HAYALLER VE REZALET(VELİMEŞE-SAKARYASPOR)

Velimeşe-Sakaryaspor maçının ilk yarısı bitmişti ve yakın bir dostuma telefonda ‘Bu Azad’ı ara transferde takımı güçlendirmek için aldıklarına emin misin? Oynamasa da hiçbir şey farketmezdi.’ Dedim. Aslında kırmızı kart görerek kötü bir şey de yapmadı bu oyuncu. Çünkü takımın oyununda hiçbir değişiklik olmadı!!!

Ulusal kanalın yayınladığı bir maçta Sakaryaspor ancak bu kadar rezil olabilirdi. Neden mi?

  • İlk 16 dakikada rakip takım , Sakaryaspor altı pasına tam beş top gönderdi ve bunların tamamında Velimeşe oyuncuları pozisyon alan,topa vuran oyunculardı. Sırf bu veri bile olayın amatör bir hal alacağının ve Sakaryaspor için hezimet yaşanacağının işaretiydi.
  • Yaklaşık bir aydır maç yapmayan bir takımın teknik ekibi ikinci yarının ilk maçına hiç mi hazırlanmaz? Velimeşe’yi az araştıran biri, bu takımın kaptan Fatih üzerine kurulu olduğunu,pivot santraforla oynadığını tespit eder. Yani bizim Karasuspor, Velimeşe kaptanına daha iyi tedbir alırdı ve bu maç bu denli rezalete dönüşmezdi.
  • Yeşil siyahlı ekibimizin kalecisi topu ayağıyla oyuna sokuyor.Orta sahadaki Serkan ,ceza alanı içine gelip top alıyor,üstelik rakibin üçüncü bölge baskısını kurduğu ortamda top sürüyor. Tabii ki sonuç tehlikeli yerde top kaybı. Bu hatayı artık sokak aralarında top oynayan çocuklar yapmıyor. Serkan ya aşırı laubali ya da iyi bir zılgıt yemeden meslek hayatına devam eden birisi.
  • Tamam bir takımın çok kötü günü olabilir ama yapılan hatalar formsuzluktan ziyade futbolun temel prensipleriyle ilgili ve Sakaryaspor için esas korkulacak olan da bu. Böyle kötü günlerde duran toplar bir ilaçtır ama Sakaryaspor 150 duran top kullansa bu mantaliteyle hiçbir tehlike oluşturamaz durumda.
  • Ara transfer takımı güçlendirmek için yapılır. Allah aşkına bu Azad’ı kim izledi,hangi katkıyı sunacağı planlandı? Diğer takımlar ara transferde güçlenirken Sakaryaspor zayıflamış. Keşke transfer kapalı kalsaydı da ilk yarıdaki kadro bozulmasaydı…
  • Maçı izleyen herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bu takımda bir sistem,plan gördü mü? Ya da başka bir deyişle takım sahaya antrenörsüz çıksaydı,daha eksi olarak neleri yaşayabilirdik? Bunu cidden merak ediyorum.
  • Bir köy takımından iki maçta yedi gol yiyerek hangi hedefe gidilecek, merak ediyorum doğrusu. Daha da üzücü olan Çorlu ekibinin oyuncuları, sezonun en iyi oyunlarından birini de oynamadılar, sıradan bir müsabaka çıkardılar. Oyun bir doksan dakika daha sürseydi onu da kaldıracak kadar enerjileri arttı. Bir wc kulübesini andıran anons kulübesi olan, değil Sakarya’nın yeni stadı ilçelerdeki çoğu stattan daha geri kalmış bir sahası olan bu ekibe karşı hem oyun hem de skor olarak ezilmek sanırım kulüp tarihine de geçecek.
  • Bir söz de yönetime! Tüm Türkiye’ye formanın üzerinde ‘Kiralık’ yazarak takımın değerini düşürdüğünüzün, küçülttüğünüzün farkında mısınız? Siz bu takıma kayyum olarak gelmediniz. Talipli olarak hem de büyük heyecanla geldiniz. Dolayısıyla formayı ağlama duvarı havasına döndürmenin anlamı yok. Belli paket fiyatlar oluşturarak şehrin önemli marka ve kuruluşlarına gider,resmi tekliflerini yapar,resmi cevapları aldıktan sonra son kertede bunu yapmanız anlamlı olur. Bir önceki maçta soyunma odasına çantayla nakit para bırakıp bu maçta bu görüntüyü vermek büyük bir çelişki oldu.

 

Sakaryaspor bugünkü oyunla değil play-off,  küme düşme potasında olmasın yeter vesselam.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!