Lokantalar HES kodu ile açılsın Kontrol altında

featured

Lokantacı Bahattin Aydın Koronavirüs bilim kurulu üyelerine çağı yaparak yeni bir öneri sundu ve lokantaların HES kodu kontrolü ile müşteri kabul etmesini önerdi

Lokantalar HES kodu ile açılsın

Kontrol altında

Yenicami semtinde Islama köfteci lokantası çalıştıran Bahattin Aydın lokantacı esnafı olarak tam anlamı ile dibe vurduklarını belirterek “ Alınan bazı tedbirler ile bulaş sayısı kontrol altına alındı, lokantacı esnafı olarak HES kodu kontrolü altında müşteri kabul etmemiz için Koronavirüs bilim kuruluna çağrı yapıyorum” dedi.

Dibe vurduk

Bahattin Aydın işletmesinde 14 kişi çalıştığını belirterek “ Hadi şahsen beni bırakın, ancak işletmemde çalışan kişilerin geçimleri adeta kabusa döndü. Paket servis yada gel- al olarak çalıştığımız için işçilerimizden sadece 3 veya 4 kişi çalışabiliyor, bu konuda çok üzgünüz ancak elimizden gelen bir şey yok. Lokantacı esnaflar olarak şu anda dibe vurduk halimizi anlatmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

HES kodu uygulansın

Bahattin Aydın koronavirüs bilim kuruluna bir çağrıda bulunarak lokantaların müşterilerine HES kodu kontrölü yapmak kaydı ve yüzde 50 kapasite ile müşteri kabul etmelerine izin çıkmalıdır dedi, şöyle konuştu; “ Bu çağrım sadece lokantalar için değil, koronavirüsle mücadele çerçevesinde İç işleri Bakanlığı genelgesi ile hizmetleri paket servis ve gel-al şeklinde sınırlandırılan ve çok büyük zorluklar ile ayakta kalmaya çalışan Lokanta, Kafe, Pasta, Çikolata, Tatlıcılar ve benzeri iş yerleri içindir. Kira, vergi, SGK, ve diğer tüm giderlerini karşılayabilir hale gelmek için HES kodu ile yeniden faaliyete geçmelidirler.”

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!