SAKARYASPOR’DAN BASIN AÇIKLAMASI   

SAKARYASPOR’DAN BASIN AÇIKLAMASI                                                                                                                                                                   13 Ekim 2018 günü İlimizde Sakaryaspor ile Amedspor takımları arasında oynanan futbol müsabakası öncesinde yayınlanan kliple ilgili kamuoyunda maksatlı spekülasyonlar yapıldığını üzüntüyle müşahede etmekteyiz.

Bahse konu klip Kuzey Irak’da TSK’ nin düzenlediği operasyonda PKK’lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Sakaryalı Uzman Çavuş Ömer ÖZDEMİR’in acısını paylaşmak üzere, bir hafta önce oynanan Niğdespor maçı öncesinde de yayınlanmıştır. Klip bu maça özel olarak hazırlanmamış, sosyal medya üzerinden alınmıştır, 19.00’ da başlayacak olan Amedspor maçından 45 dakika önce saat tam 18.15’ de Klüp kararı olmaksızın kumanda odasından bir defaya mahsus yayınlanmış, bir hassasiyet oluşturur endişesiyle yayın sorumlusu bizzat tarafımdan aranarak,  bir daha yayınlanmaması talimatı verilmiştir.

Kaldı ki Diyarbakır ve Sakarya kardeş şehirlerdir. Sakarya’lı  Emniyet Müdürü Ali Gaffan OKKAN Diyarbakır’lı kardeşlerimize hizmet verirken hain terör örgüleri tarafından şehit edilmiştir.  Emniyet müdürümüzün şehadeti ile başlayan kardeşlik duygusu halen ilk günkü canlılığını korumaktadır.  Diyarbakırlı’ nın da Sakaryalı’nın da teröre karşı duruşu aynıdır. Terör herkesi hedef alan bir insanlık suçudur. Teröre karşı verilen mücadelede her iki şehrimizden de kahraman şehitlerimiz bulunmaktadır. Bizim kimseyi ötekileştirmek gibi bir kastımız olamaz.

Bu klibin yayınlanması,  kamuoyuna kasıtlı olarak yanlış aksettirilmektedir.   Tüm Türkiye teröre karşı tek yürektir. Terörden en çok etkilenen terörün en çok zarar verdiği illerin başında Diyarbakır gelmektedir. Bizim kalbimiz  her zaman Diyarbakır’lılarla  birlikte çarpmaktadır. Kardeşliğimiz ilelebet sürecektir.

Müsabaka  sonrasında abartıldığı gibi bir olay yaşanmamıştır. Maç bitiminde soyunma odasına geçerken sporcular arasında meydana gelen  ufak bir ağız münakaşası  herhangi bir olaya dönüşmeden sağ duyulu bir şekilde sonlanmıştır. Bu konu, klip yayınlanması olayı ile birlikte büyütülerek  art niyetli bir şekilde spora ve kardeşliğe gölge düşürecek bir hava oluşturma gayretkeşliğinden  ibarettir.

Bahse konu müsabaka öncesinde ve müsabaka günü AMEDSPOR kafilesine her türlü misafirperverlik gösterilmiş, tesislerimiz kendilerine açılarak  idmanların tesislerimizde yapılması sağlanmıştır. Bu  misafirperverliğimizden dolayı kendilerinden de  olumlu dönüş olmuştur.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Cevat EKŞİ

Sakarya Spor Klüp Başkanı

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!