Salı sofrası – Bitiş finali iyi oldu ( Yenilmez Armada )

featured

Sakaryaspor geriden geldi, grubun dişli sayılabilecek, ilk beş rüyası ile süslü futbol ayakkabılarıyla Sakarya’ya  gelen, Sivas Belediye’yi  evine puansız yollayıp, en yakın rakibi ile aradaki beş puan farkını  Rüstemler’e ilk yarı resmi olarak astı.

Bizim takım iyi takım, bunu bana taaa sezon başı Metin Çerlik söylemişti. Haksız da çıkmadı. Bu gidiş iyi gidiş, bu gidiş bizi yıllardır özlemi duyulan TFF 1 futbol sofrasına taşırsa sürpriz olmaz. Bu gidişin içine olası sürpriz sonuçların girmemesi için takımın aksayan yönlerine  takviye yapmak, daha da güçlü bir Sakaryaspor oluşturmak adına  transfer hamleleri, tüm zorluklara karşın devam ettiği sinyalini gazetelerden  alıyor ve okuyoruz.

Bu transferlerin olası bedelleri için yine en güvenilir adres, Ekrem Yüce ve Büyükşehir Belediye. Sakaryaspor  Sivas Belediye’yi 4-2 ile evine yolcu ederken ilk yarının bitiş finalini Ozan Sol (2) Ali Özgün ve Hurşit’in golleriyle süsledikten sonra tatile, rakiplerine ben bu iş bitirdim, siz önünüzde kalan ilk beş için mücadelenize devam edin, Yılbaşı mesajı vererek  onlara futbol öpücüğü gönderdi.

Hop dedik sakın benim gönül okşayan yazıma bakarak havalanmayın, daha hakem bitiş düdüğünü çalmadı. İlk yarı için bir alkış aldınız, ikinci alkış TFF 1 apoleti Rüstemler’e taşındığı an gelecek. Hadi size iyi tatiller. Kendinize iyi bakın emi. Ha unutmadan yenilmeden, herkesi kıskandıracak yenilmez arma da Yeşil Siyah futbol bahçesinin bize yeni yıl armağanı oldu.

ELİT HAKEM İKİ OLDU ( Cüneyt’ten sonra Halil Umur Meler )

Türk futbol hakemliği tarihinde geçen hafta bir ilk yaşandı. UEFA  2022 sezonunda  Avrupa’da düdük çalacak 32  Elit hakem listesini açıkladı.

Artık bu alanda Cüneyt Çakır tek değil, onun yanına Halil Umut Meler de geldi.  Bu Türk hakemliği için dünyaya açılan pencereden içeriye sızan umut ışığıdır.

2017 yılında ilk kez FİFA kokartı takan, bu süre içerisinde UEFA düzeyinde üç, Şampiyonlar ligi grup aşamasında iki olmak üzere 42 maç yöneten Halil Umut Meler 32 Elit hakem arasına adını yazdırdı. El oğlu ona buna bakmıyor, yaşına başına, hakem kalitesine bakıyor, yıllarca test ediyor ve sonunda  bu aşamaları aşan hakemi ödüllendiriyor.

Bu resme iyi bak ey bizim  MHK, FİFA kokartını kimin göğsüne takacağını, kimin Türk hakemliğini bu alanda iyi temsil edeceğini  bilmezsen, kokartı  maç veremediğin kişilere takarsan, FİFA kantarını tartarken gözün metropol kentlerin hakemlerinden başkasını görmez ise, bu konuda atlet dağıtamazsan, olan Türk Hakemliğine olur. FİFA kokartı taktığın hakem UEFA nezdinde aranan vasıflara sahip olacak, geleceği olacak, yabancı dili olacak ve en sonunda hakem olacak be hakem.

Alın o FİFA listesini, neyse yazık çok yazık, bu uğurda çok haklar yeniyor çok. Halil Umut Meler’i kutlarım, öyle gözüküyor ki o Cüneyt Çakır’dan boşalacak yerin mirasçısı olacak.

Başarılar sevgili Halil Umut Meler. Darısı bizim ilin başına. Gün gelir iki sezondur yapılan yanlı dağıtılan FİFA  kokartı bizim ile de uğrar. Bu konuda Futbolun içindeki Allah’ın adaleti tecelli eder diye bir umut besliyorum.

KOÇ GİBİ DESTEK ( Engelli Gülerse herkes güler)

Bu şehrin yardım sever insanlarının nesli devam ediyor. Yoksula, ihtiyaç sahiplerine el verme alışkanlığı inancımız, insanlık duruşumuz içinde bizde var olan zenginlik.

Bugün size bu konuda spora el veren, Sakarya Ampute  Engelli takımına destek veren bir isimden bir kuruluştan bahsedeceğim. Sakarya Çark Kulak Burun Boğaz Hastanesinin sahipleri, içinde spora olan tutkusu ile bilinen Tacettin Koç da var.

Koç ismini neden ön plana taşıdım dersiniz, o bir futbol tutkunu, o Sakaryaspor’da yöneticilik yapmış, o Amatör olarak futbol oynamış bir sportif kişiliği yakasına yapıştırmış bir isim.

Geçmişini bir dostu önüme koydu, Tacettin Koç öğrencilik yıllarında Cerrah Paşa Tıp Fakültesinde ,Gaziantep’te  mecburi  hizmet yıllarında  futbolla olan ilgisini sahalara taşımış.  Tacettin Koç köyünün takımı İkizce Müslüm köyünde amatör olarak futbol gidişi yatırım yaptığını bana anlattılar ben de yazdım.

Bir de benim önümde duran Olgun not var. O tarihi Olgunlar’da futbolcu kimliği ile de resim verdi. Özetle ortakları alınmasınlar, Tacettin Koç  bir yüzüyle de spor dünyasında da  anılan sevilen bir karakter. Son sözlerim spora katkı eli uzatan Sakarya Çark Kulak Burun Boğaz Hastanesine Sakarya Engelli  Ampute Spor  kulübüne yaptıkları yardımlar adına, şahsım  adına ben de buradan sevgilerimi iletiyorum. Engelli gülerse herkes güler.

DOSYA VARMIŞ KİME NE

Bu yazı Sakaryaspor’un Sivas Belediye maçını oynamadan, aldığı sonuçtan bağımsız olarak yazılmıştır. Sakaryaspor’un ilk yarı liderliği garanti, bunda bir sorun yok, sorun her transfer döneminde olduğu gibi  TFF’deki sorunlu futbolcu dosyaları. Oradakiler yetmiyormuş gibi şimdi dosya ağı içine geçen yıl 1.200 bin TL ye transfer edildiği söylenen Çağrı Ortakaya da eklenmiş.

Biz son yıllarda bu filmi seyrede seyrede bu günlere geldik. Yanlış transfer politikaları ,TFF dosyalarını  her dönem Yeşil siyah futbol bahçesinin kapısını çaldığı için, Çağrı Ortakaya bir yana ,TFF deki diğer 3. Milyonluk dosyalar kimin umurunda.

Bu yazı kaleme alınırken en yakın rakibimizden beş puan öndeydik, buna karşın yönetimin ve teknik kadronun verdiği rapor doğrultusunda transfer hamleleri var. Transfer olsun mu? Bir yanımdaki futbol aklım olmasın derken, bir yanımdaki futbol aklıda diyor ki, yıllardır kapısında nöbet tuttuğumuz TFF 1 aşkına bu kadar yaklaşmışken, neme lazım işi sağlam tutalım diyor.

Öyle gözüküyor ki yıllardır peşinden koşulan TFF hedefi için o yıl bu yıl gibi ağırlıklı resim veriyor. Bu nedenle yönetimin ve de teknik kadronun transferde bazı önemli isimleri kadroya katma istemine olumlu bakmak gerekir diye düşünüyorum.

KÖPRÜLÜ O YIL BU YIL DİYOR

Yavuz Köprülü bu şehrin çok önemli bir Yeşil Siyah rengidir. Sakaryaspor’un başı sıkıştığında, babadan miras Sakaryaspor aşkı için göreve koşan Yavuz Köprülü bu seneyi, yıllardır peşinden koşulan hedef için, bu yıl o yıl diyor.

Yavuz Köprülü Sakaryaspor şampiyon olsun Maraton tribüne kendi ellerimle köfte dağıtacağım diyor. Allah’ı var, köftesi de bu şehrin Markasıdır. Karınca kararınca Yavuz Köprülü ilk etapta TFF 1 şampiyonluğu için böyle bir iyi niyet ikramı meşale yakmış.

Ben inanıyorum ki Köprülü Yavuz Sakaryaspor’a katkı konusunda bu kadarla yetinmez, yeter ki Sakaryaspor TFF 1 ligine ayak bassın.

OLMADI BAY ÇEBİ

Benim renkli dünyamda siyah beyaz önceliğim vardır. O futbol adresinde gelmiş geçmiş Başkanların içinde Süleyman Seba’nın yeri bir başkadır.

Beşiktaş Göztepe’yi ıkına sıkına yendiği maç sonrası Başkan  Ahmet Nur Çebi’nin açıklamaları, hakemlere yönelik ithamları ve Süper kupaya atanan Halil Umut Meler’in geçen yıldan kalan anılar içinden alarak, tekrar onun üzerinden MHK’ ye ateş etmesi, Beşiktaş Başkanına yakışmadı.

Bakın Bay Çebi ,siz hiç Süleyman Seba’nın ağzından hakemleri, rakipleri eleştiren bir demecini  duydunuz mu?  En fazla şunu söylediğini bilirim, bir Galatasaray şampiyonluğundan sonra dedi ki, Şerefli ikincilikler şampiyonluklardan çok daha önemlidir.

Bakın Bay Başkan, Halil Umut Meler, Cüneyt Çakır’dan sonra UEFA’nın belirlediği 32 Elit hakem içindedir ve gelecekte Cüneyt Çakır’dan boşalan yeri dolduracak bir isimdir.

Koskoca Beşiktaş hakemlere sığınmaz, koskoca Beşiktaş sahada alınan kötü sonuçlardan sonda hakemleri, MHK’yı  hedef tahtasına koyarak başarısızlığın üzerini örtemez. Unutmayın siz geçen yıl da bu hakemlerle iki kupa birden kaldırdınız.

VOLKAN DEMİREL’İ DİNLERKEN

Bazen futbolda enteresan sonuçlar karşımıza dikilebiliyor. Bir zamanlar kupada Beşiktaş Trabzon İdmanocağı’na elenmesi, Lüleburgaz’ın Beşiktaş, Fenerbahçe kupadan saf dışı bırakması, Ankaragücü’nün 9 kişiyle Fenerbahçe’yi yenmesi… Bunlar bizi ligimizde yaşanmış şeyler.

Bu örneklere  bir de Karagümrük-Fenerbahçe maçı eklendi. Fenerbahçe iki oyuncusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle, 9 kişi kalan rakibini yenemedi. İşte futbol bu nedenle, içinde barındırdığı enteresan sonuçlar nedeniyle, en sevilen bir oyun.

Bu sonuç  çok konuşuldu, ben Volkan Demirel’in maç sonu açıklamasına kulak vermenizi isterim, Volkan Demirel  maç sonu yayıncı kuruluş kameralarına ne dedi ? Biz bugün 9 kişi ile bir puan alırken, tüm Türkiye’ye de bir şeyi gösterdik, eğer doğru oyunu oynarsanız 9 kişi ile de puan alınabiliyormuş dedi.

YENİ YIL

Benim için gelse de olur gelmese de.

20 Yıldır gelen yeni yıl, her konuda eskisini arattı bize. Biz bunu hak ediyor muyuz? Etmiyoruz ama, çekiyoruz.

Süreci iyi yorumlayamayan yenilen kazıklara alkış tutanların sayesinde, biz de bu gemi içinde yuvarlanıp gidiyoruz. Kur garantili yeni yıl gelirken benim en önemli zenginliğim sağlığım. O varsa yaşama umut taşımak var, o varsa yaşamdan şartlar ne olursa olsun tutunmak ,yarınlara umut yüklemek var. Gel bakalım kur garantili yeni zıplayıp yeni yılın ilk sofrasını kurmak adına hazırlık yaparken siz size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Ben sofrayı toplarken sizde bu arada size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!