SAKARYA FUTBOLUNDAKİ SON GELİŞMELER

featured

Son Turgutlu maçında etrafı gözlemledim. Maçın skoru kadar mutlu olduğum bir sonuç çıkardım birkaç dakika içinde: Tek tip değil türlü yaş gruplarından , kadınlı erkekli, işadamından işsizine geniş bir profil vardı tribünlerde. Ailelerin, sevgililerin ilgisinin yanında cübbesini giymiş taraftarları da görmek tüm şehrin Sakaryaspor olgusuna dahil olduğunu göstermesi bakımından çok önemliydi.

En azından bir on yıldır popüler liglerden uzak, ulusal medyada hemen hemen hiç yer almayan Sakaryaspor’un böylesine bir potansiyeli barındırması ve bunun da harekete geçmesi övünülecek bir durum.Bir başka övünülecek tablo akustiği zaten çok iyi olan stadı dolduran taraftarın tümüyle coşkuya katılması ve koreografideki başarı.

Sakaryaspor fiilen üçüncü ligdeydi ve şimdi 2.lige yükselmiş oldu. Yeşil siyahlılar için en kötü zamanlarda bile bulunulması gereken yere yükseldi takım. Zaten son yıllarda yaşananlar çokça anormaldi. Ve ülkedeki tüm diğer takım camiaları da inanın Sakaryaspor gibi bir takımın süper lig seviyesinde olduğunu biliyor ve bu şampiyonluktan kimse rahatsız olmuyor. Bu sempati ortamını bir grup kendini bilmezin düşman oluşturma eylemleriyle lekelememek gerekir.

TFF 1.ligde hedef , bazı kesimlerin söylediği gibi önce kümede kalmak olmamalı. Bir takım için ilk sezonki ambiyans önemlidir. Sakaryaspor ilk iki ,olmazsa ilk altı hedefini oluşturmalı. Bu yapılanma doğru yapılmazsa Kocaelispor’un durumuna düşülür, doğru yapılırsa basamakları hızla tırmanan Karagümrük seviyesine çıkılır.

Bu amaçla yaz aylarında eski başkan ve futbolculardan, camianın önde gelen isimlerinden, Sakaryalı tecrübeli teknik adamların katılacağı bir açık hava söyleşisi yapılmalı, herkesin fikri not edilip inceleme yapıldıktan sonra bir eylem planı oluşturulmalı. Öyle ‘Her şeyi ben bilirim.’ kafasındakilerin işin sonunda çok şey bilmediklerini defalarca gördük bu alemde.

Şehrin iki profesyonel takımı daha var .Konjonktürü çok iyi kullanıp geçen sene lige çıkan Hendekspor’un bu yıl ligde kalacağı kuvvetle ihtimal. Aynı şekilde Sapancaspor da şehir futbolu için önemli bir şey yaptı ve üçüncü lige yükseldi. Sapanca’nın zaten profesyonel geçmişi var ve bu takımın sağlam adımlar atacağına inancım tam.

Üç profesyonelli şehirde altyapıların önemi bir kat daha artıyor ki gelecek yazılarda buna değinmem gerektiğini düşünüyorum.

Bütün bu hengamede Sakarya futbolunda Karasuspor yer alabilirdi. BAL’da yüksek paralı ve kaliteli kadrolar kurduğunda şimdikilerden çok daha sert gruplarda yer aldığını kabul ediyorum. Şanssızlık ama şu son iki yıldaki süreçte sarı kırmızılılar da profesyonel dünyaya adım atabilirdi. Bunun sorumlularını herkes biliyor da bu , başka bir yazının konusu.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!