Salı Sofrası )Kim kaybetti ?

featured

Salı Sofrası

Kim kaybetti ?

Sakaryaspor ve Eyüp için aylar önce kurulan favori kantarında iki takım başı çekiyordu. İlk randevu Sakarya’da oynandı ve berabere bitti. Biz Corono virüs engeline takıldığımız için maçı İnternetten takip etmeye çalıştık. Eyüp bize göre futbol kalitesi olarak bir adım öne çıktığı maçta önede geçti ama  Sakaryaspor ilk yarıdaki silik futbolunun üzerine ikinci yarı biraz hareketlilik yüklediği anlarda beraberliği  buldu.  Bu sonuç kime yarar?  Daha Futbol topu ısınma turlarında, ilerde nelere  şahit olmamız adına  henüz çok ama çok erken. Yalnız,  Eyüp hiçte yabana atılacak bir takım olmadığını dosta düşmana gösterdi. Bu beraberlik Eyüp’e yarar.  Eyüp  bu grupta bizim rakibimiz olur diyenler yanılmadı. Ancak  bizmi Eyüp’ün ,yoksa Eyüp mü bizim rakibimiz? Burada oturup doğru düşünmek gerek. Görülen o ki Eyüpe göre biz Eyüp’ün rakibiyiz. Eyüp ilk yarıdaki oynadığının üstüne  gol veya goller ekleyemediği için beraberliğe razı oldu. Sakaryaspor teknik sorumlusu İsmail Ertekin maç sonu ilk kırk beş dakikanın özetini çıkartırken Eyüpün hakkını vermiş. İlk yarıyı bedava harcadık diyen Ertekin  ikinci yarıda ki kıpırdanışım beraberlik getirdiğini  belirtirken ,kazanabilirdik de ,kaybedebilirdik te diyerek maçın özetini çıkarmış. Hatırlatmak gerek ,doğru tespite eyvallahta  Sakaryasporu yarışta öne çıkartmak için Ertekin hodanında iki maçın analizini iyi yapması gerekir. Bu beraberlik rakibimiz olduğu idda edilen takımla kalındığı için şimdilik  TFF 1 lig hayalini fazla hırpalamazdan , devamı iyi gelmezse  Sakaryasporda  bu kadroyu kuran kimse sorgulanır.  Bize göre Sakaryaspor kazandığı Konya maçındada ,beraere kaldığı Eyüp maçın dada  beklenen kıvamında değildi. Eksikler gelince  kadro ne olur? Bekleyip göreceğiz. Dedğimiz gibi daha yol çok ama çok uzun. Hemen felaket telllalığı yapmayızda ,uyarı atışı yaparız. Başlık havada kalmasın onada açıklık getirelim. Maç berabere bitti ,iki takımda birbirini yedi ama  maçın kazananı bana göre, kazanabileceği maçı kazanmamada   konuk Eyüp oldu.

TACSIZ KRAL VE RASİM KARA

Türk futbolunun mazisini geriye sardığımızda  Taçsız Kral Metin Oktay  oynadığı futbolla ,bıraktığı centilmenlik ruhu ile  taçlanmıştır. Onu burada anlatmak benim işim değil. Ben onun yaşarken oynadığı futbolu, etrafa saçtığı positif enerjiyi yılların içinde  onu seyrederken takip ederken takip ettim. Hakkında ,haksızca idam kararı verilen gençleri savunan , bir FB maçı öncesi FB formasının on dakika giyermisin diye sorulan soruya  bu benim için onur duyacağım bir tekliftir diyerek sporda ezeli rekabetten sonra dostluğunm mesaj  ışığını yakan kişidir Metin Oktay . Gecen haftalarda ölüm yılında anılan Metin Oktayı bende burada sevgiyle saygıyla anıyorum. Bir unvan herkese  verilmiyor. Tacsız Kral olmak kolaymı?  Gelelim ikinci kahramanımıza. Rasim Kara bir BJK ,FB maçında  yaşanan bir sakatlık anında,  sakatlanan FB li Engin Vereli kucaklar saha kenarına taşır. O sırada Engin Verel, Rasim ağbi ben şimdi oynayamayacağım ,maçı kaybedersek ne olur? Bu dünyanın sonu değil, sen daha çok FB,BJK derbileri oynarsın, ama kendine iyi bakacak ,sakatlıktan çok cabuk kurtulacaksınız diyerek Engin Verele moral verir. Bunlar ,ve buna benzer örnekleri eskilerde görüyoruz da ,yenilerde niye görmüyor ve duymuyoruz derken ,Aykut Kocamanın kazandıkları  Trabzon maçı sonrası söyledikleri geldi aklıma. Biz şampiyon olduk seviniyoruz, rakibimiz futbolcuları son anda kaçan şampiyonluk için kahroldular   ,onlar adına üzülüyorum demesinde ,bir futbolcu asaleti yok mu?

JURGEN CLOPP  VE SEBA

Liverbol son maçta Chelseayı  2-0 yendi. Hem de deplasmanda . Son şampiyonunun  kulübesi rakip Chelseanın Var kararıyla on kişi kalması sonrası  bu karar kulübeden alkış gelmesine  Jurgen Clopp tepvi verdi . Bir teknik adam kolay kolay yıldız olmuyor,kolay kolay başarılı olmuyor. Bir teknik adamın  saygınlığıda çok önemli.  Jurgen Clopp  dünya futbolunda yıldızı parlayan hırslı bir Alman teknik adam. İşte o teknik ,rakibinin on kişi kalmasına  sevinçle karşılık veren futbolcularını bu nedenle azarlıyabiliyor.  Yukarıda Rasim Kara ve Metin Oktayı yazarken Süleyman Sebayı unuttum. Efsane Başkan ın FB 3-1 yenip şampiyon olduklarında futbolcularına o gün adı İnönü stadı olan statda  şampiyonluk sevincini abartmadan ,turuda Ankaraya bırakmaları talimatını verir. Efsane Başkana sorarlar neden Başkanım.?  Biz sevinirken rakiplerimizin üzüntüsünü de görmek gerek.  Şu asalete bakarmısınız? Dedim ya Başkan sadece Başkanlık yaparak değil,teknik adam sadece teknik adamlık yaparak değil. Bazı özellikleride bedenlerinde taşıdıkları için efsane oluyorlar ,unutulmaz oluyorlar.

ETEM BORAN ( İLK BAŞKAN)

Tam 29 yıl evvel Sakaryasporun kurucu Başkanı Etem Boran aramızdan ayrılmış.  O Yeşil Siyah tarihle bütünleşmiş  ,bu şehrin tarihinde kendine yer bulmuş önemli bir isimdir. Gecen hafta içinde yaşamdan kopuşunun ,aramızdan ayrılışının  29 yılıymış. Onu tanıyan ,onu yakından gören, onun Başkanlık yılları hala ezberinde olan biri olarak  onu saygıyla sevgiyle yad ediyorum. Yeşil Siyahlı takımın efsane başkanı ,kurucu Başkanı olarak hafızalara yerleşen Etem Boranı unutmayan yönetimin başını kutlarım. Cevat Ekşinin  Etem Boranı mezarının başında anmak adına iki futbolcuyla başucunda olmasını önemsiyorum. Umarım halen istanbulda olan ,hastalıkla boğuşan Sakaryasporun efsane on birinde yer alan kaptan Pıcır İsmette bir vesile ile hatırlanır. Hatırlarsan hatırlarlar. Ölüm bu gün size yarın bize, hastalıkta  böyle bir şey.

ALT YAPIDAN NİĞDEYE

Biz Sakaryasporun alt yapısı iyi çalışmıyor derken ,orada çalışanlara ,oradan yetişenlere sanırım biraz haksızlık ediyoruz.  Alt yapı iyi çalışmıyor dersek Niğde’ye giden Tuğrul Cem  Sayara ,alt yapıdan yetişip üst yapıya giden ,ama geriye gönderildikten sonra dışarıda değer bulan oyunculara haksızlık etmiş oluruz. Mesela yine gecen sezon hatta A takımda oynayan Cihat ve Görkemde Konya 1922 gitmişler. El oğlu gençlere kucak  acarken ,biz her nedense gözümüz TFF 1 de olduğu için alt yapıya bakmak adına, çok çimri oluyoruz. Son olarak İsmail  Ertekin U 19 da oynayan,  alt yapıdan bilgi alıp seyrettikten sonra, kadroya davet ettiği  Berkan Yıldız var. Bakalım İsmail Ertekin bu çocuğu üst yapıda ne kadar tutacak? Ne kadar şans verecek? Umarım Sakaryasporu  TFF 1 lige çıkarmak adına yönetime her dediğini yaptıran Ertekin İsmail Hoca,  bu gence sahip çıkarda, bizde kendisine olası ayrılık sonrası , giderken onun için, allahı var alt yapıdan bize bir veya birkaç oyuncu kazandırdı diyerek dua  ederiz.  NOT  Size önümüzdeki hafta  bir alt yapı hikayesi daha anlatacağım. Bu yazı içinde  gecen hafta Eyüp forması giyen Mikail Okyar’ın yeşil Siyah hikayesini anlatacağım.

OYALA BABAM OYALA

Amatör Futbol Federasyonu   Amatörlerin gazını almayı Ekim ayı sonuna kadar başardı. Sağlık kurulu o ayın sonunda bir kez daha toplanacak Amatörlerin bu seneki kaderini bir kez daha Corono kantarında tartarak bir karar daha verecek.  Amatörler özellikle yarı profosyenel  bir lig haline dönüşen Bal ligi  için oynanacak diyenler çoğunlukta. Acaba gerçekten bu lig oynanır mı?  Esen Futboldaki siyaset rüzgarına bakacak olursak Bal ligi için  oynanma olasılığı  alt liglere oranla çok daha fazla. Alt ligler mi?  Valla burası tam bir muamma . Bu liglerin oynama ihtimali yok  gibi bir şey.  Özetle Bursa ASKF sinin açıkladığı gibi Bal liginin kaderi Kasımda belli olacak. Bakalım Amatörlerin başındaki en yüksek merci Amatörleri daha ne kadar oyalayacak.  Ha bu arada bir son dakika gelişmesini sofranın üstüne koymak gerek. TFF Bal ligi için sponsor arayışının yansıra bu ligte oynama hakkı olanların lige katılıp katılmayacakları yolunda nabız yoklayacakmış.  Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!