Salı Sofrası Adananın yolları

featured

Salı Sofrası

Adananın yolları

Sakaryaspormu ? Bodrumspormu? Yer Adana, uzak mı uzak ,daha yakın kentler için TFF her stad için iki takımında önüne çeşitli mazeretler koydu. Sonuçta gideceğiz, uzak yakın bizim taraftar grubumuz orada olacak. Şunu iyi biliyorum, danada Yeşil Siyah  taraftar grubunun tribün zenginliği  çok daha fazla olacak. Yol uzun, uzun yolun tünelinde 90 dakika, olmadı uzatma, olmadı penaltılar devreye girebilir. Gönül ister ki Sakaryaspor normal sürede kazanıp, Süper özlemine son vererek, uzak yolun dönüşündeki mutlu takımın ismi olsun. Olurmu ? Neden olmasın, Bodrumla bundan önce iki maç oynamışız,sahamızda2-0 kaybederken rövanşta 0-0  lık rövanş resmi ortaya çıkmış. Birbirini iyi tanıyan iki takım Bu gün üçüncü randevuya çıkacaklar. Ben diyorum ki 30 Mayısta ,bu tür maçları oynamak adına tecrübe zenginliği olan Sakaryaspor, bu maçın favori kantarında ağır basar. Sözün özeti, Adana da uzun zaman hasret kaldığımız Süper lig hayaline kavuşmak adına son düzlükteyiz, bu düzlük nasıl aşılır,? Bunun teknik analizi tecrübeli Çoşkun Demirbakanın kafasında şekillenecektir. Süper lige çıkan renk Yeşil Siyah olursa Sakarya da yer yerinden oynar, Eğer Sakaryaspor kazanırsa teknik kadrodan tutunda oyuncu grubunun da piyasa değeri artar. Sakaryaspor kazanırsa bu şehrin esnafı da kazanır. Sakaryaspor kazanırsa bu şehrin sönük olan sosyal hayatında renklenir. Sakaryaspor kazanırsa teknik kadro ve oyuncu grubunun ceplerinde şampiyonluk primi ile taçlanır. Sonuç, Bodrum maçı kazanılırsa Rüstemlerin havası birden değişir. Az kaldı, Perşembeye ne kaldı ki? Umarım bu hikayenin içinden yeşil siyah renk çıkar .Futbol bu içinden her şey çıkar, sonuçta adı futbol ,kazananı ve kaybedeni olan bir oyun.

ALİ KOCA YAKIŞMADI ( NEFRET DİLİ)

Fenerbahce  ,Galatasaray çekişmesi, Beşiktaşın ve Trabzonun çok erken yarış dışı kalması sonrası , Şampiyonluk heyecanını bana göre öksüz bıraktı. Yarışta az takımın olması puansal olarak zirve yapsa da ,alınan puanlardan çok, iki takımın her konuda kısır çekişmesiyle, renksiz bir Süper sezonu önümüze koydu. Atışmalar öyle hal aldı ki, koca koca adamlar, topluma örnek olması gereken kişilerin ettiği laflar, yenilir yutulur cinsten değildi. şampiyonluktan bir hafta evvel oynanan derbide Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı kendi evinde yenerek onlara erken şampiyonluk zevki tattırmamasının ardından, Ali Koç açtı ağzını yumdu gözünü ,sezonun hikayesini şu sözlerle dillendirdi ,Şerefsizler, alçaklara gösterdik ,kim şerefsiz, kim alçak ? Bu sözler bir spor adamına ,Türkiye’nin Ekonomisine en büyük eli veren bir ailenin oğluna değil ,hiç kimseye yakışmaz. Kötü giden bir sezonun hikayesini TFF ye, var hakemlerine, Hakemlere yüklemek adına bir derbi galibiyeti sonrası ortalığa saçmak Ali Koca ne kazandırır ki? Sadece içinde biriken kini, gazı boşalttı der geçer millet.  Bu seneki rekabetin adil olmadığını bizde biliyoruz da ,bunu ifade ederken ağızdan çıkan sözlere dikkat edeceksin arkadaş. Bir maçın içinden çıkan sonuca bağlı olarak bir sezonun içinden çıkan başarısızlığın üstünü bunlarla örtemezsiniz, bir de aynaya bakıp gerçeklerle yüzleşeceksiniz. Umarım önümüzdeki yıllarda böyle bir sezonu ve içinden çıkacak şampiyonlukla ilgili böylesi sözler duymayız. NOT Ali Koçun bu çıkışı başta Fenerbahceli sağ duyulu taraftarlar ve de spor kamuoyundan destek almadığını belirterek bu konuyu Koç ailesinin önüne bırakalım.

SPORA TARZAN BAŞKAN ( İSAK SARI)

karasuspor Balda kalmak adına Serdivan’ı uzatmanın son anlarında Ömer’in attığı , Hala konuşulan gölüyle yenip, Baldaki yerini korurken, protokolde Serdivan belediye Başkanı vardı ama ,karasu Belediye Başkanı yoktu. Mehmet ispirden aldığı Başkanlık koltuğunda, verdiği hizmetler içinde, spora Tarzan belediye başkanı unvanı ile ikinci kez Karasunun, şehri emiri olan İsak sarı o gün protokolde yoktu. Rivayet o ki maç anında o fındıklıktaymış( Bunu da Sosyal medyadan paylaşmış, maç sonu da kendine ait hesaptan Karasusporu kutlamış)Karasulu  TV yorumcusu Faruk Aksoy, Karasulu doktorlar şemsi Bayrak ve Kerem Erksoy, Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı Hakkı Topaloğlu ,CHP nin birinci sıra meclis üyesi ,Karasulu medya kuruluşları saha içinde ve tribünlerde yerlerini aldılar ve Karasunun Balda kalışını kutladılar. Özetle Karasu kamuoyunun spora tutkulu olanları büyük ölçüde o gün yeni Atatürk stadındaydılar.  Hiç kimse karasu Belediye başkanına kızmayacak, kız mayada hakkınız yok. Bu arkadaşın yoğurt yiyişi bu, bunu gördünüz test ettiniz ,ikinci kez seçtiniz. Ne yaptı da seçtiniz ? Bunu ben değil siz Karasulular sorgulayacaksınız.

ALTAYDA İKİ VEFALI OYUNCU RESMİ( ÖZGÜR-CEYHUN )

İzmir’in tarihi siyah beyaz resmi Altay’da kara bulutlar ortalıkta dolaşıyor. Geçmişin yanlış yönetimsel resimleri, günün kötü ekonomisiyle bütünleşince ortaya siyah beyaz futbol dramı çıktı. Batan gemiyi, alacaklarının zamanında ödenmemesi nedeniyle bir çok futbolcunun  terk ettiği ile ilgili her gün siyah beyaz bir haber önümüze çıkıyor. Düşmeye gör, düşenin dostu olmaz diyenleri yanıltan iki isim karşımıza. Altayda 2025 de serbest kalacak olan takımın iki tecrübeli isi Ceyhun Gülselam ve kaptan Özgür ,Alacaklarını bir kenara koyarak ,Altay’ın yeni yapılaşması içinde 2024-25 sezonunda da Siyah Beyazlı formayı giyeceklerini açıkladılar. Bu iki futbolcunun bu kararı Siyah Beyazlı camiada sevgi karşılığı buldu. Zor günlerde takımlarına köstek değil, destek olan bu iki futbolcuyu bir vefa resmi olarak örnek bir model olarak ilgilenenlerin önüne koyuyorum. Bakın bakalım bu yaklaşımı Yabancılarda bulabilir misiniz? Bakın bu resme ve Türk futbolcusuna sahip çıkın, onlar bizim çocuk diyerek onların emeğini sömürmeyin. Bunu neden hatırlatıyorum, yanı başımdaki Sakarya’da ben bu örneği çok gördüm yüzdende uzağa gitmedim evimin önünden de  buna yakışır örnek verdim.

TFF BAŞKANI GİTMEYECEK GALİBA

Mehmet Büyükekşi TFF Tarihinin en beceriksiz, liyakatten uzak Başkanı olarak tüm istememezliğine karşın, gitmeyecek gibi icraatlarına devam ediyor. GS hariç ,bu gün ki iktidara göbekten bağlı olmayan bir çok takım yönetimleri tarafından istenmese de, Temmuzda yapılacak seçimlerde yine Başkan olacakmış gibi icraatlar devam ediyor. Mehmet Büyükekşi iktidarın başı gibi, çok uzaklarda gezen hedefleri spor gündemine bombalıyor. Mehmet Bey diyor ki 2032 nin Türk Milli  takımının bu günden temellerini atıyoru, genç bir kadro oluşturmak adına, bu günden başlayarak genç bir Milli takım oluşturacağız  diyor. Mehmet Büyükekşi bana göre istenmediği yerde de kalmak adına direnecek. Sonuçta birileri git demeden ,o birileri ,bir başka birilerinin isteğine göre hareket etmez. Sonuçta Türkiye’de tüm kurumlar kimin elindeyse  o kişi bu değişime onay verecektir. Ali Koç ne kadar bağırırsa bağırsın, siz Mehmet Büyükekişiyi ne kadar çok gitmesi için ısrar etsinizde ,o birisi son sözü söyleyeceğine göre ..Mehmet Büyükekşinin hala TFF nin önünde olan sorunları aşmak adına  her gün bir şeyleri anlatırken, ben onun gideceğini düşünmüyorum. Yerine yenisi gelmediği sürece, secim takvimine kadar mevcut yönetim, önünde olan sorunları  aşmak adına işine devam eder ,bunu sözüm olmaz. Mehmet Büyükekşinin  ,bu gün verdiği resme bakınca  ,Büyükekşinin koltuğunu bırakacağına hiç ihtimal vermiyorum.

TÜRKİYEDE BİR İLK ( YILDIZ SARIOĞLU)

Sakarya’da rahmetli Mehmet Sütlü tarafından kurulan Türkiye Saha komiserleri Derneği tarihine bir kadın rengi eklendi. Yıldız Sarıoğlu ilk kadın Başkan olarak bir ilke imza atan isim oldu. Biz bu değişimin sadece bizim ile mahsus, özel bir durum olduğunu düşünmüştük, yanılmışız. Bunu nereden öğrendik? Türkiye Futbol saha komiserleri Derneği Genel merkezi (TFSKD) Yıldız Sarıoğlunu ,ilk kadın Saha Komiserleri derneği Başkanı olarak, ona kutlama mesajı çekmesinden öğrendik. İşin özü Sakarya Kadınlara Saha komiserleri derneği Başkanlığını layık görerek ,hem kadınlara verilen önemi destekleyen bir il olarak bir ilke imza attı. Bu ilkin yaşanmasında ben biliyorum ki ,ASKF ninde, Futbol İl Temsilcisinin de  bu işte tuzu biberi var.

OLMADI BİRE KOMŞU ( SAMED AKAYDIN OLAYI)

Samed Akaydın  ,Fatih Terimin, Yunanistan’ın köklü iddialı takımı Panathinakos takımının başına  Teknik adam olarak gelmesi sonrası, Terimin isteği ile Fenerbahçe’den bu takıma kiralık oyuncu olarak gitti. Milli Takım oyuncumuz Samed Akaydin  19 Mayısta Atatürkü Anma ve gençlik bayramında yaptığı paylaşım nedeniyle  afaroz edildi. Samede paylaşımı sayfandan çıkar dediler o çıkarmadı ve atasına sahip çıktı. Yunan takımının Atatürke olan antipatisinin ,hala diri olduğunu ,bazı takımların bu uğurdaki hazımsızlığını bu son yaşanan olayda öğrendik. Şaşırdım? Neden şaşıralım ki, bu gün , kendi ülkesinde adı her yerlerden çıkartılmaya çalışılan biri, tarihte denize döktüğü bir ülkenin takımının, bu tepkisine neden şaşıralım ki. Samede  bu duruşundan dolayı ,Atasına  gönülden bağlı bir sporcu resmi olduğu için, ben buradan ona  alkış gönderiyorum. Kulübüne tanışarak bu olaydan sonra geriye dönen Samed, önce kadro dışı bırakıldı. Panathinakos yönetimi  bununla da yetinme di ,mukavelesini fes etti. Yunan Basını ne der ben bilemem, ben bu son olayda, sporun olduğu yere  bu düşüncelerin, tarihi hazımsızlığın hortlaması ,birbirini sevmeye çalışan iki ülke halkına kötü örnek olmuştur.

TRABZON GÖNÜL ALDI

Trabzonspor Beşiktaş’la oynadığı kupa mücadelesini uzatmanın son anlarında yediği golle kaybetti ve yıkıldı. Futbolda sevinen de var ,üzülende. Sevinen Beşiktaş, üzülen Trabzonspor oldu. Kötü bir sezon yaşayan iki takımın kupa hikayesinde futbolumuzda sevgi rüzgarı estiren bir olay kupan töreninde Trabzonspor tarafından sergilendi. Trabzon takımı, teknik kadrosu ikincilik madalyalarını aldıktan sonra soyunma odasına gitmeyerek, şampiyonluk kupasını almaya giden rakipleri Beşiktaş’ı kupa törenine tek sıra halinde alkışlayarak gönderdiler ve gönül aldılar. Bu hasret kaldığımız olayın kahramanı olan Trabzonsporu kutlamak gerek. Beşiktaş kaybetseydi böyle bir şey yapar mıydı bilemem ,gördüm Trabzon davranışı benim futbol gönlümü okşadı. Bende bu vesileyle Trabzon’u alkışlıyorum.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!