salı sofrası ) Berat Çetinkaya ( Bizim çocuk)

featured

salı sofrası

Berat Çetinkaya ( Bizim çocuk)

Sakaryasporu bu kez Berk İsmail’in golü de sırtlayamadı. Elazığ maçındaki kötü sinyallerin devamında çıkılan Uşak yolculuğunda, beklenen, arzu edilen  değil ,beklenmeyen sonuç çıktı futbol çantasından.  Bir takımın rot balans ayarlarıyla bu kadar oynarsanız o evin futbol evinde istikrarı zor görürsünüz. Uşaktaki beraberliğin analizini ben futbol aklımca böyle yorumluyorum. Bir başka ayrıntıda, bir farklı öne geçtiğiniz zaman  bu skora güvenmeyip, gol noktalarında yakaladıklarınızdan faydalanacaksınız.  Uşak önünde Berk İsmail’in golünden sonra pozisyon var ,gol yok. Beraberlik iyimi? Bu beraberlikle  hedeften uzaklaşırsanız, rakiplerle aranızdaki puan farkı açılırsa, tatbiki kötü. Bu maçın içinden çıkan iki golden birini atan Berat Çetinkaya bizim çocuğumuz. Yani Uşakta Sakaryaspor kendi bahçesinden yetişen Stoper Berattan aldı beraberlik  darbesini . EEEEEEE Futbol bu ,içinde böylesi anlamlı tesadüfler gün geliyor karşınıza dikiliveriyor. Bir kaç notta maçın içinden oyuculara, bir fark  çok tehlikeli. İkinciyi bulaçaksınki,Uşakta bunun için fırsatta gelmiş. Bir başka notta Şaban Yıldırıma gitsin ,çok şansız bir gol yedik demiş. Olabilir. Futbolda gol zaten şans ve beceri işidir. Sonra futbolda şans ve şansızlık ikiz kardeş gibidir be Şaban hoca. Çok şanslı olan sen bunu benden iyi bilirsin.

PAMUKOVANINDA İŞİ ZOR

Balda Kalaycıdan sonra gittim Ömer sarıcanın arabasıyla Pamukova’nın Bursa Zaferle oynadığı maçı test ettim. Valla maçtan çok yıllardır uğramadığım, bu nedenle göre şansım olmayan dostlarla kucaklaştım. Pamukovayla kucaklaşamadım, çünkü bu takım bu haliyle bu ligte tutunursa Mehmet atmaca ve ekibi Futbol Oscar’ına aday gösterilirler. Bursa Zafer  oyun alanının her bölgesinde Pamukovaya göz açtırmadı evine dört gollü bir üç puanla döndü. Sonuç Atmaca Mehmet devre arasında eksiklerinin ve sakatlarının oluşunun takım çok etkilediği iddiasını benimle paylaştı. Umarım o olmayanlar olurda Pamukova yukarılara tırmanır, yoksa bu halleriyle Bal ligi havasını alır kendi evlerine dönerler. Kalaycı son anda Bülent Yıldırımla yenilgiden kurtulup bir puan almış. Umarım bu puan bir şeylerin başlangıcı olur.

LEVENTİ FAZLA KOŞTURMAYIN

Levent Gümüşdere Sakarya hakemliğinde yıldızı yeni yeni parlayan bir umut ışığı. Hakemlikte ki istikrarlı yürüyüşü ona bu sezon Ulusal Orta klasmana taşıdı. Ama görüyorum ki İHK  bu çocuğa çok maç vererek bir yerde iyilik değil, kötülük yapıyor. Hem hedef hakem oluyor ,hem de yüzü ekşiyor. Neredeyse  ligi bu çoçukla bitireceksiniz. İlk yarı istatiğine baktım ,sadece süper ligte 13 maçı var. Önemli klasman grubu maçlarında çaldığı düdüklere bakmadım bile. Bakıyorum gecen haftaya Sapanca’da Levent Gümüşdere ,Kışla çayda Levent Gümüşdere. İHK Hakem atama sorumlusu, Akyazılı hakemleri birileri sağa sola zorunalarken ,bu çocuğu biraz geri plana alın demiyorum, bırakın dinlensin diyorum. Ne olursa olsun elindeki değeri hor kullanmayacaksın.  Levent Gümüşdereye bana göre İHK çok yükleniyor.

VARDA ÜÇ SAKARYALI

Sakarya hakemliği bana göre altın sezonu yaşıyor. Atilla Karaoğlan’ın bir numaralı ligte hem orta ,hem Var hakemi olarak yıldızı parlarken MHK  Varda iki Sakaryalıya daha Var eğitimi verdi. Sonuç Erkan Engin gecen hafta Varda görevliydi. MHK önümüzdeki sezon içinde Var hakemliğini TFF 1 ligine taşıma hazırlığının alt yapısını oluştururken, bir başka Sakaryalı  Serkan Ansalı da Var hakemi kadrosuna aldığını duydum. Hakemlerimiz adına ,Sakarya adına sevindim. Vardaki Üç hakemin ikisinin Sapancalı ,biriminde Akyalı hakem olduğunu söyleyerek, Sakarya hakemliğinde Akyazı ,Sapanca yarışı içine sokma gayreti içinde olanların kulağına küpe olsun. Erkan Enginde ,Serkan Önsalda bu ilin tecrübeli klasman hakemleri olmaları itibarıyla,  VAR hakemliğini fazlasıyla hakkediyorlar.  İleri koşun Hakemler, eskiye dönmeyin ,bu günlerde gözde olan Sakarya hakemliğinde siz bakın işinize. Bakın Karaoğlan Atilla kupada üç büyüklerin vitrinine çıktı. Rize adına vermediği gol çok konuşulsa da bazı ulama ,sansasyon meraklısı yorumcular gol temizdi desende gol temiz değildi ve Rizeli oyuncu GS savunma oyuncusuna faul yapmıştı. Atilla Karaoğlan bana göre bu maçta sınıfı geçmiştir.

MODA CALIMBAYLI SİVAS

Şu günlerde Türkiye Süper liglerinde Rıza Çalımbay ve Sivasspor  konuşuluyor. Mütevazi bütçe ,mütevazi oyuncu grubuyla Sivasspor şuan için zirvede . Sivassporu  şampiyonluk ateşini sardığı gerçeğini görmemek için futbol körü olmanız gerekir. Sivas’ı zirveye taşıyan ,şampiyonluk meşalesinin yanmasında önemli teknik adam becerisi olan Rıza Çalımbay, gecen hafta içinde bir gazeteye konuşmuş. Diaknenin parasıyla biz bir Sivas takımı kurarız demiş. Doğru demiş. Şuan transfer kıskacında olan takımlar kimler ? Başta BJK en borçlu  hem de bayağı yüklü . FB ve GS ın ise transfer harcamaları BJK oranla çok daha önde. İş bilmeyen takımların akıbetinin fotoğrafı UEFA kuralları ile birer birer ortaya çıkıyor. Yok öyle büyük ayaklarına yatmak, büyüklük geçmişte parayla satın alınabiliyordu. Şimdi öylemi ? Hesabını kitabını bilmezsen ,har vurup harman savurursan ,transfer yasağı, Avrupa kupalarından men cezası kulüp kapınıza asılıverir. Çalımbay’la devam ediyorum, Sivasın teknik sorumlusu diyor ki, üç büyükleri şampiyon yapanlara sesleniyorum, gelin Anadoluya ,gelin Malatyaya ,gelin Sivasa ,gelin Alanyaya   gelinde burada gösterin kendinizi. Yine Rıza Çalımbay’la devam ediyorum,Rıza hoca diyorki VAR uygulaması futbola yenşi bir adalet heyecanı yükledi. Ancak diyor Rıza hoca faal  hakemleri ,halen Süper ligde düdük çalan hakemleri VARIn başına koymayın ,bırakın bu işi bırakan eski hakemler bu işi yapsın. Bana göre VAR konusundaki düşüncesi TFF tarafından dikkate alınmalı.

BERKAY USLANIRMI?

Hendeksporda Berkay disiplinsiz davranışı nedeniyle takımdan uzaklaştırılmış. Belli bir yeteneği sayesinde Sakaryada ismi uzun yıllardır konuşulan bu çocukta , kendinle alakalı bir sorun var. Pamukovada dan da sorunlu ayrılan Berkay’a,  bu son olaydan sonra Sakarya’daki futbol kapıları kapanır gibi geliyor bana. Ayağına top çok yakışan ,ayaklarına hakim,  kendine değilde ,takımı adına oynadığında, her teknik adamın dikkatini çeken bir oyun yapısı olan bu çoçuk ,bana göre gelmesi gereken yere gelemedi. Bu son olaydan sonra  futbol sicili bayağı çizik yer. Bir insanın kendine yaptığı kötülüğü kimse yapamaz. Berkay ben nerede yanlış yaptım diyerek ,geçmişi ile ilgili filmi yeniden seyreder, aynaya bakarak kendini sorgulamayı becerirse ,belki yeniden bir yerden başlar. Berkay futbolundan dolayı değil, seyreden tepkisine karşılık giydiği formayı yere attığı için Hendekspordan uzaklaştırıldı. Ve hemen de Bal liginden Isparta’dan bir takımla anlaşmış. Umarım orada kendini sorgular, üzerinde var olan futboluyla çıkış yapar.

KIRKLARELİ-BURGAZ  HATTI

Kupada yılar sonra Trakya’da Lüleburgaz’ın yaptığını  bu sefer Kırklarelispor yaptı. Biliyorsunuz geçmiş yıllarda Naci Tolonların zamanında Lüleburgaz ,önce Fenerbahçe’yi ,sonra Beşiktaş’ı eleyerek büyük sükse yapmıştı. Sonra Burgaz’ı Altay eledi. O gün Altaya 4-0 yenilip kupaya veda eden Lüleburgaz için gazetenin biri şöyle bir karkatür çizmişti, be Lüle ,çabuk süle,ne oldu büle. Ama Lüleburgaz’ın o yıllarda kupada yaptığı bu çıkış Lüleburgaza büyük sükse katmıştı. Şimdi Burgaz Bal ligine kadar düştü. Kupada bayrağı Burgaz’ın vilayeti olan Kırklareli eline aldı. Kırklareli mütevazi kadrosuyla Süper ligte fırtına gibi esen ,Şampiyonlukta adı gecen Başakşehiri eleyerek Trakya’nın futboldaki varlığını yine Türkiye geneline taşıdı. Kupada  bir başka dikkat çeken sonuç var ama bunun adı sürpriz değil. Erzurumspor  ligte lime lime dökülen, Türkiye liglerinin en kötü savunmasına ,en kötü kalecisine sahip BJK taşı eledi. Bu Beşiktaşı elemek için Erzurumspor olmaya gerek yok ki. Beşiktaş’ı  açınacak hale sokan, Beşiktaşı borc batağına iten  Fikret Ormanın bıraktığı enkaz ,kupa dada tepetaklak gitti. Beşiktaşın bu gün ki yaşadıkları ,bu gün içinde bulunduğu karanlık yapı, her takıma örnek olmalı. Aman siz siz olun cebini değil takımını düşünen yönetiçileri takımlarınızın başına getirin.

KARASU MONŞER YAŞARINI KAYBETTİ

Karasunun geçmişinde sporda Siyasette ,iş dünyasında önemli bir yeri olan Kuyumcu Yaşar ( Monşer() yaşama veda etmiş. Dün gibi hatırlıyorum, son olarak onunla Öğretmenler Sitesinin karşısındaki kahvede sohbet etmiş, geçmişi yad etmiştik. Bu arada benden, onun maçlarını yöneten   A.Kadir Aypekin telefonunu alıp, Apdul hocaylada sohbet etmişti. Yaşar Abi benim Spor dünyamda, dostluk dünyamda, önemli bir yeri olan, Karasulu bir dost, önemsediğim bir abimdi. Karasu içinde dışa açılan sosyal bir resmi olan Yaşar Akmanın yaşama veda ediş haberini gecikmeli aldım. Üzül semde ,üzülmesem de ,ebediyet yolculuğunda, on beş günü geride bırakan Yaşar ağbiyi geriye getiremeyeceğime göre ,bırakında onunla yaşadığım anılar eşliğinde ,onu rahmetle ve sevgiyle ,ona ayrılan yürek bölümümde, onun adına gözyaşı dökeyim. Onu Karasusporda oynarken seyreden ,onunla görüş taş olan biri olarak, inanın onun ebediyete gidişine üzüldüm. Karasu kim ne derse desin içerde dışarıda, toplumda  önemli bir yeri olan güzel bir insanını kaybetti. Bu duygular eşliğinde sevgili Yaşar ağbime allahtan rahmet sevenlerine sabırlar dilerim.

SADECE BERKAY YILMAZMI YANDI ?

Sakaryasporun Elazığsporu on kişi kaldıktan sonra yenerek moral bulduğu maçta yaşanan sahaya girme olayı Berkay Yılmazın canını fena yaktı. Sevinçten sahaya giren bu gence Sporda şiddet yasacısından 6222 den işlem yapılınca Denetimli serbestlik ,para cezası ,1-5 yıllık Sakaryaspor maçlarına girmeme cezası Berkay Yılmazın boynuna asıldı. Taraftarların Sakarya spora verdiği zarara son örnektir Berkay Yılmaz olayı. Onun bu eylemi nedeniyle Sakaryaspor  disipline sevk edildi.  Burada yanan Sadece Berkay Yılmaz değil, Sakaryasporda bedel ödeyecek. Sporda şiddet yasası uygulansın, sporda şiddet yasası tribünlere de sıçrasın. Tribünlerin Sakaryaspora yüklediği cezalar Sakaryaspora büyük dert oluyor. Bu son olay umarım Sakaryaspor sevgisini yanlış devreye sokanlara da ders olur.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!