Hakemler yeni sezona Merhaba dedi

featured

Hakemler yeni sezona Merhaba dedi

Sakarya Bölgesi Hakemleri  yeni sezona  Yeni Atatürk stadında yapılan sade açılışla merhaba dedi. Corono nedeniyle iki yıldır ara verilen, futbolun perdelerini bu sene kaldığı yerden yoluna devam etme günlerinden bir hafta önce Hakemler Derneğin organize ettiği açılışla bir araya geldiler. Bildik görüntülerin yaşandığı  Hakem açılışında tribünlere yansıyan hakem görüntüsünün geçmişe göre  çok gençleştiği ,tecrübeli hakem sayısının azlığı dikkati çekti. Geçmişe göre hakem sayısınında tribünlere daha az yansıdığı açılışın, geçmişten çok fazla farkı yoktu. Bölgesel Orta hakem klasmanında yer alan Yunus Aytekin Atabekin sunumu ile başlayan hakem açılışında önce  saygı duruşu ,sonra  İstiklal marşı okundu. Geçmiş yıllara böre daha sönük gecen bir hakem açılışı, yapılan konuşmalar verilen plaketler sonrasında sona erdi.  Taban birliklerinden  TÜFAD Başkanı tamer İlacan, açılışlarda görmeye alıştığımız Kulüpler Birliği Başkanı  Hüseyin  Boz Hakemlerin sezon açılışında yoktular.

ÖNCE  BŞB BAŞKANI  KONUŞTU

Hakem açılışında, bir başka programı olduğu için BŞB Başkanı Ekrem Yüce söz aldı. Hakemliğin önemine vurgu yapan Başkan Yüce, hazırlanan kokteylleri işaret ederek, daha önce söyleseydiniz sizin adınıza buraya daha iyi donatırdık diyerek organizasyonun içinde ağırlama görüntüsüne ufaktan bir dokunma yaptı. Başka bir etkinliğe yetişmek zorunda olduğuna dikkat çeken BŞB Başkanı yaptığı kısa konuşma ile açılışın sonuna kalmadan yeni Atatürk stadından ayrıldı. Bu nedenle de BŞB Başkanı tören sonrası çekilen büyük resimde yer alamadı.

KARAOĞLANDAN YAZILI KATILIM

Süper ligte maçı olduğu için İzmirde olan Atilla Karaoğlan Hakem açılışına yazılı bir metinle katıldı. BŞB Başkanına ,ASKF Başkanına  ,İl Hakem kurulu Başkanına ,Dernek başkanına  açılışa yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür eden Atilla Karaoğlan , Açılışın içine birlik beraberlik mesajı sundu.

CULCU FİFAYI İŞARET ETTİ

Sakarya’daki hakem açılışlarının katılım adına renkli yüzü olan  Eski MHK Başkanı Kocaeli bölgesi eski FİFA Süper lig hakemi olan Mustafa Çulcu ,açılışta bulunmanın mutluluğuna işaret ederken  Sakarya hakemliğinin olsun ,Kocaeli ,Bursa ,Eskişehir hakemliği olsun Türk hakemliğinin Anadoludaki kilometre taşlarını  oluşturduğuna  vurgu yaparken sözü Atilla Karaoğlana getirdi. Sakarya hakemliği adına Atilla Karaoğlanın hakemlikte yürüyüşü FİFA yı işaret ettiğine vurgu yapan Mustafa Culcu ,Sakarya’nın da hakemlikte FİFA ile taçlanma vaktinin geldiğini belirtti.

AÇILIŞTA REŞİT ÇEKER SUPRİZİ

Hakemlerin açılış akşamında son yıllarda rahatsızlığı nedeniyle bu tür açılışlara gelemeyen eski Duayen hakemlerden Reşit Çeker Hakem açılışının ilgi odağıydı. Hakem açılışlarına büyük ölçüde katılan eski duayan hakemlerden A.Kadir Aypekin rahatsızlığı nedeniyle yer almadığı  Hakem açılışında ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Futbol İl Temsilcisi  Tezcan demir, Kocaeli ve Bursa hakem dernekleri yöneticileri  ,Sakarya Amatör futbolcular derneği Başkanı Ömer Bektaş’ta yer aldı. Hakemlerin açılış gününde ASKF Başkanı  Yaşar Zımba ,İl temsilcisi Tezcan demir hakemlere yeni sezon başarı dileğini ilettiler. Gecenin en yaşlı katılımcısı eski Duayen hakem Reşit çekerde hakemlere kısa bir konuşma ile başarılar diledi.

PLAKET  TÖRENİ

Sakarya Bölgesi hakem derneğinin organize ettiği hakem açılış akşamına plaket ödül töreni ile  nokta konuldu.  BŞB Başkanı  Ekrem Yüceye  İHK Başkanı Özgür Aygün plaket verirken, Dernek Başkanı Gürkan tekneci Başkan Yüceye  forma takdim etti. Plaket dağıtım töreninde daha sonra Katılımcılara  dernek ve İHK yönetiminden isimler plaket verirken, ASKF Başkanı  Yaşar Zımba dernek Başkanı  Gürkan Tekneciye çiçek vererek açılışa farklı bir renk kattı. Eski hakem büyüklerinden yaşayan efsane Reşit Çekere, Sakarya’nın her açışına koşarak gelen, Sakarya’ya ayrı bir sevgisi olan  eski MHK Başkanlarından Mustafa  Çulcuya plaket verildiği açılış akşamında ,Bu günün dernek Başkanı Gürkan tekneci  koltuğu teslim aldığı eski Dernek başkanı  Ahmet öztürke  plaket verildi. Bursa’dan ,Kocaeliden gelen Dernek yöneticilerine de plaket verildiği açılış akşamı toplu resimle noktalandı.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!