Salı Sofrası( Antalya yolcusu kalmasında..

Salı Sofrası

Antalya yolcusu kalmasında..

Sakaryaspor yönetiminin devre arası sorunlarını aşmak adına piyasaya sürdüğü 54 yıl anısına satışa sunduğu  formalar futbolculardan ,taraftarlardan, şehrin dinamiklerinden uzatılan ellerden cepte ne kalır bilinmez ,ancak bilinen iki şey var bir SGK ve Ferhat ile İlyas çakmakın TFF masası üstünde duran transfere engel dosyaları var. Transferde isimler havada uçuşurken takıma mutlaka dört takviye yapmak isteyen yönetimin bu süreçte bayağı terleyeceğini tahmin etmek için Nazım Hoca olmaya da gerek yok. Ne yapalım hamam giren terler, bunlar ,bu gibi sorunlarda mevcut yönetiminde ayak izleri var. Antalya yolculuğu için gün sayılırken Sakaryaspor yönetiminin Şaban Yıldırımın verdiği transfer dosyasında dört isim öne çıkıyor. Alınılması düşünülen oyuncuların orta saha olması ,bu bölgenin onarılması bizce de yerinde  bir düşünce. Samsunspordan Onur Eriş, Genclerbirliğinden Soner Dikmen isimleri kalite olarak ,isim olarak iyi tespittir. İnşallah bizim yapıya uyarlar.

RAMAZANLARIN HİKAYESİ

Sakaryaspordan Gürses zamanında üç Ramazan geldi, gitti. Ramazanların hikâyesi nereden aklıma geldi. Bir akşam şifreli kanalı TFF 1 lig dosyasını izlerken, karşıma şuan Karagümrük forması giyen Ramazan Çevik çıktı. Bolu spora attığı golün hikayesini mikrofona anlatırken, bundan üç yıl öncesine gitti futbol aklım. Biliyormuşsunuz İsmail Gürses’in medyatik futbolcu hırsı, futbolculara verdiği afaki rakamlar olmasa , TFF 1 lig kapısından dönülmese ,o dönemin Sakaryasporu,o süreçte futbolcu tespitlerinde önemli rol oynayan Metin Çerlik ismi, bu şehirde taht kurardı. Ramazanlardan sadece Sal olanı balon çıktı. Futbolculuğu değil, futbol dışı yaşamı, sakaryaspordan kopuşu Ramazan Salın transfer dosyasını lekeledi. Olanda Sakaryaspora oldu. Hala onunla yapılan yüksek rakamlı transferin bedelini ödemeye çalışıyoruz. O süreçteki Ramazanlardan biri dediğim gibi Karagümrük’te, biri Samsun sporda. O takımdan Yaser Kayserisporda Cem Keciörengücün de Berkant Osmanlısporda. Yani sizin anlayacağınız, İsmail Gürses zamanındaki kadro son iki yıldır oluşturulan kadrolara fark atar. O dönemde tribünlerin dolu hali, izleyen sayasıda son iki yıla fark atar. Eğer İsmail Gürsesin ilk başta iki aşamalı yükseliş planı tutsaydı, saçma sapan manyetik transfer hastalığı olmasaydı, bu gün ismini saydığımız oyuncu grubu , beklide yine Sakaryaspor kadrosu içinde olurdu. Özetle geride kalan o süreçteki heyecan bu gün ne yönetim, ne futbolcu nede seyreden grubu içinde yer alıyor. Gürses’in o günlerdeki planı tutsaydı bu gün her haliyle farklı bir Sakaryaspor olurdu karşımızda .

 

ESKİ AYAR TRANSFER

Sakaryasporun genç yönetimi  ikinci transfer dönemi için yeni ve eski defterleri karıştırmaya başladı. Transferde ikinci tahta acıldı açılaçak, her yerden transfer kulisleri fışkırıyor.  25 Aralıkta başlayacak olan Antalya kampına kadar daha çok şeyler duyar işitiriz. Bizim Sakarya yazdı, Manisa’da mutlu olmayan Ferhat, geriye dönüş için yeşil ışık yakmış. Bu transferin olma ihtimali ,Ferhat’ın zaten Sakaryasporla yaptığı sözleşmenin içeriğine bakınca ,  tafraların ortak çıkarlarının olduğunu görürsünüz.. Hem sonra  bu gün ki sakaryasporun Ferhat gibi bir orta Sahaya ihtiyacı var. Bandırmadan kopan Batuhan ile Manisa’dan ayrılacağı açıklanan Dilaverin ismi de yeşil siyahlı takım la anılsada, Batuhan’a Rizeden,Dilavere samsundan teklif var. Bu iki isim bize uzak onlara yakın. Bitmedi diğer gazeteler den de transfer kulisleri ile bilgi verelim. Bodrumdan Ozan Başkent Anadoludan Ömer Birliğinden Soner, Sarıyerden Adem,, Eyüp’ten Göksu ,Tuzladan Mehmet. Ben bu transfer kulislerini salı akşamı saat 23.00 sıralarında kaleme aldım. Bu haberlerin üstünden daha bir çok transfer hikayeleri çıkar. Elime geçerse buradan onlarımda yazmaya devam ederim.

54 YILA ÖZEL

2019 sezonu için sakaryaspor içerde dışarıda çalkantılı geçirdi. Geride kalmaya hazırlanan bu sezonun hikâyesi,  ileride anlatırken, içinden neler çıkacak neler. Bendeniz bu konuda  çok ipuçları verdim ,bu ip uclarına tekrar döneceM. Gelelim bu güne, sakaryaspor  Cumhur Genç yönetimiyle ivme kazandı. Bunun sonucun dada üçte üç le gelen TFF umut dalgası şehri tekrardan  sardı. Futbolda umut, futbolda heyecan bir takımın futbol evini sıcak tutar. Yönetimin bu sıcaklık içinde 54 yıla özel 1965 adet forma satış projesi için 4 milyonluk gelir getirici düşüncesinin ilgi göreceğini düşünüyorum. İlk eli, Sakaryasporun eski Başkanlarından Halit Evin 54 nolu formaya 54 bin tl vererek uzatmış. Halit başkana bu hamle yakışır. B en  bu konuda eski Başkanların yansıra bu takımda yöneticilik yapmış kişileri, şehrin büyüklerinin   karınca kararınca devreye gireceğini, şehrin dinamiklerinin de bu gelir getirici proje için  ayaklanacağını düşünüyorum.

GÖZLEMCİ ATAMA ÖĞRETMEN OLUNCA

Sakarya’da yeni İHK içinde Hakem atama sorumlu Öğretmen, Mustafa Öztürk. Bir zamanlar haksızlığa uğradığı için camiadan kopan bu kardeş daha sonra Özgür Aygün Başkanlığındaki İHK ile beraber Gözlemci atama sorumlusu olarak geriye döndü. Duyduk ki görev dağıtımlarında Öğretmen kökenli gözlemcilere bol kepçe maç veriyormuş.  Öğretmen olmak suç mu ? Tatbiki değil. Eğitimli insanların her alanda kurumların içinde olması kadar doğal ne olabilir ki. Ancak hakem evinde ,hakemlerin eğitimi için ,hakem liği iyi bilmek, Hakem olmak, hakemliğin ruhundan iyi anlamak gerek. Deneyimli, güvendiğim gözlemcileri dinliyorum, aldığım yanıtlardan öğreniyorum ki, bu gün ki mevcut camia içinde Öğretmen gözlemciler ,görev almada diğerlerine göre  bir kaç adım öne çıkmışlar. Gözlemci atama sorumlusu arkadaş bu konuda açıklama yaparsa ,bu konudaki maç dağılımındaki ilk yarı değerlendirmesini ,daha sağlıklı olarak öğrenmiş oluruz. B u arada sayın Mustafa Öztürk bu ilde Hakem camiasında önemli bir yeri olan Fuat Totrakın ta 31 Mayısa kadar görev almamak adına uzunca bir süre izin istemine karşı ne yaptı, merak ediyorum. Ben şahsen bu kadar uzun süreli iznin altında başka şeyler arıyorum. Sayın Öztürk ne dersiniz?

SÜPER HAKEMLER

Bu sezonun Amatör futboldaki ilk yarı hikâyesi yeni İHK önderliğinde bitti. Süper hakemimiz Atilla Karaoğlan Süper ligte, TFF 1 liginde ve Var hakemliğinde koştuğu için bizim ilde maç alamadığı ilk yarı boyunca, bizim evin süper Amatör, Bizim evin Klasman ve bizim evin amatör futboldaki programı içeresinde, saha içinde yaşanan sonuçlar adına, hakemler çok fazla konuşulmadı. Hakemlerin konuşulmaması, Sakarya hakemliğinin ve de yeni İHK nin hakemlik adına ileriye taşıyacağı hamleler için çok önemli . Yeni İHK başarısız olsun MHK devreye grisinde İHK koltuğu bize kalsın hırsı içinde olanların gönlünden gecenler şimdilik nöbete devam ediyor.2019 sezonunun ilk yarısı geride kalmaya çok yaklaşırken, ilk yarı Hakemleri yönetmek adına görevde olan Dernek ve İHK yönetimi  adına olumlu geçmiştir. MHK nin 2 Bölge seminerlerinden birini Sakaryaya taşımasında Sakarya hakemliği adına ,hakem camiası adına olumlu bir gelişme olarak 2019 yılının içeresine yuvalanmıştır. Özetle bizim evin Amatör futbolunda yönetenler ve de maçları idare eden hakemler için ilk yarı başarılı geçmiştir. Onlara tavsiyem, her şey güzel giderken daha ileriye koşun. İHK ve Dernek el ele Sakarya hakemliğini yüceltenlere alkış ödülü gönderin. Sevmekten zarar gelmez. Not önümüzdeki hafta Hakemliğin Merkezde neden gerilerde kaldığına, benim aklımca yorumlamaya çalışacağım.

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!