Salı Sofrası İki farklı oyun ( Şampiyonluk meşalesi yandı)

featured

Salı Sofrası

İki farklı oyun ( Şampiyonluk meşalesi yandı)

Sakaryaspor  yıllardır özlem duyulan seyreden korosu ile  şampiyonluğa koşarken, Turgutluspor karşısında seyredenlere iki ayrı formatta bir  oyun izletti. Hücuma yönelik  oyun anlayışı içinde, ilk yarı en az bir puan hesabı içinde direnen ,direnirken bunun içine futbol dışı numaraları da sahneye koyan  Turgutlu önünde  daha 25 saniye dolarken, Tahir babağlunu düşmesi veya düşürülmesi arasında sıkışıp kalan pozisyonda,  hakemin devam kararına takıldı. Sonra konuk takım  direnci  ,Sakaryasporun hücum anlayışına geçit vermedi ,hatta  Turgutlu ilk yarının sonlarına doğru az daha canımızı yakacak, bizi zor duruma sokacak gollük pozisyonda buldu. Ne var ki ikinci yarı Turgutlu’nun bir puana dayalı hesapları  ters tepti. Her maç farklı kahramanların hikayeleştiğini gördüğümüz Sakaryasporda bu seferde Mustafa Tahir Babaoğlu sahneye çıktı. Gol noktalarının ağır tankı gibi izlenim sunan Tahir  ceza sahası içinde öyle bir hareket yaptı ki, rakip  bu hareket karşısında ister istemez ,sanki zorunluymuş gibi penaltı yapmak zorunda kaldı. Ozan Solun kaçırdığı gollük pozisyondan sonra  o dakikaya kadar sıkıntılı olan süreç  Babaoğlunun şık penaltısıyla çözüldü, tribünler karnaval havasına büründü. Tahir Babaoğlu ile Turgutlu’nun futbol ipini kestikden sonra Sakaryaspor futbol sazını eline aldı, istediği gibi çalmaya başladı. Bu süreçte Şanlı değişiklikleri birer birer sahne alırken Burak Süleyman’ın uzaktan şık golü ,şampiyon ,şampiyon  eşliği sloganları eşliğinde 30 bin kişilik koroyu coşturmaya yetti de arttı bile . Günün son golüne uzatmalarda Oğuz Yıldırım imza attı ve Sakaryasporun şampiyonluk meşalesi yandı.  Artık bu saatten sonra Sakaryasporun şampiyonluk yürüyüşüne hiç kimse  engel olamaz. Geliyoruz, geleceğiz ,geldik ,bekle bizi TFF 1 .

BURAK SÜLEYMAN BURUKMU?

Tribünlerin doluluğuna ,tribünlerin coşkulu halini özlemişiz be. Sakaryaspor taraftarı tribün gösterilerini maç öncesi tribünlere taşırken, o an herkesin ellerindeki telefonlardan kayda geçerken ,her yeşil siyah taraftarın  şampiyonluk coşkusu yaşadığına tanık olmak varmış ,yıllar sonra . Takımın havası nasıl dersiniz? Valla  Sakaryaspordaki biz iyi takımız havası her maç kendini göstermeye devam ediyor. Tuncay şanlının ufak tefek ,kendine ait oyuncu tercihleri  bazı oyuncularda biraz burukluk yaratsa da  Yeşil Siyah oyuncu grubunun kazanma iştahına diyecek yok.  Tuncay Şanlı geldikten sonra  oyuna sonradan giren konumuna düşen Burak Süleyman’ın ,attığı  şık golden sonra buruk sevincine takıldı benim futbol gönlüm. Bir futbol takımında yaşanıyor bunlar deyip Yeşil Siyah Futbol gemisinin TFF 1 yürünüşü içini fazla eşmeden, geride kalan Turgutlu zaferinin keyfini sürmeye bakalım.

BIRAKIN ŞU SAHAYA PET ŞİŞE ATMAYI

Sakaryasporun  her maç öncesi  sahneye konan Kadına Şiddete hayır pankrastı ile sahaya çıktığı günde (Bu iş bana göre göstermelik ,o konuya daha sonra derinlemesine dönecem ) Turgutlu maçının ilk yarısının 0-0 klitli kalmasından rahatsız olan bir kısım taraftar duygu seli içine hakem  yönetimini katması ,devre biterken hakemler polisler eşliğinde soyunma odasına giderken onların üzerine su atmaları hiçte şık olmadı.  Bu yönüyle uslanmaz bir sabıkamız vardı ,Turgutlu maçında yine hortladı. Tribünlere koşmak güzel, takımı maçın her anında desteklemek güzelde  bu güzellikleri  taşkınlıkla taçlandırmak hiçte güzel değil. Sakaryaspora yine ceza gelecek, Sakaryaspor yine disipline gidecek, neden biz her şeyin güzelliğini tam yaşamıyoruz ki. Oysa  o günler, bu günler be . Neden bunun tadını daha iyi çıkarmayalım ki. Sakaryaspor sevgisini ne olur futbol dışı taşkınlıklarla zedelemeyelim diye diye dilimizde tüy bitti. Yine aynı şeyleri yazmak neden bizim kaderimiz olsun ki.

 

NEJDET NİŞ

Sakaryasporun tarihinde, herkes iyi kötü bir iz bırakmıştır .Ancak  Nejdet Niş  kadar sevilen ,anılan çok az teknik adam olmuştur.  Yeşil Siyahlı ekip bu gün ki adı Süper lig olan adrese ayak bastığı yılda , bu başarıda o günün teknik sorumlusu  Nejdet Niş e ayrılan kısımda  sevgi ağırlığı çok fazladır. Bu güzel insanın yaşama veda edişinin dördüncü yılı geride kalmış. Sakarya Medyasından sadece Mustafa Özbeyin hatırladığı Nejdet Nişe ölümünün dördüncü yılında bir kez daha Allahtan rahmet dilerken, sizi onunla aramızda gecen bir anıyı anlatarak sizi  tam 40 yıl öncesine taşımak, o anı sizinle paylaşmak  isterim. Bu anıyı Spor Exestradada  Nejdet Nişin isminin geçtiği bir anda anlatmıştım. Bir kez daha kaleme dökmek istiyorum. Sakaryasporun Konyayla şampiyonluk yarışına girdiği heyecanlı haftaları ,gazeteci olarak takip ederken ,Cumhuriyette  çıkan ,Nezihi Sakaryaspor yolunda haberi ile ilgili Nejdet Niş hocanın kapısını çaldım. Hocam Nezihi Sakaryaspora geliyormuş, doğrumu? Nazım çığım dere geçerken at değiştirilirim hiç  diyerek kesip attı. Çok değil bir idman sonrası bir baktım Nezihi Sakaryasporun idmanında, hemen soyunma odasına koştum, hocam hani Dere geçerken at değiştirilmez demiştin, Nezihi idmana çıkmış. Cevap ,Nazımcığım At kaliteliyse ben ne yapayım. Ruhun şad olsun sevgili hocam.

ŞAMPİYONLUK HİKAYELERİ ( MOTİVASYON )

Şampiyonluk bir takım için yolun başında yükseğe çekilen bir hedeftir.  Şampiyonluk öyküleri  içinde yer alan motivasyon konuşmaları , yükseğe çekilen bir futbol coşkusudur. İçinde bir çok örnek örnek barındıran bu hikâyelerin içinden birini çekip  aldım sizin öngününüze koydum. Oxsijen Tv de benim hazırlayıp sunduğum ,her gecen gün izlenme sayısı artan Spor Exestrada, Sakaryasporun şampiyonluğa koştuğu bu gün anlatırken ,Cavit Dereli ,bu güne ışık tutar diyerek ,geçmişten kalma bir anısını anlattı, bende o anıyı aldım benim sofraya koymak adına önüme not olarak iliştirdim. Dereli Sadi Tekelioğlu  ile başlayıp, Şaban Yıldırımla noktalanan şampiyonlukla ilgili ip uçları verirken ,bu konuda  Kaptan Ragıp’ın bir idman öncesi  arkadaşlarıyla yaptığı bir konuşmayı anlatıyor.  Şampiyonluk priminin dinlendiği o günlerde ( Bu günde buna benzer olaylar yaşanıyor) bir idman öncesi Ragıp Arkadaşlarını toplayarak şöyle bir konuşma yapıyor, Arkadaşlar şampiyonluk primi tabi ki çok önemli, ancak ondanda önemli bir şey var, bu aşamada biz paradan önce Sakaryasporun şampiyonluğunu ,paradan önce  biz futbolcular olarak ,bu şampiyonluğun bize katacağı artıları düşüneceğiz. Sakaryaspor şampiyon olursa  bu başarının bizim futbol hayatımızda bize sağlayacağı artıları daha fazla ön plana taşımamız gerekir diyerek ,şampiyonluk pastasının üstünü motivasyon konuşması ile nasıl süslediği  o güzel günlerin içinde kendine yer buldu. Umarım bu gün ,Sakaryasporun şampiyonluğunu resmiyete dökmek adına gün sayan  bu günün oyuncu grubunun  , geçmişte kalan ,o günün kaptanı Ragıp’ın yaptığı motivasyon konuşmasından ,kendileri adına çıkaracağı paylar vardır. Para profesyonel bir oyuncu için ,ekmeğini bu işten kazanalar için tabiki önemlidir de ,bazı ayrıntılarda vardır ki para dan da daha önemlidir.

VEFA ( ERCÜMENT HÜLAKÜ ÇOŞKUNDERE )

Sakaryaspor adım adım adım şampiyonluğa koşarken, bu şehirde hala takım bir puan farkla lider konumdayken, yönetim tarafından gönderilen Ercüment Hülakü Çoşkundere ile ilgili konuşmaya devam ediyor. Bir kısım taraftar  bu takımı Ercüment Hülakü Çoşkunderede  şampiyon yapardı, gönderilmesi hataydı diyenler  ile, gönderilmesi doğruydu diyenler birbirleriyle yarışmaya devam ediyorlar. O haklı bu haklı, bu doğru, o yanlış devri bitti. Artık bunun üstü örtülmeli. Ancak Yaşanan ayrılıkta  ,giderken alacaklarını alarak gittiğini düşündüğüm  Ercüment Hülakü çoşkundereye bir jest yapılabilir. Adına Vefa deyin  ne dersenizdeyin, şampiyonluk kutlamalarına bu takımın buralara taşınmasında emeği olan Ercüment Hülakü Çoşkundere  davet edilebilir. Gidişleri farklı olsada  bunun örneklerini üç büyüklerde gördük. Böyle bir şampiyonluk galası içinde yönetim ,karşılıklı anlaşarak yapıldığını iddia ettiği ayrılığın içinde yer alan eski hocasını  şampiyonluk  karnavalına  katarsa örnek bir davranış olarak alkış alır. Ben içimden geceni  yazdım ,uygulamak isteyen yönetim. Uygular veya uygulamaz, kendileri bilirler. Bana göre gerçekleşirse şampiyonluğun içi dehada bir güzel dolar. Son not ,şampiyonluğun içine duygusallık tohumları ekilse ,kim ne kaybeder ki..

TARAFTAR  YÜCEYE ÇIKMIŞ

Sakaryaspor şampiyonluğa koşar adım yaklaşıyor. Sakaryaspor artık 11 yıldır beklenen TFF 1 sevdasına nokta koyacak. Şehirde bu heyecan yaşanırken, şampiyonluk filamanları yolları, caddeleri ,evlerin balkonlarını  süslerken taraftar grubu Yılmaz Şen önderliğinde  Başkan Ekrem Yüceyi makamında ziyaret etmiş. Taraftar bir takımın itici güçü ,günümüz futbolunda onlar  bir vesileyle gündem oluyorlar. Yeşil Siya sevdalısı taraftarlar grubu Sakaryaspora yaklaşık 25 milyonluk kaynak bularak ,şampiyonlukta en büyük pay sahibi olan BŞB Başkanı Ekrem Yüceye çıkarak ,bu uğurda verilen destekten ötürü  teşekkür ziyaretinde bulunarak ,şampiyonluk un içindeki en önemli payı gerçek sahibine uzattılar diye düşünerek bu ziyaretin içini bu düşünceler eşliğinde doldurmak istedim.  Sakaryasporun 11 yıl sonra gelen şampiyonluğunun içinden daha çok anlamlı resimler çıkacak. Bizde bu resimleri dilimiz döndüğünce ,tercüme ederek benim soframın üstüne ağırlayacağım.

KIRDEMİR NAZIM  ANISINA

Gecen haftanın içeresinde Harmanlık futbol tesislerine ,duygusal bir organizasyon damgasını vurdu .İki yıl önce kaybettiğimiz Harmanlık ve spor dünyasının renkli ismi Nazım Kırdemirin aramızdan ayrılışının ikinci yılı için, Yeşil Beyazlı camia U11 ve U12  Küçükler yaş gruplarını kapsayan mini bir anma turnuvası  düzenlemesi ,Rahmetli KARDEMİR’e yakışan türden bir organizasyondu. 6 Futbol takımı Harmanlıkspor, Nejat Ersin Futbol takımı, Erenler Futbol kulübü, Karasu Akademi ,54 FK Akademi Ve Sakaryaspor  alt yapı yaş grupları Nazım Kırdemir anısına  Harmanlık tesislerine koşması ,Ramazan ayının futbol şenliği olarakta gecen haftanın içinde hoş bir iz bıraktı. Harmanlıkspor Başkanı İsmail Yağlar, Nazım Kırdemir anısına düzenlenen buna benzer organizasyonu rahmetli Gürcan Dökümcü içinde düzenleyeceklerini erken bir vefa duygusu olarak önüme koydu. Harmanlıktaki Nazım Kırdemir anısına düzenlenen turnuvanın açılış gününe ilimizi Süper hakemi Atilla Karaoğlan’ın katılması, küçüklere hidaben  konuşması, onlarla beraber resim vermesi ,tatlı bir anı olarak, Anma turnuvasına  damga vurdu. Sonuç, yaşarken sevilen ,sayılan ,yaşarken dostluk köprüsünde berabere yürüdüğümüz insanları  anmak , onları bir fırsatta hatırlamak ,gelecek adına vefa köprüsü kurar. Bu vesileyle sevgili Nazım KARDEMİR’e  bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum. Ruhun şad olsun be koca yürekli Kırdemir Nazım .

VERESİYE DEFTERLERİ (ZİMEN)

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardoğan gecen hafta içeresinde  hayat pahalılığından, zamlardan etkilenen ,bunun sonucun dada  Bakkala Marketlere  olan borçlarını ödemeyenlere  yardım projesi için düğmeye basmış. Günaydın Bay Akdardoğan , Ankara ,İstanbul başta olmak üzere Sosyal demokrat  Büyük şehir belediyeleri  çok önceden ,bu uygulamayı pandemi de  uygulamaya koydu. Bu gün bile bu illerde  bu uygulama halen devam ediyor ,Büyükte ilgi gördü. Bu illerdeki ekonomik durumu iyi vatandaşlarımız Bakkal bakkal dolaşarak Veresiye defterlerini ödediler. Bunun daha iyisini yapmalarına da günün iktidarının engellemeleri vardı. Sakarya dada  bir Odanın  ortaya çıkıp ( Zimen, Veresiye defteri, alınan bir malın satıcısı, tarafından  not edilerek ,alıcının ileriye dönük borçlandırılmasının tarifi ) Hayır yapmak istiyorsanız Veresiye defteri  kapatın demiş. Ben bu konuda Bu oda başkanını ,bu uygulamayı çok önceden devreye sokan Sosyal demokrat Belediyelerden içeriğini  öğrenmesini önermek isterim. Ben yine de bu konuda benim iliminde, bir Odanın  bu tür düşünce ile ortaya çıkmasını önemsiyorum. Ekonomik krizin vurduğu fakir fukaraya bu yoldan ,veya şöyle diyelim, zor durumda olanlara bu yoldan yardım edilmesi  ,bu mübarek ayda  yardımsever yürekleri manen zenginleştirir diye düşünüyorum. Bu yoldan vitrelerde buralara aktarılabilir. Bu konunun Salı Sofrasında ne işi var diyenleri ,görüyor efendim. Olabilir ,saygı duyarımda burası Salı Sofrası. Sofranın üstünde  sosyal sorunlara da yer var.

ANLAMLI ZİYARETLER( ŞANLI VE KARAOĞLAN)

Gecen haftanın içine yansıyan iki güzel resmi aldım benim sofranın üstüne koydum. Sakaryasporla şampiyonluğa koşan  Tuncay şanlının ,Playoftan Bal ligine çıkma başarısı gösteren Kasımpaşa Birliki ,onların Amatör futbol heyecanı ile yüklü evlerine gidip teprik etmesi,Amatör yürekleri okşar. Sakaryaspor gibi bir Marka takımın teknik sorumlusuna da bu yakışır. Sonuçta Tuncay’da Tekspordan futbolda çıkış yaptı. Gelelim ikinci ziyaret olayına, Atilla Karaoğlan Harmanlık camiasının önemli ismi, iki yıl önce aramızdan ayrılan Nazım Kırdemir anısına düzenlenen  turnuvanın açılış davetine koşarak geldi . Sakarya’nın Türk Hakemliğindeki önemli isminin ,Harmanlık tesislerinde minik futbolculara hitaben konuşması, onlarla sıcak temas kurarak birlikte resim vermesi  organizasyonun  önemli bir rengi oldu. Hem Tuncay Şanlı, hem Atilla Karaoğlan kendilerine yakışanı yaparak ,gönül almışlardır. Kendilerine  benim sofradan alkışla beraber  Başarı dileği gidiyor. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!