Salı Sofrası Del Valle ve Burak

featured

Salı Sofrası

Del Valle ve Burak

Sakaryaspor  Ankara’da ,Keçiörengü karşısında geriye düştüğü maçın içinden, çok önemli bir üç puan çıkarttı . Hemen belirtmek isterim, Erzurum beraberliğinden sonra bu üç puan futbol ve hedef iştahımızı diri tutmak adına ilaç gibi geldi. Son haftalar da yıldızı parlayan, gittikçe Yeşil Siyah formanın içine yakışan oyuncu kimliğine bürünen Del Vallenin, yükselen oyun iştahı, Keciörengüçü önünde bizi üç puana taşıyan önemli gollere imza atması, maçın içinde ortaya çıkan, yıldızı parlayan çok önemli bir oyuncu resmiydi. . Atan kadar, attıran önemliyse eğer, bu üç puandan Burak Süleyman’a da pay uzatmak gerek. Hem Del vallenin, hem oyuna sonradan giren Dino Ndlovu nun attığı gollerdeki ustalık kokan asistlerde onun imzası var .kassangonun yokluğunda, Ndlovununda golle tanışması gelecek haftalara gol yollarında dinamizm yükleyeceğini düşünüyorum.  Ne yalan söyleyeyim istikrarı olsa ,Burak Süleyman Yeşil Siyah on birin değişmezi olur. Sadece bunlar mı, son haftalarda alınan, istenmeyen her olumsuz sonuç sonrası günah kantarına konan kaleci Cihanda, maç 1-0 iken iki önemli pozisyonda gole geçit vermeyerek, aranın ,yani farkın açılmasına engel olan adam olarak bu maçta öne çıkan isimdi. .Sonuç Sakaryaspor Ankara’dan evine taşıdığı bu üç puanla ,yukarılara mesajını verdi, ben buradayım ,beni unutmayın dedi. Valla iyi dedi. Bu galibiyet ileriye dönük hesap kitap yapmak adına Sakaryaspora önemli bir yeşil siyah sayfa açtı. Dışardan taşıdıklarını, içerde harcayan hovardalıklar son bulursa Sakaryaspor bu haliyle yukarıları için tehdit üreten takım olur.

ŞAMPİYONLUĞU GELİŞİM  ALDI , ALKIŞLAR ALAAĞACA GİDİYOR

Genç Bayanlar Voleybol İl Birinciliğinde geride kalan haftalar içinde Atatürk Spor salonunda Gelişimsporun file üstü zaferiyle biten maçları izleme şansım oldu. Bu ilin Voleybol sevdası olan Recep Karamehmet ile Akyazı’da Voleybol denince ilk akla gelen isim olan, Ramazan Hacıeyüpoğlunun file üstü çekişmesine tanık oldum. Ramazan hocayı yıllardır görmemiştim, bu vesile tekrar hasret giderdik ,kucaklaştık. Salonun bu yüzünü özlemiştim ,bir süreliğine özlem giderdim. Şampiyon Gelişim ,daha donanımlı bir takım olarak ilk seti vermesine karşın sonrasında üst üste üç set alıp şampiyonluğu müzesine taşımasını alkışlarken ,Alkışların daha büyüğünü ben özel juri eşleğinde Ramazan hocanın çalıştırdığı Akayazı Alağaçspora gönderiyorum. Ne den mi? Neden olacak Akyazı gibi tutucu ,muhafakar bir ilçeden, file üstünde, kızlardan bir resim karşımıza çıkıyorsa, ben onları ,onları Salonlarda file üstüne hazırlayan antrenörlerini ayakta alkışlarım. Alağaçsporun Voleybol kültüründe gelecek vaat ettiğini buraya not edip, Gelişimin şampiyonluğunu bir kez daha kutlayalım. Adettendir Şampiyon alkışların büyüğünü hak eder. Biz ucundan kıyısına finale adını yazdıran Alağaçsporada Voleybol alkışı gönderdik.

SOKRATES VEAHLAK

Yunan Filazofu Sokrates İnsanın dünyadaki varoluş amacının ve nasıl yaşaması gerektiğinin sorularına cevaplar aramış ,bunun karşılığını bulmaya çalışan bir filozof olarak ünlenmiş biridir. İşte o Sokrates Yunanistan’da 51 Juri önünde yargılanır ve idama mahkum edilir. Kendisini sevenler seni hapishaneden kaçıralım derler de Sokrates bunu kabul etmez. Bu bir Ahlaksızlıktır diyerek sevenlerinin teklifini red eder. Tarihi savunmada, kendini idama mahkum eden Juriye  söyledikleri bu günlere de ışık tutacağı için aldım benim soframın üzerine koydum. Gelin hep beraber Sokrates’in savunmasına kulak verelim. Ölümden korkulmaz, çünkü ölümün caresivar, ölürsün kurtulursun. Amaaaaa yanlış yapmanın çaresi yoktur. Yaptığınız yanlış kıyamete kadar sizinle gelecektir. Bu gün 2500 yıl geçmesine karşın,Sokratesin ismini bilmeyen yok. Peki onu mahkum eden Jurinin ismini bilen var mı? Yok. Şu hayatı öyle yanayınki ,kapanışta kendinizi alkışlayabilesiniz. Kıssadan hisse ,Sokratesin bize anlattıklarından umarım bu güne bir şeyler uyarlayabilirsiniz. Ölüme giderken bile Ahlaktan bahseden  Sokratesi saygıyla sevgiyle yad etmek isterim.

ES ES ESKİ ESKİ ES( HEY GİDİ ESKİŞEHİRSPOR HEY )

Türk Futbol tarihinde önemli bir yeri olan yıllarca en üst ligde fırtınalar estirirken ,yanlış yönetimler,  yanlış transfer politikalarının yarattığı ekonomik klanburdan  kurtulup ayağa kalkamayan Eskişehirspor gecen yıl TFF 3 ligten Bal ligine kadar düşmüştü. Hey gidi Eskişehirspor hey, bir Zamanlar  tribünler Es,Es, Eski, Eski Es sloganlarıyla yıkılıyordu. Şimdi o Eskişehirspor tekrar profesyonel dünyaya ayak basmak, tekrar Kırmızı Siyah futbol küllerinden doğmak adına, Bölgesel lig 6 grupta şampiyon olmanın mücadelesini veriyor. Eskişehirspor Bölgesel lig 6 grupta 19 puanla zirvede yer alırken peşinden 16 şar puanlı 1926 Polatlı ile Düzce Çilimlispor geliyor. Umarız futbol şehri Eskişehir küllerinden doğmayı başarır ve Profesyonel futbol dünyasına Yeşil Siyah renkler tekrar ayak basar. Yılmaz Büyükerşen’in modern ve örnek bir Büyüşehir yaptığı Eskişehirsporun, yeri Bölgesel lig değil. Umarım Fethilerin ,Nihatların, Süreyyaların, onlardan sonraki kuşak Yenalların, Çoşkunların formasını giydiği Eskişehirspor Küllerinden doğmayı başarır.

TUNCAY ŞANLI VE SERDAR ELGELEN

Yukarıda ismini zikrettiğim iki teknik adamın futbolda gelişim adresi Yeşil Siyah alt yapıdır. Onlar futbolda emekleme devrelerinde alt yapı gören teknik adamlar olarak bu gün, futbolda öğrendiklerini bu gün teknik adam edasıyla futbola taşıma gayreti içindeler. Tunçay Şanlı ( Sakaryasporda ) Serdar Ergelen  Bal temsilcimiz (Karasusporda ) Teknik adamlık kariyerlerine yükleme yapıyorlar. Umarım ikisi de iyi teknik adam olurlar, sonuçta bu çocuklar bizim ilin çocukları. Alt yapının farkındalığını yaşadıklarını düşündüğüm bu iki genç teknik adama  şunu söylemek isterim, hazır adamlarla oynamak ,hazır adamlarla  elindeki takımı hedefe taşımanıza sözüm olmaz. Amma velakin ,illa başarılı olmak adına elinizde bulunan takımların alt yapısına ,mecbur haller ( Talimatları kastediyorum) dışında da el verin. Sakaryasporunda ,Karasusporun da alt yapıları var. Eğer bir gün adınızın geçtiği yerde ,ben sakaryaspordayken şu futbolcuyu yetiştirdim, ben Karasuspordayken ,şu oyuncuyu yetiştirdim diyebileceğiniz oyuncular olursa, Teknik adamlığınız  Futbol dünyasında değer bulur. Günümüz Türkiye’sinin ekonomisinin tepe taklak ,yerle bir olduğu süreçte çalıştırdığınız takımlara katkı yapmak istiyorsanız eğer, Alt yapı zenginliğinizi de iyi irdeleyin derim. Ben bu konuda iki teknik adamın ortaya koyacakları icraatın takipçisi olacağım.

BASKET HAKEMLİĞİNDE SON DURUM

Basketbolda gecen yıllarda Basketbol Süper liginde düdük çalan iki hakemimiz vardı. Can Mavisu ve Ali Köseoğlu. Şimdilerde Can Mavisu ( İstanbula ) Ali Köseoğluda ( Almanya’ya ) gitti. Sakarya’nın pota altındaki Süper güçleri gitti ,elde kala kala ,Amiral köşkünde iki B Hakemi  Hakan Geray  ve Batuhan Mert Gül kaldı. Bir zamanlar ne güzel Futbolda Atilla Karaoğlan ,Baskette Sakaryalı Ali Köseoğlumuz var diye övünüyorduk. Bu ayrılıklar sonrası  Pota altı hakemliğimizin sesi iki B hakemi olacak. Umarım Sakarya giden Ali Közeoğlunun ,giden Can Mavisuyun yerine yeni Süper lig hakemleri inşa ederler. Bir il yukardaki hakemleriyle Türkiye’nin sesi oluyor. Bakın Futbolda Atilla Karaoğlan U 17 Dünya kupasında düdük çaldı, Dünya hakemliği için önemli bir sınav verdi. Umarız Endonazyadan gelecek Atilla Karaoğlan haberleri kulağa hoş gelecek şekilde karşılık bulur.

ALİHAN GÜMÜŞTEN SİYAH BEYAZ İMZA

Alihan Gümüş ,Sakaryaspor alt yapısından yetişip Yeşil Siyah futbol evinde karşılık bulamayan  oyuncuların içinde sadece bir sıçak bir örnek. 2005 Doğumlu Alihan Gümüş  gecen sene Sakaryaspor alt yapısından, Manisaspor alt yapısına gitmişti. Manisaspor alt yapısındaki çıkışını Milli takımla taçlandıran Alihan Gümüş , daha çok yeni Manisa Fk ile üç yıllık profesyonel mukavele imzaladı. İmza töreninde İdari Trektör N derim Nexhipide de katıldı. İmza töreninde Ali Gümüş için İdari trektör çok olumlu sözler sarfetmesini ben Alihan adına sevinirken ,Sakaryaspor adına da üzüldüğümü belirtmek isterim. Sakaryaspor Futbolcu tarlasıda bu tarlayı maalesef bu gün ki yönetim iyi süremiyor. Eh sen böyle olursan da el oğlu elinin altındaki değerleri alır kendi evine taşır. Bu gün ki Yeşil Siyah anlayışla, Alihan Gümüş ne ilk nede son kaçan oyuncu olur. Bizde elden uçup giden yeşil siyah gençleri yazarken ,kor karim ki ellerimiz nasır tutacak.

FB HADİ GELİN MAÇI TEKRAR OYNAYALIM DEMİŞ

Fenerbahcenin Karagümrükü zorlanarak  ,geriden gelip kazanması anında durum 1-1 iken ,Güvenin kaleye kestiği pozisyonda ,Samedin elle müdahalesine ne hakemden ne vardan uyarı gelmeyince ,gecen haftanın en çok tartışılan penaltı  anı olarak geride kaldı. Kamuoyunun büyük bölümünün penaltı konusunda hem fikir olduğu pozisyon ile ilgili ,her canı yandığı zaman Galatasarayla beraber TFF yi,MHK yi ,Varı hedef tahtasına koyan Fenerbahce yöneticilerinden birinden, içinde hamaset kokan bir açıklama geldi. Hamasetin karşılığını bilmeyenler için buraya yazıyorum ,Hamasetin sözcük karşılığında Yiğitlik, Yüreklilik yatıyor. Bana göre bu açıklama kamuoyunun gazı alınmak üzere yapılmış bir açıklama . Ortada kural hatası mı var? Yok. Ne var ? Eğer penaltı olsa bile hakem hatası olur ki, bunun karşılığında bu maç tekrar oynanmaz. Hem sonra bir maçın tekrar oynanması için, bu iş  Fenerbahçe’nin isteği ile olmaz. Dediğim gibi FB Karagümrük maçı sonrası herkesin gözünün içine baka baka hamaset yapmıştır. Yiyenler yesin ,ben almayayım. Bu arada FB li yöneticiye hatırlatalım ,İfap, Fenerbahce maçındaki bu pozisyon için penaltı değil demiş. Onun için bu maçın tekrar oynanması gerekmez, Sarı lacivert içiniz rahat olsun.

RONALDO OLMAK KOLAY DEĞİL

Her yönüyle kirlenen bir dünyadan ,kirlenen spor dünyasından  bazen örnek hareketlerin karşımıza çıkmasına sevindiğimi itiraf etmeliyim. Suadi Arabistan liginde Al- Nass’in Persopolis maçında ,Ronaldo yerde kalınca ,maçın hakemi penaltı noktasını işaret etmiş. Ancak Ronaldo kararın doğru olmadığını ,ve pozisyonun temiz olduğunu maçın hakemine söyleyince ,hakem ilk kararından dönmüş. Biliyor musunuz bu maç  sonra 0-0 berabere bitmiş. Bir futbolcunun iyi futbolcu olması için ,sadece iyi futbolcu olması yetmez, Sadece attığı gollerle ,sadece büyük futbolcu olunmaz. Büyük futbolcu kostümüne örnek hareketler yüklerseniz ,Büyük futbolcu olarak anılırsınız. Ronoldo sadece bu hareketiyle değil, yardıma muhtaç insanlara  yardım eli uzatan ,yardımsever eliyle de büyük insan ,büyük futbolcudur.. Büyük futbolcu olmak adına bazı güzellikleri, örnek hareketleri yaşamınıza yükleyeceksiniz ki ,gün gelince bu özellikleriniz sizin karşınıza dikilsin. Ben bu konuda şu an hatayspor Teknik sorumlusu olan Volkan Demirelide  bu sınıfa dahil etmek isterim. Sözün özü, büyük futbolcu olmak başka şey ,dürüst olmak  başka şey.  Ronolda buna uygun bir örnek olduğu için aldım benim sofrada ağırladım.

BÖLGESEL HAYAL KIRIKLIĞIMI ?

Bölgesel ligde ( Bal ligi) Sakaryanın üç temsilcisinin, yedi maç sonunda aldıkları sonuçlara bakarak, onları benim futbol kantarıma koyarak tartmak istedim. Maalesef futbol kantarımda hedef ağırlığı çıkmadı. Çok para harcayan ,çok teknik adam değiştiren Hendekspor başlı başına hayal kırıklığı adresinde baş köşeyi işgal etmiş durumda .Yedi maçtan 3 galibiyet, üç beraberlik bir yenilgi çıkartan Hendekspor Bataşanın çalıştırdığı Bursa Nilüferin tam dokuz puan gerisinde kalmış. Hendekspor bu aradaki farkı kapatabilir mi? Görünen o ki Bursa takımı  kolay yakalanacak gibi durmuyor. Herkes ona şimdiden TFF 3 apoletini takmış. Bizde katılırız da, bizim takımlarımıza ayıp olur diye geri planda duruyoruz. Son haftalarda geri geri giden ,önce kaleci antrenörü ,sonrada antrenör yardımcısı istifa eden kalaycıspor da da işler iyi gitmiyor. Karasusporise 3 puanla Sakarya sonuncusu. Sonuç bizimkilerin yukarılarla falan işi olmaz,onlar iç piyasada ,düşmemek adına mücadele verirler. kadro kalitesi olarak Hendekspor  bu ilin birincisi olurda ,iki ve üç için şimdilik isim vermiyoruz. Bu arada bir matematik ,Hendeksporun liderle iki maçı var. İçerde dışarı da kazanırsa Hendek ne olur? Ne olacak grup karışır. Uzak ihtimal gibi gözükse de futbol bu diyerek, yedi haftanın Bölgesel lig dosyası içinden önümüze konan bilgilerin üstünü örtelim ve işimize bakalım.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!