salı Sofrası Sakaryaspor iyimi ?

featured

salı Sofrası

Sakaryaspor iyimi ?

Sakaryaspor yeni sezona  yeni kadro ,yeni oyuncu ve de yeni sporcu planlaması girip ,kamp için şehir dışına uçtu. Gecen yılki kadronun üstünü örten ,sadece Ali Özgünü yeşil siyah futbol çantasında bırakan  Sakaryaspor, yeni sezonda ne yapar? Bunu bana taraftarlar soruyor bende size sorayım bari. Ne bileyim ben ne yapar, ne yapamaz. Yeni bir takım, yeni umutları futbol ajantasına koymuş yola .çıkmış. Bakalım hazırlık süreci bir bitsin, bakalım takım bu süreçte birbirine bir ısınsın. Ondan sonra bir bakalım lig başlasın. Ondan bir bakalım yeni kadro ne kadar iyi futbol ışığı saçıyor. Geçtiğimiz senelerde bu gün işbaşında olan yönetimi de kapsayan yeşil siyah yönetim kadroları hep TFF biri işaret ettiler de  ne oldu? Bir şey olmadı, hep yerimizde saydık. Yani sezinde bildiğiniz gibi, istediğimiz bir türlü olmadı. Bir yeri İşaret etmek başka şey ,hedef göstermek başka şey. Bunu yaparken ,bu lige göre bütçe yapacaksınız, bu ligin içinde uzun mesafe koşacak oyuncular bulacaksınız. İyi yapılanma  ,oynayacağınız oyun şekline göre oyuncu bulmak ,yeşil siyah futbol reçetesi olarak  ,hep futbol ajantanızda  canlı tutulmalı. Çok para harcamak değil aslonan, doğru olan doğru yapılanmadır. Metin Çerlikin bu anlamda  takım içine sokulması ,onun futbol bilgi ve beceresini  Rüstemlere taşımak  bu senenin artı değeri de, Çerlikinde  omuzlarına binen yükte  bayağı ağır. Yeşil Siyah Kamptan bazı gençler için olumlu  bilgiler kulağımıza geldi. Gelecek gençlerde, ne kadar çok kaliteli genç bulursak Sakaryasporun yarınları bi okadar daha güvence altına alınır. Bu günün yönetimi ,Sakaryasporun yarınlarına ışık tutacak yapılanma için ,alt yapıda bulamadığı değerleri ,Türkiye açılarak yurt taramasında bulabilir. Bu iş için Metin Çerlik tam aranılan isimdi ,o isim şimdi  Rüstemlerde işbaşında .

SERKAN ÖNSAL VAKASI

Kulupler birliğinin değişmesini istediği, Serdar Tatlı Başkanlığındaki  MHK gecen hafta klasmanları belirledi. Baldan hiçbir hakemi yukarıya taşımayan, Ligleri  Süper lig ,A,B Ve C ligi hakem kategorilerine bölen MHK nin yeni uyarlamasında Süper lig hakemimiz Atilla Karaoğlan’ın yerinde  kalması, Levent Gümüşderenin B orta ,Oğuzhan Yiğit Karpuzun B yardımcı hakem katogorisine yükselmesi , Hakem evinde  elde avuçta kalan sevindirici  yeni sezon gelişmesidir. Suat Güz ile  Mehmet akıncın A yardımcı hakem klasmanında olması da  bana göre sevinilmesi gereken  bir hakem resmidir. Serkan Önsala gelelim, yeni klasman uyarlaması ile B kategorisinden C kategorinse düşmeyi içine sindiremeyen  Serkan Önsalın  ben bu kategoride maç yönetemem isyanına, düdüğünü duvara  asmakla sonlandırmış. Serkan Önsalın çok sevdiği hakemliği bırakarak  noktalamasını ne kadar doğru? Bana göre Serkan Önsal Sakarya hakemliğinde son yıllara damga vuran kaliteli bir isimdir. Bulunduğu yerin daha üstünde olması gereken serkan Önsal ,duygusal sentrom yaşayarak benden buraya kadar demesini bir yere kadar anlarımda , yıllardır klasman içinde gezerken ,klasman hakemliği sayesinde  ismini hep vitrinde tutmuş biri olarak, ben den bu kadar diyerek çekip gitmesi hoş olmamıştır. Kendine çok şey veren hakem evindeki gençlere en azından amatör kümede bir süre abilik yapabilirdi. Kendimden örnek vereyim, bende klasman dışı kalmıştım. Ama ben hakemliği bırakmadım ,hakem evine hizmete daha sonra  amatör kümede devam edip,yetişme çağında olan  genç hakemlere  el vermiş, yeri geldiğinde hiç zul duymadan onlara bayrak çekmiştim. Klasmanda olupta düşenlerin önüne bu örneği koyuyorum. Bu bakış açısıyla da  Serkan Ön salın bu duygusal fırtına sonrası MHK bıraktım mesajına el vermiyorum.

FB VE  SAMSUNA ÖZEL ALKIŞ GÖNDERİYORUM

FB nin futbol  sezonu için forma tanıtım reklamında  Ulu önder ,ölümsüz liderimiz M.K Atatürkün  ismini foram reklamının arka yüzüne taşımasını  alkış yağmuruna tuttum. Ben FB yi  ,FB Cumhuriyetini bu  tutkusundan dolayı  bir örnek girişim olarak aldım benim soframın üstüne koydum. Kimse kusura bakmasın  FB nin Cumhuriyet ve Atatürk sevgisininim yükseklik çıtası bu ülkenin Cumhuriyetine verdiği  değeri  diğer büyük takımlarda daha net olarak gördüğümü söyleyemeyeceğim. Bu konuda bir BJK olarak FB yi tek geçerim. Gelelim Samsunsporun hikayesine. Samsun ekipi yeni sezon giyeceği yeni Mor farmaların tanıtımında KADINA ŞİDDETE HAYIR isyanını almış forma tanıtımına taşımış. FB den sonra bir  alkışlıda Samsunspora gönderiyoruz. Bir yanda Atatürk sevgisini yüreklerden silmemek adına ,o sevginin kök salması için her etkinlikle onu yüreklere bir vesile ortak eden  FB ile, Kadına şiddete  karşı  dik duruş sergileyen  Samsunspor  takımlarına benim soframdan, alkış gönderiyorum. Kim ne derse desin bu cumhuriyette  adı ister tek adam ,ister reis  yönetimi olsun, adı ne olursa olsun  Atatürk sevgisini hiçbir karanlık düşünce yok edemez.

FB forma tanıtımındaki Atatürk resmi ve Samsunspor un kadına şiddete hayır forması

CANBERK  VAKASI

Son yıllarda, dışarıya oluk gibi para akıtmaktan ,illa da TFF 1 sevdası ile yanıp tutuşan beceriksiz yönetimlerin ,alt yapı futbol değirmenini iyi öğütememesi yüzünden , Sakaryaspor alt yapısından yetişip ,üst yapıya taşınan tek oyuncu ismi olan Canberk ,  hep tek alt yapı oyuncusu olarak konuşuldu  bu şehirde .Duyduk ki  Canberk 9 yıllık yeşil siyah  macerasının  ardından boşa çıkmış. Yeni yönetim ,yeni teknik kadro  yeni sezon için Yeşil siyah futbol tahtasına Canberk’in ismini yazmamış.  Kim haklı kim haksız diyerek bir adalet terazisi santraya koysak  ,bu kantar nasıl tartar.? Önce Canberkle başlayalım. Canberk alt yapı menşeli oyuncu olarak üst yapıyı gördüğü anlarda futbolu göz okşarken  kendini dışarıya atmalıydı, atamadı. Veya günün yönetimleri önünü kesti.Canberk  bu şehrin çocuğu olarak ,bu işte birazda duygusal davranarak  evinde kaldı. Yerine alınan  ve  Canberke verilen paraların iki misli paralarla onun yerine alınan oyunculardan formayı, söke, söke alan  Canberk  ,son yıllardaki finallerde ortaya koyduğu futbolla  tartışılır olunca , mevcut yönetim ,kendine takım bul demiş. Tamam bulunda  bunun için  siz zorluk çıkarmayın. Bu çocuk yıllardır fedakarlık yaptı,hala  kulüpten alacağı var. Verin parasını, gitmesi için kolaylık sağlayın bu iş tatlıya bağlansın. Yönetimle devam ediyorum, kimse  Canberk  konusunda yönetime gönül koymasın. Yönetim yeni bir yol haritası  belirledi,bu yolun içinde kiminle yol yürüyeceği konusunda ,tasarruf onlara ait. Bu nedenlerde  futbolda vefayı aramak  eskidendi. Bu gün vatan millet sakarya devri bitti. Herkes işbaşındayken duygusallığı bir kenara itip, günün futbol gerçeklerini futbol cebine koyacak. Bu yönetimler içinde ,futbolcular içinde geçerli olan futbol akçesi. Umarım Canberk olayında bir orta yol bulunur .

SAKARYA  SEVDALISI TURGUT BABAOĞLU

Gecen haftaki yazımda  Hendeksporun TFF 3 hikayesini yazarken ,zafer sarhoşluklarınızda göz önünde bulundurarak , taraflı tarafsız herkesi mutlu eden  bu yükseliş hikayesinin yerini ısıttması adına  bu gün gelinen noktada neler yapması gerektiğini  bu güne bırakmıştım .İyiki de bırakmış, iyikide Hendeksporun  hedefleri konusunda  bilgi toplamışım. Duyduğum en güzel haber Turgut Babaoğlunun  Hendekspora işaret ettiği Sakaryalılar ruhu. Duydum ki Başkan Babaoğlu yönetime teknik kadroya  şu mesajı vermiş, Hendekspor içerde dışarıda  Sakaryalılardan oluşacak bir transfer yolu  izlesin. Bunun içinde  Sakaryaspordan yetişen Muharrem Efe, Serdivanspordan yetişen stoper Kerim  Hendeksporun ilk transferleri olmuş. Teknik sorumlu Talip Toprak Sakaryalı arayışlarının sürdüğünü , bunun içinde FB alt yapısından yetiştikten sonra ,

sakaryaspor dahil bir cok profesyonel takımda  futbol şansını  sürdüren, bu gün İst. Beyoğlu çarşıda  sezon hazırlıklarına devam eden Alpaslan demirinde,  listelerinde olduğunu önüme bir Mavi Beyaz Hendek notu olarak koydu. Hendeksporu, Hendek sporla beraber sakaryalılık ruhunu futbol vitrinine koyan belediye Başkanı Turgut babaoğlunun bu yaklaşımını aldım futbol gönlüme koydum.  Atılan futbol adımı doğru adımdır, bu adımlara  bu şehirde el vermeli.  İşte tamda ben bu nedenle bu şehrim Sakaryaspordan sonra  bu şehrin bir başka Profesyonel takıma gereksiniver diye yıllardır konuştum ,yazdım. Bu alıcı olması içinde Hendek ve Sakarya el ele vermeli. Birlikten kuvvet, birlikten başarı doğar. Bir kez daha TFF 3 hoş geldin Hendekspor.

ALT YAPI HOCALARI

Bu gün Türkiye de alt yapılarda sorun hep aynı. Takımlar alt yapıya gözlerinin içi gibi baktıklarını kim söyleyebilir ki. TFF nin yabancı kuralını takımların önüne koyunca  ,türk futbolcularalar yapı gerçeği  bir kez daha tartışma konusu oldu. Ulusal konuşmacılar  han ki kanalı açsam ,bu konuyu tartışmaya başladılar. Efendim alt yapı hocalarının eğitiminden tutunda, aldığı paralara kadar hepsi  santrada tartışma konusu oldu. Alt yapı hocalarının günün koşullarına  göre daha  eğitimli olması, onların yaptıkları işin karşılığında mutlu edilmesi, alt yapıdan çıkacak oyuncu sayısını da tetikler. Ben bu konuda onlarla aynı düşündeyim.  Ne var ki bunlar bu günün Türkiye’sinde  yaşanmıyor. Ben Beşiktaşlıyım diye böbürlenen, imza atmamak için kıvırdıkça kıvıran Sergen yalçının  30 Milyon yıllık aldığı bu ülke futbolunda,  yönetimlerin alt yapı çalışanlarını görmesi ne mümkün. :Çarpık bir transfer modeli  her konuda  bütün takımlarımızı sarmış. Böyle giderse  bu sorun daha çok baş ağrıtmaya devam eder. Türkiyeye yabancı futbolcu çöplüğüne çeviren, yabancı transferlerine oluk gibi para akıtanlardır bu gün ki sürecin sorumluları. TFF de, Kulüpleri yöneten ,futboldan bir haber yöneticilerde , Futbolumuzun yabancı transfer konusunda gelinen noktada ki  ortak suçlularıdır.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!