Olgunlar Futbol Turnuvasından açıklama

featured

Covit-19 salgını, iş hayatımızı, ekonomik hayatımızı, okul hayatımızı, spor hayatımızı,
sosyal hayatımızı kısacası yaşamımızın her alanını olumsuz etkilemiştir. Ticaret lisesinde bulunan hazır sahanın yıkılması da olgunlar turnuvasının yeniden organizasyonunu imkânsız hale getirmiştir.
Ben ve tertip kurulundaki arkadaşlarımız 30 yılı aşkın düzenlenen turnuvanın kesilmesini yarıda kalmasını kabullenemedik. Çok yer araştırdık ve şu anda oynana mekânın en uygun olduğuna karar verdik. Büyük güçlükleri aşarak bu seneki turnuvayı düzenledik.
Gazi Metal 32. Sakarya Olgunlar Futbol Turnuvasının grup maçları devam etmektedir.
Turnuvamızın teknik olarak her geçen yıl aşama kaydetmesi ve popülaritesinin artması, iştirak eden takım ve sporcuların turnuvaya daha uzun süreçte iyi hazırlanarak gelmelerine, kuvvetler dengesinin artmasına neden olmaktadır.
Turnuvamızda zaman zaman saha içi ve dışında istemediğimiz gerginlikler yaşanmaktadır. Futbol bir spor dalı ve bir oyundur. Futbolun, spor ve bir oyun olduğunu idrak etmekte zorlanan bazı sporcu ve idareciler Sakarya’mızın en önemli değerlerinden biri olan olgunlara maalesef istemeyerekte olsa gölge düşürmektedirler.
Olgun; (meyveler için) yenecek duruma gelmiş, (insanlar için) bilgi, görgü ve hoşgörüsü gelişmiş insan demektir. Sakarya Olgunlar Futbol Turnuvası geçmişte futbol oynamış, yaşı kemale ermiş, gönlünde futbol sevdası olanların katıldığı turnuvadır.
Turnuvanın kendine özgü gelenekleri, kuralları oluştu. Bu turnuvaya adı üzerinde “olgunlar turnuvasına” kötü söz yakışmaz, küfür yakışmaz, kavga yakışmaz, kırmak, incitmek, yakmak, yıkmak yakışmaz. Bu turnuvada sahaya kol kola girilir, düşenin elinden tutulur kaldırılır, kol kola çıkılır.
Futbol dünyada en çok sevilen, en fazla seyirciye sahip spor dalıdır. Tribünde ılık güzel bir yaz akşamında çekirdeğini yiyip, çayını yudumlayarak güzel futbol izlemek için gelen seyircilerimiz var. Bayanlar eşlerini, çocuklar babalarını, torunlar dedelerini izlemek için gelmektedir.
Özellikle hakemlerimizi baskı altına almak, itirazlar ve birtakım teşebbüsler, yakışıksız yaklaşımlar spor ahlakına ters düşmektedir.
Profesyonel olarak futbol oynamış sporcularımız var. Bakıyorsunuz maç içerisinde o kadar yapıcı, teskin edici, uzlaştırıcı güzel davranışlar sergiliyorlar ki takdir etmemek mümkün değil. Bazen de profesyonel olarak futbol oynamış ve antrenörlük yapan ve olgunlarda futbol oynayan sporcularımızın yakışıksız, spor ahlakına ters davranışları görüyorsunuz ve üzülüyorsunuz. Bu sporcularımız antrenör olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirmektedir. Bu sporcularımızın saha içeririnde davranışlarına çok daha dikkat etmeleri gerekir. Bu sporcularımız çocuklarımıza ve gençlerimize örnek olmaları gerekmektedir.

Mutluluk verici olan, olgunlara yıllardan beri gönül veren izleyicilerimiz güzellikleri görmeleri ve alkışlamalarıdır. İzleyicilerimiz sporcuların kötü görüntülerini de proteste edip yuhalamaktadırlar. Seyircilerimizden mahalle ve takım ayırmaksızın güzel olanı alkışlamaya devam etmelerini özellikle istiyoruz.
Komitemiz disiplin ve fair-play’den asla taviz vermeyecektir.
Tüm futbol severleri, sporcusundan antrenörüne, seyircisinden, eşlere ve çocuklara kadar her kesimi Sakarya Olgunlar Futbol Turnuvasına sahip çıkmaya davet ediyorum.

Şamil BİLGİN  Koordinatör

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!