Salı Sofrası Bu sefer daha fazla umutluyum

featured

Salı Sofrası

Bu sefer daha fazla umutluyum

Sakaryaspor TFF 1 çıkma umudunu bazen sallantı yarasada, dış saha performansıyla , acaba umutlarını Playofa taşıdı. Gecen hafta sonu içinde yer alan, Kastamonu maçını hesaba katmadan ,alınan farklı galibiyete fazla kafa yormadan,  ben yarına kilitlendim. Hasan Bilal denilen genç kardeşin son haftalardaki yükselen performansını alıp Playofa  bir umut olarak taşırken,  ben ne yalan söyleyeyim bu kez geçmişten daha fazla umut yüklüyüm.  Playofff bizim için bir hedef değil. Biz oraya  alışkınız.  Neden direk çıkamıyoruz, bu sevinci neden direk yaşayamıyoruz, bizim derdimiz bu.  Bakın  ben iddia ediyorum  bu takım playoftaki rakiplerinden çok üstün. Ama gel gör ki  bu kağıt üstündeki üstünlük sahaya taşınmadığı sürece bir anlam ifade etmiyor.  Playpfta ilk engel Vanspor.  Van takımı ile ligte oynadığımız iki maçta kazanamadık. Bir yenilgi bir beraberlik.  Bu gün iki soluklu bir maç oynayacağız. TFF 1 hedefinde ilk nefes yarın rakımı Yüksek Van’da alınacak. Ben bu maçta Sakaryasporun dış saha karnesini, Yeşil Siyah artı hanesine yazıyorum. Ben bu maçta kadro kalitesi daha iyi olan Sakaryasporu favori kantarında tartmak istiyorum.  Bir kez daha yineliyorum, inanın Palayof ki üç takımda  mevcut şartlarda Sakaryaspora rakip bile olamazlar. Yeter ki Sakaryaspor oyuncuları bu farkındalığa  daha fazla inanç yüklesinler. Ben TFF 1 umutlarının ateşinin Van’da yakılacağını  bekliyorum. Umarım yanılmam.

NOT  Futbolcularımız Vana gitmeden önce ortak bir demeç vermişler, Bizim ligimiz başladı. Eh hadi garı görelim sizi. Bu kadar iddialı laf edenlerin vardır bir bildiği diyerek  yarına kilitlendim bile. Bu arada  belediye destekli yönetimde boş durmadı, alacaklarını hesaplarına yatırdığı gibi  5 Milyonluk şampiyonluk primi sözünü  Van yolculuğunda futbolcuların cebine koydu. Eh bundan sonra  söz futbolcuların gari.

FUTBOL  11 KİŞİYLE OYNANIR AMA ..

TFF Süper liginde  şampiyonluk ateşi iyice yükseldi. Üç takım içinde hiç kimsenin şans vermediği BJK hala lider. Lider ama kadro derinliği planlaması iyi yapılmadığından son haftalardaki sakatlıklar takım içinde  dengeleri alt üst etti. Son iki haftaya girerlerken FB den 2,GS dan üç puan önde olmasına karşın otoriteler BJK şampiyon diyemiyor. BJK şampiyon olur veya olmaz, ben bu işin orasında  burasında değilim, ben Sergen yalçının sahaya 11 kişi çıkıyorsak sorun yok  tespitine katılmıyorum. Evet futbolda sahaya 11 kişi ile çıkmak önemli. Belki bazen bu mantıkla  bazı maçlarınızı da kazanabilirsiniz. Ama bir gerçek var her maçı bu mantıkla kazanamazsınız.  Kadro kaliteniz bazı maçlarda cebinizde olmalı. Kasımpaşa ,GS maçlarındaki yenilgileri bu mantıkla okuyamazsınız. Hele hele GS maçına bir bakın ,GS  ilk on birini bir kenara bırakın, yedek kulübesine bir bakın, birde BJK taşın hem ilk on birine hem de kulübesine bir bakın. Yok yok Bay sergen bazı maçlarda sahaya 11 kişiyle çıkılması önemli olmayabilir ama hedefe kilitleneceğiniz maçlarda hem ilk on biriniz ,hem de yedekten sahaya atacağınız hamle oyuncuları çok önemlidir. Onun için ben bu tespiti futbol gönlüme koyup hoşnut edemem. Bir Abubakar ,bir Cezzal  olmayınca bir takımda tüm dengeler  sarsılıyorsa o takımda kadro planlamasını yapanlar çok iyi düşünmeye şimdiden başlarlarsa iyi olur. Ha  bu BJK taş oluk gibi paralar harcayan FB ve GS  la bu yarışı buralara kadar taşımışsa  bu bir futbol alkışından fazlasını hak eder.

KOCAMAN SOL STOBER ARİF

Sakaryasporun Etimesgut’u rotasyonlu oyuncu grubu ile güzel ,umuveren bir oyunla yendiği maçta alt yapıdan üst yapıya taşınan ,üç yıllık profesyonel mukavele imzalanan 2003 doğumlu bir güncede son on beş dakikada forma uzatılmış. Bu gencin Sakaryaspora uzanan macerasını inanın taraftar gruplarının eleştirilerinden öğrendim. Kütahya TKİ Tavşanlı doğumlu Arif Kocamanının Sakaryaspor evindeki futbol macerası 2018 yılında başlamış. Genç takımda sol stoper olmasına karşın yaklaşık on gole imza atan  bir oyuncu kimliği ile alt yapıdan üste taşınmış. Sevindim. Nasıl sevinmeyeninki, nüfusunda Kütahya yazsa da bizim evde gelişen bir oyuncu. Alttan üste gelmek önemlide orada tutunmak  dehada önemli. Golcü kimliğimde olan bu genç Stoper umarız Yeşil Siyah kadroda kendine yer bulur. Bizim bu tür gelişmelere, bizim alttan üstten gelecek oyunculara ihtiyacımız var. Bir olsun ama temiz olsun. Ben bu son gelişmeye sıcak bakıyorum. Umarım üç yıllık mukavele için bu çocuğun cebine bir şeyler konmuştur. Temennim bu transferde emek sömürüsü yapılmamıştır. Yoksa Bursa ve Fb örneğinde gördüğümüz gibi ,eğer bu çocuk mevkisin de parlarsa alıcıları oldu mu ,mukavelesini uzatmayabilir. Bu nedenle de elinizi güçlendirmek, futbolcunun güvenini kazanmak adına  onu ekonomik yönde şartlar doğrultusunda mutlu edin. Bizim çocuk edebiyatı günümüzde karın doyurmuyor.

FUTBOL OYUN BE

Futbol bir oyun, futbol bir tiyatro gibidir. Futbolu tatbiki oynanırken ciddi boyutlarda oynanması gereken bir oyun. Ama bu oyunun sonunda düşmekte var, ligte şampiyon olmakta Var, sıralamada farklı yerlerde olmakta var. Şampiyonluk o takımın  oyuncusunu, taraftarını  sevindirir. Şampiyonlukla ,düşme arasında  bir yerde coşku bir yerde hüzün vardır. Geçtiğimiz hafta Rizeye evinde kaybeden  Denizlisporda bazı oyuncuların bu dramatik vedaya  fazla üzülmediklerini, hatta kimi oyuncuların güldüğü konu edilmiş. Düşmek tatbiki üzüntü verirde ,dünyanın sonu değil ki. Bu bir oyun ve bu oyunun içinde bunlar var. Gümeyipte, ağlasaydı o oyuncular ne değişecekti. ?  Millet olarak biz ne sevinmeyi, nede üzülmeyi gerektiği gibi yaşayamıyoruz. Her şeyde geri kalmışlığın içinde bocalayıp duruyoruz. Bu nedenle de Denizlisporlu oyuncuların hali  ülkemin gerçeğinin bir parçası olarak bir kenara konulurken, yineliyorum, futbol bir oyun, içinden çıkana ne fazla sevinmeli ,nede fazla üzülmeli.

UMİT ÖZATTAN SERGENE ÖVGÜ

Beşiktaş’ın şampiyonluk yürüyüşünde Sergen yalçına uzatılan pay bir hayli büyük. Futbolumuzun içindeki renkli isimlerden biri olan eski FB li bu günün teknik adamlarından Umit Ozat Sergen yalçın için bakın ne demiş. Sergen yalçının peşinde hacı, hoca takımı yok. O buna rağmen sırf kendi cabalarıyla Beşiktaş’ta başarıya koşuyor . Bu bizim değil Umit Ozatın gazetelere yansıyan görüşleri. Biz aldık bu görüşü buraya taşıdık. Doğrudur değildir takdir spor kamuoyunun olsun.  Bu doğrultudan hareketle ,Allah Allah futbolda hala hacı ,hoca ,cemaat elimi var ki Umit Ozat Sergenin başarısını dillendirirken böyle bir tespitte bulunma ihtiyacı duyuyor demekten kendimizi alamadığımızda itiraf etmeliyiz. . Bir ara FB nin başındaki Emre Belekoğlu’nda atıfta bulunan Umit Ozatın bir bildiği  var ki ulu orta çekinmeden bunları söyleyebiliyor. Baksanıza Bay Emre’ye  90+6 da gelen gole kazanılan A.Güçü maçı sonunda attı kendini cimlere önce yeşil cimleri öptü, sonra ellerini göklere doğru çevirip  sevinç narası attı. Aynı Emre’nin Rabia işareti yaptığı da hala sıcaklığını koruyor.  Sonuç Umit Ozatın  dedikleri doğruysa eğer ,kaldı ki kuvvetle muhtemel, hacı ,hoca cemaat veya adamı olanların ,bazı yönlendirmelerle ,bazı teknik adamların iş  bulduğu gerçeği bizim evin futbolunun gerçeği. Bu işte de yeni Türkiye manzarası içinde, liyakat yok be dostlar. Yükseklerde adamı olan ,o yere iyi göz kırpanlar ne alt liglerde, ne  TFF 1 de ,ne Süper ligde işsiz kalıyorlar. Birileri onları bir yerlere yamıyorlar. İsim mi vereyim? Ne olur bunu da siz bulun.

YARABBİM BU NASIL CEZA BE

TFF 1 çıkma yarışları hız kazanırken ,sokağa çıkma yasağı olmasına karşın, Corono tedbirleri kapsamında maçlar seyredeniz oynanırken, Giresun ve Adana Demir maçlarında ki tribün resmi ,taraftar yoğunluğu eşliğinde spor kamuoyuna servis edildi, Türkiye  bunu konuştu. Konuştu da ne oldu? Baksanıza  Adanada ki ve Giresun’daki maçlarda tribünleri istila eden taraftarlara  10 tlmpara cezası verilmiş. Gülmeyin ,gülmeyin burası Türkiye  be. Corono nedeniyle yasaklara uymayanlara  yüklüce para cezaları kesilirken, statlardaki bu lape lep seyreden seyirci kitlesine böylesine komik  bir ceza kesmek neyin nesi be. Bırakın seyirciyi bu Stadı kontrolü kendinde olan takımlara ne ceza verildi? Ey TFF ,(Bizde Cumhur Reis gibi olduk sonunda) adamına göre muamele ,iktidara yakın takımları kayırma alışkanlığı ile  Türk futbolunun eşit yarışma koşulunu rencide ediyorsunuz. Umarım bunun farkındasınızdır diyecemde  siz ede bazı şeyler yukarılardan bir yerlerden üflendiğini sağır sultan bile biliyor. Sonuç  böyle bir ceza ile tüm Dünyaya kendimizi bir güzel güldürdük. Bu gün ki Türkiye’de  herkesin gücü güçsüz olanlara yetiyor. Böyle bir gelişim içinde 10 tl lig cezanın lafımı olur.

GÜRKAN TEKNECİ FARKINDALIĞI

Hakem Derneğinde, genç Gürkan Tekneci önderliğindeki yeni yönetimin icraat dosyasından çıkardıkları yeni projeleri yaşama geçirmeye başlamalarıyla, benim ve de hakem evinin ilgi alanına girdiler. Gürkan Tekneci ve arkadaşları hakemleri sosyal alanda,  Sağlık alanında yapılan anlaşmalarla igi çekici hizmetlerle buluşturmalarını ,bazı alışverişler için piyasada yapılan anlaşmalarla ,indirim sağlamalarını , ben şöyle okumaya çalışıyorum, Gürkan tekneci ve arkadaşları daha önce yapılmamış olanları yapmak adına olumlu hamleler  yapıyorlar. Bu çoçuklar Hakem evinde daha önceki yemek yeme alışkanlıkların üstüne yenilikler eklemek adına  kafa yoruyorlar. Eee nede olsa bedenlerde gençlik ilacı var, eee nede olsa geçmişten ders ala ala büyüdü bu çocuklar. Ben hakem evindeki bu yönetimsel anlamdaki değişimi sevdim. Hizmet  etme yarışında  ben bu günki yönetimi yakın takipe aldım. Ben bu olumlu havayı gördükten sonra  Hakem evindeki bu değişimin  gelecek adına  Sakarya hakemliğine  ,sevgi birlikteliğine umut yükleyeceğini düşünüyorum.  Bu düşüncelerimin üstünü şimdilik örterken,  Gürkan tekneci ve ekibinin yolun başındaki hizmet adına yoğurt yiyişlerini beğendiğimi itiraf etmeliyim. Bazen değişimlerin içinden güzel şeyler çıkabiliyor. Hakem evinde bu değişime  el verenlere de buradan pay uzatırken bu konuda bir tesbitte bulunarak  sofranın üstünü örtüyorum. Hakem evinde yönetimsel anlamda öyle görülüyor ki Düğmeler  doğru iliklenmiş.  Corono nedeniyle tadı tuzu kalmayan, alınan yetersiz önlemlere birde ekonomik sorunların eklendiği bu yılın içindeki Ramazan bitti. Bayram yapacağız da nerede? Bayram yapacağız da han ki moralle. O yüzden bayram gelmiş neyime diyerek sofrayı topluyorum. Allah sağlık versin be dostlar diyerek siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!