Çorum’u Tercih Ederiz

featured

Çorum’u Tercih Ederiz

Sakaryaspor yıllardan beri alt liglerde oyun kurmaya çalışan, ayağa pas yapan takımlar oluşturdu. Her zaman daha yumuşak, ortasahası teknik ama savunma yapma isteği, koşu gücü düşük oyuncularla buralara kadar geldik. Bu süreci Selahattin Aydın’ın başkanlığında transferi tekrar açtığımız 2013-2014 sezonuna kadar götürebilirim. Zannediyorum istisnası olmadı. Tam olarak ısıran, orta sahada, önde rakiplerini boğan bir takıma hiç sahip olmadık. Hatta ve hatta 98 yılında, 2004’te, 2006’daki Süper Lig’e yükselişlerimiz bile vücuduna değil de kramponuna güvenen oyuncuların elinde oldu.

Bu sezonun da farklı olduğunu söyleyemeyiz sanıyorum. Ortasahamızdaki Sinan Kurt, Hasan Kılıç, Murat Cem, Burak Süleyman, Del Valle gibi oyuncuları öne çıkaran özellikleri daha çok top ayağında iken hareketlenmeleri, pası attığı alanlar, çalımlar, şutlar oldu. Bu oyuncuların neredeyse hiçbirinin savunma anında yaptığı bir müdahale ile, top kapma hırsıyla, alan kapatmasıyla hatırlanacağını sanmıyorum. Bu noktada Murat Cem’in bazı maçlarda çift yönünün nazarlık olduğunu, Hasan Kılıç’ın defansif bir noktaya evrildiğini ayırarak kaydetmek lazım.

Hal böyle olunca bize karşı oyun oynamaya çalışan takımlara, ince belli ortasahalara karşı kendimizi daha iyi ifade ettiğimizi düşünüyorum. Böyle takımlara karşı açılmak, kendi oyun anlayışımızı ortaya koymak ‘’kavgacı’’ takımlara nazaran kolay oluyor bizim açımızdan. Bu dengeyi gözettiğimizde bu yılki Süper Lig’e çıkış final maçında rakip olarak Bodrumspor yerine Çorum FK gelse yutacak ekmeğimiz daha yumuşak olur diye umuyorum. Deseniz ki bu ligde en çok hangi takım Sakaryaspor’a benziyor, ben Çorum FK derim. Bu benzeyiş sadece oyunu oynama şeklinde değil, oyuncuların bizatihi kendisinde de ortaya çıkıyor. Çorum FK’nın kadrosuna baktığımızda Nalepa, Ferhat Yazgan, Ozan Sol gibi eski Sakaryaspor’lu oyuncular dikkat çekiyor. Bu benzerlik geçtiğimiz sezonlardan başlayan bir alışkanlığa, iki kulüp arasında sürekli bir alışverişe dönüşmüş durumda.

Çorum FK daha çok hücum anlarındaki kanat organizasyonlarıyla, Nalepa’nın servis ettiği derin toplarla kendini gösteriyor. Savunmalarında Zarge Toure ve Ologo gibi bizim elimizde olmayan stoperler mevcut. Sol bek Erkan Kaş sürekli hücuma katılan ve o bölgeden Çorumspor’u cesaretlendiren bir görüntü çiziyor. Ortasahada Atakan Akkaynak ve Hakan Barış, Suat Kaya Nalepa’nın yardımcıları olarak ara bölgede bulunuyor. Ferhat Yazgan’ı zaten tanıyoruz. Kenarlarda Ahmet İlhan, Geraldo hareketli ve üretken. Önde Verheydt gibi fizikli, Hollanda menşeili bir santraforla oynadıkları anlar çoğunlukta. Ligin üstünde bir takım olmasında rağmen, şu saydığımız oyuncuları, bu takımın üreteceği atak zenginliğini Sakaryaspor’un savuşturacağını düşünüyorum. Ligde iki maçı esası aldığımızda 3-2 Çorum FK’yı elemiş gözüküyoruz.

Bodrumspor ise hem oyuncu tarzları, hem oyun anlayışı hem de son birkaç yıllık performansıyla bize oldukça ters gelen bir takım. Bodrumspor deyince benim aklıma nedense Ankara Demirspor geliyor. Ne yapsak ne etsek bu Ankara takımına en kritik anlarda boyun eğdik. 2015 İzmir’de finali kaybettik. Daha sonra play-offun daha erken turlarında tekrar mağlup olduk. Uzun lig periyotlarında genelde hep üstümüzde yer aldı. Bodrumspor’la da son yıllarda aynı liglerde oynuyoruz. Bu lige beraber yükseldik. Fakat onlar bize göre daha farklı bir ekolün peşinde. ‘’Piton futbol’’ olarak adlandırabileceğimiz, önde rakibini boğması yönünden EURO 2020’deki İtalya milli takımını andıran bir takıma döndüğü anlar oluyor Bodrumspor’un. İsmet Hoca bütün fikriyatını fizik güç, topyekûn mücadele, temaslı-sert pres üzerine kurmuş. Bu şekilde kazanılan toplar kısa ve çabuk oyuncular eliyle direkt olarak gol bölgesine taşınıyor. Olası bir final, geçen seneden tecrübeli Bodrum için bu oyunu sahaya yaymak için bir fırsat olacak. Sakaryaspor’un Adana’da da kalabalık ve coşkulu bir taraftar topluluğunu arkasına alacağını ve ev sahibi havasına bürüneceğini düşünürsek, Bodrumspor’a soğukkanlı deplasman oynama imkanı doğacağını öngörmek lazım. Bize düşen içerideki Tuzla kaybını olumsuz örnek, en sonki Körfez zaferini hedef performans olarak akılda tutmak.

Kadir Korkut

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!