Salı Sofrası Bize çalıştılar ama ..

featured

Salı Sofrası

Bize çalıştılar ama ..

Gecen haftanın içinden çıkan sonuçlar, ecel terleri dökerek kazanan Sakaryaspora puansal anlamda çok şeyler kattı. Kötü gecen futbol günlüğü içinde kazanan Sakaryaspor buradan üç puanı, Gümüşhane’nin kaybetmesiyle oradan da üç puanı, Karagümrük’e yenilen Urfadanda gelen üç puan. Bitmedi Bandırmanınım evinde Bugsaşla berabere kalmasıyla rakamsal olarak Sakaryasporun kasasına kendi kazandığı ile beraber 11 puan girdi. Sakaryasporun aldığı şans talih kader kısmet galibiyetin kıymeti , Çarşamba günü bilinirse ,gecen hafta sonunun getirisi puanlar bir işe yarar. Gümüşhane deplasmanında yaşanacak sonuç çok ama çok önemli. Bir kere Gümüşhane’de puan veya puanlar almak adına  Pendik maçının kötü futbol mirası tez elden savuşturulmalı.  NOT Engin hoca , Engin hoca bu savunma hattı ,bu haliyle bizi uçuruma iter. Onarma işi senin işin. Bu takımın orta sahası daha fazla topu dolaştırmalı. Çok top kaybı bu takımın Pendik maçında görülen önemli futbol hastalığı idi. Telafisi zor viraja girildi. Sezon başından beri başımızı ağrıtan savunmanın göbeği daha ideal ikili ile oynamalı. Orta saha kurgusunu da buna dahil ediyorum.  Pendik maçındaki ikili mümkünse bi daha karşımızda olmasın.

ERCÜMENT VE DİĞERLERİ

Pendik maçında oynanan futbol, iki farklı öne geçtikten sonra gördüğümüz futbol kâbusu kolay kolay unutulacak gibi değil. Şaka gibi bir şey. Orta sahada savunmada tel tel dökülen, çok top kaybı ile oynayan Sakaryasporda bereket kalesinde üç net gol pozisyonuna dur diyen Ercüment vardı. Penaltıyı bile doğru tespit etti ama kurtarmak adına şansı yaver gitmedi. Sakaryaspor kazanırken Futbol ilahları bizden yanaydı. Kalesinde devleşen Ercüment, uzun aradan sonra Rüstemlerde bırakmayıp Yeni Atatürk stadına götürülen Sezer Baturun girişimleri ile atılan bir birinden şık goller günün içinde kendine yer yaptı. Sezer bu takımda saha içinde olmasa bile kulübede olması gereken bir tecrübeli ayak. Kıymeti biline. Sağlık Mahire’de bu üç puanda yer açmak gerek. Bugsaş maçında onu yerle bir eden futbol ilahları ona da bir şans paketi uzattı. Tam maç biterken sezer Bodurla girdiği verkaçta attığı şık gol ona ve Sakaryaspora dönen şans topu öpücüğü gibiydi. Futbol oyunu böyle bir şey işte. Bazen seni vezir ,bazende rezil eder. Umarım Mahir sağlık bundan sonra daha sağlıklı futbol yürüyüşü içinde gollerine devam eder.

GÜRSESİN ARTILARI

Sakaryasporun sezon başı ve de sezon ortası transfer artıları içinde Gürses Başkanın attığı bazı transfer adımlarından olumlu olanları da var. Sezon başında Osman Özdemir’in işareti ile alınan kaleci Ercüment bu konuda başı çekiyor. Beykant ( pahalı olsada) olumlu transfer hamlesi içine itilmeli. Hep eleştirirken, bulunduğu ligin ekonomik resmine uymayan fazla harcamalara yapsa da  bir takımı yöneten Başkanın artılarını da hasır altı etmemek gerek. Devre arası transferinde bana göre Stober Cenk ile İstanbulspordan alınan Yunus Emre’nin takımın eksik yanlarını onarmak adına çuk diye oturmuş transferler. Ancak Pendik maçında ilk on birde sahaya çıkan Yunus Emre için düşeceğim futbol notları içindeki tespitlerimi şöyle sıralamak isterim. futbol kumaşı iyi  ,tek bası iyi oymayan, ayağına top yakışan bu kardeşin daha takıma tam adapte olamadığını gördüm.  Ama şu bir gerçek hem saha içini hem de yedek kulübesine zenginlik katar. Umarım İsmail Başkan transferde yaşananlar eksikler içini onarmak adına bilgi dağarcığını genişletmiştir.

BEKAROĞLU BURAK VE CANBERK

Her transfer ayında gitti gidecek, bu gün gidecek yarın gidecek diye transfer borsasını işgal eden Burak Bekaroğlu yine elde kaldı. Oysa satmak için çok tırmaladık. Neyse duyduk ki Burak Bekaroğlu ve de Canberk biten mukavelelerini uzatarak takımda kalmışlar. Umarım bu çocuklara hakları verilmiştir. Çünkü bu alt yapı üretim fabrikasından çıkan bu iki genç ,bizim çocuk ayağına bayağı hırpalandılar. Öyle sanıyorum ki (Canberki bilmem ama) Burak Bekaroğlu giderken Sakaryaspşora para kazandırmak adına talibi çıkması halinde gitme konusunda 2020 ye kadar uzatılan yeni sözleşmeye şart koydurmuştur.

ADAPAZARI KARAMAN HATTI

Adapazarıspor bizim ilin Amatör futbolda marka değeri. Ederini bulmasa da Karaman tesislerinin getirisi, arkasında duran Belediyesel destekleme cazibesinin onun yıldızını parlattığını, bu nedenle sahipsiz kalmadığını düşünenlerdenim. Adapazarıspor iki yıl aradan sonra dekar dönüş yaptığı Bal liginde hem teknik anlamda ,hem de oyuncu planlamasındaki yanlışlarıyla, Sakarya yarışında bile, Karasunun gerisinde kaldı. Bereket ondan daha kötüsü Sapanca varda, en azından Bala tutunmak adına Playof şansları önlerinde duruyor. Bu bilinen ayrıntılardan sonra gelelim sadede. Seyir anlamında futbol gönlümün dışında tuttuğum  Adapazarıspor için Rıdvan Sezer Başkanın, önüme koyduğu, içeriği geleceğe dönük hamleler sonrası  bazı genç futbolcuların gelecek adına sahaya  salındığını duydum. Rıdvan Sezer başkanın futbol bilgisine güvenirim. Adapazarıspor da şu sıralar Cevat, Talha ve Emirhan ismindeki gençler forma giyiyorlarmış. Ne güzel. Başkan İbrahim Aygün yeni yapılaşmak adına içerde dışarıda , bünyelerine uygun gençleri izlemeye başladıklarını benimle paylaştı. Bazı futbol gerçeklerini geçte olsa farketmek, bu uğurda adımların sıklaşması Adapazarısporun geleceğine ışık tutar. Ancak bunun için Adapazarıspor gençlik ile tecrübe hattını iyi onarmalı. Ve bir ayrıntı daha ,bu sene B alda kalmak adına ,transfer bitmeden daha akılcı hamleler yapınız.

AKYAZIDA FUTBOL BİR ALANA TAŞINIYOR

Akyazı’da köy sahaları tarih oluyor. Giden Akyazı kaymakamının öneresi ile daha güvenli olması adına Akyazı’daki her türlü maçların iki sentetik sahada oynanması projesi son olaylı Pazarköy  Eğitimspor-Taşkısığıspor maçı sonrası hayata taşındı. Bundan böyel  Altındere’de, bundan böyle Pazarköyde, bundan böyle Taşburunda ,bundan böyle Erdoğdu sahalarında Amatör karşılaşma oynanmayacak. ASKF giden Kaymakamın önerisini ,oy kaygısı dışında tutarak ,karşılaşmaların daha güvenli ve de sağlıklı oynanması konusunda dik duruş sergileyerek bana göre olumlu puan toplamıştır. Şimdilerde Hendek dede buna benzer uygulama devreye girerse şaşırmayız. Hacı kışla ve Kazimiye sahaları eli kulağında yeni yapılan sentetik sahaya taşınabilir. Özetle sadece Akyazı, özetle sadece Hendek, özetle sadece Karasu ,özetle Sapanca dada buna benzer uygulamalar gün olur karşınıza dikilirse şaşırmayın. Efendim bu haftalıkta benden buraya kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın ,kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!