Playofun hikayesi son saniye golüyle sarı kırmızılı renklerin mutluluğu ile noktalandı Şampiyonluk Karasuya taşındı

Karasuspor
Karasuspor

Playofun hikayesi  son saniye golüyle sarı kırmızılı renklerin mutluluğu ile   noktalandı

Şampiyonluk Karasuya taşındı

Sakarya’da altı takımın mücadele verdiği ,bir takamın mutlu sonla kucaklaşacağı  Bala çıkmak adına mücadele verdiği Playofta  her maç için farklı hikayeler devreye girdi. Öyle oldu böyle oldu diyerek konuyu fazla uzatmadan, altı takımın içinden Karasuya taşınan Şampiyonluk hikayesini kısa başlıklar eşliğinde göz atarak bu heyecana katkı sunmak istiyoruz. Playof heyecanının kah Erenlerde, kah Ekrem Karaberberde gezdiği Playof mücadelelerinde Pamukova İzlog ve As Akyazı hayal kırıklığı yaşarken ,karasuspor,Karasu  Aziziyespor,Kocatöngel ve Ferizli baştan sona kadar  Playof yarışı içindeki heyecanı futbol evlerine taşıdılar. Gelin isterseniz  sonunda karasusporun mutluluğu futbol evine taşıdığı maçların hikayesine tek tek bir bakalım.  Kim nasıl kaybetti, kim nasıl kazandı ? Unutmadan As Akyazı ve Pamukova İzlog  organizasyonun içinde silik kaldıkları ve çok çabuk devre dışı kaldıkları için onların Playof içindeki etkinlikleri için kalem oynatmayacağız. Zaten iki takımda bu nedenle son maçlarına çıkmadılar.  ANALİZ  NAZIM AKTÜRK

ŞAMPİYON KARASU

Karasuspor Ferizli galibiyetiyle başlayıp, As Akyazı yenilgisiyle sarsıldığı Playof hikayesinde  ,Karasu Aziziye galibiyetiyle ayaklandı. Karasu Aziziyenin çok gol kaçırdığı mücadelede  bulduğunu atan Karasuspor , o maçla berabere ipleri eline aldı. Pamukova İzlog önünde 1-0 geriden gelip  2-1 öne geçerek ,Kocatöngel maçına büyük umut taşıyan karasuspor, Erenlerdeki maça bakmadan kazanması halinde  Bala direk çıkacağı maçta öldü ,öldü dirildi. 2-0 geriye düştüğü Kocatöngel maçında son saniyede Kocatöngel kalecisinin elindeki topu ellerinin arasında yumuşatıp almaya çalışırken ,kaçırması  sonrası gelen ,sarı kırmızılı gol Ekrem Karaberberi Sarı Kırmızılı çılgın sevinçle  baş başa bıraktı. Gitti denilen Şampiyonluk Erenlerden gelen Aziziye galibiyetiyle taçlanınca Şampiyonluk resmini Sarı Kırmızılı renkler süsledi. Kocatöngelin daha iyi oynadığı, âmâ karasusporun maçı riske ederek doldur boşaltlada olsa Kocatöngel kalesine yüklenmesi,son ana kadar yenilgiye isyan eden mücadelesi  Karasuspora mucizevi bir şampiyonluk getirdi. Velhasıl kelam Kelam son maçta Erenlerdeki maçın içinden çıkacak sonuç ,kendi alaçağı sonuçla la heyecan yüklü  olarak yaşanan bir playof hikayesinde görüldü ki bu tip organizasyonlarda her ana her şey olabiliyormuş. Bu playof hikayesi tek devre lig usulü olarak oynanan maçların hikayesini böyle yazdı.

AZİZİYE KARASU YENİLGİSİYLE SARSILDI

Palyofa Karasu Aziziye iyi başladı, önce As Akyazıyı ,ardından Pamukova İzlogu yenen Karasu Aziziye üçüncü maçlara ipleri eline alan takım olarak girdi. Ancak Sarı lacivert futbol şansı Karasuspor maçıyla sarsıldı. Bu maçın futbol akşamında durum 1-1 iken sayısız goller kaçıran Aziziyespor o akşam bulduğunu atan Karasuya yenilmenin ardından ,yaşadığı Kocatöngel beraberliği ile playoftan çıkma şansını mucizelere bıraktı. O mucize az daha gerçekleşiyordu. Ferizli  önünde Aziziyenin, Karasu önünde Kocatöngeli galibiyetiyle oynanması beklenen Aziziye ,Kocatöngel maçı hayali ,Karasu’nun Kocatöngele attığı uzatmanın son saniye golü, bu rüyanın önüne set çekti. Aziziye Ferizli’yi yendi ama  yetmedi. Çünkü Ekrem Karaberden gelen karasunun son saniye beraberlik golü Aziziyenin bu hayalini bitirdi. Sarı lacivertliler karasu gibi organizasyonu 10 puanla tamamladılar ama iki takım arasındaki ikili averaj Karasu’nun yanında olduğu için şampiyonluk Karasuya taşında .

FERİZLİ ŞANS TEPTİ

Playofa Karasu yenilgisiyle başlayan Ferizli ,o maçta durum 1-0 karasu lehineyken  Furkan İğdeyle kaçan penaltı sonrası 2-0 yenilgiyle başladığı yarışta daha sonra sırasıyla Kocatöngeli, As Akyazısporu, Pamukova İzlogu  yenerek yarışa ortak oldu. Ne var ki  Karasunun  kocatöngele puan kaybı na ,önündeki Aziziyeyi yenerek mutluluk ekleyeceği Aziziye maçını kaybedince olanlar oldu. Ekrem Karaberberdeki Karasu-Kocatöngel maçındaki maçta Kocatöngel kazanırken, Ferizli  Aziziyeye ile berabere bile kalsaydı ,şampiyonluk Ferizli,ye gidecekti ama ,olmadı. Erenlerde Aziziye kazanıp, Ekrem karaberberde  karasunun son saniye beraberlik golü ,hem kazananın aziziyenin ,hem de kaybeden feyizlinin işine yaramadı.

KOCATÖNGEL İYİ BAŞLADI KÖTÜ BİTİRDİ

Kocatöngel  Playofa 2-1 lik İzlog Pamukova maçıyla başladı. Bu maçta durum 1-0 Pamukova İzlogun lehine devam ederken Özgür gedikin penaltısının direkten dönmesiyle maça dönen kocatöngel  bu maçı 2-1 kazanarak bu yarışta bende varım demişti. Sonrasında Ferizli yenilgisi ile sarsılan Kocatöngel ,As Akyazıyı yenerek çıktığı Karasu Aziziye maçında 50 dakika on kişi oynadığı mücadeleden 1-1 lik sonuçla çıkarak K .Aziziye ile beraber 7 şer puanla son maçlara azda olsa bir şans taşıdılar. Kocatöngelin ,Karasuyu ,Aziziyenin feyizliyi yenmesi halinde ,Playofa karasu Aziziye Kocatöngel finali ekleme düşüncesi az daha hayat buluyordu. Ancak Karasu Aziziyenin Ferizli önünde  öne geçtiği anlarda Kocatöngel iki farklı öne geçtiği maçı  son saniye golü ile avucunun içinden kaçırması sonrası olanlar oldu ve Kocatöngel-Aziziye  maçı hesapları Ekrem Karaberdeki mucizevi son saniyelerdeki uzatma golü Karasu hayat verirken Kocatöngelin hayallerine de set çekti.

VE HAKEMLER

Playofun hikayesini dillendirirken Hakemlerde bir yer açmazsak olmaz. Genel manada hakemler başarılı maçlar çıkartılar. Birkaç maç hariç. Gelin o birkaç maça bir göz atalım. İlk maçlarda serdivan Ekrem Karaberberde  As Akyazı Aziziyespor maçında  Hakem Bahadır İleri  As Akyazı’nın geriden gelip attığı golde yardımcısına uyarak iptal ettiği gol için hem seyredenler ,hem hakem evinden gelen bilgiler golün nizami olduğu yönünde ağırlık kazandı. Yine Ekrem Karaberberde  Playofun düğüm maçlarından olan Kocatöngel-Karasuspor maçında Levent Gümüşdere nin çaldığı penaltı ağır karar olarak playofa hakemler adına damga vurdu. Yayıncı kuruluşun  o pozisyonla ilgili görüntüsü Levent Gümüşderi enin verdiği Penaltının ağır olduğu yolunda olan görüşlerine ışık tutuyor. Bizde canlı gözlerle tribünden izlerken kararın doğru olduğunu, hakemin pozisyona çok yakın olduğunu, tereddütsüz penaltı düdüğü çaldığını düşünmüştük. Eğer Var olsaydı, Gümüşderede vara gitseydi eminiz ki penaltı iptal olur, o ana hakem atışıyla devam ederdi. Ama maalesef ,Var yok ve Hakemin terettütsüz çaldığı penaltıdaki samimiyetine güvenmekten başka care yok. Mehmet Akıncık,(2) Aytekin Atabek, Suat Güz(2) ,Tayfun Güz  yönettikleri maçlarda başarılı performans sergilediler. Ayrıca Karasuspor-Aziziye maçın dada levent Gümüşderenin başarılı hakem yönetimi vardı. Sözün özü Hakemler az hata yaptılar ama kritik virajlarda çalınan düdükler, kalkan bayraklar  Playofun hikayesine far kl düşünceler soktular. Sonuç maçların olaysız bitmesi, futbol heyecanının sahada  centilmence geçmesi  sevindirici gelişme olarak kayıtlara geçti.

VE EMNİYET

Her şeyi konuştuk yazdık çizdik, müsabakalar anında alınan önlemleri konuşmazsak olmaz. Hem Erenlerde ,Hem de Ekrem Karaberberde oynanan maçlarda Emniyetin aldığı önlemler göz okşadı. Emniyetin aldığı  tetbirler içersinde ,emniyet görevlilerinin seyredenlere karşı takındığı centilmence tutumlarda bizden alkış alır. Ancak aldıkları güvenlik tedbirleri, takındıkları Türk polisine yakışan tutumları na alkış gönderirken ,sahaya sokulan patlayıcılar ,sahaya atılan konfediler için onlara buradan uyarı göndermek isteriz.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!