Salı Sofrası Antalya’dan geri kalanlar

featured

Salı Sofrası

Antalya’dan geri kalanlar

Sakaryaspor ,Antalyadan döndü. İkinci yarı hazırlıkları içinde neler vardı? Öncelikli olarak Koronaya karşı sağlıklı tedbirler vardı. Bu nedenle özel maçlar kampın sonuna sıkıştırıldı. Daha ne vardı? Alt yapıdan dört gencin yansıra Sezon başı Karasuspordan alınan Murat Kaan çalıktan sonra, Hendek Dereköyden futbol ışığı görülen bir amatör oyuncu ,Ferdi Albayrak’ta kampa çağrılanlar arasında  yerini aldı. Kim izledi, nasıl çağrıldı? Takıma katılacak mı? Bu soruların yanıtı şuan için bende yok. Alınır alınmaz  ,bana göre Sakaryada  gözden kaçanlar olsa da ,radara takılanları takıma kazandırma hamlelerini önemsemek gerek. Güzel hareketler bunlar. Kırşehir karşısında oyun iyi sonuç kötü yakıştırması medyaya yansıyan maç analizi. Gitmedim ,görmedim, görmediğim bir maç içine de kötümser düşünce yükleyemem ,sonuçta  özel bir yenilgi. Bizde namağlubuz ,öyle kalmaya devam edelim ,gerisi hikaye. Ercüment Hülaku Coşkunderenin Antalya havası kokan demecine bir bakalım, kaldığımız yerden devam edeceğiz demiş. İşte bu iddialı sözü önemserim.  Bazı bize yakın rakiplerin ekonomik hastalıktan ötürü transfer  politikalarına yeni düzenleme  getirirken, içini dışını yeniden inşa  ederken elindeki güçlü kadronun eksik olan yerlerini onaran Sakaryasporun TFF 1 hamlesi için her şeyi didik didik etmesi  ikinci yarı için bu şehre umut taşıdığını kim inkar edebilir ki.? Türkiye krizde  valla bizim büyük şehir testekli Sakaryamız bu konuda şanslımı ,şanslı. Ne diyelim ama havamız bozulmasın.)

YARIM KALAN  HİKAYE

Sakaryaspor  zirveye kurulduğu beş puanlık avantaj la Antalyada  ikinci yarı hazırlıklarını tamamladı ve Pazar günü  itibarıyla Özel İdare maçının hazırlıklarına Rüstemlerde  başladı. Sakaryasporun TFF 1 çok yaklaştığı  bir futbol kostümü giydiği ilk yarının hikayesi bazı kalemlerce ele alınırken, Başkanın ve de mevcut Teknik sorumlumuzun yaşadığı heyecanlarında iki koldan ele almışlar. Bu günün mevcut Başkanı bir kez şampiyonluğa çok yaklaşan isim olmuş. Teknik sorumlumuz Ercüment Hülakü Coşkundere ise Sakaryasporla ilk yarı itibarıyla  iki kez liderlik yaşamış. İlk lider olduğu yılın ikinci yarısını, aynı ayar taşıyamayınca ,takımdan ayrılan Coşkundere acaba bu sezon sonunu görecek mi?   Bu gün şansı yaver giderse öyle gözüküyor ki Sakaryaspor, Coşkundere aşkı  sezon sonunu TFF 1 le taçlanmaya çok yakın. Bu gerçekleşirse hem mevcut başkan hem mevcut teknik adam Sakaryasporda yarım kalan şampiyonluk hikayesini  Rüstemlere taşıyabilecekler. Dile kolay tam 2004 de son şampiyonluk yaşayan bir takım dan bahsediyoruz. Umarım hem Başkanın ,hem teknik adamımızın yeşil Siyah forma üzerinden besledikleri şampiyonluk tacı bu şehre gelir. Gelirse ne yaparız? İsterseniz bu sorunun ne anlam ifade ettiğini sizlere önümüzdeki hafta dilimin döndüğünce anlatmaya çalışayım.

YILIN SPORCUSU ( KARAOĞLAN -KÖSEOĞLU-VE  SALİH GAZOZ)

Eskiden okunurluğu olan yerek gazeteler,  her yıl sonu yılın sporcuları anketi yaparak ,bu yoldan gazete trajlarınıda artırırlardı. Şimdi bu işi yapacak gazete ve tecrübeli kadrolar olmadığı için bu yıl sonu heyecanı rafa kalktı. Bu işi bu sene ben bana ait köşeme taşıyorum. Bana göre  yılın sporcusu  bizim ili ( Sakaryanın adını) Süper lig hakemi olarak tüm Türkiyeye taşıyan Atilla Karaoğlandır. Geçmişte bu ligde bir çok hakem düdük çaldı ama Atilla Karaoğlan Türkiyenin futbol hakemliğinde gelişen yüzü olarak bu uğurda yeni bir sayfa açtı. Eğer  arkasında Bir A. Kadir Aypek olsaydı ,inanın o şimdi iki yıldır adı Gecen FİFA hakemliği kokartını göğsüne takardı. 2021 de olmadı, umarım 2022 de olur. Atilla Karaoğlandan sonra  yılın sporcusu adaylarından birini salonlardan çıkartıp önünüze koymak isterim. Ali Köseoğlu Basketbolde Süper hakem olarak pota altında düdük çalan bir başka Sakaryalı tanıtım ismidir. Yılın sporcusu olmaya daha başka adaylarda vardır. Ama benim bir yanım hakem kökenli olduğu için yılın sporcularını hakemlerden seçip sayfama koydum. Sizde var olan başkalarını çıkartın yazın Valla gücenmem . Not.  Atıcılıkta Salih Gazozu unuttuğumuzu falan sanmayı. O sadece Türkiyeyin değil, atıcılıkta  aldığı şampiyonlukla bu konuda  gecen yıla damga vuran şampiyon Sakaryalı sporcumuz olma başarısını  gösterdi ve de gururumuz  oldu.

 

FB TEŞEKKÜRÜ

Aziz Yıldırım ve arkadaşları malum darbe girişimine kafa tutanlar olarak sorgulandıkları davadan berat  ettiler. O günlerde bizler ,Sarı Lacivertli futbol evinin ,yöneticisiyle ,taraftarıyla  oynanan  oyuna karşı direnişlerine el vermiştik. Hatta hiç unutmam bir BJK lı olarak ben bu asil duruşu görünce ,keşke bende FB li olabilseydim diyerek bu direnişe  alkış göndermiştim. FB Cumhuriyetçidir, FB Atatürkcüdür, bu konuda düşüncelerinden ödün vermeyen bir futbol evidir FB. Ancak Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının beratının onanması sonrası, mevcut yönetimin ,yandaş gazetelerde başı çeken Sabah ve Hurriyete teşekkür  metni göndermesi beni derin düşüncelere itti. FB nin malum darbe girişimcilerinin kıskacına alınmak istendiği dönemde ,özgür, tarafsız basının Cumhuriyetin, Sözcünün ,Bürgünün bu konuda FB nin yanında duruşu ortada dururken ,Teşekkür metninin ilan olarak yandaş gazetelere verilmesini, inanın hala anlamış değilim. Anlayan birileri varsa ne olur bana da yazsında bende bileyim. Yok yok var bunda bir şeyde acaba ne ?

AMATÖR ÖDÜL ( KAYSERİ VERMİŞ )

Efendim gazetelerde bir haber okudum, haber kayseri kaynaklıydı. Konu futbol, konu Amatör olunca dikkatimi çekti. ASKF  Yönetim kurulu  ve Futbol İl Temsilçisi  birlikte istişarede bulunarak  Amatör dalda yılın spor ödülleri verilmiş. Bizim Askf ve İl Temsilcisi ne iş yapar. Başkanın Allahlı var teşekkür ziyaretlerini ve cenazeleri hiç es geçmiyor. Ya siz bay İl Temsilcisi  siz program yapmanın dışında ne iş yaparsınız? Kısaca sözümüm özü şu ,ASKF ve İl Temsilcisi Amatör futbolun içinde var olan başarılı gelişmeleri yıl içinde tespit edip, yeni yılla beraber bu başarıların karşısına cam sakızı coban armağanı Ödül koyamaz mı? Bir  zamanlar bunu bu şehirde Ömer Bektaşın Başkanlığını yaptığı Amatör Sporcular  derneği yıl içinde amatör sporda başarılı olmuş kişilere özel geceler eşliğinde ödül verdiğini, bu konuda bizimde düşüncelerimize başvurulduğunu bilenlerdenim.

ONUR KAHYA VE YEŞİL SİYAH  HİKAYE

Kocaali Sahilspordan Onur kahya  Kocaelisporun alt yapısına transfer olmuş. Bizim Sakaryada okudum ,Kocaeliye gidişinin hikayesini  Oksijen Tv de, tekrar Sakaryalı sporseverlerle buluşan Spor Ekstrada  Partinerim olan Mustafa Özbeyden öğrendim. Neden Sakaryaspor değilde  ,Kocaelispor diyerek hayıflandım valla. Bu arada  bizim alt yapıdan Berkay Kurukaçak( 2002) Ruhi Yıldız ( 2003) Ö.Faruk Özbalaban ( 2002) Furkan Toker ( 2002) Antalya kampına dahil edilmişler. Sordum, soruşturdum  Başkan,Ercüment Hülakü Coşkundere ve Metin Çerlik tarafından izlenip takibe alınan oyuncularmış. Demek ki doğru yoldan alt yapı taraması yapılıyormuş. Sakaryasporun yarınları için,Sakaryasporun geleceği için böylesi atılan adımları önemserim de ,sonuncuda merak ederim. Biz bu tür filimleri hep izledik. Dedim ya sonuç önemli.Bu çocuklar futbol için çocukluktan çıkışa geçmişler. Bu nedenle de  en küçüğü 2003 olan bu çocuklardan üst yapıya  oyuncu atılır ,forma giyer hale gelirse ,bende buradan Yeşil Siyah alkışı esirgemem. Sizin anlayacağınız alttan üste taşıdığınız, göz hapsine aldığınız oyunculara forma uxzatma cesareti sergilerseniz alt yapı cazibe merkezi haline gelir. Bu arada Hendek dereköyden 22 yaşında Ferdi Albayrak isminde  yaşı üst yapıyada uygun bir oyuncu Antalya kampında görücüye çıkmış. Kim Buldu ? Bu çocuğu kim önerdi, veya izlendi mi bilgim yok.  Bu konuda bilgisi olanlardan bilgi almak isterim.

YEŞİL SİYAH GRUPTAN EKONOMİK HABERLER

Sakaryasporun lider olarak kapattığı Kırmızı gruptan bazı haberler ,ulusal medya kanalıyla önümüze konuluyor. Örneğin  TFF  Kırmızı grupta playof oynamaya aday ,hatta üst sıraları zorlayan etkili takımlar olarak görülen Afyon ve Çorum cephesinde ortaya atılan gelişmeler var. Örneğin Afyon ekonomik sıkıntılar nedeniyle kadro içi küçülme kararı almış. Bitmedi bir başka iddialı takım olan  Corumdada  bazı transferler konusunda geri atılmış. En önemlisi Sakaryaspor patentli golcü Mehmet Akyüzü kadrosuna katma konusunda adım atan Corumda  bu transferin pahalı yükü olduğu için vazgeçmiş. Sözün özü son ekonomik çıkmazda birçok kulübü vurmuş. Devir hesabını kitabını bilme devri. Umarız Sakaryasporda  bu süreçte adımları para nereden gelirse gelsin doğru atar.

KAAN KIRCI BOŞA ÇIKMIŞ

Bundan yaklaşık dört yıl önce Yeşil Siyah alt yapıda geleceği olur gözüyle bakılan gençlerden biri olan Kaan Kırcı o dönem profesyonel yapılmıştı. Hatta  o dönede profesyonel yapılan bu gençlerden bazıları transferin kapalı olduğu süreçte Yeşil Siyah formayı da giymişlerdi. Bu gençlerden biri olan Kaan Kırcı zarif sol ayağı ile oynadığı futbolla Yeşil Siyah ışık saçmıştı. Transfer açılınca tekrar alt yapıya gönderine bu gençler zaman zaman A takımla Rüstemlere, olmadı sezon başı çalışmaları içiğn kampa götürüldüler ama üst yapıya kazandırılamadılar. Bu çocuk için ,bu çocuğa forma uzatan alt yapı hocalarından bilgi aldım ,iyi işlenirse adam olacak çocuğun adı olarak onun ismini bana verdiler. 2001 Doğumlu bu çocuğu  Sakaryalı çocukların ,geleceği olan gençlerin yeni adresi olarak belirlenen Hendekspora bu çocuğu tavsiye etmişler . Tavsiye notuna itibar edilmesi dileği ile umarım boşta kalan bu çocuk futboldaki gelişimine  devam eder.

HENDEK HAVASI VE ATAM

Yıllar sonra Hendekte  bir hendek kahvaltısı eşliğinde anılar denizinde kürek çektim. Hendeksporun Sakarya medyasını ağırladığı günde yeni Hendek stadını gezdim. Yemyeşil zemini, yenilenmiş tribünleri ve soyunma odalarını gördüm, stadın bu hale gelmesine katkı verenleri kutlarım. Hendekspor yıllar sonra Sakaryanın ,Sakaryaspordan sonra ikinci profesyonel takım olma ünvanlını bizim ile taşımalarını tatlı heyecanını yaşadıklarına tanık oldum. Başkan Adil Karabulut biz üstlendiğimiz misyonu biliyoruz ,biz yapılan hatalardan ders çıkartarak ikinci yarıya ,özellikle ilk beş haftaya  sonuç yatırımı yükledik, buradan gelecek iyi sonuçlarla ilk önce korku barajını aşmanın planlarını yaptıklarını vurgu yapan Başkana ve Hendekspora bu uğurda başarılar dilerim. Hendek futbola yaptığı yatırımların karşılığını alırsa , liglerde uzun soluklu olursa kazanan Sakarya olur. Hendekte eski anılarla beyin jimnastiği Yaparken  gördüğüm Atatürk posterleri beni duygulandırdı. Son yirmi yılda her yerde göremediğimiz, ismi bile statlardan silinen Cumhuriyetin kurucusu, bu ülkenin kurtuluşuna ,geleceğine katkı sunmuş dünya markası bir liderin Hendekspor tesislerini süslemesi gönlümü okşadı. Aslına olması gereken buda ,karanlık düşüncelerini ülkeye ışınlamak isteyenlerin kıskacında olan ancak, buna rağmen sevgisi hiç tükenmeyen sevgili Atamın Hendek stadına girişte asılı duran resmi, saha içinde skor botun yanında duran posteri Atatürkçü yüreğimi okşadı. Hendekspora ve Hendek’e önemli yatırımlar yapan Hendek Belediye Başkanını, Hendek yönetimini  Atalarına gösterdikleri duyarlılıktan ötürü yürekten kutlarım. Yok yok hiç bedava ulaşmasın karanlık sevdalıları bu ülkede Atatürk sevgisini yok etmeye kimsenin gücü yetmez. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!