Karaoğlandan ikinci seminer

featured

Sakarya Bölgesi hakem,Gözlemçi lerine Süper lig hakemi AtillaKaraoğlan tarafından ikinci kez seminer verildi. Orhan Gazi Kültür merkezinde yapılan seminerde MHK talimatları doğrultusunda hakemlerin bilgilendirdiği seminere İHK Başkanı Özgür Aygün ,kurul üyeleri ve Dernek yönetim kurulu tamkadro katıldılar. Atilla Karaoğlanıın anlatımı ile slaytlar eşliğinde ,toplamda altı konu üzerine yoğunlaşan şeminerde ,anlatılan talimatlar ,hakemlere iletilen MHK talimatlarında seminere katılan gözlemci ve hakemlerde görüş bildirdiler.

NAZIM AKTÜRKE ,KARAOĞLANA PLAKET VERİLDİ

Gazetemiz Spor yazarı ve eski hakem,eski hakem hocası olan Nazım Aktürk Hakem açılışında bir vesileyle alamadığı plaketini seminer öncesi aldı. Nazım Aktürke plaketini yeni Bayan Aday hakemlerden Zeynep İlter verdi. Bu arada hakemaçılış gününde İzmirde maçı olduğundan dolayı plaketini alamayan Atilla Karaoğlanada plaketi Dernek Başkanı Gürkan tekneci tarafından verildi.

SEMİNERİN ANA HATLARI

Atilla Karaoğlanın verdiği seminerde Yönetiçi –Hakem , Zaman yönetimi ( Uzatmalardada ,duran oyuna ,uzatma eklemesi yapılacak ) Teknik alan yönetimi ( Hakemler teknik alan ihlallerinde ,teknik adamlara karşı gerekirse saarı kart ,gerekirse kırmızı kart gösterecek) Yerde kalan oyunculara yapılan ihlalerin sertliğne göre hakem kartını sarı veya kırmızı olarak hanki hallerde kullanacak. Yardımcı hakem ,hakem işbirliği hanki hallerde devreye girecek ve Hakem atışının yeni hali( Eskiden hakem atışında bir oyuncu hakem atışından topu alıp bir gol yapabiliyordu,bu bu gün değişti,artık hakem atışında ikinci oyuncunun devreye girmesi şartı devreye girdi)

SERGEN OLAYI

Hakem ve gözlemcilere verilen seminerde Atilla Karaoğlan teknik alan ihlalinde başından gecen Sergen olayını anlattı. Alanya -Beşiktaş maçında teknik alan ihlali yaıpı saha içinde topa müdahale eden sergene sarı kart gösteremediği için cezalı konuma dültüğünü tam on maç sahalardan uzak kaldığına vurgu yapan Atilla Karaoğlan siz siz olun bu hallerde mutlaka kartınıza başvurun dedi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!