Salı Sofrası Bir puan iyi puan

featured

Salı Sofrası

Bir puan iyi puan

Sakaryasporun büyük coşku ve umut yaratan Eyüp galibiyeti sonrası Manisa’dan getirdiği bir puanı ,ben iyi puan olarak bir kenera koyduktan sonra, size ucundan kıyısından maçın hikayesini anlatmaya çalışacağım Tuncay Şanlının Eyüp maçını kazanan on birden sadecede Muratı dışarıda bırakıp ogün olmayan , Sinana forma uzatması,kazanan kadroya ödül olarak görmek gerek. Sakaryaspor rakibinin çok pas yaptığı oyunun ilk bölümünde, savunmada pozisyonlu vermeden, kontratak anlayışı ile rakibinden daha fazla pozisyon üretti. Gecen hafta Eyüp maçı içinde elde edilen üç puanda kendisine yer vermeyi unuttuğum Del Valla, Manisa maçında özellikle ilk yarıda çok etkiliydi. Delvallenin yükselen bir oyun iştahı, İlk onbeş dakikada , Manisa’yı dörde bir yakaladığımız pozisyonda, kassangoya kötü sahanın zemininde katkısı ile ,kötü bir pas vererek çok önemli bir pozisyonu heba eden adam olarak boy gösterdi. Yine bir kontratak yolculuğunda , Varın devreye girmesiyle kazanılan penaltıdada,pozisyonunda içinde Delvalleyi gördük. sahanın en genç oyuncusu Ayberkin sebebiyet verdiği penaltıyı Kassango gole cevirdi ve Manisada önce biz havalandık. Ev sahip iik yarının sonunda savunmamızın sol tarafından ,ilk defa etkili geldi ve savunmanın sağı tarafının arkasına düşen topa Kerim Frey gelişine nefis vurdu ve Manisada ilk yarının futbol resminde, skorbotta 1-1 lik sonuç kendine yer buldu. İkinci yarıda maçın içindeki etkili pozisyonların rengi Siyah beyazdı. Lima denilen oyuncu sağdan arka direğe yapılan, kaçırmanın atmaktan zor olaçağı iki pozisyonda, topu kafasıyla ağlar yerine auta atınca maçın skoru yerinde kaldı. Tuncay Şanlı takıma alıştıkca bazı olumlu işlerde imza atıyor. Oyunun gidişine göre saha içine dokunuş zamanlamaları gayet iyi. Dongor geldikten sonra Erdinin gelişimine de el verdi,. İyi ki Dongor geriye dönmüş. Şanlıya bir not arka direğe yapılan ortalarda sağ ve sol beklere bir uyarı notu yaz.Söyle onlara hucuma çıktıklarında defansif özelliklerinde ceplerinde taşısınlar. Özellikle hucuma çıkma alışkanlığı çok olan Oğuza daha fazla hatırlatma yapılmalı. Herkes Lima kadar beceriksiz olmaz,her zamanda kaleci Çihan bir kurtaran olmaz.Bu maçta Kassangoya gereken kenar ortalar gelmedi. Bu nedenle de yetersiz olan Roşhinin çıkıp, Reşat Muhammedin oyuna girmesi doğru bir tercihti. Dedim ya ,Diploması yetersiz olan Tuncay şanlının,futbol aklı içinde yer alan takıma dokunuşları, gittikçe yerine oturmaya başlamış durumda. Eyüp ve Manisa maçlarında bunların ip uclarını gördüğümüzü düşünüyorum.

GS,FB SALLADI,BJK SALLANDI

Futbolda Avrupada özellikle Galatasaray’ın İngiltere’de Şampiyonlar liginde aldığı sonuç Türkiye’den sonra Avrupayı da salladı. Bir ingilizdevini evinde yenmek kolaymı? Galatasaray penaltı kaçırdığı maçta Manchester Unideti 3-2 yenerek bir üst tura göz kırptı. Fenerbahcada Konfederasyon kupasında kurduğu seçenekli kadroyla önüne geleni yenme alışkanlığını son maçtada da gösterdi. Eee bizim bir de üçüncü temsilçimiz var, adı Siyah BeyazBeşiktaş ,evinde sıradan bir takıma Lugonaya 2-0 dan maçı veren Beşiktaş tepetakla oldu. 10 Kişi kalmak ,evinde iki farklı galip takıma eksi yazmaz. Peki Kime ne yazar? On kişi ile nasıl oynanması gerektiğini futbolcularına anlatamayan, maç sonu istifa ederek en iyisini yapan Şenol Güneşe yazar. Lig ve Avrupa görülen oki FB,GS başbaşa kaldı. Beşiktaş yanlış yapılaşmanın bedelini çok erken ödedi.

SEBA VEİNSANLIK

Şu sosyal medya, geride kalan yaşanmışlıkların içinde iz bırakan resimleri,konuşmaları önümüze koyması, bazen geçmişle bu günü kıyaslamamıza ön ayak oluyor. Süleyman Seba ,hani şu türk futbol tarihine soru işaretleriyle yer alan ,Beşiktaşla şampiyonluk yarışına giren Galatasarayın, Ankaragüçünü farklı yenip şampiyon olduğu yılda ,Şerefli ikinçilikler ,şerefsiz şampiyonluklardan çok daha iyidir diyen Başkan. O Süleyman Seba’nın Türk futbolunda vede Beşiktaş Başkanlığında bıraktığı izler saymakla bitmez. Gelin şimdi onun İnsanlık üzerine yaptığı konuşmaya kulak kabartalım. İnsanoğlu Hilabazdır, Kimse bilmez kendini, Kime iyilik ettiysen Ondan Sakın kendini. A na rahminden çıktık pazara ,bir kefen aldık döndük mezara,İnanmayın insan samimiyetine, Menfaati için gelir Vecde,Allah cenneti vaad etmeseydi ,Allaha dahi etmezdi secde . Valla bu tesbitin üstüne bende imzamı atarım. Ruhun şad olsun büyük başkan,büyük Siyah Beyaz renk.

YETERLİ ÇALIŞTIRICI BELGELERİ OLMAYANLARIN GECESİ

Kassangonun iki nefis golle Eyüpün dokunulmazlığına son veren ,Sakaryasporunda ligdeki varlığına yeni bir soluk katan galibiyet, o kadar çok şey anlatıyorduki,sıçağı ,sıçağına bazı notlarımızı zorunlu olarak, bu haftaki sofranın üstüne bırakmak zorunda kaldım. Sakaryasporun başında kim gözüküyor ? Tuncay Şanlı dediğinizi duyar gibi oluyorum. Hayır Turgay karslı. Neden mi Tuncay’ın TFF 1 takımı çalıştırması için Pro lisansı olması gerekiyor,olmadığı içinde Prolisanslı Turgay karslı esame listesinde Sakaryasporun Teknik sorumlusu olarak gözüküyor. Gelin birde Eyüp e bakalım ,orada kim başrollerde Arda Turan. Peki öylemi? Eyüpte te Kerem yavaş ismi esame listesinde teknik adam resmi içinde yer alıyor. . Tuncay şanlı ve ArdaTuran Milli futbolcu olmanın verdiği avantajla, şuan A diplomalı teknik adamlar sınıfındalar. Bu lisansla TFF 1 takımı çalıştıramazlar ama, burası Türkiye,bul bir Pro lisanslı yardımcı ,tak göğsüne yönetici kartını ,bak işine .Aynen sakaryasporda,aynen Eyüpte olduğu gibi. Buna benzer örnekler çok.Mesela Antalyasporun başında, teknik adam havası atan Nuri şahin daha yeni A kursuna gitmiş. Özetle burası Türkiye, neremiz doğru ki, biz futbolun içinde sırıtan adamcılığın içinde yatan gerekleri yazmaya çalışıyoruz.

ŞU KIZLAR DENGEMİZİ BOZDU

File üstünde esen Bayan Milli Voleybol takım rüzgarı ,uyuştuğumuzu üzerimizden aldı,yerine sevgi ,yerine Cumhuriyet enerjisi yükledi. Onlar sayesinde sevinmenin farklılığının yaşadık. Sağ olasın Atatürkün, sağolasınız Cumhuriyetin kızları. Valla bir zafer sonrası,önce Milli marşımızı yürekten okuduktan sonra ,ardından döktürdükleri ,el kızı naziktir şarkısı eşliğinde çifte telli ile kalktım bende oynadım. Sizi çok ama çok seviyoruz be kızlar. Bize son yıllarda yaşamadığımız kadar yaşattığınız çoşkuyu bir kez daha ,ayağa kalkıp alkışlıyorum.

KOMŞU KOMŞUNUN KÜLÜNE MUHTAÇTIR

Futbolda rekabet içine, fitne fesat girmezse, insan hayatına canlılık katar. Umarım bu günki nesil bunu anlamayı yaşamayı başarır. kazandıktan sonra sevinçten çifte telli oynadığımız,göbek attığımız , Eyüp maçı sadece bize yaramadı,sadece bizim kanayan yaralarımızı sarmadı,peki öyleyse aldığımız galibiyet başka kime yaradı?. Kime olacak çıkışta olan ,kaybettiği iki haftanın ardından ,kalan haftaları içinde iyi yapılanmayla, kendini onaran ,bu sürecin içine üst üste içerde dışarıda dört galibiyet ekleyen, Komşumuz Kocaelisporun işine yaradı. Biz Eyüpün namağlup ünvanına son verirken ,bu yaşanan sonuçla zirvenin ateşi yeniden alevlendi. Umarız gün gelir bizde bu hesaplarıın içinde kendimize yer buluruz.

KALECİ ANTRENÖRLERİ ÇOĞALIYOR

Kaleci Muammer ,Sakaryasporun meşakkatli yıllarında Yeşil Siyah kaleyi koruyan eski bir kaleci. Süper Amatör küme başlamadan evvel Kaleci Antrenörü olarak Kazımpşa Birlikle anlaştığını Sosyal medyadan okudum. Bu gelişmenin izini sürerken kaleci Nurinin ( As Akyazıda ) Kaleci Şabanın Çolakın ( Ferizlisporda) Kaleci İrfanın ( K.Aziziyede ) kaleci antrenörü olarak görev yaptıkları karşıma çıktı. Daha başkalarıda olabilir,unuttuklarım beni arasınlar. Bu konuyu niye dilime doladım? Neden olacak kaleci antrenörü her eve lazım bir teknik adam resmi. Gittikçe artış göstermesine de sevindim. Pardon yahu ,Sakarya Caddesindede futbol dan yeni kopan Çoşkunun da, sakat ayağıı ile,yeni ameliyattan çıktıkdan sonra o sakat ayağına rağmen kaleci antrenörlüğüne merhaba dediğine,sahalara bu şekilde dönüş yaptığınıda buraya not etmek gerek.

BEN ERGÜN ÖZKAN ADINATARAFIM

CHP bu ülkenin siyaset içinde yer alan cimontosudur .Onun içinde sporda onun ne işi var demeyin,o her alanda siyasdet kalesidir. CHP iyi yönetilir ,kötü yönetilir,o bu ülkeye Atatürkün emaneti bir siyaset evidir. O evde şuan Genel Başkanlık secimi,yeni bir yönetim yarışı var. Beni tepelerdeki yarış ilgilendirse-de ,asıl ilgi alanım Sakaryada yaşananlardır. Bu günlerde CHP li delegeler İl Başkanlığı seçimine klitlendiler. Ben bu secimde Cumhuriyet gibi,Atatürkçü duruşum gibi, Ergün Özkan’dan yana tarafım. Ben Sakaryada bir olan Milletvekil sayısının artmasını,olmayan Belediye Başkanlıkları için Sakaryada sevmene yeni bir hava katacağına inandığım için, CHP adına kitlelere dokunacağını ,her kesimden oy alabileçek,oy isteyebileçek bilgi beceriye sahip olduğunu düşündüğüm , inandığım ,yeni bir yüz olan Ergün Özkandan yana tarafım. Bu yarışta olan Kamil Özkanında ,Ergün Özkandan yana tavır koyarak ,dengeleri değiştireceğini düşünüyorum. CHP nin ileri koşmasını isteyenler, gelin yeni bir yüz, yeni bir heyecanın adresi olan Ergün Özkanın etrafında klitlenelim.Ne dersiniz CHP li delege beyler,çok şeymi istiyorum?

SİPAHİ AYHAN

Spor dünyasından bir yıldız daha yaşama veda edip ebedi hayata doğru yol aldı. Sonbahar yaprakları gibi etrafımızda yol alan sevdiklerimiz, birer birer bizi terk ediyor. Ayhan Sipahiyi Serdivanspor Başkanlığı yaptığı dönemde tanıdım. Son derece saygılı duruşu olan, sportmen ruhlu, sarı siyah bir renkti. Son olarak gecen yıl Atatürk sporsalonun da ,oğlunun da teknik kadroda olduğu, Büyükşehir Belediye alt yapı maçı öncesi görüşmüştük. . Tribünden beni görünce, bir solukta yanıma ,samimi şekilde gelip, Nazım hocam sanılsın deyip kucaklamıştı. Kanserle mücadele verdiğini o gün öğrenmiştim. Yakaladığını büyük ölcüde bu dünyadan çekip alan Kanserle mücadelesine yenik düştü ve gecen hafta aramızdan ayrıldı. Sevenlerine yakınlarına baş sağlığı dilerim. Ruhun şad olsun güzel insan.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!