Lig Yeni Başlıyor

featured
Sakaryaspor'un geldiği noktada umudumuzu taze tutuyoruz. Ligde hücum anlamında takım olarak oynayan, kollektif bir bilinçle atağa çıkan en iyi ekiplerden biriyiz. Devre arası yapılan bazı transferle kulübemiz biraz daha güçlendi. Kritik oyuncularımıza dinlenme süresi uzadı. 

Şu anda takımda en büyük sorun çok rahat kart görme cüreti. Geçen sezon da benzer bir durum vardı. Belki bazı önemli maçları kart eksiklerinden dolayı kaybettiğimiz oldu. Bizim gibi kadrosu dengeli, görece mütevazi takımların sürekli kazanabilmeleri için kart noktasında çok daha dikkatli olması gerekiyor. Yönetimin yaz başı bu konularda daha ciddi kararlar alması gerektiği, kontratlarda bu maddenin altının çizilmesi gerektiği ortaya çıkıyor.

Manisa FK kadro niyeti ve bütçesi olarak Sakaryaspor'dan üstün bir takım olmasına rağmen sahada bu denli bir fark olmadığını bir kere daha görmüş olduk. Kağıtlarda değil, sahalarda maç kazanılıyor. İyi ayaklara sahip bir takım oldukları için maçın berabere bitebileceği anlar da oldu, Cihan'ın bizi kurtadrdığı dakikalar yine bizi korkuttu. Fakat iyi bir kaleciye sahip olmak da bu işin bir parçası.

Cumartesi günü deplasmandaki Adanaspor mücadelesi de benzer sahneler yaşatabilir. Hücum anlamında ne kadar en iyilerden olsak da savunma yönünde zaaflarımız, pozisyon hatalarımız yine oluyor. Zaten Cihan bu anlarda ortaya çıkıyor. Adanaspor'un da kendi evinde kazanmak isteyeceğini düşünecek olursak bizim bu yumuşak karnımıza yumruk atmak isteyeceği aşikar. Bunu da top bize geçtiğinde yapılacak sakinleştirici paslar, boş alanlara koşularla aşabilecek oyunculara sahibiz. 

Kadro yapımıza göre Göztepe ve Kocaelispor gibi yüksek bütçeli takımlarla yarışıyor olmak, onları geçme ihtimalinin halen bulunması bence bir başarı. Şu sezonun şu ana kadarki görüntüsü Sakaryaspor'un en azından üçüncü olarak doğrudan Play-Off finaline kalmasını gerektiriyor. Dahası, ilk yarı uzun süre yenilmediğimiz fikstürün tekrar içindeyiz. İşi ciddiye alırsak, inancımızı korursak Kocaelispor maçına kadar bütün maçları kazanabilecek güce sahibiz. Aslında lig yeni başlıyor. Son düzlükte kim koşarsa o kazanacak.
Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!