SALI SOFRASI Kabustan uyanış mı?

featured

SALI SOFRASI

Kabustan  uyanış mı?

Futbolda güven çok önemle. Futbolda iyi giden sürecin içine giren, beklenmeyen sonuçlar, bir yeri kendine hedef seçen, bu uğurda önemli harcamalarda bulunan takımları sarsar. Sakaryaspor üç haftalık periyot içinde kaybettiği sekiz puanla ,buna benzer bir travma içine girdi. Somada alınan  galibiyet bu nedenle bir uyanışın habercisi olmalı da ,buna katkı sunacak oyuncularda  bu farkındalığın içine, dünden daha fazla futbol yüklemesi zorunda olduklarını futbol ezberi içine almalılar. Somada  nefis frikik  golu sonrası oynanan oyun, kaçan golleri yayıncı kuruluştan alınıp ,özellikle Tahire ,Ozan sola gösterilmeli. Hele hele Tahirin karşı karşıya kaçırdığı gol var ya , görde inanma  cinsinden. Valla Somada gördüğüm futbol manzarası içinde kurulacak, futbol kantarında  Sakaryasporun kadrosu Somaya fersah fersah fark atarda ,bu farkın içine mücadele ,bu farkın içine  gol noktalarında beceri eklemezseniz, kalenizde gördüğünüz bir gol sizin futbol dengelerini alt üst eder. Somadaki galibiyet sakaryasporu tekrar yaşama döndürmek adına ,Koltuğu sallantıda olan teknik sorumluya da   hayat verir inşallah. Ankara maçında Somada kazanarak öz güven bunalımı aşar diye düşündüğüm Sakaryasporun ,futbol ayağı üstüne sağlam basacağını düşünüyorum.

DİKMEN YAYLASI KARTEPENİN  ÖNÜNE GECEBİLİR

Salı sofrası  Sakarya’nın Turizme ,spora açılan açılan yeni bir projesine ulaştı. GSİ müdürlüğünün spordan sorumlu Bakanlık bürokratlarının önüne, Hendek Dikmen yaylasına yapılacak olan Kayak merkezi, Sportif  hamleleri içinde barındıracak olan  bu şehrin yıllardır özlemini duyduğu  bir projeyi  devreye soktu. Dikmen yaylasının  ,son yıllarda cazibe merkezi olan Kocaeli Karatepe’nin 200 metre daha yükseği olduğunu öğrendik.  1500 Metre yükseklikte olan Kartepenin karşısına 1.700 metredeki yüksekliği ile yer alacak olan Dikmen yaylası ,kayak merkezi olacak, Dikmen yaylası  projesi inde takımların kamp yapacağı  zamanlarda  idman yapacağı sahalar olacak. Böyle olunca ne olacak? Tatbiki  yakın cevre vilayetlerin, Sakarya’nın takımlarının da elinin altında kendi ilinde kamp yapacağı bir tesis olacak. Dikmen projesi Sakaryanın spordaki popiletsini, turizmdeki POP iletisini Türkieye sathına yayacaktır. Dikmen projesi  bana göçre turizimde ,sporda  Sakarya’nın  yıldızını parlatacaktır. Bir an önce temellerinin atılması dileği bu projeye katkı sunanlara şimdiden sevinerek el uzatıyorum.

 

UNUTMAMAK  LAZIM  (SPORDAKİ DEĞERLERİMİZ)

İnsan  yaşlandıkça duygusal oluyor, insan yaşlandıkça ,etrafındaki dostlar  birer birer mekan değiştirirken ,insan yaşamının içinde iz bırakan dostlarını arıyor. İnsan yaşlandıkça  yaptığı hizmetler çerçevesinde  hatırlanmak istiyor. Bir antrenör, bir hakem ,sporcu ,yaş kemale erince  şehrin sporuna yön verenler tarafından bir hoş sohbet ortamında  sazlı sözlü değil ama, mütevazi bir yemekle  anılmak istiyor. Ömrü spora hizmet etmekle geçmiş ,şimdilerde  mazisini kalbine ,yaşadıklarını cebine hapseden ,gerek ASKF ye gerek hakemliğe  ,gerekse teknik adamlığa hizmet edip bir köşeye çekilmiş olup ,sevgiyi ,saygıyı yaptıkları hizmetlerden ötürü hak edenlere  ,unutulmadıklarını anımsatmak adına onlara bir yemek bir ödül akşamı düzenlenemez mi ? Ha Spora hizmet değince Futbol İl temsilcilerinde  bu ödül kantarına koymak gerek. Bu işin öncülüğünü yazarak ben yaptım, bunu hayata geçirmek ,spora hizmet etmiş otuz yılı geride bırakmış  kişileri  ASKF ve TÜFAD  yapacakları ufak çapta bir araştırmayla bulabilirler. Böyle bir organizasyonu  yaşama geçirmek zor olmasa gerek.

ELCİ ( CRISTANO RONALDO)

Portekiz  in Futbolda dünya markası bir elçisi var. Onun sayesinde Portekiz ismi yıllardır Avrupa ve Dünya futbolunda konuşuluyor. 37 yaşına gelmesine karşın gençlere taş çıkartırcasına futbola hizmete devam eden Crıstano Ronaldo için,Portekiz federasyonu  bildiri yayınladı bizim tanıtım elçimiz ,o bizim için futbolcudan öte bir yaşam gerçeği. Ne güzel değilmi, bir futbolcu  ,oynadığı futbol ,yaptığı hizmetlerle, yoksullara el veren insancıl yaklaşımı ile  ülkesine  paradan daha önemli katkılar sunabiliyor. Bizim Portekizli yıldız gibi Sakarya’nın  ismini yükseklere taşıyacak sporcumuz yok ama,iki hakemimiz var. Basketbolde  Ali Köseoğlu,Futbolda  Atilla Karaoğlan iki Süper hakem olarak Sakaryanın Türkiyenin  hakem vitrininde olan  iki  önemli değer. Onlar bizim spordaki elçilerimiz. Gelin bu değerlerimize sahip çıkalım . Bir çok Anadolu ilinde hakem olarak böylesi kaliteli isimler yok. Bizde var ve biz bunların yerine sporun her alanında yenilerini koymak zorundayız. Bir ilin ,bir ülkenin tanıtımı için sporun içindeki gelişmeler  çok ama çok önemlide bunun değerini bilmek gerek.

HENDEK STADINA NASIL GİDİLİR ?

Bizim için sorun yok, bizim sporcu, Hakemlik, Gazetecilik yılları ile dolu spor gönlümüz bir vesile Hendek Atatürk stadını bulur. Bilmeyenler ne yapacak?  Bunun için Hendek Belediyesi trafikteki güzergahlara Hendek Atatürk stadına gidilecek yönleri belirten işaretleri Trafik akışı içine koyarsa iyi olur. Bunun için bu konuda ufak bir uyarı yapalım dedik. Profesyonel adımların içindeki incelikleri yeni yeni içine sindirmeye çalışan Hendekli dostlar umarım bizim bu uyarımızı ciddiye alırlar. Hendek büyüyor ,gelişiyor ,biz bile bir bilen olarak bazı yerleri gidip görmek adına zorlanıyoruz: hendekle yeni tanışanlar ne yapsın?  Ufak bir ayrıntı ama dikkate alınması gereken ayrıntı. Bir Zamanlar Tarihi Atatürk stadının yerine belirten işaretleri trafikte olmadığını bilenlerdenim. O günler dede zamanın Belediye başkanını  uyarmıştık.

BİZİM DERBİLER

Bal liginde gecen hafta içinde  Pamukovada  Pamukova  1968-Kalaycı,Ekrem Karaberberde  Serdivanspor –Erenler  arasında oynanan  Sakarya derbisi diye adlandırılan Bal ligi maçları vardı. Her yere koşmamız mümkün değil, bendeniz Ekrem  Karaberberdeki  Serdivan-Erenler maçının ikinci yarısına yetiştim. Serdivan ilk devre maçında yenildiği rakibinden rövanşı aynı skorla 2-1 le aldı. Benim seyrettiğim bölümlerde maçın bayan hakemini beğendiğimi belirtmek isterim. MHK nin kadınlara hemen hemen bütün liglerde görev vermesini önemsediğini düşünüyorum.  Atılan gollerde. çılgınca sevinen iki takımın futbol gücüne bir baktım, Serdivan rakibine oranla daha derli toplu bir futbol düzeni içinde daha etkili olduğun söyleyebilirim. Bu bakış açısıyla da kazanmayı hakkedecek kadar iyi oynayan bir Serdivan izledim. Erenelrspora gelince, bu takım bir proje takımı, bu takım geleceğe yatırım yapmak adına sahada konuçlanan, içinde gençlik aşısı daha fazla olan bir takım. Şimdi isterseniz Serdivandan çıkıp Kalaycıya ,oradan da çıkıp Sapancaya doğru ,görmediğimiz maçların üzerinden, alınan sonuçlara göre konuşalım. Kalaycı Sapancadan sonra Pamukova 1968 de yenerek  zirveyle arasındaki farkı korudu. Sapanca evinde grubun en zayıf halkası yeşilköyü farklı yenerek ,beklenen galibiyeti aldı. Bu galibiyet onları yine zirvede bırakırken ,tüm iddialı takımların kazandığı bir ikinci Bal haftası yaşandığına vurgu yaparak Balın hikayesini noktalıyorum.

POTA ALTI ALKIŞ GELİŞİME GİDİYOR

Basketbolde U 14 lerde Erkek temsilcimiz Gelişimspor Kırklarelinde pota altına ,pota üstüne Sakarya  ismini taşıdı. Marmara h grubu birinciliği için gittiği Kırklarelinde ,Kırklareli, Luleburgaz  temsilcilerini yenen  Gelişim gurup finalinde ve finalde iki Kocaeli takımını yenerek başarıya ezeli rekabet güzelliğini de ekledi. Finalde Kocaeli Hannbalı uzatmalarda 47-44 yenen Gelişimin bu basket hikayesi ,başarıya hasret  Sakarya Basketbolu için ,önemli bir kazanım diyerek, benim soframın üstüne koyuyorum. Gelişim şimdi Türkiyede Anadolu kupasında mücadele edecek 32 takım arasına ismini yazdırdı. Teprikler Gelişim ,teprikler faruk Güdüloğlu ve ekibi. Umarım Anadolu kupasınada  pota altında Sakarya adına  yeni bir anlatabileceğimiz zaferle karşımıza dikilirler .Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın, kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!