HENDEKSPOR!

featured

HENDEKSPOR!

Sakarya’nın yıllardır tek ekiple profesyonel futbol arenasında yer alma macerası sona erdi. Bir bakıma Sakaryaspor’un tekeli kırıldı.

Zaten Sakarya gibi futbol kültürü olan bir mekanda ikinci bir ekibin olmaması büyük bir zayıflıktı. Şimdi Hendekspor’un 3.lige çıkması hem Sakaryaspor’a hem de ilin diğer takımlarına olumlu katkı sunacaktır.

Sakaryaspor’a faydası olacaktır. Çünkü yeşil siyahlılar iyiden iyiye bulunduğu ikinci ligden rahatsız olmaya başlayacak,ilde bir diğer ekibin yer alması başarılı olmaya itecektir. Kadroda acil olarak yer veremediği futbolcuları da Hendekspor’da kullanabilecektir.

İlin diğer takımları da artık 3.lig hedefinin imkansız olmadığını iyiden iyiye hissedeceklerdir. Bir kapı aralandı ve bu hedefe gidecek başka takımlar çıkacaktır.

Hendekspor öncelikle konjonktürü iyi kullandı. Sakarya ekipleri yıllardır gruplarda İstanbul takımlarını aşamıyorlardı. Bu kez onların olmadığı bir ortamda 3 takımlı grubu lider bitirdi. Bu arada antrenör Talip Toprak’ın açıklamaları çok önemli bence:

‘Bizi Karasuspor maçı kendimize getirdi. Ayaklarımızın yere basmasını sağladı. Bu yönden Serdar hocaya ve Karasu halkına teşekkür ediyoruz. Bu başarıda onların da payı var.’

Hakikaten dar grupta Hendekspor’u zorlayan ekip Karasuspor oldu, iki maçta sarı kırmızılı ekip rakibine 4 gol attı. Güçlü rakip aslında hedefe giden yolda en büyük yardımcılardan biridir.

Hendekspor’un hemen tüm karşılaşmalarını izledim. Antrenör Toprak’ın cesur ve yerinde hamlelerini gördüm. Takım kondisyon anlamında rakiplerine baskın geldi. Belli bir oyun formatını sahaya yaydı. Tabii tüm işler doğru yapılırsa şans da senin yanında olur. (Zaten benim futbolda en sevdiğim sözlerden biri İnter’i efsane haline getiren antrenör Herrera’nın sözüdür: Benim en büyük oyuncum şanstır.)

Lig maçlarının ilkinde 90 dakikada 2-1 yenik olduğu Karasuspor maçını uzatmalarda hatta 90+8’de atılan golle kazandı. Yine 1-0 geride olduğu Bağcılarspor maçında Hendekspor’un gol attığı dakikalar 90+7 ve 103

Final maçında da yine geride olduğu maçta bitime iki dakika kala penaltı golü ardından da uzatmalarda galibiyet golleri geldi. Hasılı şans çalışanın, doğru işler yapanın yanında olur.

Hendekspor bu süreçte yerel yönetimden oldukça büyük destek aldı. Zaten bu tür sürecin olmazsa olmazı mali güçtür. Belediye başkanı Babaoğlu, hem maddi hem de fiziki olarak her maçta takımın yanında yer aldı, süreci yönetti. Takım da bu desteği doğru kullandı.( Erenlerspor doğru kullanamadı.)

Hendekspor 3.lig yolunda belediye desteğinin şart olduğunu, bunun da doğru kullanılması halinde başarının geleceğini ispat etmiştir.

Hendekspor bundan sonra sabit gelirleri doğru kullanarak kendi ayakları üzerinde durabilir. 3.ligde kalıcı bir ekip olabilir ki buralarda yer almak aynı zamanda ilçenin bir reklamıdır, PR çalışmasıdır.

Bu süreçte pek çok akıl veren çıkacaktır. Bunların bir kısmı yeni ekipleri hartuşlayan, gaza getiren tipler olabilir. Hendek ilçesi aklı selimle ,birbirine danışarak, aceleci olmayan, ayakları yere basan kararlar alacaktır.

Hendeskpor’a bu yeni macerasında başarılar diliyorum. Darısı diğer ekiplerimizin başına!

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!