Salı Sofrası Antalya havası

featured

Salı Sofrası

Antalya havası

Sakaryaspor bu yıl son yıllarda olmadık kadar TFF 1 umuduyla ikinci yarı kamp çalışmaları için Antalyaya gitti. Ara transfer için Büyükşehir Başkanı en büyük güvence. Yeşil siyah futbol gemisine her konuda el veren Ekrem Yüce ,ikinci yarı için  Rüstemlerdeki sorunlara parmak basacak . Büyükşehir Başkanından güvencesi olan yönetimde Zaten bu yüzdende  beş puan farkı bile riske etmemek ,bu avantajın ateşini daha yükseklere taşımak adına  içerde ve dışarıda transfer hamleleri ni gerçekleştiriyor.. İsim vermeyeceğim ,zaten bu konuda gazeteler yazıyor ,çiziyor. Görülen o ki gidenler olacağı gibi Antalya kampına katılacak yeni isimler olacak. Özetle bu sezon o sezon, bu sezonun ,o sezon olması adına Antayla kampına  takımın ihtiyacı olan eksik yerlerin oyuncuları taşınıyor. Biz bu aşamada ne deriz biliyor musunuz ? Bizderiz ki futbolda tedbirli olmak iyidir. Biz deriz ki yapılan transferlerle oluşan kadro, TFF 1 çıkınca da Yeşil Siyah kadro derinliğine de katkı versin. Bu konuda takımın teknik kadrosu ve de  bu takımın kadro planlamasına kafa yoranların bu ayrıntıyı da Antalya’ya taşıyacaklarını düşünüyorum. Ve bu konuda ilk transfer bombası Antalya yolculuğu başlamadan atıldı. Diyarbekirden daha öncede Sakaryasporun listesine girip çıkan Okan Dernekle anlaşma sağlandı. Sanırım ikinci yarı transferleri devam edecek. Belki de siz bu satırları okurken yeni isimler Antalya kampında olacaktır. Sorunlu dosyalar mı? Onu dert etmiyoruz, çünkü bizim BüyükşehirB Başkanımız var.

BAŞKANLAR DİSİPLİNİ GÖRDÜ

Sakaryasporun  Sivas zaferi sonrası  Yeşil Siyahlı ekibe .çok önemli katkılar sunan ,mevcut yönetime her konuda el veren Büyükşehir Belediye Başkanı  dayanamadı Taraftar la saha içine inerek kucaklaştı. Panda mi kuralları olmasa  ,Sakaryaspora gelmiş geçmiş başkanlardan daha fazla yakın duran Başkan Ekrem Yücenin takımın TFF 1 çıkmak adına vites yükselttiği bir günün sonunda coşkusunu taraftarla  kutlaması hiç yadırganmazdı. Ama dedik ya Panda mi kuralları var, Sağlık görevlileri saha görevlileri hariç saha içine kimse giremez. Bitmedi, müsabaka bitimi soyunma odalarına da gidilmez. Ama hem Ekren Yüce hem de mevcut başkan maç sonu yasak olmasına karşın soyunma odasına gitti. Eeee sonuçta ortada bir yanlış varsa, yanlışın karşılığında cezai hükümler devreye girecekse, iki başkanın TFF tarafından disiplin kurula verilmesi kaçınılmazdı. Olan oldu, bundan böyle her şey normale döndüğünde ,Sakaryaspor birde TFF 1 yükselttiği gün Başkan Ekrem Yüce o gün çıkıp şehir turunu atmayı en fazla hakkeden kişi olarak bu çoşkuyu taraftarla kutlayabilir. Bunda hiç ama hiç sıkıntı yok.

HERKES SAHİPLENDİ( K.AKIN TRİBÜN ONARIM HİKAYESİ)

K.Akınsporun çürüyen ,yeterli seyredenler e hitap etmeyen tribünleri en nihayet, yıllar sonra onarılmak adına gerekli ödenek çıktı. Eski tribün yıkıldı, yıkılanın yerine modern tribün inşa edilince Mustafa Sert tesisleri farklı bir atmosfere bürünecek. Ben bu sürecin her anında  yer aldım, bu konuda atılan adımların izini süren en yakın medya mensubuyum. Nehirkent muhtarı, K.Akın Başkanı Özkan  Harmanlının  GSİM kanadındaki cabaları,  siyaset cenahında ,ASKF  kanadındaki geceli gündüzlü  uğraşları bu gün gibi gözlerimin önünde turluyor. ASKF Başkanı Yaşar Zınba Sakarya Milletvekili Çiğden Atabekiziyaret ederek ,K.Akınspor ile Bekirpaşa sahalarının onarımı için gösterdiği yakın ilgiye teşekkür etmiş. Eh ne diyelin iyi etmiş. Bende benim adıma teşekkürü ,bu işin peşini bırakmayan  K.Akınspor Başkanı  Özkan Harmanlıya , gazetelerin kapısını aşındırarak  bu iş gündemde tutan  irfan  Akat a teşekkür ediyorum. Ben sporda iyi hizmet verenleri severim, Hizmeti vermek adına bağlı bulundukları kulübün ihtiyaçları için her kapıyı zorlayan  yöneticileri daha çok severim. Bu nedenlerde  ben bu konuda alkışı K.Akın Başkanı ,Nehirkent Muhtarı Özkan harmanlıya ,takımın genel kaptanı İrfan Akata alkışların büyüğünü gönderiyorum. ASKF kulüplerin sendikası olarak ta gereğini yapmak adına atması gereken adımları atmıştır. Onlar adına, iktidar milletvekili adına büyütülecek bir alkış seansı düzenlemeye gerek yok.

TRABZONUN BAŞARISIMI?

Trabzonspor Süper ligin ilk yarısında üç büyüklere tarihte olmadık kadar büyük puan farkları attı. Bodo mavili ekipe en yakın FB ama oda yaklaşık 14 puan uzaklıkta .GS ve BJK saymıyorum onlar zirveye o kadar çok uzakta kaldılar. Konya’nın Trabzona en yakın takım ismi olduğu bir ilk yarı yaşadık. Ben büyüğüm diyenlerin hepsi futbol şapkalarını önlerine koyup bu oluşan ilk yarı puan tablosu  çok iyi okusunlar. Trabzon son yılların en iyi ilk yarısını yaşadı, buna sözümüz yok. Bundan sakın ola ki üç büyükler işin içindeyken Başak şehirdeyken şampiyonluğa  ulaşmayan Abdullah Avcıya büyük pay  uzatmayınız. Üç büyükler o kadar kötü ki ,o kadar kötü oyuncu planlaması yaptılar ki ,bu iş gecen yıldan beri eksiklerine yatırım yapan Trabzonspora yaradı. Yani üçbüyük ler o kadar kötü sonuçlar aldı ki  bu saatten sonra, Trabzonun şampiyonluğunu Abdullah Avcıya rağmen  Karadeniz’de kalır.

CANER VAKASI VE AĞAOĞLU

Şampiyonluk meşalesini erken yakan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu , sol bek transferi için araştırma içinde olan ,adı Bodo mavili ekiple anılan Caner için demiş ki ,Caner Trabzon formasını rüyasında görür. Caner’in saha içi futbol ahlakinin iyi olmadığını herkes gibi bizde biliriz. Ancak onun futbol kalitesine kimse laf edemez. FB,BJK,GS olmadı Avrupa’ya açılan futbol geçmişi olan bir oyuncuya bu şekilde atıfta bulunulmaz Bay Ağaoğlu. Trabzon formasını rüyasında görür diyeceğinize ,Caner’in tavır ve davranışları bizim evin futbol anlayışına ters düşer dersiniz olur biter. Bay Ağaoğlu  şu an elinizde Caner gibi bir Sol bekiniz var mı ki adı sizinle anılıyor. Caner mevkisiniz iyi oyuncularındandır, biraz futbol dışı davranışları olmasa zaten gittiği Avrupa futbol kapılarından geri dönmezdi.

İSTİKRAR ABİDESİ ( ONUR KARAKABAK )

Sakaryaspor  son yılların aksine bu sezon TFF 2 de başarılı bir ilk yarıya imza attı. Yeşil Siyahlılar grubunda yenilgisizlik yaşarken en yakın rakibi Trabzon Hekimoğluna beş puanlık bir fark attı. Bu fark, yıllardır özlemi duyulan TFF 1 çıkış için ,ikinci yarıya  büyük umut, büyük moral motivasyon taşıdı.  Şu da bir gerçek Sakaryaspor iyi bir takım ve grubunda ondan iyiside yok. Bu özellikler şimdi TFF 1 şarkısı söyleniyor. Buna karşın BŞB Başkanının el verdiği Yeşil Siyahlı ekip, ikinci yarı hazırlıkları için Antalya’ya uçarken   eldeki kadroya takviyeler yapmak adına dosya kapatma derdine girdi. Bu bizim her yıl seyrettiğimiz filmin bir kopyası.  Şimdi gelelim konu başlığımızda ismi gecen Onur Karakavak’a. Bu oyuncu Sakaryasporda futbol dersi alıp daha sonra önce FB ve daha sonra bir çok futbol kulübünde oynadıktan sonra yuvaya dönen Yeşil Siyah bir renk.  Sakaryasporun bu sezonki oyun planlamasını yapanlar onu Canberkin yerine takıma sol kanada monte ettiler. Eh oda ona güveneleri mahcup etmedi. Önümüze konulan istatik bizi böyle bir düşünceye itiyor, Onur Karakabak Sakaryasporda ilk yarı boyunca formayı sırtından çıkartmayan tek oyuncu. Yani sizin anlayacağınız bu çocuk Sakaryasporla ikinci buluşmasında ,futbol çantasına istikrar  yüklemiş.

CANBERKE KIZMAYIN

Sakaryasporda TFF deki sorunlu dosyalar içinde Canberk’inde ismi var. Yaklaşık  260 bin tl alacağı olan Canberl bu alacaklarından vazgeçmemiş. Geçse miydi? Yıllarca  bu takımın sen bizim çocuğumuz diyerek ,dışarıdan gelen oyuncuların yarı fiyatına bu takıma hizmet eden ,bunun karşılığın dada parasını alamayan bir çocuğa  bu saatten sonra bizim çocuk mantığı ile yaklaşmak adına elinizde yeşil siyah çıkış yok. Bizim çocuk diye diye futbol ömrünü ucuza kapattığınız bu çocuğa ben hakkını aradığı için kızmıyorum. Asıl kızılacak olan gecen vede  bu günki yönetimlerdir. Hem sonra sezon başı siz değil miydiniz, bizim bu sene kuracağımız kadroda yer yok diyen. Öyleyse  bu çocuğun hak edişlerini vereceksiniz. Ha unutmadan Kırklar elinde el üstünde tutulan Canberi ikinci transfer döneminde  Samsunspora giderse şaşırmayın. Geçmişte bu çocuğu Malatyaspora ,Samsunspora  daha çok para kopartmak adına engel olanlar, şimdi alacağı, Hakkedişi olan parayı istemesine neden kızıyorsunuz ki. Az daha unutuyordum Canberkin alacağından kurtulmak adına TFF ye yapılan itiraz red edilmiş. Yönetimlere tavsiyem olsun ,sizin, bizim çocuklarımızın hakkını zamanında verin. Onlara değer verin ki, Sakarya’nın öz kaynak düzeninden yetişen oyuncuların Sakaryaspora olan güvenleri ve sevgileri artsın.

SPOR EKSTRA OKSİJEN TV YE TAŞINDI

Yıllardır, Karasal yayının izlenirliği yoğun olduğu yıllarda, benim hazırlayıp sunduğum Spor ekstra  ,şimdide Düzce’de bir kolu olan, İnternet Tv  anlayışının modern hali ile Sakarya’ya konuşlanan  Oksijen  Tv ekranlarında sizlerin karşısında olacak. Ben bu güne kadar bu kadar donanımlı bir yayın kuruluşunda ,profesyonel bir havası olan Tv de konuşmadım. Bir süredir yazarken suskundum, bu suskunluğumu  Sakarya’da internet TV luğuna yeni bir soluk olacak diye düşündüğüm  Oksijen Tv  de sonlandıracağım. Sakaryasporu ,Hendeksporu, Amatör futbolu, Bal ligini, Voleybolu, Basketbolu  benim hazırlayıp sunduğum Spor Ekstrada konu ve konuklarıyla konuşmaya  başlıyorum. Umarım  sizinle Oksijen Tv eliyle uzun soluklu bir birlikteliğimiz olur. Umarım bizi izlersiniz. Hadi bana kolay gelsin.

YENİ YILIN İLK SOFRASI

Salı Sofrası bendenize ait bir klasik. Bu klasik 2000 yılında Yeni Sakarya ile yaşama merhaba dedi, Bizim Sakarya ile yoluna devam ediyor.  Tam 21 yılı geride bırakırken ilkelerinden ödün vermediği için ,Yeni Sakaryanın  tutucu  ellerine  teslim olmadığı için ,özgür kaldığı gazetelerde yoluna devam eden Salı Sofrası , bu gün itibarıyla 22 yıla merhaba dedi. Nazım Aktürkü önemseyenlerin, Nazım Aktürkün ilkeli sportif duruşundan ötürü gönlünde ağırlayanların buluştuğu Salı Sofrası , Sporda ,sosyal hayatta ,yaşamın farklı alanlarını da içeren konularla kucaklaşmaya,  Allah bir keder vermezse,  bu yılda kaldığı yerden yoluna devam edecek. Bu duygular eşliğinde  beni sevenleri ,beni önemseyenlere beni takipten vazgeçmemelerini  yeni yıl siparişi olarak onlara uzatıyorum. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar, siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim. Hadi bana sağlıklı ,mutlu kur garantili nice yıllar.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!