Salı Sofrası ) Antalya havası

featured

Salı Sofrası

Antalya havası

Sakaryasporun Antalya kampından gelen iki sakatlık haberi kötü, yeni transferler için kadro takviyesine giderken takımın orta sahadaki yetersizliğini takviye eden düşünce iyidir. Orada oynanan oyunlar ,alınan sonuçlar değil takımın havası önemlidir benim için.Bayburtlu Azada ,Samsunlu Onur Erişe yenilerinin ekleneceği Sakaryaspor yönetiminin transfer hamlesi içindeki canlılıktan kaynaklanıyor. Her türlü borç sıkıştırmasına karşın yönetimin transferdeki cesur hamleleri iyi hoşta inşallah gelecekte Sakaryaspor bir kez daha sıkıntı yaratmaz. Bu günü halletmek, bu günün içine umut taşırken günü kurtarmak değil de geleceğe ışık tutmakta Rüstemlerde nöbet tutmalı. Salı Sofrası 2019 un son Salı sofrası, belki de siz bu yazılara okurken adı Sakaryasporla anılan Soner Dikmen ( G.Birliği, Serhat ( Zon. Kömürspor) de Antalya kampında resim verecekler. Sonuc u görülen o ki 2020 deki Yönetim hedefi TFF birinci ligine çıkmak. Yapılan transferlerden ,yapılan harcamalardan ,atılan futbol adımlarından ben bunu anlıyorum. Umarım her şeyi ile tepetaklak olmuş Türkiye içinden,2020 den  Sakaryasporun payına TFF birinci ligine çıkış düşer. Umarım son iki yıldır bu uğurda direk çıkış değil de final oynayıp kaybeden Sakaryaspor yerine hedefe direk ayak basan Sakaryaspor la yeni yıl kuçaklaması içinde hep beraber dans ederiz.

UYGUN DEMİRBAKAN

2019 un son günleri, iki bildik Sakaryalı teknik adama yaramadı. Sezon başında Sakaryasporda ağır adam rollerine bürünen Bülent Uygun Kayseriden, Sezon başından beri 0 puanlı Eskişehirsporu artı puanlara taşımak adına göbeği çatlayan, yokluktan bir takıma hayat vermeye çalışan Çoşkun demirbakan, teşekkür plaketi alarak 2020 ye merhaba demişler. İki teknik adamında elinde sihirli değnek yoktu, iki teknik adamında ne Uygun Bülentin, nede Çoşkun Demir bakanın bu gün bu iki takımın düştüğü durumda sucu yoktu. Gerek kayserisporu ,gerekse Eskişehirsporu  geçmişteki yönetim hataları ,karşılıksız harcamalar bu günlere taşımıştır. Kısacası Kayserisporda iki galibiyet yaşayan Bülent Uygunda ,Eskişehirsporu tüm yokluklara karşın 0 puandan artı puana taşıyan Çoşkun Demirbakana bana göre başarılı olmuşlardır. Onları gönderenler önce aynaya bakaçaklar. Ne yalan söyliyeyim, hep zor günlerin adamı olarak ,Eskişehirsporun başına getirilen, sağın solun adamı olmadan, Teknik adamlıkta pes etmeyen duruşu olan  Çoşkun  demirbakana, inanın çok  üzüldüm. O bana göre bu alemde, teknik adam lıktaki aklının karşılığını bulamayan adamdır. Umarım 2020 Demirbakanın kapısı gerçekten onu anlayan bir takım tarafından çalınır.

KURTULDUNUZ ( ALPASLAN GİTTİ)

Takım içi, dışı kendi parcalarını oluşturmaya çalışan Genç Cumhur yönetimi, genç bir değeri ,geleceği olan FB apeletli ,Millilik sayısı ,oynadığı yaş gruplarında çok fazla olan Alpaslan demiri ,sırf Yaşar Zımbanın getirdiği oyuncu olduğu  için, gelir gelmez bu çocuğu kadro dışı bıraktılar. Alpaslana  ,Babasına ve Yaşar Zımbaya iyi oldu .İstenilen yere değil, Sakaryasporu düşünerek , yolun başında, içerden dışarıdan kuşatılmış ,iyi olmasınlar ,başarılı olmasınlar diyerek,  bir an önce pese dip de gitsin diye bakılan yönetim aklına uyarak ,Sakaryaspor sevdasına güvenerek ,istenilen futbol evlerini değil de ,Rüstemlere gelirsen böyle olur. Bu yaşananlar ona ders olsun.  Alpaslan Demir bu sene alacağını ,maç başılarını bırakarak Kiralık olarak Payası gitmiş. İyi yapmış. Onu tanımayan bir teknik adam modeli ile ,zaten sakaryasporda başarılı olamazdı. Şaban Yıldırım onu tanımıyormuş, yok ya,sen onu benim kulağıma anlat. Sen bu yönetimin adamı olarak, bu yönetimin önüne koyduğu tabaktan yemek yediğin için ,onlar böyle istediği için, tanımıyorum motuna yatarak ,Alpaslan Demirin gidişine sessiz kaldın.. Ama ben inanıyorumki ,Beşiktaşlı Güvenlerle,Trabzonlu Abdulkadir Ömürle berabere milli forma giymiş, Almanyalı menajerlerin listesine giren   bu genç Alpaslan, gittiği yerde başarılı olacak ve size kendini tanıtacaktır. Sonuçta iki yıldır Alpaslanı isteyen ,Alpaslan’ı yakın takibe alan bir teknik adamın bulunduğu Payasa gitti. Şansın bol olsun evlat. Şimdiden söylüyorum  sen sen ol oynayacağın ve sana değer verenlerin futbol evine git. NOT Transfer gelişmesi Beşiktaşın serbest bıraktığı 21 Yaş milli takım oyuncusu Muhayer için Yönetim girişimde bulunacakmış. Duyda inanma . Yahu elimizde bu yaşta defalarca milli olmuş Alpaslan varken ,bu transfer isteği nereden kaynaklanıyor. Ha anladım Alpaslan Yaşar Zımbanın getirdiği oyuncu ya,ben de ne kadar safım.

BUYRUN SİZE TARAFTAR JESTİ M

Sakaryaspora sezon başı dört maç seyircisiz oynama cezasının muhataplarının, Bursa faturasıda gecen hafta Rüstemlere ayak bastı. Bursadaki finalde tribün tahribatının karşılığı olarak, Forma satarak ,transferi açmaya çalışan Genç yönetiminin önüne birde bu yoldan 522 bin tl fatura geldi. Ödemezsen ,transfer yapamazsın. Eski yönetim transferi açmak adına neler çekti. Dört maç seyircisiz oyna ,yaklaşık 2 trilyona yakın tribün gelirinden yoksun kal,Transferi açmak için göbek çatlat,kim suçlu? Ben söyleyeyim Tribünde kiler,sözüm ona Sakaryaspor sevdası çakası satanlar. Takımın seven taraftar böyle olmaz,bu taraftar yapısına kol kanat geren yönetimlerde iflah olmaz. Futbol taraftarla güzel ,ama hanki taraftarla ? Bunu iyi tesbit etmek gerek. Çıkarcı değil,Sakaryasporu gönülden seven,gönülden alkış tutan taraftarı tenzih ederim. Sakaryaspor mevcut taraftar yapısını tizayin etmez ,tribün töreri bu şekliyle devam  ederse ,yakın gelecekte birikmeye başlayan dosyalar nedeniyle, saha kapatma değil ama ,seyredensiz maç oynama kabusu Yeşil Siyah kapıya dayanabilir. Aklı başında tribün liderleri bu ağır faturanın içinde yatan gerekceleri iyi ir demeli, aklı başında taraftarlar Sakaryaspor sevdasını yeni baştan sorgulamalı.

TEZCAN BAŞKANDAN YANIT GELMEDİ

Bizim Futbol İl temsilcisi iyi insan hoş insan,  güler yüzlü bir yapısı var da , biraz gamsız .  Kendine bir şey yöneltiğin de yüzü kızaran bu kardeş, Oğlu Alpaslanın transferine odaklanırken ,ASKF Başkanı Yaşar Zımbayı Okey partilerinde mutlu etmek için uğraş verirken, benim kendisine uzattığım ,Amatör futbolun ilk yarısı ile ilgili soruları yanıtlamaya zaman bulamadı. Futbol İl temsilcisine Sakarya Amatör futbolun bu sezonki yapısını ,liglerdeki kalitesizliği ,Hakemlerin performansını soracaktım ,soramadım. Futbol İl temsilcisine ,seninle beraber Futbolda neler değişti diyecektim, soramadım. Futbol İl temsilcisine Okeyde  rakibi olana ASKF Başkanı ile ilişkilerini soracaktım ,soramadım. Sakarya Amatör futbolundaki Alt yapı gelişmesini soracaktım, soramadım. Sakaryada amatör futboldaki ekonomik sıkıntıların nedenini soracaktım, soramadım. Alt yapı  bu ilin  yükünü çeken takımlar ,alt yapıda var gibi gözüken aancak , bu işe uzaktan bakan da  takımların aynı kantarda tartılması ne derece  doğru diye soracaktım, soramadım. Sakaryada Süper lig takım sayısının, kaliteyi artırmak adına düşürülmesi planlanabilir mi diye soracaktım,soramadım. Özetle Bizim evin futboldaki asıl patronundan, geride kalmaya hazırlanan 2019 sezonun içinde var olan sorunlarını tartışmaya fırsat bulamadık. Bu konuda  Salı Sofrası okurlarından özür dilerim. Arkadaşın cebine soruları önceden koymama rağmen yanıt gelmediyse ben ne yapayım. O yüzdende bu konuda benim yazdıklarımı okuyun canlarım.

DERNEK İÇİ KÜSKÜNLÜK

TFFHGD Sakarya şubesinde hakem ve gözlemciler , yeni Başkan Ahmet Öztürk önderliğinde yeni bir yürüyüş içine girdi. Eski Başkan Özgür Aygündü, yeni Başkan Ahmet Öztürk. İkisi farklı insan, ikisinin yöneticilik anlamında yoğurt yiyişi farklı olabilir. Duyduk ki Hakem Derneğinde önemli hizmetleri olan Engin Bıçak ,yönetimdeki formasını çıkarmış. Olabilir, kurumlarda hizmette devamlılık neyse, gereği yapılır. Benim buna sözüm olmaz . Ancak  Başkan Öztürk Ahmet’e şunu söylemek isterim ,adil olmak adına ,yanında seninle berabere olan, seninle yol alanlar dururken, sana uzaktan bakan  bahçenin çiçeklerini yaşatmak adına,  sulamaya kalkarsan, yanında olan ,seninle berabere yol arkadaşlığı yapan, gereken ilgiyi görmeyen çiçekler kurur. Bana göre yönetici yönettiği toplumda adalet kantarını kurarken ,bazı yaşananlarımda unutmayacak. Sevgi herkesin önüne aynı ayarda konacak kadar kutsal ulvi bir düşüncedir de , sevgi pazarı kurulurken ,geçmişin muhasebesinde bir kenarda tutmak gerek. Kısacası sevgi hakkedene ikram edilmelidir.

HAKEMLİĞE HUCUM

Sakaryada Futbol hakem kursuna katılım rekor düzeyde oldu. Hakemlik için istenilen şartlara haiz olan gençler, Hakem olmak için Hakem evine koştular. Eskiden Hakemlik meslek sayılmaz, Hakemlik yapmak için mutlaka bir işin olması gerekirdi. Hakemlik bu gün öylesine çazip hale geldi ki, herkes bir Cüneyt Çakır, herkes bizim ilin Süper hakemi ,Atilla Karaoğlan aşkına tutundu. Hakemlikte para var. Bunun sonucun dada Sakarya’daki son kursa rekor katılım oldu. Çıktın mı en üst rütbeli yere, geleceğin bile kurtulabilir. Hatta Ulusal Hakem odunumda , aile bütçene bayağı katkı gelir. Tabi bu kriterler için önce iyi insan, sonra iyi hakem, sonrada sadece ve sadece hakemlikteki işine odaklanacaksın. Hakemlik neden bu kadar revakta? Yukarıda ip ucu verdim. Bir başka gerçek daha var, Ülkenin ekonomide ,işsizlikte geldiği nokta. İş yok yok iş. Üniversite bitirmekle  işsizlik sorunu bitmiyor. Milyonlarca işsiz üniversiteli genç var. Hakem oldun mü ,eğer öğrenciysen Amatör maçlara çıkacak kadar bilgi becerin oldumu ,il içindeki maçlardan bile, aylık geçimine katkı yapacak kadar haşlık bile kazanıyorsun. Bu gün hakemliğe koşan 252  kişiden 187 aday hakem, Hakem likte yürümek ,yükselmek adına yola çıktılar. Onlara eski bir hakem ,eski bir hakem hocası olarak başarılar dilerim. Bu süreçte önlerinde şu öneriyi koymak istiyorum ,iyi hakem olmak adına önünüzdeki Örnek ilde Atilla Karaoğlan olmalı. Hakem camiasında iyi hakem saflarında olmak istiyorsanız ,hakemlikteki işlere bakın, kafanızı karıştıracak saflarda olmayın. İşiniz hakemlik olmalı. Yineliyorum Sakaryada idolünüz Atilla Karaoğlan olmalı, Serkan Önsal olmalı, Levent Gümüşdere olmalı. Şimdiden dersinizi iyi çalışmak, iyi hakem olmak adına sizlere başarı diliyorum.

YENİ YILMI ..

Yarın yeni yıl. Bana göre adı yeni  yıl. Türkiye’nin sporda siyasette, ekonomide geldiği noktayı beğenene varsa onların yeni yılı kutlu olsun. Ben bu gün ki şartlarda gecen yılı reveransı olarak gösterip, yeni yıl beklentimin içine hayal yükleyecek değilim. Ekonomide kepenkler ,sporda kulüpler kapanırken, genç işsizlik hızla yükselirken ,çöken eğitim sistemi içine nasıl iyi niyet yüklemesi yapayım ki. Ben burada size umut ısmarlayamam, böyle yaparsam kendime ihanet etmiş olurum. . Yeni yılda sağlıklıysanız ,sağlığınız en büyük zenginliktir ,aman ha sağlığınızdan olmayın. Umarım yönetimsel anlamda, siyasetteki dengeler  en kısa sürede değişir. Bu benim için yeni yıl beklentimin içinde baş köşede nöbet tutan ,bana ait bir düşünce. Bu düşünceler eşliğinde müsaadenizle 2019  yılının son salı sofrasını topluyorum. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın ,kalanlar benim olsun. 2020 de buluşmak dileği ile beni okuyanlara ,okumayanlara ,dostlarıma sevgilerimi saygılarımı iletiyorum.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!