Salı Sofrası İkide iki

featured

Salı Sofrası

İkide iki

Sakaryaspor ikinci maçında beş dakikada Beşiktaş misali Sarıyer’i maçın hemen başında gelen gollerle üç puanı iki farklı skorla elde etti. Maçın içinde parlayan yıldız, Bodrumdan alınan golcü Ozan Solun ikinci haftayı da boş geçmemesi ni gösterebiliriz. Öyle görülüyor ki Allah nazardan saklasın Ozan Sol iyi bir transfer resmini Rüstemlere astı bile. Maçın başında gelen sevindirici gollerin devamı gelmedi.  Sarıyer önünde alınan ilk galibiyet gelecek haftalara moral  taşır mı? Sıradan bir takımı yendik, bu galibiyete fazla aldanmamak gerek.  Sakaryasporun  gerçek gücünü görmek adına  iki maç sırasıyla karşısına çıkacak. Corum ve Bodrum maçlarında alınacak sonuçlar, oynanacak futbol  ,Sakaryasporun futbol aklını test edecek karşılaşmalar olarak fikstürde karşımıza dikilecek. Gelelim TFF   3 de kupada tur atlayan, sonrada  gidip Bergama’yı evinde yenen Hendekspora. Bergamada geriden gelip ,üç puanı  üç puanla alan Hendeksporun aldığı sonuçlar, oynadığı futbol  etrafa umut ışığı saçmaya erken başladı. Bu umudun yeşermesi ,Teknik sorumlu Talip Toprak’ın işaret ettiği, Playofu zorlama hedefinin peşinde koşmak adına, istikrar şart. Özetle Hendeksporun kupada ve ligte ortaya koyduğu ilk futbol ışıkları içinde, ileriye  dönük bir umut var. Bu aşamada sahası onarımda olduğu için dışarıda oynamak zorunda olan hendekspora , Sakaryadan tribün desteği uzanmalı.

PAMUKOVA  GERCEĞİ

Pamukova 1968 futbolda Pamukova’nın kalbinin attığı futbol adresi. Sosyal etkinliği kısıtlı, futbol adına insanların hafta sonu  sıkıntılarını giderebileceği, galibiyetine alkış tutacağı ,spordaki çoşkusu içindeki enerjiyi boşaltabileceği  bir sığınma limanı olan Pamukova 1968 Bal liginde ama ,o ligin içindeki sorunlara el vermeyen ligin Pamukova için ne anlam ifade ettiğinden bir haber  ilce büyükleri var. Bu takımı son yıllarda  spor aşığı bir ikili sırtlamış taşıyor. Kah kendi ceplerinden ,kah ilceninin içinden ,kendi gayretleri ile  Sponsorlardan topladıkları kaynaklarla  Pamukova 1968 futbolda yürüyüş için bir nefes olan bu ikiliden,(Ceroğlu ve Atmacadan bahsediyorum  )başka  birileri çıkıta ,arkadaş siz ne yapıyorsunuz, neler yapıyorsunuz ,bir şeye ihtiyacınız var mı diyen yokmuş. Pamukova kaynaklı haberlere göre Cevat keserden sonra Belediye başkanı olan kardeş, stadın yolunu bile bilmiyormuş. Gelde spora hizmet konusunda Cevat keseri arama.  Sezon başı gözü kararan, çaresizlikten  gözü gibi baktıkları Pamukova 1968 satma gibi bir düşünceyi spor kamuoyuna pompalayan  Ceroğlu ve Atmaca iki alıcı bulmuşlarda ,anlaşamamışlar. Satma düşüncesi ellerinde patladığı için , bu ikili yine de bu işin başında  Pamukova 1968 yaşatmak adına  care üretme peşindeler.  Cim sahanın dışına yapılan Sentetik saha için açılışta şov yapmaya hazırlanan siyasiler, ilçenin büyükleri  size acı bir gerçeği hatırlatayımda belki aklınız başınıza gelir. Pamukova 1968 kapanırsa, futboldan elini eteğini. çekerse ,ilçenin futbola millî gençleri ne yapacak? Bitmedi Pamukova 1968  kapanırsa  yapılan, açılışı için gün saydığınız sentetik tesis ne olacak. Ben söyliyeyim, inekler otlar.

APTURAHMAN ARICI YİNE BAŞKAN

TFFHGD Genel Merkez seçiminde  yıllanmış Başkan Apturahman Arıcı bir kez daha Başkan. Hamza Mısırla girdiği Başkanlık yarışından galip ayrılan Apturahman Arıcı bir dahaki secimde yokum demiş. Eh artık bi zahmet koltuğu bıraksında TFFHGD Genel Başkanlık binasına yeni bir heyecan yüklensin.  Sakarya  bu seçimde yine Apturahman Arıcıya el vermiş. Karşılığın dada hiçbir şey istememişler. EEEE Vardır bir bildikleri . Apturahman başkan Sakarya’yı, Sakarya onu sever.  Yeni yönetim kadrolarında Sakaryaya yer açma isteğine, Sakarya delekasyonu nazik bir dille , buna gerek yok diyerek  Apturahman başkanın  listesinden bir yerlere girmemişler. Anladığım kadarıyla Sakarya ,TFFHGD Genel Başkanlık seçiminde Apturahman Arıcının ayrılması nedeniyle yeniden döşenecek olan  Yeni yönetim taşları  içinde yer almak adına geleceğe hazırlanıyorlar. Bana göre akıllı seçim.

O BİR SERVET AVCISI DEĞİL ( SAMET AYBABA)

Samet Aybaba Teknik adamlar içinde sağlam karakterli duruşu ile bilinen bir teknik adam modeli. Son olarak Adana Demirsporda görev yapan, Adananın köklü takımının yıllar sonra süper lige çıkmasına katkı sunan Samet Aybaba üç hafta sonunda  kendi isteği ile  takımdan, yönetimle karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Onu bu ayrılığa Bolettelli konusunda yönetimle ters düşmesinin körüklediği iddiaları Spor medyasında uzun süre kapak oldu. Teknik adam kişiliği diye bir şey vardır ,Samet Aybaba’nın teknik adam kişilği içinde, adam sendecilik ve de çıkarcılık olmadığı için, ayrılık halinde anlaşmasından doğan alacaklarınıda almadan gittiğini medyadan öğrendik. Bu konuda  verdiği mesaj bu ayrılık içindeki en anlamlı  bir mesajı içeriyor. Ben çalışmadığım, hakketmediğim parayı  almam. İçerikleri belki farklı olabilir ama bazı teknik adamların giderken alacaklarını tahsil için TFF ye hatta mahkemelere taşıdığına tanık olduğumuz teknik adam resimleri içinde Samet Aybabanın bu tavrı sizce kocaman bir alkışı haketmiyor mu? Samet Aybaba  servet avcılığı yapmayan örnek bir teknik adam olarak  kendine spor dünyasında yer bulmuştur diye düşünüyorum ve bu düşündüğümüzde buraya not ediyorum.

AH ŞU VELİLER

Arifiyede alt yapı yaş gruplar turnuvasını  bir maçında  tribünde veliler birbirlerine girmişler. Gazete sayfalarını iştila  eden bu sevimsiz ,düşündürücü  olayı ,Saha içindeki küçükler, tribünlerdeki bu yakışıksız manzarayı şaşkın gözlerle izlemişler. Bu futbolumuz adına kötü bir örnek. Bu kötü örneğin üstünü örtmek için ,bu tür organizasyonları düzenleyenlere çok önemli görevler düşüyor. Çocuklarının dünyasına iyi futbolcu olma  sorumluluğun bu yüklemeye çalışan, tribündeki taraftar gruplarına ,bu konuda tavır konulmalı. Bu işi yapanlar ,yarının futbolcularını yetiştirme iddasında olanlar ,aidat esiri olmamalı. Biz biliyoruzki bu ilde spor okulları paraya ,yani aidata dayalı eğitim veriyorlar. Versinler de , çocukları yarışmacı hale sokmasınlar. Versinler de  tribünde  küçücük çocukları maçlarında kendilerine çeki düzen vermeyen velilerede ,gereken tepki verilsin. Bu konuda en önemli görev, takımların başında sahaya çıkan teknik adamlara düşüyor. Nereden bakarsanız toplum olarak son yıllarda her alanda gergin hale geldik. Bu konuda ,bu nedenle  Tribünde ufacık çocukların maçında bile ,birbirlerine girecek kadar ,gözünü hırs bürüyen velilerede çok fazla yüklenmek  istemiyorum. Teknik adamlara tavsiyem olsun, çalıştırdığınız alt yapı oyuncularının velilerini de eğitin.

SANAL YÜKLEMELER  VE KARASUSPOR

Ben safım ,neden biliyor musunuz ,bazen araştırmadan ,bir kişinin futbol adına inandığım dili konuşması sonrası ,o kişiye inanabiliyorum. Karasusporda gecen yıl Mehmet Akbaştan boşalan yere gelenlerin içinde, bir numaralı resim olarak gelen  Mazlum Yüksel le yaptığımız konuşmalar geliyor aklıma . ne demişti Bay Mazlum, Karasuspor artık dışarıdan futbolcu ithal eden değil ,ihracat eden kulüp olacak. Ne güzel değil mi?  Karasuspor gençlerden oluşan bir takım olacak, bu gençlere genelde karasu ve çevresinden olacak . Ne güzel değil mi? Karasusporun alt yapısı geleceğin Sarı Kırmızılı futbol bahçesi olacak demişti. Ama gelin gürünki  bu iddialı sözlerle harmanlanan karasuspor, Kayyuma kaldı. Mazlum Yüksel  öyle sanıyorum ki ,kendi futbol dünyasına sanal yüklemeler yaparken ,Medyada belli bir yere sahip olan bendenizde futbol hayalleri içindeki  göz boyayıcı,  atılımlara ortak etti. Sadece benmi? Karasusporun futbol büyüklerinden Mustafa Püskülde benim gibi  yeni sarı kırmızılı futbol hamlesinin doğruluğuna inanmıştı. Dedim ya  her tatlı söze inanmamak gerek. Sonunu  beklemeden balıklama  peşine takıldığımız bu kardeş ,bizi de  bir güzel işletmiş diyerek, kendimide suçlular kervanına  koyuyorum. Öğrenmenin yaşı yok diyen bedava dememiş. Karasuspor denize düşünce kurtulmak için kime sarılmış. Buda bana kapak olsun.  Ve  Karasuspor  lige katılamadı. Yarın ne olur bilemem, burası Türkiye. Bu son Sarı Kırmızılı resim ,futbol ilçesi olarak bilinen karasuya yakışmadı. Karasulular Karasusporu kime emanet edeceklerini, sporu seven bir Belediye Başkanının ne kadar önemli olduğunu, sanırım bu süreçte iyi anlamışlardır.

UNUTMAMIŞLAR

7 Eylül geride kaldı. O gün ne olmuştu? Tam 19 yıl önce o gün Sakaryasporun Sivas maçı için Yozgat yakınlarında kaza geçiren kafilesinden çıkan dramatik ölümleri  ben sadece Bizim  Sakarya üzerinden yazmıştım. Sonuçta o kazayı yakından izleyen bir kişide bendim. Ben bu konuyu köşeme, Mustafa Özbey manşetine taşımıştı.  Aynı gün bütün yerel gazetelere baktım, Allahları var o yeşil Siyah kara günü hepsi manşetlerine taşımışlar. Sakaryaspor tarihinde kara gün olarak kulüp geçmişine  taşınan  bu olayı unutmayan tüm Sakarya medyasını bu duyarlılıklarından ötürü kutlarım.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!