Salı Sofrası ) Futbola dönüş sinyali

featured

Salı Sofrası

Futbola dönüş sinyali

UEFA  gecen hafta içinde tam 23 Nisan günü yaptığı toplantıda Ulusal federasyonlara liglerle ilgili bir ip ucu uzattı. UEFA diyor ki  yerel liglerinizi Ağustosa kadar bitirebilirsiniz. Ben bundan şunu anlıyorum ,Mayıs ayında takımlar liglere hazır olmak Coronoya takılan liglerin geri kalan bölümünü oynayabilecekler. Bizim TFF de zaten liglerin geri kalan bölümünün bir şekilde tamamlanması adına Coronodaki Mayıs başı verilerinin önemine vurgu yapmıştı. Sanırım UEFA nın da tarih vermesi  sonrası Türkiye’de ligler kaldığı yerden farklı düzenleme ile de olsa tamamlanabilecek.  Bu konuda son bir haber geldi önüme ,TFF 2 Başkanı açıkladı, Futbol  topu Haziranın ikinci haftası santrada olacak. Bu arada daha sıcak bir gelişme  ,Belçika’dan sonra Hollanda’da  Corono Virus nedeniyle mevcut ligi oynatmama kararı aldı.

SIRIM GİBİ BİR STOBERİ KAYBETTİK ( ZAFER KARAGÖZ)

Sakaryasporun yeşil Siyah defterinde ismi yer alan, bir güzel insan daha yaşama veda etti. Kısa süre önce rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakıma giren Zafer karagöz, yoğun bakımdan sağ çıkamamış. Tezcan demirin paylaşımından aldım haberi. Onun futbolcu, benim gazeteci olarak ,Sakaryasporun peşinden koştuğum yıllarda  ,sıcak ilişkilerim olan bu genç insanın ölümü, Coronolu günler nedeniyle, ev hapsinde olduğumuz süreçte karşıma çıktı. İnanın çok üzüldüm, inanın tanıdığım yürekli, açık sözlü bir futbolcu olarak gönlümde yer etmişti. Ne yapalım buraya kadarmış, ne yapalım ölüm bu gün ona ,yarın bize. Zafer biraz değil çok erken yaşama veda ettiği içimi burktu. Ruhun şad olsun koca yürekli ,Cumhuriyetçi ,Atatürkçü güzel insan, uzun adam.  NOT Hastalığı sırasında , yaşam mücadelesi verdiği anlarda ,Adanasporda yanında çalıştığı Çoşkun Demirbakanın ona karşı ,son ana kadar yakın ilgisi olduğunu biliyorum. Bu arada İstanbul Antrenörler derneği (TÜFAD)  sürecin içindeki şefkat eliydi.  Bu konuda da önümüzdeki hafta bir yazım olacak. Ankara’da Karşıyaka mezarlığında ebediyete uğurlanan Zafer kardeşime bir kez daha Allahtan rahmet sevenlerine sabırlar diliyorum.

FB TV VE 23 NİSAN

23 Nisan  Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı ,17 yıldır karşılık bulmaması adına ,bilinçli programlı olarak, içindeki güzelliklerin üstü kapatılması adına engellense de, köklerindeki Atatürk sevgisiyle ,ayakta kalmaya özen gösteren bir bayram. Bu bayramda maalesef, Corono Virus salkımı nedeniyle ,bu bayram coşkusunu dışa vuramadık. Evlerde  ne kadar olursa,  o kadar, bu coşkuyu evlere ,balkonlara taşımaya çalıştık. TV leri izliyorum, en fazla Fenerbahçe TV nin 23 Nisan Bayramı için yaptığı etkinlikleri hayranlıkla izledim. FB ve FB Tv Atatürkçü çizgisiyle yüreklerimize  bu bayramla ilgili umut tohumları ekti. Küçücük çoçuklarımızın Atatürkü,23 Nisanı anlatan etkinliklerini seyrederken, karanlığın aydınlığa hükmedemeyeceğine iyice inandım. ‘3 Nisanlar ölmez, Cumhuriyet ölmez, Atatürk ölmez. Öldüğü halde tüm dünyada ve ülkemde hala anılan lider Atatürk bize o kadar sağlam Cumhuriyet temeli bırakmış ki, topla tüfekle, eğitimle yok etmeye çalışanlara inat o hep yaşıyor. Ölümsüz bir lidere sahip olmak Türkiyem için çok ama çok önemli bir şans. Ben bunu bu günlerde çok daha iyi anlıyorum. Bir özel not. Ben BJK lıyım, ancak bu gün dünyaya gelseydim sanırım FB li olurdum. Görüyorum ki FB takımıyla ,yapısıyla Atatürkün en önemli sportif kalelerinden biri. Sen çok yaşa FB.

TFF BAŞKANI NASIL BİRİ OLMALI?

TL 1 izliyor musunuz? İzleyin izleyin, hele hele sporda Doğan Koloğlunun hazırlayıp sunduğu spor programını izleyin. Gecen hafta  Doğan Koloğlunu biraz gecikmeli yakaladım. İzlemeye başladığım bölümde, TFF Başkanı nasıl biri olmalı konusunda yorum yapılıyordu. Koloğlu bu gün futbolu yöneten kurumun başındaki iş adamı Nihat Özdemir’in tarafsız olamayacağını, özgür karar veremeyeceğini anlatırken, içini şu sözlerle dolduruyordu. TFF Başkanı Devletten ihale alan kişi olmamalı, devlete çıkar amaçlı bağlı olmamalı diyor ve ekliyor ,böyle kişi bağlı bulunduğu kurumda  herhangi bir konuda özgür adım atamaz diyor. Giden Demirörende öyleydi bay Koloğlu. Bay Koloğlu yeni Türkiye modeli içeresinde liyakatlı ,işini bilir kişilere değil, günün iktidarına bağlı kişilere koltuk ,ünvan ,ihale verildiği yeni bir gerçek değil ki. Günün iktidarı ile atıldı bunun temelleri,öyle de devam ediyor. Nihat Özdemir  bu düzenin içindeki sadece ufak bir parça.

BJK DENETLENECEK

Beşiktaşın içinde bulunduğu, mali çıkmazın geriye dönük yüzü, yeni yönetim tarafından incelenmeye alındığı haberlerine, yine TL 1 ekranında tanık olduk. Bu gün ki mevcut  yönetimin başı Ahmet Nur Cebi, Beşiktaşın son 6,5 yılındaki gelir gider defterlerini iyice araştırılması adına, bu işi uluslararası bir denetleme şirketine vermiş. Hedefte  kim var? Tabi ki Beşiktaş’ın son yıllarına damga vuran Fikret Orman . Beşiktaş tribünleri o gitmeye hazırlanırken nasıl tempo tutuyordu? Fikret Orman  paralar nerede, Fikret Orman paraları getir . Tribünler ,hele hele o tribünler Siyah beyaz tribünlerse,  onlardan iyi gerçeği kim bilir. Bize göre tartışılan Fikret Orman  yeni denetim sürecinde çok terleyecek. Bakalım Siyah Beyaz kara kaplı defterde neler olmuş? Kötü yönetildiğini, Demirören’le beraber ekonomik alanda büyük darbe yediğini  gazetelerden sıkça okuduğumuzun BJK ta ,Fikret Orman döneminde iyi başlayıp sonradan bataklığa itilen sürecin denetiminden ortalığa neler saçılacak? Bende Beşiktaş yönetimi,Beşiktaş taraftarı gibi bu sürece kilitlendim.

BAKIN AVRUPALI ÇOÇUKLAR NEREDE OYNUYOR

Gecen hafta, Erenlere ikinci çim sahanın temelinin atılması konusunda, bana ait düşüncelerimi, Sentetik sahalara bakışımı sizlerle paylaşmıştım. Gelin bu konuyu Avrupa’ya doğru taşıyalım. Has bel kader büyük kızımın Liestenstaine evlilik yapması nedeniyle, sıkça yurt dışına çıkma şansım oldu. Bu süreçte isvicrenin, Avusturya’nın ait yapı ve üst yapılarının spora  alt yapılara  nasıl imkan sunduklarını nerelerde idman, nerelerde spor yaptıkları konusunda, bayağı iyi  bilgi sahibi olmuştum. Oralarda sentetik sizlere ömür. Oralarda yarının büyükleri idmanlarını ,çift kale maçlarını, lig maçlarını yemyeşil cim sahalarda oynuyorlar. Ufacık Liecteinstainde  torunlarımın formasını giydiği  olan Echen Mauren takımının Genç takımlarının ve de A takımının oynadığı sahalar, yemyeşil cimlerle kaplı. İnanın oralara gittiğim zaman, ayakkabılarımı çıkartıp çıplak ayaklarımla mis gibi çim kokuları eşliğinde sahalarda gezerdim. İnanın oraları özlüyorum. Umarım gelir benim ülkemin çocukları gençleri Sentetikten kurtulup çim sahalarda top koştururlar.

AYGÜNÜN ADAPAZARISPOR AŞKI

İbrahim Aygün son yıllarda amatör futbolun içinde, verdiği olumlu resimle anılır oldu, bizim evin amatör futbolunda. Aygün Başkan, bu gün tarih olan Adapazarısporun başkan listesinde isminin karşılığında, yaşadığı bir şampiyonluk var. İbrahim Başkan, birazda mucizevi şekilde gelen şampiyonluğun coşkusunu hiç unutmamış olacak ki ,o mutlu sonun yaşandığı güne denk gelen, üç yıl evvel yaşanan şampiyonluk coşkusunun üçüncü yılını ,gecen hafta, yani 24 nisanda Face adresinde paylaşmış. Futbolda başarı ve hüzün kardeş gibidir de,  başarının tadı lezzeti, hele ,hele o başarı mucizevi şekilde futbol evinize taşınmışsa unutması da zor olur. Sanırım İbrahim Başkan, Adapazarısporun üç yıl önce, Bal ligine şampiyon olarak çıkmanın izlerini, hem iş adamı, hem de spor adamı kimliği ile  kalbinin bir köşesinde tutup ,onu yeri ve zamanı geldiğinde yüreğinden çıkarıp ,resimler eşliğinde sevenleri ile buluşturarak bu yoldan  o anları yaşıyor. Umarım İbrahim Aygün’ün başkanın yöneticilik tutkusu ,bu şehrin marka değeri yüksek ,Yeşil Siyahlı renkleriyle bütünleşir. Çünkü Sakarya’nın her alanda, kendini kanıtlamış  bu tür insanlara gereksinimi var.

UNİVERSİTE GİRİŞ KAPISINDAKİ ANLAMLI BİR YAZI

Eğitimin ne kadar önemli olduğunu işaret eden  bir paylaşımı aldım salı sofrasının üstüne koydum. Bu konuda Güney Afrika’da Bir Üniversitenin girişindeki yazı bakın nelere dikkat çekiyor? Bir Ülkeyi yok etmek için Atom Bombasına veya uzun menzilli bir silaha ,Füzelere ihtiyaç yoktur. Bunun için Eğitim seviyesini düşürmek ve kopya çekilmesine müsaade etmektir.

Bunun sonucunda neler olur?

  1. A) Hastalar doktorların elinde can verir
  2. B) Binalar Muhendislerin elinde çöker
  3. C) Para Ekonomistlerin elinde kaybolur
  4. D) İnsanlık Dinci Akademisyenlerin elinde kaybolur
  5. E) Adalet Hakimlerin elinde yok olur

Eğitimin çöküşü  Bir Ulusun çöküşüdür. Bu konuda ben yorum yapmıyorum, yorumu siz değerli Salı sofrası okurlarına bırakıyorum.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!