Salı Sofrası Corona bastırıyor,lig kapıya dayandı

featured

Salı Sofrası

Corona bastırıyor,lig kapıya dayandı

Futbol topu eğer bir aksilik olmazsa, hafta sonu santraya konursa futbol heyecanı tekrar vizyona girecek. Yeşil Siyah Kamp çalışmaları gecen haftadan itibaren Rüstemlere taşındı. Yeni Teknik sorumlumuz yapılan transferler için Nokta atışlardan bahsediyor. Umarım bu Nokta atış ilk maçta meyvesini veriri. Çünkü lige başlangıç, iyi intiba bırakmak Yeşil Siyah futbol yürüyüşüne ışık tutar. Bundan sonra gelecek oyuncular için ,Türk futboluna kazandıracağımız gençler  olacak diyen İlker Püren oyun formatı olarak belli bir seviyeye geldiklerinin altını çizen açıklamaları Medyanın önüne koydu. Bu arada Rüstemlere dikkat çekmek gerek. Corona yine kapıyı çaldı, öyleyse bu konuda lige hazırlığına, Corono tedbirlerinde   bir kenara koymak gerek. Sağlıklı lig, sağlıklı bir ortama ihtiyacımız var. Bu nedenle de herkes Corono vakalarının arttığı şu günlerde kendisine dikkat etmesi, eski tedbirleri en azından kalabalık yerlerde maske takarak ,Corono tehlikesine karşı hem kendini ,hem de toplumu koruma gayreti içinde olmalı. Seyirci yasaklarının devreye girmesini istemiyorsak ,TFF 1 heyecanı ile sıcak temas kurmak adına corona tedbirlerini tekrar hayatımızın içine ortak etmeliyiz. Coronayı hatırlatan son vaka Amasya’da yapılan Teakwando şampiyonasında karşımıza dikildi. Takım sorumlusu Davut Cengiz ve altı sporcunun rahatsızlığı ,Coronanın kapıya dayandığı konusunda canlı bir örnek. Dikkat aşılarımızı olalım ,toplu yerlerde maske takmaya özen gösterelim diyerek ,Sakaryaspora kardeş kulüp Göztepe ile yapacağı maçta, 2022-2023 futbol sezonu için  santraya futbol ve lig geleceği adına olumlu futbol sinyallerinle kucaklaşan bir futbol resmi ni yeni sezon hayallerimiz içine yüklemek istiyoruz.

CANBERK VE BERAT ONUR PINAR

Sakaryaspor da sol bek boşluğu vardı ,boşluğun yeni veliahttı bulundu. Birilerinin kuvvetli  referansı ile Yeşil Siyahlı yöneticiler ,aslen Sakaryalı olan ,ancak Akhisardan Antalyaya 1.200 bin Tl ye Antalya’ya  giden Berat Onur Pınarı kiralık olarak renklerine bağlamış. Futboldaki yürüyüşünde, futbol ışığı varki, Antalya basmış parayı bu genci kadrosuna katmış. Şimdide futbolunu dehada geliştirmesi adına  TFF 1 Takımı Sakaryaspora göndermiş. Sakaryasporun Onur Karakabakın yetersizliği nedeniyle yollarını ayırması sonrası atılan bu genç hamlesi ,umarım zamanla takıma katkı yapar. Sol bek hikayesine genişlik katarken şuan Kırklarelisporda forma giyen Canberk geldi aklıma. Canberk bana göre Yeşil Siyah futbol evine iyi hizmet veren ,oynadığı futbolla  bu mevkiinin vazgeçilmezi olan bir yeşil Siyah renktir. Değer buldu mu ? Koskocaman bir hayır. Dışarıdan gelenlere oluk gibi para aktarılırken o hep çok az parayla oynamıştır. Hatta git Canberk dendiğinde bile, hala kulüpten alacağı olan oyunculardan biridir Çanberk. O şimdi Kırklarelinde  el üstünde. Bir yıl evvel 400 bin tl ye oynayan Canberk’in ,bu sene kalırsa 600 bine oynayacağı rakam 1 Milyona çekilmiş. Çok mü? Çanberk gibi bir oyuncu için az ama, Kırklarelinin tavrını sevdim, alacağının üstüne 400 bin tl fark koymuş. Özetle çanberk  kendi evinde bulamadığı değeri azda olsa, dışarıda bulan oyuncu grubu içinde kendine yer buldu. Ben Canberk’ten futbolunu TFF 1 taşımasını bekliyorum. Ben iddia ediyorum o bu gün ki Sakaryasporda çok fazla sırıtmazdı. Ama ne yaparsınız ki bazen futbol düşüncelerine karşı duran çok oluyor.

SATSO BAŞKANININ ÜNİVERSİTE ÇIKIŞI

Satso Başkanı Akgün Altuğ son zamanlarda yaptığı çıkışlarla manşetlere taşınıyor. Son olarak Bizim Gazeteye konu olan  bir düşüncesi var. Üniversite Enflasyonu başlığı altında bu günün eğitim düzenine atıfta bulunmuş. İşte Satso Başkanının söylediklerinden başlıklar, Meslek liselerine giden çocuklarımız Üniversiteye gitmemeli. Çok zeki insanların Üniversiteye gitmesi gerekir diyen Başka Akgün Altuğ bunun içinde şöyle doldurmuş, Türkiye’de Üniversite Enflasyonu var ( Bunu kim yarattı?) Gün gelecek Tesisatcı veya tarımda çalışacak insan bulunamayacağına dikkat çeken açıklamasına şöyle devam ediyor, Meslek liseleri çok önemli, bütün Meslek liselerini himayemize almalıyız, Meslek lisesinden Üniversite tercihi yapan çocuklarımız dört yıl kaybediyor. Doğru söze ne denir ki. Akgün Başkanı bu hatırlatmalarından dolayı kutlarken, Meslek liselerindeki eğitimin kaliteli olması gerektiğine de ben vurgu yapayım. Akgün Altuğun Kadınlar konusundaki bir yaklaşımı var, buda kadınların Ekonomiye katılması projesi doğrultusunda 5000 kadının Ekonomiye katılmasınada biz buradan alkış göndeririz. Umarım Başkan Akgün Altuğun bu tespiti karşılık bulur. Her yere Üniversite açmakla Eğitim çağ atlamıyor. Eğitimde kalite, eğitimde gerekli yerlere yatırım önemli. Meslek liseleri bu nedenle çok önemli bir konumda olmalı. Çünkü Sanayiye katkı sunacak iş güçü Meslek liselerinde yeşeriyor.

KUMDA DANS

Pantemi nedeniyle zorunlu gerekçelerden  ötürü iki yıl erteleme gömleği giyen, Karasu Kum futbolu etapı ,üçüncü yılda kadrolu güzel anlatımcı Oktay sarının , kumdaki mücadeleye heyecan yükleyen yakıştırmaları eşliğinde gecen hafta Cuma başladı, Pazar finalle noktalandı. Şampiyon Namazgah oldu, gol kralı Tamer Erbaş oldu. Bu çocuğun ismini zikrederken, Tamere bir açılım yapma gereği duydum. Bu genç kardeşimiz bana göre futbol geleceğine yükseklik katamadı. Olması gereken yerin çok gerilerinde kaldı. Bir ara TFF 3 gören bu genç daha sonra Bal ve Süper Amatör küme oyuncusu oldu. Bu ilde hatırı sayılır bir futbol ciddisi olan Tamer Erbaş bana göre namazgahın şampiyonluğuna önemli el veren bir oyuncu oldu. Kum Futbolunun final ayağı seyreden ilgisi çekti. Ancak gittiğim maçlara bir baktım, Karasu’nun spor kamu oyunun tribünlerde olmadığına tanıklık ettim. Bu arada Güzel anlatımı ile adını Karasuda sporun konuşulduğu futbol evlerine taşıyan Oktay Sarının, Karasu Belediye Başkanını anlatırken, sporun ve sporcunun dostu yakıştırmasına itirazım var. Bu gün futbola  ,futbol takımlarına çok uzaktan bakan bir Karasu Belediye Başkanı yönetiyor Karasuyu. Sanırım Oktay Sarı ev sahibi olması nedeniyle böyle bir yakıştırmayı anlatım repertuvarında yer verdi. Bu ne denlede maç bitimi ödül seansını beklemedim bile. Çünkü bu tip organizasyonlar sonunda allı pullu anlatımlarla madalya ve kupa törenlerini ilgimi çekmez. Çekmediği içinde hakem finalin bitiş düdüğünü çaldığı an torunumla beraber evimin yolunu tuttum. Sonuç iki yıl aradan sonra yine de Kum futbolu Karasu etapı bir yerlere heyecan taşıdı.

BİZİM İLİN İZ BIRAKAN İL TEMSİLÇİLERİ ( Oğuz Taşkın ,Sinan panta, Tezcan demir)

Geçenlerde bay Sinan piantanın içinde olduğu  üç il temsilcisinin beraber çekildiği resmi face adresinden yayınlamış. Oğuz Taşkın ,Sinan panta ve bu günki mevcut İl Temsilcisi Tezcan Demirin verdiği resimde bana göre bu ilde iz bırakan iki isim daha vardı, Gültekin İsmailoülu ile İsmet akdemiride  bu üçlüye katarak İl Temsilcileri dosyasını açma gereği duydum. İl Temsilcilerinin açılımı derki, İl temsilcileri bağlı bulundukları İllerde TFf adaına futbolu yönlendiren adam olarak bilinirler. Öylemi dersiniz ? Oğuz Taşkını tenzih ederim, o Asım Kaladura zamanında ASKF ye bağlı olmadan ,kendi özel imkanları nedeniyle  özgür çalışan İl Temsilcisi olarak ,yaptığı iyi hizmetlerle anılır bu yolda. Peki Diğerleri ? Maalesef adını saydığım Futbol İl Temsilcileri rahmetli Hüseyin Kama ile bir süre yol yürüdüler, sonramı ne oldu? Ne olacak özgür bağımsız mücadele vermek adına Kamaya bayrak açtılar ama  ,futbolun özgürlük bayrağını ASKF binasına asamadan, benden bu kadar deyip ayrılık trenine binip evlerinin yolunu tuttular. Sözün özü TFF nin yeni yapılaşması içinde ASKF ler Futbol İl Temsilcilerini himayelerine alarak ,sanki Futbolu yöneten kurum adını ASKF ler yapıyor imajını kamuoyuna pompaladılar. Doğrumu? Hayır kere hayır. Ancak bu konuda çarpık futbol yapılaşması İl Temsilçisi makamını ASKF nin Başkanlık koltuğunun altına koydular. Bu gün Tezcan demir iyi işler yapsa da ,diğerlerinden daha akılcıl işler yapsa da, arkasındaki ASKF elinde bu gün ki ASKF Başkanının gölgesi tüm ihtişamı ile duruyor. Yani Tezcan demirde TFF adına görev yapsa da özgür değildir. Hüseyin kama Ali Aslanla ;Yaşar Zınba  Tezcan demirle birbirlerini iyi anlayanlar olarak futbola el ele  hizmet verdiklerine dikkat çekmek gerek. Bu yazdıklarıma itirazı olanlar beni arayıp varsa farklı düşünceleri benimle paylaşabilirler. Bu arada bu gün ki ASKF Başkanı Yaşar Zımbanın ,mevcut İl Temsilcisine daha özgür çalışma fırsatı tanıdığına da dikkat çekmezsek, bu gün Hüseyin Kamadan daha farklı yönetilen ASKF ye ,onun Başkanına haksızlık etmiş oluruz.

MORİNYO DEDE ( ATİLLA BIÇAKCI )

Sakarya’nın Karadeniz kıyısı Karasunun, sporda, sosyal hayatta   güzel bir resmi olan teknik adamım ismi Morinyo Atılladır. Bu gün hala Karasu futboluna hizmet eli götüren Bıçakçı Morinyo Atilla  şu sıralar Dede Morinyo Atilla oldu. Kızı Deniz babasının kucağına  Arda adında koç gibi bir torun verdi. Atilla Bıçakçının dedelik  keyfi Sosyal Medyayı da salladı. EEE nede olsa Dede Morinyo Atilla Bıçakçının bir çok alanda Sosyal yönü var. Morinyo Atilla’ya ,Anne Denize ,torun Ardaya  mutluluk dolu nice çok uzun yıllar dilerim. Atilla Bıçakçının çok gezen ,gezdiği yerlerden herkese laf yetiştiren Erdal Bıçakcı ,yeğeninin oğluna bakalım ne tür bir hediye ikramında bulunacak.

BİZ YAZMAK İÇİN SİPARİŞ ALMAYIZ

Geçenlerde  bazı dostlar ,futbolcu ve hakem grubu kapımı çaldılar. Sağ olsunlar Karasuya kadar gelip kapımı tıkladılar. İnsanın hatırlanması, saygı görmesi gururunu okşuyor. Bakın efendiler, beyler bu sayfanın, bu sofranın yazarı Nazım Aktürk, bu şehrin spor dünyasında, yazdıkları ve de konuştukları doğrularla sevilir ,, anılır ,saygı görür.. Bu konuda onu beğenmeyenlerden çok seveni var dır.Bu sayfanın ,bu şehirde olup bitenleri araştırır dinler ,dinlediklerini, araştırdıklarını harmanlar yeri ve zamanı geldiğinde sizlerin önüne ,ilgili olanların kucağına bırakır. Bunu yaparken ,yazarken ,konuşurken kimseye yaranmak gibi bir derdi olmaz. Sakaryaspor alt yapısına o gelmiş ,bu gelmiş, gelen nasıl gelmiş ,gidenler nasıl gitmiş ,bu beni fazla bağlamaz. Ben bakarım oradan çıkan sonuca . Sakaryaspor bu değişimden ne kazanmış ne kaybetmiş. Sözün özü Nazım Aktürk sipariş üzerine yazı yazmadı yazmaz. Ben hanki konuda yazmışsam ,bilinki yazdığım konunun alt yapısı futbol çantasındaki stoklarda yer alıyordur. Bu nedenle lütfen yazılan bir yazıdan ötürü vereceğiniz tepkilere iyi bakın.

METİN BARAN ÜZDÜ

TFF Sakarya Bölgesinin sevilen ,toplumda karşılığı olan bir çalışanı sessizce aramızdan ayrıldı. Metin Baranla yaşarken bir çok anımız oldu. Saygılı, yüreği sevgi dolu güzel bir resmi giderken sevenlerinin evine bıraktı. Ölüm kaçınılmazdır, her canlı gibi Metinde ölümü tattı. Kalbine yenik düşüp sürpriz bir ölümle aramızdan ayrılması spor camiasını ve de  sevenlerini üzdü. Ölmeden kısa bir süre önce Erenlerde bir yürüyüş sonrası karşıma çıkıp, yahu Nazım hocam nerelerdesin, görüşemiyoruz diyerek bana sitm etmiş, bende metin ben buraya ara sıra geliyorum, bu nedenle görüşemiyoruz, ama söz bundan sonra buraya geldiğimde seni arayacağım bir çayını içeceğim demiştim, nasip olmadı. Ölümün her daim yanı başımızda olduğunu düşünerek bazı yapacaklarımızı, görüşmelerimizi ertelememek gerek .Ruhun şad olsun Sevgili Metin Baran. Bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!