Kacan Balık

featured

Kacan Balık

Sarıyer’in ufak ama hayalleri yüksek takımı Sarıyer karşısında bana göre Sakaryaspor iki puan kaybeden taraftı. Maç öncesi takımın önemli iki halkasının olmayışı sonrası ,f utbol alanına umut taşıyamayan bizler ,oynanan oyunu gördükten sonra ,Sari yeri gördükten sonra , kaçan üç puana ahtı yaktık. Sakaryaspor Sarıyer önünde ilk otuz dakika içinde futbol adına daha doğruları oynayan , rakip kaleye daha etkili giden taraftı. Oğuzun ortasıyla buluşan Berkay Canın kafası  ağları selamlarken ,  bu beklenmeyen gol Sarıyer takımında ,tünlerinde şok etkisi yaptı.  Ah ah birde gol sonrası , Zahit Fındık yüzde yüz gollük pozisyonu ayakları arasında eritmeseydi , vallahi billahi günün futbol hikayesi 27 dakikada biterdi. Sakaryaspor Sarıyer karşısında ikinci yarıda kendi alanına gömülmesi ,gole gereksinim duyan Sarıyer’e ilaç gibi geldi. Bu anlarda Savaş Tağanın kontrolsüz ayak darbesiyle sebebiyet verdiği penaltı ,eşitliğe giden yolun anahtar pozisyonu oldu.  Berabere gelen oyunda, Sarıyer değil ,Sakaryaspor oyunu karşı kaleye yıktı. Ev sahibi takım bu süreçte bırakın gol atmayı, elindeki skoru korumak adına cansiperane  bir savunma hattı kurdu. Ben iddia ediyorum Sarıyer karşısında eksik olan sakat Dilaver  olsaydı ,Sakaryaspor Sarıyer’de ,liderlik bayramı yapardı. Mevcut kadroda Sarıyer’i hırpaladı ama yıkamadı. Böyle giderse ,transfer  açılmaz ise Sakaryaspor bundan sonraki süreçte ,elindeki var olan kadronun ayakta kalması, ceza almaması ,sakatlanmaması adına ,yatır ziyaretlerinde dua  turuna çıkar.  Özetle kuşkulu gözlerle gittiğimiz Sarıyer deplasmanında  Sakaryaspor oynadığının karşılığını alamayan taraftı. Sarıyer ise bana göre kaybetmeyerek ,kötü günün içinden çıkardığı bir puanla  günün karlı takımıydı.  Sonuçta ev sahibi hem lider kaldı ,hem de ilk yarının rövanşını vermeyerek lig sonuna ikili avarj üstünlüğünüzde soyunma odasına taşıdı.

BU TAKIM PRİMİ HAKEDİYOR

Sakaryaspor yönetimi ne yapar ne düşünür bilemem. Bana göre son üç maçta üç krtik zorluk derecesi yüksek maç oynayan bu takıma  bir moral takviyesi yapması gerekir. Bu yarışta futbolcunun morali ni yüksek tutmak adına cebi hareketlenmeli. Bazen bir takım kazanmamada , aldığı sonuçların içinde zorluk derecesi yüksek maçlar varsa, orada ekstra moral primi devreye girmeli. Ben o zamanın bu gün olduğunu düşünüyorum.  Sarıyer karşısında sahada emek veren ,sahada muthiş mücadelesi veren bu takım  bana göre bunu fazlasıyla hakkediyor.  Yönetim bun

YAZIK OLUR BU TAKIMA

Bu sözler bana ait değil, benim bulduğum bir başlık değil, bun u Sakaryasporun Teknik sorumlusu İsmail Ertekin söylüyor. N eden söylüyor ,gerekçe ne ? Transfer yapılmazsa  bu futbol gemisi zor yürür diyor deneyimli teknik adam. Motorize sporcu milletvekilinin sponsor müjdesinin içi bu hafta dolmazsa , Sakaryasporun işinin zor olduğunu görmek için,bu takıma takviye yapılması gerektiğini görmek için, İsmail Ertekin olmaya gerek yok. Özetle bu hafta ikinci transfer dönemi de bitiyor. Bu süreçte gözler yine Kenan sofu oğlunun olası müjdesi üzerinde dolaşacak. Sakaryasporun b unun dışında elinde avucunda ne umut var ,nede para.

U 19 İŞARET ETTİ

İsmail hoca kadro darlığının giderilmesi için U 19 işaret eden sözler sarf etti gecen hafta. Sakaryaspor ancak başı sıkıştığında hatırladığı alt yapıyı İsmaiL ertekinle yine bir zorlu süreç öncesi hatırladı. Elimde kala kala 15 oyuncu kaldı diyen İsmail hoca, Antalya kampına götürülen U 19 oyuncusu Ensar dışında  yeni isimleride Rüstemlere taşıyacağını işaret etti.  Transfer olmazsa  önümüzdeki hafta Alt yapı sorumlularının referansı ,Sakaryasporun eksik bölgeleri için U 19 takviyeleri devreye girecek derken son dakika haberleri eşliğinde U19 dan iki oyuncu daha Rüstemlere davet aldı. B u alt yapı hamleleri ,Ya tutarsa , tuttuğu an kazanan sakaryaspor olur. Bu düşünceden olumlu  futbol meyvesi toplanırsa , İsmail Ertekin hocanın bu uğurdaki katkısı bu şehirde, yıllarca konuşulur. Bazen bu tür zor günlerin içinden geleceği olan oyuncuların çıktığı oluyor.

LEFTER VE ATATÜRK

Türk futbollunun gelmiş geçmiş en önemli oyuncularından FB li Lefter ahiret hayatında yedi yılı geride bırakmış. Lefteri gören, Lefteri seyreden biri olarak onun Türk futbolu içinde bıraktığı iz bir yana azınlık insanı olmasına karşın müthiş vatansever ,müthiş Atatürkçü olması ,Atatürk’ün başını okşadığı anı göz yaşları içinde anlatan efsane bir insan olması benim için her şeyden önce  geliyor. Torunları onun Atatürk ve insan sevgisi ile ilgili düşüncelerini anlatırken göz yaşlarıma egemen olamadım. Bu gün Atatürk’ü ,bu gün onun bu ilkedeki popülistini sarsmaya çalışanalar ,Atatürkü her fırsatta aşağılamaya çalışanlara Lefterin Atatürk’le ilgi düşüncelerini bir kez daha gözden geçirmelerini isterim. Atatürk’ündense kitaplarından çıkartabilirsiniz ,onun üzerine çakma lider inşa etmeye çalışabilirsiniz ama Atatürkü  Türkiye’den ve Dünyadan silip atamazsınız. Bu duygular eşliğinde Atatürk ve Türkiye sevdalısı Lefteri ölümünün yedinci yılında sevgiyle saygıyla yad ediyorum. Lefterin geride bıraktığı neslinin Atatürkcü, Cumhuriyetci duruşunu gördükten sonra Türkiyede Ulu önder Atatürkün daha çok yüzyıllar yaşayacağına inancım yüreğimde katlanarak yol aldı. Salı Sofrası

FUTBOL VE DİN

Bilgin Gökberk, yandaş medyaya göre aykırı spor yazarı anlatıyor  ,Medya Mahallesinin yapımcısı Ayşenur Aslanda dinliyor. Futbol statları ,ekran kutusunu işgal eden en önemli bir oyun diyor Bilgin Gökberk ve ekliyor ,Din ve futbol sağ iktidarların ekmeğine yağ süren en önemli iki fikür diyor. Hakikatinde görüyoruz ki Kitleleri uyutmak için futbol , Din bulunmaz nimet. Devasa statlar ,hafta sonları binlerce insanı o stadların içinde toplayıp ülke gerçeklerinin dışına taşımak için, Futbol önemli bir siyasi oyuncak maşa. Çarşı pazar yangın yerine dönmüş kimin umurunda, varsa futbol ,varsa din sömürüsü. Bol bol cami, bol bol kuran kursu yaparak dikkatleri oralarda toplamakta dinsel atak. Kısacası Bilgin Gökberkin tespitine katılmamak ne mümkün. Lige ara veriliyor ,transfer  konuşuluyor, lig başlıyor maçlar bitiyor TV ler bangır bangır sanki ülkenin tek derdi futbolmuş gibi biten maçların hikayeleri ekran ekran dolaşıyor. Uyu babam uyu ,uyutayım seni. İktidar bedavadan profesyonel takımların çıkmazdan kurtulması için bir bankayı devreye sokarak borçları yapılandırma içine taşımadı.

HUZUR ,HUZUR ,YİNEDE HUZUR

Huzur yoksa mutlulukta yoktur. Her şeyin başı huzurdan geçiyor. Hakem camiası İHK değişimi ile huzur bulur gibi oldu ama ,beklenen huzur gelmedi. El altı bel altı çalışmalar durmuş değil. Sezon başı Sakarya’daki dernek çekişmelerinde, imza kışkırtıcılığında adı gecen bir kardeşe MHK talimatıyla İHK maç vermedi bu güne kadar. Şimdi MHK nın aynı ismi Sakarya Bölge sorumlusu Murat Ilgaz, bu muhtereme maç verin diyor. ( Emir gelir gelmez İHK maç verdi)Hadi bakalım buradan yakın. Hakkında disiplin süreci devrede olan bu muhterem, bulunmaz hint kumaşı değil. Hakemliği gibi gözlemciliğimde sıradan biri olan bu kardeşe, maç verseniz ne olacak ,vermeseniz ne olacak? Ben olacakları görür gibi oluyorum ,bu muh tereme maç verecekler ama ,sezon sonuna kadar bir elin içini doldurmaz. MHK bilmiyor mu zorla yapılan işten sağlıklı çocuk doğmaz. Kısacası hakem camialarındaki kısır çekişmeler ,sen ben kavgası oldukça ,kangren olan yara zamanında kesilmedikçe, bu camiaya huzur gelmez be doslar. Kötülük ,art niyet ,kaostan besleniyor ve bu hastalık  bu güne ait değil. NOT  Hakemler benim salı sofrasına hasta olmuşlar. Aman çocuklar hasta olmayın ,sağlığınıza dikkat edin. İnternet fareleri Mükremin Üzerin istifası sonrası her delden benide yermişler. hakeret olmadıktan sonra sorun yok. Ha bundan sonra Salı Sofrasını ancak Bizim Sakaryada okuyabilirsiniz. Bedavadan İnternette dolaşmayın. Haftaya size Eskişehirdeki koşu izlerini,Akyazıdaki hakem resminin izlerini anlatma gayreti içinde olacağım. Bitmedi TFF seçimlerinin ardından olası MHK değişimi Sakaryayı nasıl etkiler onuda anlatacağım. Bu haftalıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar b enim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!