Kendimize Geldik

featured

Neredeyse özgüvenimiz tükeniyordu. Oysa bu ligin iyi takımlarından biriyiz. Kadro kalitemiz yabana atılamaz. Sadece birkaç haftalık halsizlik, bir isteksizlik yaşadık diye umuyoruz. İşin ilginç yanı Taner Taşkın gibi güçlü kondisyoner bir hocayla koca bir yaz geçiren bir futbol takımının koşu gücünün böyle düşmüş olmasıydı. Takımın Göztepe müsabakasından sonraki maçların birçoğunda geri dönmeye üşenmesi, alanını boş vermesi Sakaryaspor sevenlerini bir hayli üzmüştü. Çorum Fk maçındaki hafif toparlanma puan almaya yetmemişti ama takımın bu olumlu ivmesi lig liderinin başında patladı.

Sakarya şehri böyle maçları sever dedim, ama statta kendim, Hamuş ve çok az Sakaryasporlu’dan başka kimseyi göremedim. Dedim herhalde yanlış geldik. Oysa ben birçok maça futbol izlemek için değil Sakaryaspor taraftarının homurtusunu, isyanını, gösterdiği kavga etme isteğini izlemeye, onları dinlemeye gelirim. Bu maç herhalde son on yılın en kötü tribünlerinden birini yaşadık. Bunda yönetimin şehri kazanamama, insanları yanına çekmek için herhangi bir özel çaba içine girmemesinin de etkisi vardır. Futbolun umut vermemesinin yanında. Fakat ne olursa olsun, Sakarya şehri oraya her halükarda bir on bin kişiyi toplayabilmeli. Sosyal medyadaki binler, on binlik takipleşmeler neden tribüne yansımıyor? Bu arkadaşlara Fener’in, Cimbom’un ve Kartal’ın size bir yararı mı var diye soruyorum.

Bence bu haftaki galibiyet en çok Tuncay Şanlı ve ekibine moral oldu. Bir anda toparlanıp gelen bir ekip, hızla giden bir treni yönetmek için son vagona son anda tutundu. Yerleşelim, tanışalım derken üst üste iki mağlubiyet aldı. Buna rağmen kendine bir çıkış yolu buldu bu ekip. Hocaları tebrik etmek lazım. Şimdi en azından ceplerinde bir sonuç var, biz bu işi yapabiliriz duygusu gelişti. Bunlarla beraber zaman onlar için genişledi. Rüstemler’de daha rahat dolaşacaklar.

Çok uzun zamandır hiç futbol oynanamış Donkor’un savunmanın yıldızı olması hepimizi şaşırttı. Donkor büyük alkış aldı, onunla beraber Erdi daha iyi bir görüntü verdi. Ön bölgede Rotman ağırlığına rağmen orayı kotardı. O bölgeden neredeyse hiç pozisyon vermedik. Mikail, Del Valle, Roshi, hepsi çok daha istekli, hırslıydı. Takım bu noktaya gelince Kassongo’nun üzerine düşeni fazlasıyla yapacağı hepimizin beklediği bir şeydi. Özellikle hava toplarında kendini o ana o kadar yakıştırıyor ki sırf o anları canlı görmek için maça gidilir. Kassongo bu ligin üzerinde bir golcü.

Çok tatlı bir fikstüre giriyoruz. Yeter ki Manisa’ya kaybetmeyelim. Buradan en kötü bir beraberlikle dönersek önümüz büyük ihtimalle ilk üç için açılacak. Daha da tanışan, kaynaşan bir kadronun Eyüpspor maçındaki ciddiyet ve koşu hırsıyla oynaması kaydıyla Adanaspor, Altay, Urfa, Bolu, Erzurum, Keçiörengücü, Giresun, Tuzla maçlarının tamamını kazanabileceğini düşünüyorum. Son hafta Körfez’le sisli bir Adapazarı akşamında çarpışırız. Artık kim lider olur bilinmez.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!