”3.LİGE HOŞ GELDİN HENDEK SPOR” “MUHTEŞEM BİR GÜN”

featured

”3.LİGE HOŞ GELDİN HENDEK SPOR”

“MUHTEŞEM BİR GÜN”

Tarih ……..11/07/2021 Pazar günü

Saat……….. 17,30

Yer ………… Yalova şehir stadı

Rakip………. Düzce Çilimli spor

Müsabaka…dal liginden-3 lig profosyenel lige yükselme maçı..

Dün daha önce karar verdiğimiz arkadaşlarım Hakenler Derneği  eski başkanı “FUAT TOTRAKAN” Harmanlık spor kulübümüzün  futbol şube sorumlusu “İSMET AKDEMİR” ve “yine kulübümüzün efsanesi haline gelmiş TEVFİK TETİK” hocamla  birlikte Hendek sporumuzun şampiyonluk maçını seyretmek üzere Yalova”geldik…..

Saat 17.00 de Maçın oynanacağı şehir stadına geldiğimizde  stad girişinde çelik kuvvetin engellemesi ile karşılaştık…100 kişilik bir kontenjan ayrıldığını ve ismi olmayanların içeri giremeceğini beyan ettiler…ve sıkıntılı bir bekleyiş içersine girdik.. Sakarya il temsilcisi ve askf.nin içeriye verdiği listede ismimiz olmasına rağmen stadın giriş kapısına yaklaşmamız biraz zaman aldı…Kapalı  trübüne giriş yapmamıza müsaade edildi…ama sakaryadan akın akın gelen taraftar o türübüne sığarmı….ilk başta büyük bir izdiham yaşadık..sonuçta maç başladıktan sonrada olsa içeri girdik…ancak trubünde bırakın maç seyretmeyi nefes bile alamaz haldeydik…imdadımıza yan taraftaki trübün kapısını açan yetkili arkadaşlar yetişti….

İLK DEVRE

Müsabakanın ilk devresi handek sporun tapa sahip olarak baskılı  oyunu ile çilimli sporu sahasına hapsetti…özellikle sol kanatı kullanarak tehlikeli ataklar yaptık…forvetimiz özellikle 7 numarada oynayan sporcumuz yüzde yüz 3 gol pozisyonundan yararlanamadı..ve müsabakanın ilk yarısı berabere bitti….

İKİNCİ DEVRE

İkince devrenin daha başında Çilimli sporun 54 numarası ani bir kontra topu Hendek ağlarına yolladı…şoke olduk…Takımımız birden oyundan düştü….ilk devre sahasından dahi çıkamayan takım bizim üstümüze gelmeye başladı…yine kalecimizle karşı karşıya kalan 54 numaralı oyuncu Allahtan avuta attı…bir nefes aldık…İşte o zaman “talip torak” hocamız devreye girdı..ilk etapta 2 oyuncuyu değiştirdi…Sarı kartı olan Kaptan hakanı oyundan aldı..ve sahaya  ufak boylu  bir sporcu girdi…..bir önceki müsabakada da enfes oynayan ve sağ tarafı kullanan bu oyuncumuz  oyuna hareket getirdi…. Sağ taraftan akın akın gelmeye başladık çilimli kalesine, arka arkata en az 10 korner kullandık..ama gol gelmiyordu…son 15 dakıkada ONUR değişikliği yapıldı…adeta çilimli kalesine top ateşine tutmamıza rağmen o beklenen beraberlik golü gelmedi…taki…müsabakanın 87  dakikasında 60 dakikada oyuna giren ufak-tefek sağ kanattan duvar pası ile ceza sahasına giren oyuncumuzun o dan  6 pasa kestiği topu elle kesen çililmli spor oyuncunu bu hareketi hakem lehimize penaltı yı verdi…işte o penaltı belki şampiyonluğun kilidini açan anahtardı..ve müsabaka 1-1 sona erdi….

UZATMA DEVRESİ

Daha uzatmanın başında attığımız 2 golle bir anda müsabaka 3-1 oldu…ve uzatmanın ilk devresi sonunda bir gol bulan hendek sporumuz artik şampiyondu…müabaka 4-1 hendek sporumuzun zaferi ile sona ermesi ile seyirci sahaya indi ve takımı ile bütünleşti…yerimizde  duramıyorduk sevinçten..

 

TARAFTARLAR

Takımını tam 120 dakika durmadan attığı slogonlar ile enfes bir destek verdi takımına…maçın başından sonuna  dakikanın sonuna kadar muhteşemdi …Hendekten ve sakarya merkezden gelen gelen en az 300  km yol yapan bu seyirciye şapka çıkartırım ben…Bu taraftarlar bu şampiyonluğu dibine kaadar hakketti diyorum ben….

TEŞEKKÜRLER…

  • Hendek sporun sonona kaadar yanında duran destek veren Belediye başkanımız TURGUT BABAOĞLU’NA ve Kulüp başkanı “ADİL KARABULUT” ve yönetimine Teşekkürler…….
  • Tam 8 aydır durmadan çalışan, hedefine kilitlenen “TALİP TOPRAK” ve talebelerine bize bu sevinci yaşattığınız için teşekkürler….
  • Baal liginin oynanmasında ve müsabakalar boyunca temsilcilerimi destekleyen SASKF.başkanı “YAŞAR ZIMBA”ya,Futbol il temsilcisi “Tezcan demir” arkadaşımıza da teşekkürler…..
  • Maçın başından,sonuna kadar hiç susmayan takıma verdiği destek dolayı o muhteşem taraftara da teşekkürler……

 

Sakaryamız artık profesyenel liglerde 2 takım ile temsil edilecek…Bu Pazar günü ,bu müsabakayı hiç unutmayacağım. Hendek yeşilyurta doğdum..baba toprağım orada..ama hendekli olmam bu kadar beni gururlandırmamıştı…Bana bu mutluluğu yaşatan ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler…

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!