Salı Sofrası Herşey yalan bu gerçek

featured

Salı Sofrası

Herşey yalan bu gerçek

Sakaryaspor lige ne kadar hazır ,Sakaryasporun TFF 1 için oluşturulan kadrosu bizi nerelere kadar taşır.? Teknik sorumlunun ağzından bal damlıyor, nokta transferler yaptık, oluşan yeni kadrodan umutluyum mesajlarını Rüstemlerden yeni Atatürk stadına postaladı. Her şay yalan bu Pazar gerçek. Her şey yalan bundan sonrası gerçek. Sezon öncesi hazırlık süreci bitti, yeni transferlerden bir sakatımız var , bu sakat kardeş yaklaşık on beş gün takımla olamayacak. aşırıcılığı için Ligin başında olur bunlar ,her türlü olasılığa karşı Teknik adamlar B planını yedekte tutarlar. İçerden, dışardan Yeni Teknik sorumlumuz için önüme konulan bilgiler olumlu. Umarım Sakaryaspor Pazar günü yeni Atatürk stadında ağırlayacağı, taraftarlarca kardeş kulüp ünvanlını cebine koyup ,Sakarya’ya gelecek olan Göztepe karşısında ,Yeşil Siyah futbol gemisi santrada kantara çıkacak. Umarım iyi sonuç, umarım bizi umutlandıran, geleceğe olumlu bakmamıza vesile olan bir pazarla tanışırız. Umarım bu yıl umarım futbolda moda Yeşil Siyah olur. Haydi eller havaya, haydi Yeşil Siyah günlere selam vererek pazara doğru futbol umudu taşıyalım. Haydi beyler tribünlere.

KEFİLİN ADI ESKİ BİR SOLBEK ( K.TURGAY )

Sakaryasporun geride bıraktığı yıllar eşliğinde sol bekler içinde Ordulu k.Turgayın ,çok ama çok önemli bir yeri vardır. O Sakaryasporun yeşil Siyah tarihinde duvarlara asılan önemli bir futbol resmidir. İşte bu kelimelerle ağırladığımız K.Turgay üzerinden Sakaryasporun aslen Ordulu olan ,gecen yıl Keciörengücünde forma giyen daha önceki yıllarda Giresunspor geçmişi de olan yeni tecrübeli transferimiz ,sol bekimiz Hüsamettin Tut hakkında bireyler yazacağız. Sakaryasporun Bolu kampının son etabında beliren Sol bek eksiği önce alt yapısı Akhisar olan ,Akhisardan geleceği olan oyuncu olarak Antalyasporun kadrosuna dahil edilen,  genç Berat Onur Pınar, gelen olumlu referanslar eşliğinde ,Sakaryasporun TFF 1 kadrosuna kiralık olarak dahil edildi. sol bek transferi bununla da sınırlı kalmadı ,Sakaryasporun teknik sorumlusunun da bilgisi dahilinde Keciörengüçünden Hüsamettin Tutta kadroya dahil edilince sol savunma işi halledildi. Bir genç, bir tecrübeli iki isimden bakalım forma kimin olacak? Husamettin Tut için olumlu referans Ordulu sol bek abisi K.Turgaydan geldi.  Bizim eski Sol bek, birazda mütevazilik sergileyerek, hemşerisi için o bendende iyi bir Sol bek demiş. Turgayı gördük, biliriz. Husamettini görmedik, görünce bakacaz, gerçekten K.Turgayın dediklerine uygun bir savunmacımı ? Sonuç umarız iki Sol bekten bir sağlam sol bek çıkar.

CÜNEYT ÇAKIR BENDEN BU KADAR DEDİ

Çuneyt Çakır Türk Hakemliğine adını altın harflerle yazdırmış, tüm hakem geçmişin üstünü Avrupa ve Dünya arenasında gösterdiği başarı ile örten, türünün son en önemli örneğidir. Oralara şöyle geldi ,böyle geldi, Türkiyede başka ,Avrupa’da başka düdük çalıyor diyenler olsa da ,bu işte başta babası olmak üzere, bir çok elin emeği var dense de, sende bir şey yoksa ,sen bu kadar yüksekleri nasıl görürsün?. Seversiniz veya sevmezsiniz ,Çüneyt çakır Türk hakemliğinde çıtayı Avrupa’ya ,Dünya kupalarına taşıyan hakemin ismidir. O Katarda olurdu ama onun büyüklüğü altında ezilen ufak düşünceli bir MHK tarafından önü kesildi. Bunu yapanlar kötülüğü ona değil, Türk hakemliğine yaptılar. Sonuç 45 yaşında 28 yıllık bir hakemlik kariyerine bir Avrupa maçının ardından Çüneyt çakır hakemliğe nokta koydu. Şimdi o hakemlik deneyimlerini genç hakemlere aktaracak olan, genç hakemleri Avrupa arenasına hazırlayacak olan eğitimci olarak TFF karosundaki yerini aldı. Dünya ve Avrupa kupalarında Çüneyt çakırla ekran başına klitlendiğimiz günleri unutmayacağım. Güle güle bay çakır, güle güle Türk hakemliğinin son yıllardaki en büyük yüz akı Bay Çüneyt..

YILLANMIŞ ŞARAP GİBİ ( UMİT TALE)

Futbolda  yaş önemlidir, futbolda yaş lı oyuncu denilince tecrübe gelir, yaşlı oyuncu denilince futbol hayatı bitme noktasına gelene oyuncular gelir. Profesyonel manada hatibe hala oynuyor 40 yaşına geldi ,Emre Belezoğlu yaklaşık  o yaşa yaklaştığı an futboldan koptu. Amatör manada da bizim evin futbol mutfağına bakarsak ne gördürürüz? Çok örnek varda ben hala sahada olan Umit taleyi sizinle buluşturacağım. Bu kardeş 1985 doğumlu, bu kardeş Sakaryasporun alt yapı mutfağında, futbol terbiyesi almış bir oyuncu. Gole yatkınlığı, teknik kabasitesi çok etkili, futbol aklı hala tecrübe kostümü ile bütünleşmiş şekilde yoluna devam ediyor. Bana göre genç kuşak oyuncular Süper Amatör kümede Serdivansporu ,son olarak Hendek dereköysporun Bal ligine çıkışı adına attığı gollerle  ünlenen oyuncu olan Umit tale için sosyal medyadaki yorumlara baktım, Ferizlispor Umit taleyi almakla Bal ligine bir adım attı diyorlar. Demek ki neymiş Futbolda bazen yaş ,bir oyuncu için fazla bir şey ifade etmiyor. Futbolun bir takım ,başkalarında olmayan özelliklerin yansıra ,kendine iyi bakan oyuncuların ,futbola vedası gecikebiliyor. Umit tale  bu resme uygun ,hala oynayan bir örnektir.

SÜPER PUSU ( TRANSFER )

Amatör futbolda parası olan ,imkanı iyi olan, gözü yükseklerde olan takımlar  la beraber Bal ligi takımları,  kadrolarına yeni ilaveler yapmak adına harıl harıl çalışıyorlar. Süper lihgde bizim izlenimlerimize göre bal liginden düşen Pamukova 1968 ,Süper lige yeni çıkan Ferizlispor transferin en hızlı takımları. Bazı takımların teknik adamları ile yöneticileriyle yeni sezon için ,transferde izlenecek yolu konuşurken ,gençlere yönelik düşünceleri başrollerde olduğunu, transferde ise piyasanın durulmasını bekleyip fırsat transferlerine göz dikmiş takımları futbol çantama not ettim. Görülen oki ekonomik yapı Amatör futboluda sarıp sarmalamış. Para yok ,parası olan ,sırtını sponsorlara dayayanların ismi geçiyor bu sezonki transfer ayında.

YILMAZ KALK BÖLGESEL KURULDA ( BİR ŞEYLER OLUYOR)

Sakarya’nın Hakem evinde bir şeyler oluyor. Atilla Karaoğlanın Süper ligdeki başarılı çıkışı MHK nin Sakaryaya bakışına da pozitif enerji kattığını görüyoruz. Levent Gümüşderenin Var Hakemi olmanın yansıra TFF 1 hakemi olma beklentisinin üstüne, birde Bölgesel Kurula Yılmaz kalkın girmesi Sakaryanın çok gerilerde kalan unutulmuşluğunun üstünü örttü. A.Kadir Aypekten sonra ,Erdoğan Çamlıyurtun MHK üyeliğinden sonra Sakarya Yılmaz Kalkla Bölgesel MHK de üç isimden biri oldu. Bu son gelişme başarılı bir çalışmanın ürünüdür. Her yıl MHK nin Klasman belirleme sınavları için yapılan seminerleri Sakaryaya taşımasıda,  bu gün hakem evini yönetenlere artı yazar. Kısacası oyun bozanlar çıkmazsa Sakarya Hakem evinde gelecek adına güzel şeyler oluyor. Ben B klasman yardımcı hakemliği  istiyorum,ben C orta hakem klasmanına hakem istiyorum. Ben bu günki süreçte birlik beraberlikle el ele tutuşan ,herkesin kendi yerinin farkındalığı ile , kendini yönetenler kurullarla sevgi birlikteliği içinde olmalarını bekliyorum.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!