olabilirsiniz mesajını vererek  bu konuda da gönül almıştır. Şuan  Corono belası ile boğuşan ,bu nedenle de  sahaya takım çıkartma zorluğu içinde olan,geride kalan üç haftaya dokuz puan   sığdırarak zirveye kanat çırpan,  moral motivasyonu  süratle yukarılara doğru taşıyan takımın başındaki teknik adamın elinin güçlenmesi bu iyi gidişatı ateşleyecektir.

SELAHATTİN AYDIN  VE HÜDAVERDİ  BAHADIR

Spor Basınında bazı kalemler Murat Balabana  burun kıvırsada   Hüdaverdi Bahadır ben Murat Balabana bir şans vereceğim diyerek o kalemlerin yorumlarına değil, Sakaryasporun içinde bulunduğu duruma ,iyi gidişe  Murat Balabana el vererek katkı sunmuştur. Allah’ını severseniz kim bu Serdar Bozkurt? Murat Balabanın  ondan neyi eksiktir. Murat Balabanın bu şehrin çoçuğu olması sucmu? Bakın dostlar geçmişe bir bakın. Selahattin Aydın döneminde Sakaryasporda Şaban Yıldırım alt yapıdan üst yapıya çıkartılarak Sakaryasporda başarılı olarak yıldızı parlamıştır. Selahattin Aydın Necmettin Setrede  yeşil siyah Teknik adam formasını uzatmıştır. Bu takımda Timur Şahinelde ,Erol Kolcuda  teknik adam görev yaptılar. Bırakın Murat Balabanda yapsın. Bu konuda gölge etmeyin el verin destek olun. Umarım Murat Balaban Sakaryasporda kendine uzatılan şansı iyi değerlendirir. Ben  bu konuda ona testek olan Hüdaverdi Başkanın  bu kararını olumlu buluyorum.

DOSTLAR;(DOSTUM)

Bir ameliyat hikayesini yaşarken yetmiş yıllık yaşam torbam içinde Dostluğu,dostları düşünme zamanım oldu. Dostlar  zor günde belli olurmuş. İyi günde herkes el bebek gül bebek geçinip giderler. Aslonan dara düştüğünüz an, etrafınızdaki dostluk köprüsünün uzunluğuna bakarmış insan. Eşimim kalp ameliyatı anında ,yanımda dostlarımın olduğunu hislenerek   yüreğime hapsettim. İki numaralı torun Furkan ,olayın tanığı olarak ne dedi biliyormuşsunuz? Dede  gerçek dostların meydana çıkmış dedi. Evet  bir iki iyilik eli omzuma el verdi ve  eşimin ameliyatının çabuklaşmasına  manen ,hem de madden  katkı sundu. Onlar kim mi? Bırakın o isimler bende saklı  kalsın. Sonuçta iyiliğin karşılığında şu yatar ,bir elin verdiğini diğer el görmeyecekmiş.. Öyle yapalım ve  bu olayı  bırakında  bana ait yüreğime hapsedeyim. Demek ki biz bu şehirde yalnız  değilmişiz. Kendim adına çok sevindim. Dostlara ,gerçek dostlara selam olsun. Gerçek dostlar, gerçek komşular kardeşten de ,akrabadan da  yakın olurmuş insana. Ben bu süreçte bu ayrıcalığı test etme şansı buldum.

BAŞ AĞRISI BAHANEMİ ?

Pendik zaferi öncesi bir baş ağrısı olayı yaşanmış Sakaryasporda . İlk on bir oyuncusu Berkay Can değirmenci başım ağrıyor diyerek kadrodan affını istemiş. Bundan sonra ne olur ,Elazığ maçında Berkay can değirmencinin başı ağrır mı? Biz Salı sofrasını günün özel haberlerine göre hazırlıyoruz.  Ancak müsaadenizle sıcağı sıcağına  bu konuyla ilgili  bir şeyler yazmak isterim. İnsan sağlığı çok önemlidir. Hele hele Covit belası tüm dünyayı tehdit ederken sağlığımız çok daha önemli hale geldi. Futbol sağlıklı insanlarla oynanır. Sağlık sorununuz varsa oynayamazsınız. İnsan oğlunun başına her an her şey gelebilir. Berkay Can Değirmencinin baş ağrısı olayında öküzün altında buzağı aramı yalımda, Berkaycana yine de soralım. Kardeş Baş ağrısı bahanemi? Yeşil Siyah formayla ilgili sıkıntıların mı var? Varsa böyle bir şey bizde, yönetimde bilsin ki her şey iyi giderken  bu Yeşil siyah sorun olmasın. Son üç yıldır sen bu şehirde sevilen  ,tutulan bir savunma oyuncusu oldun. Bu sevginin çok fazla tartışılmasına müsaade etme emi.

YEŞİL SİYAH ŞEN AHMET

Ahmet Şen lakabı gençlik yıllarında  röveşata Ahmet’miş. O beni çok yakından tanırmış,ben onu tanımadım. Yazar çizer yanımızın olması,eski futbolcu olmam, yaşıtım Ahmet şenle  federe takımlarla karşı karşıya oynamışız ama sohbetimiz olmamış. Yaş kemale erince Ahmet Şen beni anılar kervanından çıkarttı. Belediye önünde karşılaşmamızda   önümü kesti. Ben dedi Sakaryaspor amigosu Keçi Yılmazın babasıyım. Nazım hocam ben seni yakinen tanırım değince, söz konusu spor , konusu Sakaryaspor olunca  çöktük bir bankın üstüne eskinin gizemli dünyasına dalış yaptık.  Futbol ve Sakaryaspor sevgisi ortak noktamız olunca Ahmet Şen ( Namı değer Rovaşata Ahmet ) tutturdu Nazım Hocam sana Sakaryasporun 1965 teki kadrosunu çerçeveletip hediye ede cem dedi. Nazik, arzulu istekli sunulan hediyeye sırt çevirmek olur mu? Tabiî ki olmaz. Nitekim Ahmet Şen telefon etti, buluştuk ve 1965 in Mersin İdman yurdunu Fikret Aldincin  ( rahmetli) penaltıdan attığı golle yendiğimiz maçın kadrosunu içeren resmi bir güzel çerçeveletip bana sundu. Günün anısına yaşı kemale ermiş Sakaryanın futboldaki geçmişini bilen ,hayatta olan ikili olarak resim çektirdik. Teşekkürler rovaşata Ahmet, teşekkürlereler Ahmet Şen. Hediyeni aldık kabul ettik. Hatta benimle beraber  yaşama veda edecek bana ait ,sporda klasikler arasında yerini alan Salı sofrasının üstüne koydum. Biliyormuşsunuz yaklaşık 30 yıldır bu alemde kalem oynattırırım ,konuşurum ilk kez biri çıktı bana bir hediye uzattı. Ne yalan söyleyeyim düşündükçe duygulandım.

FUTBOL GARİP VEDE GİZEMLİ BİR OYUN

Futbol topu santradan yola çıktığı an nelere gideceği ,ne gibi sonuçlara kanat çırpacağı belli olmayan sevimli bir oyuncak. Bu düşünceyi neden kaleme aldım biliyormuşsunuz ?  Bakın Sakaryasporda büyük umutlarla takımın başına getirilen  İsmail Ertekin gitti yerine emanet gelen ( belki de emanetçiliğin verdiği rahatlık elini güçlendirmiş olabilir)  Murat Balaban  ve ekibi  Yeşil Siyahlı ekipi yukarılara taşıdı. İki dışarıda  bir içerde  kazandı adı gündeme taşındı. Belki dörtte dört yapacaktı ve yeri daha garanti olacaktı ama Corono Sakaryasporuda etkisi altına alınca maç ertelendi. Futbol işte böyle bir oyun ,bu nedenle futbol topunu daha ciddiye almak gerek. Birde yukarılardan bir örnek verelim. Biliyorsunuz BJK ta  üst üste gelen iki yenilgi Sergen Yalcının koltuğunu bayağı sallamıştı. Bu nedenlede zorlu Başak şehir ve FB maçlarına kara gözlükle bakıp ,bu maçlardan alınacak kötü sonuçlardan sonra Sergen Yalcının ipini çekileceğini ben dahil herkes iddia masasına koymuştu. Ama olmadı. O BJK taş kendinden kadro derinliği çok daha iyi olan Başakşehiri daha sonra da Kadıköy’de 51 dakikada on kişi kaldığı maçta FB yi   4,3 yenerek tarihi bir zafere imza atınca, ne oldu?  Önce Sergen yalcın, sonra oyuncular güven tazeledi . Sonra ne oldu ? BJK taşta kaynayan kazandaki sular duruldu.  Bu nedenle futbol topunun döndüğü alana aklını ayaklarına iyi yansıtanlar bazen olası krizlerin önüne set çekebiliyorlar.

 

GENÇ HAKEMLER

MHK hakem resmini yenilemek adına cesur atamalar yapıyor. Ne güzel, seyirci baskısı yok, sahada sadece oynayanlar ve de yedek kulübesindeki teknik adamlar ve yedekler.Bu ortamda  atayın,cesur adımlar atın bakkalımda, nereye kadar? Kaan Numan FB,BJK taş derbisinde çuvalladı. Arda Kardeşler ve bizim umudumuz Atilla Karaoğlan Vardan gelen gel seyret denilen pozisyonlarda çaldılar penaltıyı. Doğrumuydu? Bana göre doğru değildi. Bu Var olayı   bazen var olmayan kararları sahneye koyuyor. Biz dede bu iş  maalesef iyi işlemiyor. Bana göre Vara giden Arda Kardeşlerinde ,  Atilla Karaoğlan’ında  varlık penaltıları ,penaltıyı andırmıyor. Kimse bana kural şunu diyor, kural bunu diyor diyerek bilgiçlik taslamasın. Vara giden hakemin vara teslim olmaması gereken iki penaltı olayı  yaşandı ve MHK nin genç atamaları  tartışma odasına taşındı. Genç hakeme eyvallahta, gün görmemiş ,zorluk derecesi maç yönetmemiş  hakemi şıp diye FB,BJK derbisine  atarsanız ,sonuçlarına da katlanırsınız.. Bazen hakem kazanmaya çalışırken, hakem kaybının yaşandığı da çok görüldü Hakem dünyasında.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!