Karaoğlan bilgilendirdi

featured

Karaoğlan bilgilendirdi

Sakarya Futbol hakemleri ,gözlemcileri, aday hakemler, Çarşamba günü Orhangazi Kültür merkezinde sezonun ilk seminerinde bir araya geldiler. İl hakem kurulu,TFFHGD Sakarya bölgesi yönetim kurulu  üyeleri  ,Atilla Karaoğlanıın sunumu ile gerçekleşen  ilk seminerde hazır bulundular. Seminere gireişte kapıda hakem ve gözlemcilerin ateş ölçümü,hes kotu ve aşı bilgileri kontrol edildi. Seminer boyunca dinleyiciler Corono tedbirleri kapsamında  maskelerini hiç çıkarmadılar. NAZIM AKTÜRK

İHK BAŞKANI ÖZGÜR AYGÜN DEN UYARILAR

Atilla Karaoğlanın sunumu ile gerçekleşen, MHK talimatları doğrultusunda  yapılan seminerin ilk ayağında  İHK Başkanı ÖzgürAygün,  hakem ve gözlemcilere  yeni sezon öncesi  bilgi aktarımında  bulundu. Özellikle Corono tedbirleri kapsamında  hakemleri, Gözlemcileri uyaran ÖzgürAygün,MHK nin ve ASKF nin bu konuda ortaya koyduğu yaptırımlara dikkat çekti. Bu sezon başlayacak olan Klasman ligi, Süper lig maçlarında takımların maçlara çıkması için Pisayar tessti,yoksa mutlaka sporcuların  aşı kartı ile maçlara gelmesi gerektiğini ,aksi takdirde bunları yerine getirmeyen takımların maçlara çıkamayacağının altını çizdi. Özgür Aygün ayrıca hakemlerin yeni sezon çalışmalarında da sağlıklarına dikkat etmeleri konusunda hakem ve gözlemcilere telkinde bulundu.

KARAOĞLAN  ANLATTI

Yeni sezonun ilk seminerini MHK  adına ilimizin Süper lig hakemi  Atilla Karaoğlan anlattı .Görselden ,slaytlar eşliğimde yeni değişimlerle ilgili bilgi verdiği  Seminer, yaklaşık 3 saat sürdü. Orhangazi Kültür Merkezindeki Seminerde Atilla Karaoğlan slaytlar eşliğinde Fauller ve fena hareketlerin içinde az da olsa değişime uğrayan kurallar hakkında bilgi verirken, bu konuda hakem ve gözlemcilerinde görüşlerine başvurdu. Atilla Karaoğlan  Bir oyuncunun kasti basmalarını, Kasti elle oynamalarının karşılığında olması gereken kartların rengini slayt gösterimi eşliğinde  Hakem ve gözlemcilere anlattı.

OTORİTENİZİ SARSITMAYIN

Sahada oynanan oyun içinde futbolcu hakem ilişkilerine vurgu yapan Atilla Karaoğlan ,saha içinde hiçbir futbolcunun otoritenizi sarsmasına müsaade etmeyin dedi. Karaoğlan hakem otoritesinin sarsıldığı anları ,Avrupa kupası maçlarında karşılaşan  enstantanelerle  birleştirerek, hakem ve gözlemcilere anlattı. Özellikle Gözlemcilerin bu konuya musama gösteren hakemleri notlarına eksi olarak işaret etmeleri konusunda MHK talimatını hatırlattı. Atilla Karaoğlan bu arada bir hakem bir oyuncuya elle temas edemeyeceğini ,karışan ortamda yardımcı hakemlerin hemen koşarak olayı yatıştırmak adına müdahil olmayacağını  söylerken, Oyuncularında hakeme bir itirazı anlatırken hakeme dokunamayacağını  ,buna teşebbüs eden oyuncuların mutlaka ihtarla cezalandırılması gerektiğine vurgu yaptı.

AYAĞA ŞİDDETLİ BASMALAR

Atilla Karaoğlanın seminerde  anlatımları içinde, hakemlerin ve de kamuoyunun dikkatini çektiği konuları anlatırken ,tartışılan ayağa basmalar hakkında slaylatlar eşleğinde bilgi verdi. Karaoğlan arkadan rakibinin aşil tontonlarına kasti, yaralayıcı, sakatlayıcı şekilde basan oyuncuya mutlaka kırmızı kart cezası verilmesini  açık net bir şekilde hakemlere ve Gözlemcilere anlattı. Bu arada ayağa basmanın bir başka ayrıntısına da vurgu yapan Atilla Karaoğlan ,bazı mücadelelerde ,mücadelenin içinde ,ikili mücadelelerde  oyun gereği ayağa basma olursa bunun için ne sarı ,nede kırmızı kart gösterilir. Böylesi olayda  oyun gereği foul kararı uygulanır.

ELDEN GOL OLURMU ?

Atilla Karaoğlanın anlatımları içinde kafa karıştıran Elle müdahale sonrası atılan gollerden, hangisi geçerli hangisi değil.? Atilla Karaoğlanıın slaytlar beşliğinde ,hakem ve gözlemcilerin  dikkatini çeken  elle atılan gollerin iki resminde şu ayrıntılı bir şekilde  anlattı. Top ele çarptı ,eline topcarpan oyuncu anında bu pozisyonda golü atarsa  gol iptal. Yok  bu pozisyonda birkaç entestane geçtikten sonra  başka bir oyuncu veya aynı oyuncu golü atarsa gol resmiyet kazanıyor. Bu pozisyon gecen yılda elle oynama olarak kabul edip gol iptal ediliyordu. Bu arada ikili makalelerde hava topunda kasti, elle şiddetli müdahalelerin ayırımıda yapıldı.

DOYURUCU BİR  ANLATIM OLDU

Atilla Karaoğlanın MHK direktifleri doğrultusunda  verdiği seminerin izleri olumluydu. Hakem ve gözlemcilerin yeni sezon öncesi, yeni değişimlerle ilgili olarak  bilgi yüklendikleri Seminer akşamında  ,Atilla Karaoğlanın anlatımları ,slaytlar eşliğinde hakem ve gözlemcilerinin de görüşü alınarak  gerçekleşen seminerin  doyurucu bir izlenim yüklendiği  görüşü ,semineri  izleyen benim görüşüm olarak sizlerle buluşturmak isterim. Yıllar sonra bende, eski  bir hakem, eski bir hakem hocası olarak bu semineri izlediğim kadarı ,ile doyurucu  olarak gördüğümü belirtmek isterim.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!