Salı Sofrası )Atem tutam ben seni

featured

Salı Sofrası

Atem tutam ben seni

Bir takımın kalecisi ,bir çok maçta çok konuşuluyorsa ,o takımın her hattı sorgulanır. Kaleci Oğuz geride kalan pazarda olduğu gibi, birçok maçın içindeki başrol oyuncuydu. Oğuz kurtardı, Berk İsmail attı Sakaryaspor Tuzla gibi önemli bir rakipi yenip şimdilik oksijen çadırından çıktı. Ben Tuzlasporu İstanbuldada  seyretmiştim, bu seyrettiğim Tuzlaspor, gerçekten iyi bir takım ve biz ,bizden iyi olan bir takımı yenerek Uşakta yaşanan beraberliğin üstünü bir nebzede olsa örttük. bu galibiyete bakarak hayal satmayın, bu takımın Tuzla karşısında ilk on birde yeni transferlerden sadece Sinan Özkanı seyrederken kanatların yine iyi olmadığına şahit olduk. Orta saha etkinliği olmayınca bol bol hücum yedik. Savunmada  özellikle yan toplarda etkili olamayınca kaleci Oğuz ve kale direklerimiz çok zorlandı. Tuzla savunmasının ikram pasıyla gelen gol olmasaydı, biz çok sıkıntı çekerdik çok. Bu takımın orta sahasında gecen yönetim tarafından alınan Nuri Fatih  ile Denis taşkesen iyi ki kalmışlar veya yönetim iyi ki bunlar eski yönetimin aldığı oyuncular diyerek gözden çıkarmamış. Sonuç bu takımın yeni transferlerle bütünleşip, istikrara koşacağı günlere daha var. Umarım bu süreç kulübedeki yetersiz teknik adamlara rağmen çabuk ayaklanır. Sözün kısası ve özü bu takım zorlasa zorlasa playofu zorlar. Gerisi hikaye bende hikaye anlatmayı sevmem.

OTOPARKCI, KÖFTECİ,SUCU  HİKAYESİ

Cumhur Genç ve  ekibi takıma hava vermek adına şampiyonluk bestesi yapsa da ,stada gelen seyirciye ,Otoparklara giren araçlara bakınca  karşılığını göremiyorsunuz. Tuzla maçı var ,tribünler boş gibi, Otoparkçı bağırıyor boş otoparak gelin gelin diyor da ,nerede arabalı seyirci?  Sakaryaspor bu haldeyken Otopark boş olsa ne yazar. Köfteciler bağırıyor ,lahmacuncular bağırıyor bağırmasınada ,tezgâhlara yanaşan  yok ki. Hem sonra birde günün ekonomik dramı var. Millette para yok ki tribüne , Köfteciye koşsun ,Otoparka koşsun. Köfteci Otoparkçı  size sesleniyorum, bizim seyirci başarı ister ,başarının izi puan cetvelinde yoksa ,umut yoksa ,evinde oturmayı tercih eder. Böyle olunca da stad önünde gelir bekleyen Otoparkcı, Köfteci ,sucu bağırsa ne yazar. Futbolda başarıya endeksli olursanız, yönetici elini cebinize atmaz ,şehrin dinamiklerinin kapısında nöbet tutarsa ,kaşkol satarak Sakaryasporun sorunlarını örtmeye çalışırsa, inandırıcı olmaz  ve sonun dada tribünler size gereken ilgiyi göstermez. Yönetimlerde inandırıcı olmak çok önemlidir. Bu şehir bu yönetime ne kadar güveniyor?

YASER GİTMİŞ

Sakaryaspora gol noktaları için sez onbaşı büyük umutlarla alınan yaseri ne yalan söyleyeyim hiç gözüm tutmamıştı. Bir golcü için çok fazla yetenekli olduğunu futbol aklıma bir türlü kabul ettirememiştim. Nalbant yönetiminin transferi olan Yaser ,açıklamalar doğruyu işaret ediyorsa ,yönetim yaserin gitmesini hiç istememiş. Yaser Sakaryasporda kalmacam senaryosu eşliğinde son gün Alta’ya gitmiş. Ben beğenmesemde bu gün ki yapı içinde alternatif santrofor olarak o bize lazımdı.  Yaser Altaya gitmiş, demek ki bizim futbol gözümüz ondaki yeteneği görmemiş. Sonuçta Yaser  TFF birinci lig takımına gitti. Bakalım orada neler yapacak?

DEMİR YUMRUK

Demirspor bu ilin futboldaki marka değeri yüksek, yaşı kemale ermiş bir takımdır. Demirspor formasını geçmişte giymek çok zordu. Çünkü o yıllarda Demirspor aldığı futbolculara iş veriyordu. Bu gün statüsü farklı olduğu için, takımsal anlamda yapılaşması farkındalık yaşıyor. Geçmiş böyleydi, gelin hep berabere bir yumruk eşliğinde bu güne dönelim. Son yıllarda Süper ligte çıta yükseltmeyen ,genç yaşlı kadro anlayışı ile gününü gün eden Demirsporda, geride kalan Cumarteside yaşanan bir Yumruk olayı , Demirspor adına spor aleminde çok sorgulanır. Geyve 1-0 öndeyken, İkinci sarıdan kırmızı gören Yıldırayın, maçın hakemi Bilal inciye yumruk atması ile 90+3 de yarım kalan maçın içinde Hakeme atılan yumruk aslında Demirspora atılan bir yumruktur. Bu saatten sonra (Her ne kadar maçtan sonra bazı Demirspor büyükleri hakem soyunma odası önünde bu olay için hakemi ateş hattına atmak adına söylem siyasetine bürünse de )akli selim Demirspor yöneticileri ve teknik kadro, Yıldırayın sırtından Demirspor formasını alırlar diye düşünüyorum.

KANBUR FATİHİN HÜNERLİ ELLERİ

Fatih Kamburu futbolculuğundan tanırım. Tembel ama, akıllı bir futbol beyni vardı. Futbolu bıraktıktan sonra ,Teknik adamlık adımlarını attığı Erenlerspor alt yapısında, önemli işler yaptığını görmek, beni onun adına sevindirdi. Bizim evin amatör futbolunda  iyi bir teknik adam çıkışı içinde hızla yol almasının yansıra ,Erenlersporda yaptığı işin karşılığını da şampiyonluklarla buluşması  ,yetiştirdiği oyuncuların dışarıya açılımı ,benim için farklı bir artı değerdir. Erenlersporda kısa sürede alt yapı gruplarında 16 şampiyonluk yaşaması, bu süreç içinde yetiştirdiği ,geleceği olabileçek futbolcuları başta Sakaryaspor olmak üzere ,Boluspora, Eskişehirspora, Konyaspora, Bursaspora , Ankaragüçüne  ,son olarak Erenlerspordan iki genç yeteneği Altınordu’ya gönderen kişinin karşılığındaki Teknik adam ismi ,Fatih Kanbur ise ,burada durup, genç yaşta, alt yapı teknik adamlığında bunları yapıyorsa eğer, ondan bir futbol alkışını neden esirgeyelim ki. Akıllı bir futbol beyni n olduğu yakıştırması eşliğinde onu anlatırken , Umarım Fatih Kanbur, daha farklı platformlarda değerlendirilir. Umarım bu çalışmalarını görüp ona daha iyi imkanlar sunan birileri çıkar. Sonuç Erenlersporda Fatih Kan burun Teknik adamlıkta yükselişi, hem Erenlerspor adına ,hem Sakarya’nın geleceği olabilecek gençleri adına bir şanstır.  Unutmadan Fatih Kanburun Teknik adamlıktaki karnesini iyilerle süslemesinde, ona bu takımın teknik adamlık formasını veren Erenlersporada pay uzatmak gerek.

HAK YEMİYECEKSİN (ORKUN DERVİŞLER HİKAYESİ)

Orgun Dervişler Sakaryaspordak Sakaryalı oyunculardan biri. Bugüne kadar Yeşil Siyahlı ekipte beş altı maç oynadı. Mevcut yönetim kendi özel dünyasının yeni yapılaşmasını inşa ederken Alpaslandan sonra Orkun Dervişlere de kendine takım bul talimatı göndermiş. Orkun takım buluyor ama gel gör ki giderken, alacaklarından ferakat edeceksin notu önüne konuluyor. Orkun diyor ki dışarıdan gelip gidenlerin alacaklarının yarısı ödenirken, neden bana ödeme yapmıyorsunuz, Yönetim yanıtı TFF ye git. Orkun’un yanıtı ben sakaryalıyım ,Sakaryasporu TFF ye vermem diyor ve takımdan her şeyinden vazgeçerek ayrılıyor. İşte Sakaryaspor yönetimi ve işte Sakaryalı bir gencin tutumu. Siz söyleyin kim haklı? Ben söyleyeyim, haklı haksız ayırımı yapmayacağım, bir takımı yönetenler adaletli tutum ve davranışlarıyla büyürler. Bu gün izlenen yol içinde siz ,Sakaryasporu ,Sakaryalı gençlere nasıl sevdireceksiniz? Orkun Dervişler giderken hakkımı helal etmiyorum demiş. Haklımı? Bana göre yerden göğe kadar haklı.

GELECEĞİN TAKIMI

Sakaryaspor yönetimi gelecek sezon için, olası transfer yasağı için, 31 Ocak’a kadar transfer tahtasını açık tutup, takıma bolca futbolcu kazandırmanın plan projesini yapıyormuş.  Bu süreç benim sofra yayınlanmadan önce doldu.Mekkede dilen ,medinede tağıt.forma satarak takıma gelir getirmeye çalış, takımın içini tıka basa doldur. Bu ne perhiz ne lahana be. Bu projenin maliyetini açıklayın da bilelim. Gidenlere para ,gelenlere para. Sezon sonunda çıkacak açı fatura nasıl ödenecek? Sezon sonu öyle gözüküyor ki transfer tahtası kapalı olacak ve biz bu yönetimin gelecek sene için hazırladığı takımla yol alacağız. Yahu Allah’ını severseniz alt yapı gençlerini kazanında Sakaryasporun geleceğine katkı yapın. İbrahim Nalbant yönetiminin açtığı transfer yasağının kaymağını bu yoldan yiyemezsiniz. Bana göre Sakaryaspor yine bir meçhule doğru kulaç atıyor. Geleceğin takımın kurarken alt yapıyada biraz el atsanız diyorum. Hep dışarıdan gelenlerle  ,hep bu gelen gidenlere TFF lik olmak yerine ,kendi gençlerinizi yarınlara hazırlasanız fenamı olur. Bu gün takımın başında olan Şaban Yıldırım alt yapı önemini iyi bilen bir teknik adamdır. En azından bende bıraktığı intiba böyle. Bu konuda  son söyleyeceklerim kulaklara küpe olsun, sen yıl sonu Transfere kapalı olacağın için takımına seni seneye üst sıralar için zorlayacak takım kuruyorsun. Doğrumu?  Ama şunu bir kenara not edin siz geleceğin takımın kurarken el oğlu ( Transfer Yasağı olmayanlardan bahsediyorum)  sezon başı istediği oyuncuları basacak parayı alacak. Bitmedi, gruba TFF 1 den gelecek takım veya takımlar olabilir. Yani siz bu yoldan transfer yasağını şimdilik delerken ,rakipleriniz yine güçlenecek. Bakalım giden yönetimin kurduğu futbol torbasını delik deşik ederken ,kadroya yeni tam on oyuncu monte ettiniz. Umarım bu takviye düşünceniz Yeşil Siyahlı renklerle uyum sağlar.

ŞU BİZİM MEDYA

Sakaryaspor Uşak maçı sonrası, bazı çok sattıklarını iddia eden gazetelerin spor  sayfalarına bakıyorum da ,şaşırıyorum. Şampiyonluk hayalleri bitti, bu takım play oofada kalamaz başlıkları için Enver Ersever’in ayrıntılardaki söylemini kopya çekerek ,veriyorum ,verin mehteri. Gazetecinin işi gaz vermek değil ,gerçekler eşliğinde yol gösterici olmaktır. Bu şehirde bu konuda Metin Çerikli tek geçerimde ,bu ilde doğru yazanlar, doğruları haykıranlar iş bulamıyor ki. Bu gün Uşak maçı sonrası kötümser bir hava çizenlere ben diyorum ki GÜNAYDINNNNNNNNNNN. Bu takımı ürkek kalemlerinizle, birilerine yaranmak adına yükseklere taşırken ,bu günleri neden önceden  göremiyorsunuz, veya görmek istemiyorsunuz. Sezon başında TFF dosyalarını zor halleden, üç puan silinmesiyle sarsılan İbrahim Nalbant ve ekibine yönelttiğiniz acımasız kalemlerinizi neden başka bir yönetim gelince  cebinize koydunuz, gerçekleri neden manşetlerinizden sakladınız. Bir takım yok edilip, başka takım kurulurken neredeydiniz? Bunun yanlışlığını ,takım içi dengelerin yerle bir edildiğini neden  yazamadınız. (Cavit Dereliyi tenzih ederim) Üstü kapalı şampiyonluk hayal demekle bu iş olmaz. Sakaryaspor neden buralara geldi diye cesaretle sorgulamazsanız, kaleminizdeki korku duvarını bir kenara koyup, sakaryaspor için neyin doğru olacağını net bir şekilde ortaya koymazsanız ,günlük yazılarla kendinizi avutursanız , Sakaryaspora en büyük kötülüğü yaparsınız. İkinci Uşak vakasıymış,yahu takımın içiyle ,dışıyla bu kadar oyanarsanız ,takım olamazsınız be. Bakın Kastamonu’ya ,bize yenildikten sonra hep kazandılar. Sadece  son olarak şampiyonluk adayı Bandırma ile deplasmanda berabere kaldılar. Futbolda istikrar için elinizdeki takımı yaz boz tahtasına cevirseniz ,oradan verim almanız zor ,zaman alır ve de mucize olur. Ben hayal satamam ,bu takım bu düşünceyle bu yönetim modeliyle hedefe koşamaz.

ZIMBA PARİSTE ( SAKARYASPOR  ORADA)

Askf Başkanı Yaşar Zımba, eski Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekiş, Karatede hakemliğinde dünya markası olan Uğur Kobaşa destek için gecen haftayı  Fransa’da geçirdiler. Bu süreçte Fransa’da gezen ,Parisin ünlü Eyfel kulesi önünde, Sakaryaspor kaşkolü ile boz veren Yaşar Zımba, Uğur Kobaş, Cevat Ekşi bir yerde Fransada Sakaryasporunda reklamını yaptılar. Hem Uğur Kobaşa  destek veren ,Elinde Sakaryaspor kaşkolü ile resim veren,Sakaryasporun ismini Eyvel kulesi altına kadar taşıyan  Yaşar Zımbayı, seversiniz veya sevmezsiniz, o sizin sorununuz. Ama bazı gerçeklerinde görün, ASKF Başkanı Yaşar Zımba Sakarya futboluna ,Sakaryaspora  her zaman el vermiştir. Onu amatörlükle suçlayanlar ,onu Sakaryaspora layık görmeyenler ,önce kendileri Sakarya spora onu sorgu masası üstüne koysunlar. Ben yaşar Zımbayı meyve veren ağaç olduğu için taşlandığını düşünüyorum. Sanırım Bu konuda Zımbanın   Sakarya’da Yıldızı parlayan biri olmasını çekemeyenler var .

AZİZİYE İSYANI

Karasu Aziziyespor şu sıralar bizim evin futboluna, alt yapı maçlarına Karasudan el veren en önemli takım. Karasu Aziziyespor bir mahalle takımı. Arkasında onları taşıyacak önemli, bir güç yok. Mahallesi, mahalledeki taraftarı ,gönüllü yönetim kadroları onları bu günlere taşımadaki en önemli aktörler. Geçmişte  ulaşım konusunda  Karasu Belediyesinin verdiği bir el vardı,duydukki günün Belediye Başkanı bu eli geriye cekmiş. Çeker mi? Çeker. Ama kazın ayağı hiçte öyle değil, Spor kanunu var ve bu kanun diyor ki spor yapan kulüplere Belediyelere bu yoldan ayrılan fondan yardım edeceksin. Belediyeler zaten Spor kulüplerine cebinden değil ,bu yoldan yardım ediyor bu güne kadar. Bugün Karasu Belediyesi bu yardımı Karasuda spor yapan kulüplerden kesiyorsa yanlış yapıyor. Bu Belediyeye  yukarılara şikayet edin. Bu konuda Karasu Aziziyenin ve de diğer kulüplerin sorunlarını Aziziyenin CHP li Meçlis üyesi Mehmet genç Karasu Meclisinde dile getirmişti. Duydum ki Karasu Aziziye otobüs bulamadığı için, bu desteği Belediyeden göremeyince ,alt yapı maçına gidememiş. Aziziyeli dostlar, bu belediye Başkanından ne Karasuya ,nede spor kulüplerine hayır var. Bana sorarsanız alın yanınıza Muammer Uçkan Başkanı ,çıkın semtinize, çıkın karasuya ,Karasulu spor severlerden yardım isteyin diyecemde , bir takımın yaşaması için buda bir care değil. Karasu Aziziyespor ve diğer kulüplere tavsiyem, kendi yağınızla kavrulmaya bakın. Bir önerim daha var ,bu günden tezi yok ,gecen secimde çıkış yakalayan DR Kerem için hemen çalışmaya başlayın. Karasunun kurtuluşu vallahi billahi DR Keremde. Karasu onu seçmeyerek inanın önemli bir beş yılı heba etti. Belediyecilik bu gün ki iktidarın işi değil. İnşallah bi dahaki seçim Türkiyenin uyanan ilçeleri arasına Karasuda adını yazdırır. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!