salı Sofrası İki farklı Sakarya

featured

salı Sofrası

İki farklı Sakarya

Bolu’da iki farklı yeşil siyah oyun izledik. İlk yarıda rakibine pozisyon vermeyen, çıktığı akıllı hücum denemelerine çok şık iki gol bulan Sakaryasporun ikinci yarıda bu oyunun üstüne  hemen Delvallenin şık golüyle skorsa rahatlık sağlayan golü attı ama bu işin aması var. Üç farklı geriye düşmesine karşın oyundan kopmayan, sakin oyununu sürdüren  Boluspor iki yan toptan iki gol bulunca yüreğimiz ağzımıza geldi. Bu yarıda Bolusporun pas oyununa karşılık veremeyince,  oyunun bu bölümlerinde sıkıntı yaşadığımıza dikkat çekmek lazım. Kaleci Cihanın hatasıyla yenilen ilk gol, sonrasında, yine yan toptan yediğimiz iki kafa golü  ,düşündürücü yan top gollleri  olarak Rüstemlerde sorgu odasına taşınsın. Maçın içinden farklı hikaye çıkmaması ,gecen haftanın talihsiz beraberliğinin üstünü örten sonuç olarak Sakarya’ya taşındı. İzmirden beri çok kaçıran kassangonun Delvallenin şık asistine koyduğu şık ayak darbesi golle tanışması ,Rossinin uzaklardan attığı gol ,son haftalarda oynadıkça acılan devalüenin ,Hasanın ara pasından attığı goller ne yalan söyleyeyim birbirinden şık goller olarak futbol hafızamda kendine yer buldu. Demek ki neymiş ,futbolda skor rahatlığına aldanmamak gerekiyormuş. Bolu bunu bize bir nebze olsun hatırlattı. Teknik kadronun oyuna dokunuşlara gerektikçe başvurması, maçtan aklımda kalan bir başka ayrıntıydı. Başka neler yaşandığına bakıyorum ,karşıma Boludan daha iyi olan ,kadro derinliği rakipine göre çok önde olan bir sakaryasporun kazandığı üç puan önüme çıkıyor. Başka neler çıkıyor? Neler olacak iki eski Bolulu olan Kasango ve Roshinin eski takımlarının ipini çeken oyuncular olarak karşıma çıkmasını, günün özel notu olarak benim sofranın üstüne koyuyorum. delvallenin ise günün en öne çıkan oyuncusu olduğunu da bir başka özel not olarak buraya aldıktan sonra, Bolu zaferinin üstünü örtüyorum.

AH SIRRI  AH

O bir Spor emekçisiydi bir Sakarya sevdalısıydı bir her derde deva Spor yazarıydı. Spordolu renkli bir kişiliği olarak Sırrı Sanlıyı  kaybedeli kasımda tam altı yıl olmuş. Yaşama Akşam haberleri spor müdürlüğü yaparken veda eden Sırrı Sanlı benim için ufak harflerle anlatılabilecek bir dost değildir. O Sakarya’nın Sporda yeşil siyah bir renkiydi. Ölüm onu evinin merdivenlerinde yakaladı. Her ölümün bir hikayesi vardır, Sırrı sanlının yaşama vedasının içindeki hikâyede buraya kadarmış. Yaşarken yaptıklarınla iz bırakacaksın ki, öldükten sonrada hatırlanasın. Sırrı Sanlı benim gönlümdeki anılar paketindeki yeri Mustafa Erkaya gibi, İlhan Okyar gibi ,içinde güzellikler taşıyan bir ayrılık olarak kendine yer edinmiştir. Ruhun şad olsun Sanlı Sırrı. Ölümünün altıncı yılında seni sevgiyle saygıyla anıyorum. 28 Kasımdada yine spordünyasından bir yıldız kaymıştı. O günde Allah bir keder vermezse İlhan Okyarı anacağım. Her ikisiyle de acı tatlı günü olan biri olarak inanın tuşlara basarken hisleniyorum, onlarla yaşanmışlıklarım gözlerimin önünden bir filim şeridi gibi gelip geçiyor. Sonuç Ah yalan dünya ah.

GOL YEDİM GOL ( MULAKATI UNUTTUM )

Valla bende gol yedim. MHK nin Türkiye’de yaklaşık 62 ilde yeni İHK leri belirlerken Pisiko Teknik ve kural bilgisi ile yeni İHk Başkanlarını belirleyen düşüncesini eskiye göre daha olumlu bulduğumu gecen haftaki salı sofrasının üstüne koymuştum. Valla cuvalladım,ben bu işin mülakat yanını iyi okuyamamışım. Bu gün Türkiye’nin başına bela olan mülakat sisteminin olduğu yerden, adalet beklemek nasıl olur ki Adaletsizliği tetikleyen bir sistem girmiş devreye de, haberimiz yokmuş. Daha önceden Denizli’den  tanışıklığı olduğu için, Sakarya’da taşları yerinden oynatan MHK Başkanı Ahmet İbanoğlunun, fatih Sucuoğlu’nu bu sistemle Sakarya’nın huzurlu dünyasının içine sokup, huzur bozan adam konumuna düştüğünü, ASKF nin ilk tepkilerinden öğrendim. Allah’ını severseniz bunlar geçmişin intikam kom ondaları be .Listeye bakamısınız fatih Sucuoğlu, kamil Turan Yunus Eren ,Gökhan kayacık ve Ertuğrul kardeş. Bunlar Arifiye sapanca hattında turluyorlardı.  Bu konuda hazırlıksız yakalanan eski İHk başkanını , Hakem evinin yetkililerini kınıyorum. Arkadaş bilmez misiniz siz, su uyur düşman uyumaz. Yeni sistemle yeni bir  İl hakem kurulu seçme uygulaması devreye girdi diye ahkam kesen ben, baksana be Nazım fatih Sucuoğlu MHk Başkanı  Ahmet İbanoğlu ile tanışıklığı varmış. Bu bir tanışıklık döğüştür ,bu oyunu bozmak ,Bu atamayı içine sindiremeyen  ASKF ye kalmıştır.

KARAOĞLAN VE H.UMUT MELER

Kim ne derse desin, kim ne masal anlatırsa anlatsın şu an için Türkiye’nin Avrupa ve Dünya arenasında iki hakemi vardır ,Biri Halil Umut Meler bir diğeri de Sakarya’nın Akyazı ilçesinden yola çıkan Atilla karaoğlandır. Bu iki hakem GS ile FB arasında sıkışıp kalan, hakemlerin en fazla hedef tahtasına konduğu bir ülkede düdük çalıyorlar. İşleri zor olmasına  zorda, gecen hafta Halil Umut Meler bernabuya Real madrid maçına çıktı .Kısa aralıklarla seyrettim Realmadrid aleyhine çaldığı penaltı doğru karar, Real madridin penaltı beklediği pozisyonda devam kararı, Relain attığı golü foul gerekçesiyle iptali son derece doğru kararlar olarak geceye damga vurdu.  Atilla Karaoğlanda 10 kasım 2 Aralık tarihleri arasında   Endonezyada oynanacak olan ,U17 Dünya kupası maçlarına çağrılan Avrupalı beş helkemin içinde yer alması ufak harflerle geçiştirilemez. Kısa sürede buralara koşan Atilla Karaoğlan, bırakacak Türkiye’deki hakem eskilerinin atıp tutmalarını, bırakacak kulüp başkanlarının her maç sonrası hakemlere ateş etmelerini, işine bak, Karaoğlan Atilla .İyi yoldasın, bana göre Türk hakemliğinde kısa sürede çok yol kateden hakem olarak, Hakem dünyasının duvarlarına posterini çok erken astın. Ben bu iki hakemin yanına yenilerinin gelmesini bekliyorum. Yeter ki hakem eskileri ,çıkarcı yönetici tipleri gölge etmesinler.

SAPANCALI BİR GENÇ ( RÜZGAR MEHMET AYDIN)

Sapanca Gençlik lige son anda girdi, son anda oluşturulan genç kadro, bir ileri iki geri misali, Yeşil Beyaz futbol topunu ileriye fazla taşıyamadı. Sapanca’nın lig hali ,geleceği soru işaretleri taşırken, kalesindeki genç geleceğe ışık saçıyor. Rüzgar Mehmet Aydın U18 Milli takım seçicilerinin dikkatini çekmiş. Gecen hafta tüm yerel medya Spor sayfalarını o işgal etmişti. 13 -21 Kasımda Milli takım seçmelerine katılacak bu genç kardeşimize başarılar dileriz. Kötü günler yaşayan Sapanca gençlikin kalesinde olmak, bu süreçte Milli takım için isminin geçmesi, genç kaleci  Rüzgar Mehmet Aydın için önemli bir gelişmedir. Umarız Sapanca’dan çıkan kaleci gelişmesindeki sayılar artış gösterir. EEE biz nede olsa eskiden futbolcu yetiştiren bir futbol tarlasıydık.

İKİ BÜYÜK AYNI DÜŞÜNCEDE BULUŞTU ( SÜPER KUPA TÜRKİYEDE OYNANSIN)

Türkiye Süper ligi şampiyonu ile Kupa şampiyonun oynayacağı Süper kupa TFF tarafından kimsenin görüşü alınmadan Suadi Arabistan’a taşınma isteğine iki büyük camiadan aynı anda ,aynı tepki geldi. Süper Kupa Türkiye’de oynansın. Cumhuriyetin 100 yıl nedeniyle bu anlamlı kupa Samsunda oynansın. Fenerbahçe’den sonra Galatasaray divan kurullarından çıkan Suadi Arabistanda oynanacak Süper kupa tepkisine bizde buradan el veririz. BJK,GS ,FB bu ülkenin süper lig teki futbol gücüdür. Siz bir şey yapacağınız zaman siyasi iktadara yaranma hareketine geçmeden önce, bu takımların görüşünü alaçaksınız. Süper Kupanın Arabistan’da oynamaması ne alaka diyeceksiniz değil mi, ne alaka olmaz mı, bal gibi olur. Bu gün ,bu gün Süper kupa finalini arap dünyasına taşıma gayreti , günümüzde arap sevici iktidarın olduğunu unutmayıp, bir kenara not etseniz iyi olur. Sonuç iki güzide kulübümüzün bu konudaki duruşu Türkiye’nin çoğunluğunun sesidir.

SELAM SLAVEN BİLİÇ

Bir süreliğine Beşiktaş teknik rektörlüğü sırasında tanıma fırsatı bulduğumuz Slaven Biliçin Türkiye için biçilmiş kaftan bir tespitini benim sofranın üstüne koyuyorum. Gein Bilicin son derece yerinde Türkiye gerçeğini beraber düşünelim, beraber okuyalım . Türkiye’de  temel problem şu, Bilgisi olanın yetkisi yok, yetkisi olanında bilgisi yok. Tam bir Türkiye manzarası nı dökmüş ortaya Slaven Biliç. Doğru söze ne denir ki,bakın bu günün Türkiye’sindeki kurum ve kuruluşlara ( Bakmasını ve görmesini biliyorsanız) Bilicin ne kadar doğru tespitte bulunduğunu  bu gün daha iyi anlıyoruz.

OSMANELİDE VAHŞET

Sakarya ile Bilecik  birbirlerine çok yakın iki ildir. Bu iki ilin takımları tarihte bir çok kez özel günlerde karşı karşıya gelmişlerdir. Tarihi yeni bir maçta, geçtiğimiz günlerde ligte bay olan harmançlıkspor özel bir maç için Osmaneliye gider, gider ama ,gittiğine de bin pişman olur. O yaptı bu yaptı, o küfür etti bu küfür etti masallarını bir kenara bırakalım ,Allah’ını severseniz ne olursa olsun siz evinize 80 km uzaklıktan gelip sizinle özel maç oynayan bir takıma, sizin misafiriniz olan bir takım kafilesine   nasıl böyle davranırsınız ? Osmaneli de maç adeta kan gölüne dönmüş. Yazık çok yazık,ne hale geldik be. Nerde insanlık ? Nerde Sporda dostluk? Harmanlıksporun Osmaneli de yaşadığı spor dışı,i inisanlık dışı olay kime ne kazandırır be. Bu karşılaşma sonrası ASKF Bu konuda kınama yazısı yazdı. Efendim kınamayla olmazmış, daha büyük yaptırım olmalıymış? Yahu arkadaş siz Osmaneli ye özel maça giderken ASKF ye mi sordunuz?  ASKF ne yapsın be ? Adamların gözü dönmüş, gözü dönmüş ,insanlıktan nasibini almamış olanlara ,spor dışı vahşete ASKF ne yapsın ?

SPOR SEVGİDİR CENTİLMENLİKTİR ; DOSTLUKTUR

Futbol İl temsilcisi Tezcan Demir U 16 lar maçı sonrası Playofu garantileyen iki takımın Aslan FK ( Nejat Ersin ) Erenlerspor karşılaşması sonrası iki takım  teknik kadrosu birbirini kucaklama anlarını ,birbirlerini kutlama anının çekip bize atmış.  Ne var bunda, olması gereken bu demeyin, spor sahalarında ,toplumun her kesiminde birbirimizi kucaklamaya ,küçüklerin büyüklerin ellerini öpmesine son yıllarda o kadar hasret kaldık ki .. Bu nedenle Erenlerde maç sonu çekilip önümüze konulan vidodan fışkıran sevgi,  saygı selini önemsiyoruz. Erenler teknik sorumlusu Kadir demirin ,Aslan Fk teknik sorumlusu Ercan Zorluyu kucaklaması ,elini öpmesi ,Erenler futbol kürsüsüne konmalı. Ne diyor Kadir ,Biz bunları seyrederek büyüdük, onlar bizim örnek aldığımız sporcu, örnek aldığımız teknik adam modeli abilerimizdir.. Güzel şeyler bunlar, böylesi güzelliklere hasret kaldığımızdan bu konuyu aldık kendi dilimizce resme bakarak konuşturmaya çalıştık.

ÜZDÜN BİZİ SAPANCA

Sapanca evinde üst sıraları hedefleyen Turgutlu önünde neler yaptı öyle. Üç farklı geriye düştüğü maçta ,penaltı kaçıran,3-3 bulan,3-4 geriye düşen ,4-4 bulan ve beraberliği bulduktan hemen sonra tekrar 4-5  geriye düşen ,en az bir puan alabileceği bir maçtan puan çıkartmayan Sapanca valla beni üzdü. Dokuz golün içinden çıkan sonuç  çok iyi irdelenmeli. Genç Sapanca için devre arası bir şeyler yapılmalı. Mücadele var, azim varsa eğer ,yeşil beyazlı gençlerin onarılacak yanları var demektir. Ben Turgutlu önünde alınan üzücü yenilgiyi böyle okuyorum.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!