Salı sofrası Çok koşan Sakaryaspor

featured

Salı sofrası

Çok koşan  Sakaryaspor

Sakaryasporun yeni yönetimi, yeni teknik kadrosu, kadro ayarına  katkı verenlerin, yeni Sakaryaspor için belirledikleri, yeni sezon planlamasında neler var?  Öncelikli olarak geçmiş yılların hastalığı olan klas ama, ağır adamlardan kurulu, klas ama  koşmayı sevmeyen  isimlerin cirit attığı yeşil siyah oyun modeli futbol çöplüğüne atılmış. Önümüze konulan futbol bilgi notunda, koşan ,her alanda rakibe baskı kuran , agresif oyunu  benimseyen  ,daha genç  oyunculardan kurulu kadroya , hazırlık kampında teknik ekip tarafından bu anlayışı işlenmeye başlanmış. Gecen yıllardan kalma hastalık iyi tesbit edilmiş eyvallah, ancak  çok koşan ,rakibe her alanda baskı kuran oyun anlayışı sadece bizim oyun formatımızda yok ki. O zaman Sakaryaspor  bu futbol anlayışı için rakiplerinden daha yukarı çıkan oyun anlayışına ,bunu sergileyecek oyunculara ihtiyacı var. Kadro onarımı yapılırken ,bu oyun formatına göre oyuncu  alınıyormuş. Ne diyelim ,görülen o ki,  yeni Sakaryaspor  eski tembel oyun anlayışından uzak, daha genç oyunculardan kurulu olacakmış. Bu günün şartlarına ,göre  bu ligin formatına göre  bu atılacak yeni adımları  bir süre takip ederken, bu anlayışın  gelişmesi ,kendine testek bulması için  ,seçim sonrası küskünlük sayısı artan tribünlere önemli görev düşüyor. Sonuçta Sakaryaspordan başka Sakaryaspor yok.

NE BULUNMAZ HİNT KUMAŞ KUMAŞLARIYMIŞ ( ROSİR –CHEZAL )

Bu gün ne oldu? Rosier BJK ,Chezal GS imza atımı? Son günlerde varsa yoksa  bu iki isim üzerinden tartışma fırtınası çıkıyor. İmin nereye gideceği önemli değil, önemli olan bu iki transfer çatışması üzerinden Menajerlerin cebine  yüklü miktarda para gidecek. Geçmişte Ali Şen zamanında FB ana doluda sivrilen takımların oyuncularını alarak onları futbol gücünü azaltırdı. Şimdiler dede GS, kaybedilen şampiyonluk sonrası ,Beşiktaşta yıldızları parlayan kiralık iki oyuncuyu alarak ,kendini güçlendirip, BJK  futbol gücünü eksiltmek adına  bu iki futbolcuya saldırıyor. Bu izlenen politika iki takımada zarar verir. Bakın bakalım bu iki futbolcuya  Avrupa pazarından teklif var mı?  Beşiktaş ve GS bu yoldan birbirlerine girip ezeli rekabeti, ezeli düşmanlığa çevirirken  Menajer kazığı iki takımın  bütçesinde  delik açar. Merak ediyorum Allah’ını severseniz   hem GS ,hem Beşiktaş  Avrupa ve dünya futbol havuzundan  bu iki oyuncu gibisini bulamaz mı? Bakın hem Beşiktaş, hem GS devreden çıksın valla billahi bu iki futbolcu ve menejerleri  transfer pazarından avuçlarını yalayarak evlerine dönerler.  Umarım bu iki futbolcu üzerinden GS ve BJK birbirlerine yok yere üzmezler. Onların bu yoldan birbirlerine düşmeleri hem gelecek oyuncuların ,hem de menajerlerinin  işine gelir. Yineliyorum ,bu futbolcular bugün verilen  paraları  hakketmiyorlar. Rıdvan Dilmenin geçmişte  Nobre transferi üzerinden söylediği  transfer konusunda bir tespiti vardı, inanın Türkiye’ye gelen yabancılara verilen paralar son derece uçuk paralar. Bu oyuncular bu paralara Avrupa’da kendilerine Pazar bulamazlar, burada takımlar arası yanlış rekabet ,onları Türkiye’de ederinden çok yükseklere çekiyor . Rıdvan Dilmene katılıyorum. Bu günde Rosier ve Chezala için menerjerlerin önerdiği rakamlar  vallahi billahi uçuk rakamlar. Umarım BJK ve GS bir hırs uğruna menejer oyununa  gelmezler. Gelirlerse de kendileri bilirler.

SAKARYASPORUN 1965 RESMİ ERİYOR

Sakaryaspor  profesyonel alemde 56 yılı geride bıraktı. İlk kez  Atatürk stadında Mersin İdman yurdu maçıyla karşımıza  çıkan Yeşil Siyahlı Adapazarısporun o gün ki  kadrosunu hatırlıyorum. Fikret’in ( kaleci) Zeki Aydıntepenin düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı gole çevirmesiyle  1-0  kazandığımız maçın  on birine şöyle bir bakıyorum. Kaleci  Fikret ( rahmetli) yedeği Sadettin ( rahmetli)  Metin ( Rahmetli)  Mikail ( Rahmetli) Carli Erdoğan ( rahmetli) Fuat ( rahmetli) Hüsnü ( rahmetli)  Musa ( rahmetli) Rıfkı ( Rahmetli) Yaşamın içinde kalanlar Beşir, Zeki Aydıntepe  . Kaptan Pıcır İsmet son aldığım bilgilere göre yatağa bağımlı Alzheimar hastası olarak yaşama tutunma savaşı veriyormuş. O bir efsane ,o bir unutulması çok güç kaptan ve iyi bir yeşil siyah sevdalısı oyuncuydu. Sakaryaspor için GS red eden Pıcır İsmet yaşarken evinde ziyaret edilebilir. O bundan fazlasınıda hakkediyor. Geçmişin Yeşil siyah resmini iyi bilen biri olarak ölenlere rahmet ,kalanlarda  sağlıklı ömürler diliyorum. 56 yılın içinde daha neler var nelerde  ben sıcaklar nedeniyle eve mahkum olduğum Kurban bayramında  eskinin yeşil siyah defterinin ilk kadrosunu  bir kez daha yad edeyim dedim.

MEHMET  ATAY BAŞKAN

Nostalji kuşağına  bir iş adamı, iyi bir sporsever ,iyi bir spor adamı ile devam edelim. Mehmet Atay Sakaryanın  iş ve futbol dünyasına önemli katkıları olan, bir spor adamı, bir gönül adamı ,bir güzel beyefendi si . Son yıllarda  İstanbulda yaşayan ,ama yer yer baba ocağına uğrayan  bu güzel insanı  memleket ziyaretinde Sakaryada görme şansım oldu. Ben onu  o beni tanıdı ve bir süre sohbet ettik. Mehmet Atay bu şehirde eski İdmanyurdulu olarak bilinir, Mehmet Atay bir dönem Sakaryaspor başkanlığına da adını yazdıran sporda önemli bir fikürdür. Günün anısına beraber resim çekildiğim Mehmet Atayı bu vesileyle  yad ederken ,onu tanımayanlarda  tanımaları adına  bilgi aktarımında bulundum. Özetle Mehmet Atay bu şehrin yaşayan önemli bir spor adamı profilidir.

İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR ALT YAPI  HEYECANI

Panteri nedeniyle eli kolu bağlanan, alt yapı eğitimine ağırlık veren ,futbol okulları olan 12 takımın  ellerindeki geleceği olan gençleri  Arifiyede bir organizasyonda  buluşturmalı  futbola hasret minik yüreklere  güzel bir heyecan yükleyebilir. Bu organizasyona tesislerinin kapısını açan Arifiye belediyesine, bu organizasyonun isim babası Nejat ersin ile  ona bu yoldan destek olan Çetin çal ve Zafer Yıldırımında  kutlamak gerek. Alt yapıların zorunlu olarak hantallaştığı bir sürecin önüne yeni konulan özgürlükler ışığında ellerindeki gençleri milli takım seçmeleri öncesi böyle bir organizasyonda test etmek ,futbolda yükselişine milli hayaller yüklemek isteyen ,2007  doğumlu küçükler in  futbol hayallerine yeni yükleme yapacak olan bu turnuvanın devamında olmalı. Neden biliyor musunuz?  Yine çoğalan Corona vakaları nedeniyle , yeni kısıtlamaları  Eylül itibarıyla  ,futbolun  vede bizim önümüze konabilir. Bunun için bu günlerde Spor okulları ve  alt yapı takımları  hiç ara vermeden çalışmalarına devam etmeli diye düşünüyorum.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!